2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Gyémántografia

2011-09-05 11:12:14

festo_17219.jpgA 40. Debreceni Jazznapok kísérőprogramjaként Gyémánt László kiállítása nyílt meg 2011. szeptember 3-án 16 órakor a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében. Az 1935-ben született festőművész a Képzőművészeti Gimnázium elvégzése után 1957-től a Képzőművészeti Főiskolán tanult. Pap Gyula és Hincz Gyula tanárok szakmai támogatásával képezte magát, majd ezt követően a Csernus Tibor által kezdeményezett Magyar Szürrealisták csoportban tevékenykedett. A hatvanas évektől pop-art ihletettségű, szürreális-naturalista jegyben alkotott. 1964-től valamennyi országos tárlaton részt vett. A korszak lázadójaként elkönyvelt művész sem a bécsi Fuchs Galériában (ahol Dalival találkozhatott volna), sem a hollandiai Magyar Napokra nem utazhatott ki, mi több, a TTT időszakban neve a tiltott kategóriában szerepelt, sőt Aczél György az Eötvös-klubban rendezett kiállítását a megnyitó napján tiltatta be. A rendszer nyomása elől Londonba emigrált, majd pedig Bécsbe költözött, végül 1982-ben visszatért Magyarországra. Gyémánt  László a jazz témájú képeket már pályafutása korai szakaszától, a hatvanas évek óta készíti: híres jazz- és rockzenészek, művésztársak portréja fűződik hozzá. Saját fotóinak felhasználásával készült képeit gyémántografiának nevezi. Alkotásai számos köz- és magángyűjteményben megtalálhatóak. A kiállítás ingyenesen látogatható 2011. október 2-ig a Kölcsey Központban.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu