2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

Nagykunság

2015-06-02 13:00:56

Robinson_Tours.jpgÖrömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015.06.01-én a Robinson Tours Utazási Iroda megnyitotta új karcagi irodáját. Cégünk ebben az évben ünnepli 20 éves jubileumát. A szakma egyik piacvezető utazásszervezőjeként, kiegészítve a piacon található más ajánlatokkal tudunk Önöknek nyújtani minden olyan szolgáltatást, ami az utazással kapcsolatos.  Az igények teljes körű kielégítése érdekében más nagy utazásszervezők ajánlatai nálunk EGY HELYEN megtalálhatók! Cégünk erős a külföldi vendégek magyarországi fogadásában is. A külföldön lévő irodáinkon kívül Magyarország területén Budapesten, Balatonfüreden, Hévízen és Hajdúszoboszlón is ott vagyunk. Ajánlataink között megtalálhatóak: - egyéni, autóbuszos és repülős utazások, - városlátogatások, körutazások, - egzotikus- és hajóutak, - síutak, - utasbiztosítások, - repülőjegyek, - nemzetközi autóbusz- és vonatjegyek, - külföldi és belföldi szállások, - reptéri transzfer és parkolás, ezen kívül naprakész LAST MINUTE ajánlatokkal is állunk a kedves ügyfelek rendelkezésére. Karcagi munkatársaink szaktudásának köszönhetően a helyi vendégkör igényeit maximálisan figyelembe tudjuk  venni. Utazási tanácsadással Bazsó Marietta és Papp-Disznós Ágnes kollégáink várják Önöket szeretettel Karcagon, a piac mellett lévő irodánkban. Keressen minket a Facebookon is – Robinson Tours Karcag. Tisztelettel: Jakócs Áron – ügyvezető igazgató (Robinson Tours)
Cím: 5300 Karcag, Szt. István Sgt. 2. E-mail: karcag@robinsontours.hu Tel.: 59/500-042

2015-05-12 18:38:45

hegedus_endre_hegedus_katalin.jpg2015. április 24-én 18:00-kor jótékonysági zongorakoncertet ad a Baptista Imaházban (Karcag, József Attila u. 11.) Hegedűs Endre Kossuth  és Líszt-dijas zongoraművész a felesége Hegedűs Katalin. (a képen) A Hegedűs házaspár neve sokak előtt nem ismeretlen. A Kultúra 22 díjat 2002-ben kapták meg. Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus, a nemzetközi koncertélet ünnepelt művésze. Zeneakadémiai tanulmányai befejezése után összesen 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt. 10 rangos díjat kapott, melyek közül a legfontosabbak a második díjak a Milánói Scala és az ausztráliai Sydney Zongoraversenyeken, illetve az első díjak a Rina Sala Gallo és a Rachmanyinov Versenyeken Monzában, valamint Morcone városban, Olaszországban. 33 éves pályafutása során több mint 2800 hangversenyen lépett fel és 28 CD, illetve 3 DVD album jelent meg játékáról. Hegedűs Katalin szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, ahol a zongora tanszak mellett a középiskolai énektanár és karvezető szakon is diplomát szerzett. A két művész gyakran lép fel együtt Magyarországon és külföldön egyaránt.

2015-04-09 07:57:11

Horv__th.jpg"Cigánytelepen nőtt fel, tízéves kora óta dolgozik, kezdetben építkezéseken. Izmos karját nagy tetoválás, sárkány motívum díszíti, amit napközben eltakar a fehér köpeny. A 26 éves kutató most épp egy világszerte egyedülálló diagnosztikai eljáráson dolgozik. Kutatásának lényege, hogy már korai stádiumában is kimutatható legyen a szájüregi rák."
Hétköznapi roma hősök címmel olvashatjuk az alábbi linken az írást:
 444.hu/2015/03/30/aranypant-dij-hetkoznapi-roma-hosok/
"Lehet, hogy nem ők nyerik a borászati aranyérmet, de nagyon sok helyen ők művelik a szőlőt. Lehet, hogy nem ők nyerik a közbeszerzést, de ők aszfaltozzák az utakat. És vezetik a villamost, sütik a kenyeret, vágják a hajat.
Teszik a dolgukat, mint mindenki más, még ha nem is jut számukra annyi megbecsülés. Ez itt az Aranypánt-díj, a Roma Sajtóközpont kampánya. „Homlokomon két aranypánt van. Az egyik a cigányságom, a másik a magyarságom”. Városi legendák szövik át, de sokak szerint az idézet Péli Tamás festőtől származik, aki büszkén viselte mindkét pántját. Az RSK idén először adja át az Aranypánt-díjat annak a roma személynek, aki tevékenységével, munkájával elismerést, megbecsülést vívott ki a környezetében és méltán nevezhetjük hétköznapi hősnek. A következőkben tíz személy portréját olvashatjátok, akik roma közösségek és roma civil szervezetek ajánlásai alapján lettek az Aranypánt-díj jelöltjei. Az elismerést az a hétköznapi roma hős kapja, akire a legtöbben szavaznak." - eddig az idézet a 444.hu portálról.
És 2015. április 8-án 17:00-kor átadták a díjat  Horváth Józsefnek (a képen), a Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt diákjának, a Debreceni Egyetem molekuláris genetikával foglalkozó kutató biológusának. Külön megtiszteltetés volt, hogy az Amerikai Nagykövet is eljött gratulálni (a képen jobbról Colleen Bell )- írta facebook oldalán az Aranypánt -díj tulajdonosa. Szívből gratulálunk! (forrás:444.hu/ fotó:facebook)

2015-04-01 08:09:10

Kov__cs_doktor.jpgDr. habil. Kovács Tibor főiskola docens, egyetemi magántanár (a képen) előadásai a kisújszállási művelődési házban. 2015. április 9. csütörtök 18 óra Mit adott nekünk az Európai Unió? 2015. május 7. csütörtök 18 óra Felkerülhet-e Kisújszállás az ország gasztronómiai térképére? Kötetlen beszélgetés pálinkáról, borról, pásztorételekről. Az előadások nyilvánosak, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

2015-03-29 17:53:46

A karcagi Szent Pál Marista Általnos Iskola tanulói, nevelőközössége, szerzetes testvérei szeretettel hívnak minden kedves érdeklődőt  PASSIÓJÁTÉKUK bemutatójára! Az előadás helye: Szent Pál Marista Általános Iskola 5300 Karcag, Zádor út 3. Időpontja: 2015. 03. 30. 16:30 óra
passi__2.jpg

2015-03-18 09:15:11

Bene.jpgIdén 270 éve lesz annak, hogy a jászkunok saját erejükből, összefogással visszaváltották kiváltságaikat és földjeiket, miután I. Lipót elidegenítette az évszázadok óta önkormányzattal bíró területeket. Mária Terézia 1745. május 6-án írta alá a redemptiós diplomát. Az esemény jelentőségére való tekintettel a magyar országgyűlés tavaly ezt a napot Jászkun Emléknappá nyilvánította. Az emlékezés központi ünnepsége minden évben ezen a napon Jászberényben – az egykori Hármaskerület központjában – kerül megrendezésre. Idei évben a központi ünnepségen lesz beiktatva a tavasszal megválasztott jászkun főkapitány is.
Egyesületünk erre a nagyszabású rendezvényre szervezi meg a Jászkun Redempciós Emléktúrát az egykori Hármaskerület területeiről. Célunk, hogy a Kiskunságból, Jászságból és a Nagykunságból minél több lovast bevonjunk, s együtt lovagoljunk el Jászberénybe, hogy ott részesei lehessünk a jászkun identitást és az összefogást erősítő rendezvénynek. A Nagykunságból 2015. május 3-án indulunk Karcagról mintegy 10 lovassal, mely útközben még bővül további nagykun lovasokkal. A Kiskunságból is – a távolság függvényében - hasonló időpontban indulnának a lovasok, akikkel a Jászságban találkozunk, majd kibővül csapatunk a jász lovasokkal. A nagykunsági „szárny” az első éjszakát Tiszagyendán tölti, a másodikat Jászkiséren, a harmadikat pedig már Jászberényben. Május 6-án délelőtt a jászberényi diákoknak (mintegy ezer tanuló) fogunk lovas harci bemutatót tartani a kunok nomád korszakát megelevenítve, délután pedig a redemptiós emlékünnepségnek leszünk résztvevői. Várjuk kiskunsági, nagykunsági és jász lovasok jelentkezését, illetve az út költségeinek fedezésére támogatókat keresünk („hadtáp”, szállás, lovak szállítása a visszaúton)!
Bene Sándor nagykunkapitány (a képen) a Pusztai róka nomád hagyományőrző Egyesület elnöke

2015-03-12 09:33:21

orsz__gfut__s.jpgKarcagon Lehoczky Krisztina református lelkész szervezi 2015. március 14-èn szombaton az Országfutást. A Mészáros Vendéglő előtt találkoznak  10.45-kor. Csatlakozhatnak hozzájuk, bicóval, görkorival indulóként....vagy szurkolóként! Váltóban is lehet teljesíteni a távot. Berekfürdő a cél és ha bírják a jelentkezők vissza is futva teszik meg az utat. A szervezők szívesen vennék, ha egyszerre indulna a csapat - de persze ez nem kötelező -,  mivel meg szeretnék örökíteni ezt vállalást, így jó lenne ha mindenki ott lenne az induláskor a csoportképen. Kívánjuk legyenek minél többen, fussanak az egészségükért sokan!

2015-02-24 10:51:42

h__sv__t.jpgHúsvéti locsoló versmondó versenyt hirdet a Mediátor Tv! Óvodás, általános  és középiskolás korú valamint felnőtt kategóriában várják - akár csoportosan is - a férfiak jelentkezését 2015. március 20-ig. Az előadott vers lehet saját vagy népköltés, de költő által írt mű is. Jelentkezni személyesen a Kun Mediátor Utazási Irodában (Karcag,Táncsics krt.15.) telefonon: a 06-30-356-83-09-es számon, illetve e-mailben: a mediatortv@kun-mediator.hu villámposta címen. Kérik, a nevet, címet, telefonszámot megadni. Várják a kisfiúk, a legények, a bácsik, az apókák jelentkezését!

2015-02-19 14:37:16

bagdy.jpgA Karcagi Református Egyházközség szervezésében 2015. március 6-án, pénteken 18:00-tól a Református Nagytemplomban Karcagon  Prof.Dr. Bagdy Emőke (a képen)  pszichológus tart előadást Boldogság, egészség, lelkierő, megküzdés címmel. Belépők 1.500.- Ft-os áron válthatók a helyszínen vagy elővételben a Lelkészi Hivatalban hétfőtől csütörtökig fél 8-tól 16 óráig, pénteken fél 8-tól 13 óráig. A jegyek megvételével az előadó kérésére az első budapesti Makovecz templom építéséhez járulnak hozzá.

2015-02-17 12:02:39

kunok.jpgHiánypótló ismeretterjesztő filmet mutat be a Duna és a Duna World Televízió a hazánkba települt kunokról. Aki kicsit foglalkozik a történelmünkkel, az tudja, hogy IV. Béla a 13. században telepítette Magyarországra a kunokat. Egy átlagos magyar tudása talán ennyiben ki is merül erről a népcsoportról. Honnan jöttek a kunok, vannak-e ma is fellelhető gyökereik? Mit adtak a történelmünkhöz és vándorlásaik során a világ kulturális örökségéhez? Mindezeket megtudhatjuk a „Keletről jött emberek-Kunok” című ismeretterjesztő filmből. Kenyeres Gyula - producer: A „Keletről jött emberek-Kunok”  elkészítésének fő oka, hogy jómagam karcagi kunként és a Kunszövetség alapító tagjaként érintett vagyok a témában. Másrészről, aki filmekkel foglalkozik, az előbb-utóbb eljut oda, hogy a felmenőiről is forgasson. A film hiánypótló alkotás is, hiszen a magyarok eleve kevés ismerettel rendelkeznek a kunokról. A kunok története azért is érdekes, mert a Magyarországon történt letelepedésük előtti korszak elég jól dokumentált, így több, tényen alapuló ismerettel is rendelkezünk róla. A kunok 1279-ben kapták meg a királytól  kollektív nemesi címet. A kollektív nemesség rendszere a kun ember számára kevesebb kötöttséggel járt, amelynek köszönhetően szabadabban is gondolkodhattak. Ma is sok híres közéleti személy vallja magát kunnak. Csak példaként említve: Csukás István író, Berecz András mesemondó, Varga Mihály és dr. Fazekas Sándor miniszterek. Közülük többen is megszólalnak majd a filmben. Számos érdekességet teszünk a 2x52 perces filmbe. Az egyik ilyen a kazahsztáni Otrar romváros, amelynek húsz négyzetkilométerén csak úgy hemzsegnek a régészeti kincsek: nyílhegyek, csontvázak, fűthető fürdők és házrészek maradványai stb. A vályogváros bizonyíték arra, hogy őseink irányítottak komoly városokat is, nem csak jurtában laktak. Ez egy óriási feltárás, amelyben akár a magyar régészek is szerepet vállalhatnának. A filmet az alábbi időpontokban sugározza a televízió: Duna World Keletről jött emberek - A kunok 2/1. 2015.02.17. 17:45. Duna World Keletről jött emberek - A kunok 2/2. 2015.02.24. 17:45. DunaTV Keletről jött emberek - A kunok 2/1. 2015.02.19. 15:30. DunaTV Keletről jött emberek - A kunok 2/2. 2015.02.26. 15:30. (forrás:gondola.hu)

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu