2024. Június 15. Szombat Jolán napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Mérföldkövek

2023-09-16 10:12:39

Szülinapok, évfordulók és számtalan olyan emlék, ami akkor és ott valamiben első. Volt idő, amikor minden pillanatot fontosnak tartottam, gyakran kattogott a fényképezőgép, kézközelben volt a mobil.
Aztán a képeket nem győztem válogatni, sok csak ömlesztve került be egy-egy mappába. Többnyire digitálisan, jobb esetben egy-egy naptárba, album foglalta őket papíron is keretbe.
Mostanra csökkent a hév, ritkultak a mérföldkövek... Egy-két kivétellel a szülinapok maradtak azok az alkalmak, amikor gépet ragadok, hogy összehozzak az ünnepelttel egy minisorozatot. Persze van, hogy erre a jeles napot követően, hetekkel, hónapokkal később kerül csak sor.
Van, hogy tervezgetem, részleteiben is összeáll fejemben a kép, mit akarok megörökíteni.És van olyan is, hogy teljesen spontán jön össze az alkalom és pillatatok alatt születnek meg azok a képek, amik még a fejemben sem voltak meg igazán.
Ilyen volt ez a fotózás is! Most nem volt szülinap, de szerettem volna néhány nyári képet , ami megőrzi ezeknek a hónapoknak a hangulatát. A nyarat, amikor már nem ovis, de még épp nem iskolás és ami biztosan mérföldkő mindannyiunk életében. Nem gondoltam, hogy erre végül a nyár legviharosabb, fákat gyökerestől kidöntő, zivataros napján kerül sor... De ez már egy másik történet 
Kinek lesz még mérföldkő a pénteki tanévnyitó? (Írta: Flachné Asztalos Judit)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu