2024. Április 24. Szerda György napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

Nagykunság

2012-04-20 08:53:26

candlestwo.jpgMegrendülten vettük a hírt, hogy az oly sokak által szeretett és tisztelt Sebestyén házaspár nincs többé. Mimike néni  és Laci bácsi keze alatt generációk nőttek fel:  talán nincs is a Berekben olyan középkorú felnőtt, akit ne tanítottak volna.   Jól emlékszünk Mimike néni egyszerűségére, érzékeny, szelíd lényére, kedvességére. Sosem volt türelmetlen,  mindig megértő, kedves tanítója volt kicsiknek – nagyoknak… Nem felejthetjük Laci bácsi határozottságát, szigorát, ahogyan diákjait nevelte. Következetes, igényes pedagógusi munkájával sok bereki gyermekből faragott tisztességes, kötelesség tudó felnőttet. Laci bácsi személye etalon volt,  emberi tartása,  tisztessége  sokak számára követendő például szolgált, és szolgál ma is. Csöndes, szolid   harmóniában élő emberek voltak,  akiknek  közös élete mindig   példamutató volt a falu közössége számára. Ha  az élet úgy hozta, mindketten szívesen kivették részüket a közéletből is. Kifogyhatatlan  energiával  tevékenykedtek még  nyugdíjas éveikben is: kedves alakjuk  megszokott  színfolt volt a fürdőben, évről évre.  Szerettük őket, közénk tartoztak. Tudtuk róluk: még ha el  is költöztek Budapestre, a  lelkükben - ők ketten - mindörökre berekiek maradtak. Kivételes kegy,  igazi  jutalom  a Sorstól egy házaspár számára, hogy  - pár nap különbséggel - egyszerre távozhattak el  a földről egy más dimenzióba, afféle újkori Philemon és Baucis módjára. Kedves emléküket szívünkben örökre megőrizzük. Mimike néni, Laci bácsi – Isten velük. Őrizze emléküket a megtartó Idő… (Írta: Dr. Hajdú Lajosné)

2012-04-18 12:27:02

2012. április 14-15-én, a hétvégén SzegedWP_000015.jpgen került megrendezésre a Rendészeti Szakiskolások Országos Csapatversenye. A karcagi csapat 1. helyezett lett Fekete András nyugalmazott főtörzszászlós vezetésével jóval megelőzve az utána következő dobogós helyezettet. A karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium 11 és 12. osztályos tanulóinak szakmai, elméleti felkészítéséről Fekete András ny. ftzls, míg a fizikai megmérettetésen való kiváló szereplésről Deák Ferenc testnevelő gondoskodott. A fiatalok elhozhatták az aranyérem mellett a vándorkupát is, mely évek óta először "tanyázik" Jász-Nagykun-Szolnok megyében, sőt értékes tárgyjutalmakat és névre szóló okleveleket vehettek át a Belügyminisztériumtól és a Vidékfejlesztési Minisztériumtól, de a Jász-Nagykun-Szolnok  megyei rendőrfőkapitánya és a karcagi rendőrkapitány is elismerte kimagasló eredményüket. A fényképen balról jobbra: Seres István (11D) Őrlős Gábor (12C) Borsi Zsolt (12C) Bukovszki Dániel (12C) Szűcs Tibor (12C) Első sorban: Deák Ferenc -testnevelő tanár, Fekete András nyugalmazott főtörzszászlós, valamint aki a  fotóról hiányzik és lövészetből felkészítette a csapatot: Balogh András. (forrás:JNSZ MRFK)

2012-04-16 11:39:49

kamarazene.jpgA karcagi  Erkel Ferenc Művészeti Iskola "HANGVERSENY  A  KAMARAZENE  JEGYÉBEN „ címmel minden zene szerető érdeklődőt szeretettel vár 2012.  április  20-án  (pénteken)  17:00-től a  Déryné Kulturális  Központ  II.  emeleti  hangversenytermében. Belépőjegyek: Felnőtt jegy: 400 Ft. Diák-és nyugdíjasjegy: 300 Ft.              

2012-04-13 13:57:53

Szepesvary_gabor.gif2012.04.14-én szombaton a karcagi Városi Sportcsarnokban /Karcag, József A.út 1-3.sz./ kerül megrendezésre Fodor Csaba és Lövinger Kata szervezésében. A kosárlabdatorna emléket állít Szepesváry Gábor, volt gimnáziumi testnevelő, Fair Play-díjas edzőnek (a képen), valamint lehetőséget ad a senior torna a még jelenleg is aktívan, egy évben többször is együtt játszó női és férfi csapatok mérkőzéseire. Résztvevő csapatok: Hölgyek:Békés,Nyíregyháza,Szolnok,Karcag.
Urak: A csoport: Dunaharaszti, Szolnok, Karcag. B csoport: Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Székecs (Székesfehérvár-Kacskemét) 
A szervezők minden kedves Sportbarátot  szeretettel várnak. 
Tisztelettel: Karcagi SE Kosárlabda Szakosztály

2012-04-12 12:18:01

poroszlo.jpgÚj mérföldkövéhez érkezett a Tisza-tavi hajózás. A nyári szezonban hajójáratot indítanak ugyanis Tiszafüred és Poroszló között. A tervek szerint június 16-án Poroszlóról, a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből indul el Tiszafüredre, a Robin Kalandsziget kikötőjébe. Ez a hajóút kellemes ötvözete a kényelmes helyváltoztatásnak és a Tisza-tó vízi ösvényei felfedezésének. Az út hossza 1 óra 15 perc, az útvonal pedig a Kis-Tisza hangulatos medrében, majd a Tiszán keresztül haladva a Füredi-öblítő csatornán vezet végig. A hajó augusztus végéig minden nap közlekedik.(forrás:szoljon.hu)

2012-04-11 18:19:16

akvarium.jpgElőször 2001-ben merült fel az ökocentrum ötlete, elsősorban a Tisza-tó üdülési szezonjának meghosszabbítása érdekében. Egy szakértői bizottság körbejárta a lehetséges településeket (pl. Tiszabábolna) és Poroszló mellett nemcsak a csodálatos természeti környezet és a Tisza-tó közelsége szólt, de a 33-as út biztosította jó megközelíthetőség is és a helyiek lelkesedése. 2009. november 29-én végül aláírták a támogatási szerződést, a teljes költségvetés 2,2 milliárd Ft, ebből 1,9 milliárd Ft EU-s forrásból, 300 millió Ft pedig önerőből származik. A fogadóépület 4 szintes, kettő a földfelszín alatt, kettő felette, mindez 2.600 m2-en. Az első szint (amely tulajdonképpen a "földszint") a fogadótéré (információs rész, büfé, ajándékbolt). A -1 és -2 szint az akváriumok szintje, míg a felső szinten 3D-s mozi (a környéken még hagyományos mozi sincsen, nemhogy 3D-s), irodák, 100 fős konferenciaterem és a kilátó található, ahonnan szinte a teljes Tisza-tó belátható. Az akadálymentes épülethez 72 férőhelyes parkoló tartozik, a kapcsolódó park 7 hektáros. A Kertai László Ybl-díjas építész tervezte fogadóépület is a természetre asszociál, formája egy éppen felszálló szürke gémre hasonlít, melynek láthatjuk szárnyait, de farktollát is. A kivitelezési munkákért a Market Zrt. felel. Az ökocentrumban található Európa legnagyobb édesvízi akváriuma (a német Duna Múzeum legnagyobbja is "csak" 40 m³-es), amely nemcsak mérete és alakzata miatt különleges. Fenntartása nehezebb, mint egy sós vizű tropicariumé, főként az algásodás miatt. A medencék teljes feltöltéséhez mintegy 1 millió liter víz kell. Az alagút akrilból készült (ez jobb, mint az üveg, mert torzítás mentesen javítható), a világon összesen 70 tonna készül, ebből 5,5 tonna Poroszlóra került. Egyúttal ez volt a legdrágább rész az egész komplexumban, 80 millió Ft-ba került. Az akvárium fölötti szinten kisebb-nagyobb akváriumok és terráriumok is lesznek, a földbe vájt üveglapokon keresztül pedig leláthatunk a lenti medencékre. Épült egy kültéri terasz, amely a szúnyoghatár felett van, így nyáron is élvezhető. Őshonos fajoknak szánják az egész területet, lesz itt nádi farkas, békák tava, de még birkák is. A kültéri medencékben vidrák és kormoránok is helyet kapnak. Lesz dámszarvas-etető, vizes játszótér gyerekeknek, fűzfa-labirintus, szabad strand, akadálymentes horgászhelyeket is kialakítanak, és tanösvények vezetnek mindenhová. A tájházban (halászati skanzen) pedig nemcsak bemutatják az eszközöket, de ki is próbálhatjuk azokat. Az ökocentrumhoz 15 (motoros) csónak is tartozik, melyet önállóan vagy szervezetten is igénybe vehetünk, 12 GPS-be programozott túraútvonalból választhatunk, kondicionktól függően lehet rövidebb (5-6 km) vagy hosszabb (40 km). (forrás: vizpartifejlesztesek.blog.hu)

2012-04-11 14:46:55

n__rcisz.jpgA Rákbetegek Országos Szövetsége Karcagi Szervezete és a "Mindig van remény" Daganatos Betegekért Alapítványa Méltóság mezeje találkozót rendez 2012. április 13-án pénteken 15.00-kor a karcagi Déryné Városi Művelődési és Ifjúsági Központ előtti parkban, rossz idő esetén a Déryné mozitermében. A rendezvényen műsort adnak az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai és növendékei "Az élet szép, az élet minden" címmel, majd Karcag város polgármestere, Dobos László mond köszöntőt.  Az ősszel ültetett nárciszok leszedése után a rendezvény résztvevői elsétálnak a KTKT Idősek Otthonához, ahol közös éneklés után az élet méltóságát szimbolizáló nárciszokat átadják az otthon lakóinak. 

2012-03-29 18:53:18

145_orkeny.jpg
2012. április 5-én 17 órai kezdettel a karcagi Városi Csokonai Könyvtárban a 100 éve született Örkény Istvánra emlékeznek. Az évforduló tiszteletére felolvasó estet szerveznek az író műveiből. Sok szeretettel várnak minden olvasni szerető könyvbarátot!

2012-03-29 11:36:12

l__togat__k__zpont.jpgA karcagi Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár és a  Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Karcagi Csoportja HÚSVÉTOLÓ című programjára várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat 2012. április 3-án (kedden) 14:00-től 17:00-ig a Nagykun Látogatóközpontba (Karcag, Táncsics krt. 46.) Program: Kézműves foglalkozások a Húsvét jegyében - hímes tojás, ablakdísz, képkeret készítése, mézeskalács-díszítés - a Húsvét jegyében a Bengecseg Alapítvány, és agyagozás Sz. Nagy István fazekas vezetésével, „Bárányhívogató” – dramatikus játszóház, „Mozdulj!” – egy kis testmozgás, „Három érzék” – játékos feladatok megoldása a szaglás, hallás, tapintás érzékszervekre támaszkodva. A locsolóverssel érkezőket megjutalmazzuk. 10 fő feletti csoportok részére előzetes jelentkezés határideje: 2012. március 30. (péntek) 12 óra. Déryné Kulturális Központ I. emeleti iroda (59) 503-224 A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

2012-03-28 20:02:52

korhaz.JPGAz egészségügyben várhatóan az év közepétől lép érvénybe az a területi újraosztás, amelyben – az eddigiektől eltérően – az ellátás három szintjét különböztetik meg. Értesüléseink szerint az első szintű ellátást a jövőben a karcagi kórházban kaphatják meg Püspökladány és térsége lakosai, Derecske és térsége pedig a berettyóújfalui kórházhoz fog tartozni. Úgy tudjuk, az átszervezés fő szempontja, hogy a betegeket a legközelebbi helyre lehet a leggyorsabban eljuttatni. A 2. és 3., azaz, a magasabb szintet igénylő ellátást várhatóan a megye teljes területének lakossága debreceni intézményben (a Kenézyben vagy a Klinikán) veheti igénybe. Az 1. szintű ellátásban az említett logika szerint Nádudvar ugyancsak Karcaghoz, Hajdúdorog pedig Nyíregyházához tartozott volna, de önkormányzati kérésre (a kevésbé gyakori buszközlekedés miatt) ezentúl is a Kenézy Kórház ellátási körzetében maradnak. A gyorsaság mellett lényeges további szempont ugyanis, hogy a betegek a kórházi kezelés után kényelmesen eljuthassanak később kontrollra, a hozzátartozók pedig a látogatásokra. (forrás:haon.hu)

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu