2024. Április 20. Szombat Konrád, Tivadar napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

Hajdúság - Hortobágy

2017-03-18 07:46:04

2017. március 18-án, 18:00–tól az Ifjúsági Házban (Debrecen,Simonffy utca 21.) Amatőr zenészek fognak össze minden évben egy jótékonysági koncert keretén belül. A koncerten megjelenéssel és adományoddal támogatod a céljaikat. A koncert teljes bevételét, a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványnak ajánlják fel. A koncerten jó állapotú, játékokat is gyűjtenek majd, hogy azzal is mosolyt csaljanak pár gyermek arcára, amit egy debreceni óvodának vagy ellátó intézménynek szeretnék továbbítani.
A koncert tervezett műsora:
1. 19:00 - 19:30 Yulius25
2. 19:40 - 20:10 L E D
3. 20:20 - 20:50 Sound Garage
4. 21:00 - 21:30 Buggz Bunny
5. 21:40 - 22:10 Kovács Tamás Band
6. 22:20 - 22:50 MAG
7. 23:00 - 23:30 Monster in Me


2017-03-02 13:02:18

Unod az esti semmitmondó tévézést. Ott a helyed! Unod már a tartalom nélküli piázós éjszakákat, estéket? Ott a helyed! Értelmezhetetlen, megválaszolatlan kérdések merültek fel benned a vécén, a munkahelyeden, a családodban, bárhol? Ott a helyed! Egy leküzdhetetlen vágy van benned, hogy jól megmondd vagy megkérdezd papnak/lelkésznek vagy tőlük? Ott a helyed! Nem tudsz beszélgetni senkivel vallási tartalmú kérdésekről, de nagyon érdekel? Ott a helyed! A barátaid, ismerőseid hülyének, különcnek, kriplinek tartanak, amikor felhozod a vallást, az élet értelmét, miért is vagyunk itt témát stb. (ne szégyelld magad miatta!)? Ott a helyed! Érdekelnek az emberi kapcsolatok, emberi lelkületek? Ott a helyed! Érdekel a Keresztény egyház felépítése, feladata, szerepe, bűne, korrupciója, hibája, sikeressége, iránymutatása stb.? Ott a helyed! Nem ismered a Bibliát a kereszténységet? Nem ismered Jézust? Mit mondott, mit tanított, mi volt a célja, minek jött ide? Hány éves volt? Hol élt, mit csinált? Ott a helyed!
Tehát tényleg! Mindenkit várunk! Nincs rossz kérdés! Nincs tabu! Nincs szégyellni való!
Következő Szólj be a Papnak témája: Szex, Szerelem, Gyengédség, Cölibátus!
Időpontja: 2017. 03. 20. hétfő, kezdete: 19:00, helyszíne: Bakelit kávézó Debrecen.
Gyere el, lehet tudnak újat mondani! (forrás: http://www.arpadter.reformatus.hu )


2017-02-28 14:00:18

...avagy Konc Király és Cibere Vajda ütközete. Kicsi hölgyek, kicsi urak, erre, csak erre! Nagyra nyissák szemeiket, szélesre tárják füleiket, mert ilyet még nem pipált az öregapjuk se! A 2017-es esztendőben, február hónapjának 21-22-23-25. napján kiseprűzzük a telet Debrecen városából.
A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül! A Maskarádé három napját zárja a városi sokadalom február 25-én (szombaton) 16.00 órától, vonulva a Városházától nagy télkergető hangossággal egészen a Kossuth térig. Ez a tér lesz helyszíne ama nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – bőség és böjt urai – egymással vívnak. S a bőségről a bihari és érmelléki települések gazdái gondoskodnak ezen a farsangi hétvégén a Kossuth téren tartott vásárban. Négy napig gördül a kacaj, gurul a nevetés a Vojtina falai és a Kossuth téren gyülekező sokaság között, elvárunk hát mindenkit, aki jöveteli szándékát jelzi a Vojtina figurásainál a 418-160-as telefonszámon vagy a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen! (forrás: vojtinababszinhaz.hu


2017-01-24 15:54:19

Csurg___zenekar.jpg2017. január 28-án szombaton a Hajdú Táncegyüttes Székházában (Debrecen, Hatvan u. 32.)  16 órától a gyerekeknek (10 éves korig) játszó, 17:00-től sírülő, majd 20:00-tól szabad bál. Programok: népviseleti kiállítás, előadás, táncbemutató, székely népmesék, dal- és tánctanulás. Közreműködnek: Csibi Krisztina, Sebestyén István, hagyományőrző táncosok. Muzsikál a Csurgó Zenekar (a képen). Szervező:  a Hajdú Táncegyüttesért Közhasznú Alapítvány.   

2017-01-04 14:39:42

dalid__.jpgHelyszin: Kölcsey Központ és a Vojtina Bábszinház Debrecen. Vízkereszt múltával Dalidóval indul a farsangi szezon. A céhinasok egykori pompás mulatságának hagyományát megidézve a debreceni szakképzők diákjai mutatják meg mesterségbeli tudásukat, inaslevelekkel járható próbák várják a vándorokat; mindeközben maskarások, muzsikusok szórakoztatnak, farsangi étkek csalogatnak.
2017. január 14. Szombaton a Kölcsey Központ termeiben 10 órától 19 óráig vigasság
10.30 körfolyosó, Nagyterem: Nyissunk-nyissunk Dalidót! – Gulyás László és a Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája
11.00 Nagyterem: Tompeti és Barátai farsangi koncertje
Koncert után jelmezmustra ajándékokkal. Csak tessék, csak tessék, királylányok, boszorkák, kéményseprők, mindenféle jelmezesek, ide jöjjenek!”
16.00 Bálterem: VSG Táncszínház: Csipkerózsika – zenés-táncos interaktív mesejáték nem csupán királylányoknak
17.00 Nagyterem: Abrakadabra – Szemerey László bűvészműsora, a kiskutyák sem maradnak otthon
18.00 Nagyterem: Jelmezes agymenés az Irigy Hónaljmiriggyel A belépés díjtalan.
2017. január 15. Vasárnap a Vojtina Bábszínházban 10 órától folytatódik a mulatság, mutatványosok csapnak nagy csinnadrattát, kicsik és nagyok próbálhatják ki magukat az egykori céhinasok játékaiban, vásári bábjátékos varázsolja el a közönséget, sőt egy bűvészinas is bemutatja tudományát.

2016-12-06 11:26:11

Hortob__gyi_templom.jpgÖkumenikus istentiszteleten szentelték fel a hortobágyi ökumenikus templomot, amelyen részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke, Szabadi Árpád református esperes, Felföldi László római katolikus püspöki helynök, Szenes József nyugalmazott plébános, Hasulyó János Balmazújváros plébánosa, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye lelkészei továbbá római- és görög katolikus lelkipásztorok. A világi méltóságok részéről Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Vincze Andrásné Hortobágy- és Dr. Veres Margit, Balmazújváros polgármestere, Dr. Déry János, a Hortobágy Templomáért Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint az 1950-53-között a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesületének tagjai. (forrás: dnyem.hu/index.php/homepage/item/1332-okumenikus-templomot-szenteltek-hortobagyon)

2016-11-08 09:03:39

git__r.jpgA fénykorát a nyolcvanas években élő IPK tiszteletére avatják fel az NKA Cseh Tamás Program nyolcadik poptörténeti emléktábláját 2016. november 10-én, 18 órakor a Debreceni Művelődési Központban (Kossuth u. 1.). Az első vidéki emlékpontot Debrecen egy több mint százéves múltra visszatekintő épületében, a ma a Debreceni Művelődési Központnak is helyet adó egykori IPK -ra emlékezve helyezik el. A KISZ által működtetett Ifjúság Politikai Klubot, azaz az IPK-t 1982-ben hozták létre, és a nyolcvanas években élte fénykorát. Itt tartotta debreceni fellépéseit a hazai underground élvonala, játszott az IPK-ban az Európa Kiadó, a Bizottság és a Balaton, de számos helyi banda is itt mutatkozott be. A kilencvenes évek közepétől nincsenek már ugyan koncertek, de a ház továbbra is nyitva áll a zenészek előtt.
(forrás: csehtamasprogram.hu/hirek )

2016-10-31 19:30:23

Tisza_Istv__n.jpgAz 1918. október 31-én meggyilkolt gróf Tisza István egykori miniszterelnökre emlékeztek 2016. október 31-én,hétfőn Debrecenben.
Jogos, méltányos, időszerű és igazságos, hogy ma konferenciával és szoboravatással emlékezünk Tisza Istvánra - mondta Fodor Pál, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének igazgatója a Tisza István és a Debreceni Egyetem című konferencia megnyitóján.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri biztosa, az Oktatási Hivatal, és a Tisza István Baráti Társaság elnöke szerint az elmúlt másfél évtized változásait jelzi, hogy míg 2000-ben az egyetemi épületek mellett "egy kiszögellésben" kaphatott helyet a szobor, a tudományos konferenciát követően most az egyetem főépülete előtt avatják újra.
Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szoboravató beszédében azt fejtegette, hogy az a nemzet, amelyik többet élt diktatúrában, elnyomásban, mint szabadságban, nehezen szabadul ettől, és folyamatosan keresi önazonosságát, azokat a sarokpontokat, amelyek mentén szeretné újrafogalmazni önmagát.
A hányattatott sorsú Tisza István szoborra utalva Kósa Lajos örömének adott hangot, hogy végre odakerült, ahova mindig is szánták: a Debreceni Egyetem (DE) központi épülete elé. "Hirdesse Tisza István emberi és politikusi nagyságát" - fűzte hozzá.
Szilvássy Zoltán, a DE rektora beszédében a debreceni egyetemalapító Tisza Istvánra emlékezett. A református miniszterelnök közbenjárását méltatva úgy fogalmazott: "a református magyar és a katolikus Habsburg akarata találkozott abban, hogy Debrecenben egyetem lett".
Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora hálát adott azért, hogy a szobor hányattatásával ellentétben a Tisza Istvánt ábrázoló festmény a debreceni Református Kollégium falán ugyanazon a helyen van megalkotása óta. "A reformáció világnapján, a mártír miniszterelnök halálának napján méltó, végeleges helyére került Tisza István szobra Debrecenben" - tette hozzá a volt tiszántúli református püspök.
Körösparti Péter, az egyetemi hallgatói önkormányzat korábbi elnöke, a szobor áthelyezésének egyik kezdeményezője elmondta: Tisza István szobrát 1945-ben akkori egyetemi hallgatók döntötték le, most pedig a hallgatók kezdeményezésére állították újra az egyetemi főépület előtt.
(forrás: gondola.hu )

2016-10-15 07:48:23

leventeD__brentey.jpgCsaládi hétvége lesz 2016. október 15-16-án Debrecenben Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Október 15-én szombaton Gyermekek délelőttje kacagó ajándék koncert a Kölcsey Ferenc Refomrátus Gyakorló Általános Iskola diákjainak.
Szülők délutánja 17:00-kor Minek a házasság? Minek a család? MInek a nemzet? cimmel  Döbrentey ilikdó és Levente Péter (a képen) előadása.
Október 16-án vasárnap 10:00
Betakaritási hálaadó Istentisztelet Döbrentey Ilidkó és Levente Péter részvételével, majd szeretetvendégség. A Debrecen – Füredi úti Református Missziói Egyházközség szervezésében.

2016-09-13 07:25:46

bring__s_reggeli.jpgKora őszi, talponálló vagy padonülő reggeli kerékpárral közlekedő barátainknak! Itt az ideje a őszi bringás reggelinek.
* A reggeli időpontja: 2016. szeptember 22. csütörtök 6:30 és 9:00 között
* A reggeli helyszíne: Debrecen, Kossuth tér - az Aranybika előtt
* Menü: kakaóscsiga, Cserpes Trudi és SIÓ üdítő
* Program: láncolajozás és keréknyomás ellenőrzés és szóbeli állapotfelmérés valamint reggeli, móka és napsütés
* Támogató: Kelet-Magyarországi Postás SE, Mandala Jóga Debrecen, * Együttműködő partner: Regina Kerékpárbolt

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu