2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Két keréken a Virágkarneválra

2009-08-10 16:26:52

26132_0.jpgA 40. virágkarneválra készülve előkerült egy archív fényképfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy eleink 1900-ban virágokkal díszített kerékpárokkal vonultak fel „kerékpár virágkorzó” keretében. S bár a virágkarnevál eredete más tőről fakad, a szervezők szeretnék új tartalommal megtölteni a kerékpáros felvonulók és a virágok múltban gyökerező kapcsolatát.
A „Tekerj a Virágkarneválra!” elnevezésű kezdeményezés ötvözi a virágkarneváli hagyományokat, a kerékpáros korzó múlt századi eseményével, és elősegíti a kerékpározás népszerűsítését.
Ennek érdekében a kerékpáros felvonulásra nemcsak a debrecenieket hívják a szervezők, hanem az ország minden pontjáról várják a kerékpárosokat, amelyen csak virágokkal díszített kerékpárokkal lehet részt venni. Ehhez előzetes regisztráció szükséges az irány Debrecen (iranydebrecen.hu) oldalon vagy személyesen a Tourinform irodában.
Az első karneváli kerékpáros menet számos érdekességet kínál majd: a felvonulás élén riksák szállítják a karnevál zsűrijét, őket velocipédek, és más régi és egyedi építésű kerékpáros különlegességek követik. Láthatnak majd postásokat, vasutasokat és szerencsehozó kéményseprőket is, de más közszolgálati, egyenruhás és vállalati csoportok, oktatási intézmények kerékpárosai is felbukkannak majd. A Békás-tónál pedig egész napos kerékpáros korzó veszi kezdetét. Augusztus 20-án, reggel fél nyolckor a Megyeháza elől indul a kerékpáros felvonulás és a karneváli menet útvonalán haladva fél 9-kor ér a Nagyerdei Stadionba. Itt kétszáz éves kerékpárok, velocipédek, tandemek és háromkerekűek bemutatója következik majd.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu