2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

Hajdúság - Hortobágy

2020-06-10 22:00:09

A debreceni Privát Affér 2019 végén adta ki Színeken át című nagylemezét, ami nyolc dalt foglalt magába, azonban ezzel nem megelégedve meglepetést ígértek az év végére, és ezt be is tartották. Itt van ugyanis a vadonatúj klipes daluk, a Táncolj velem!, amely annyira friss szerzemény, hogy még a múlt hónapban napvilágot látott lemezükre sem került rá. A zenekar pedig ezúttal valami teljesen új dologba vágta a fejszéjét.

Szerettünk volna az eddigiektől egy teljesen eltérő, modernebb, bulisabb dalt adni a közönségnek, és szerencsére megadatott, hogy ezt az ország egyik legjobb zenei producerével, Toldi Miklóssal alkossuk meg. – árulta el a zenekar vezetője, Farkas Zsombor.


2020-06-10 21:51:50

2020. június 4-én Ezzel tiszteleg a PG Csoport a Magyarság előtt!
Közreműködők: 
PG CSOPORT: Jantyik Zsolt- ének
Jantyik Csaba- gitár
Erdős-Tóth Fruzsina- ének
Takács Szabolcs- basszusgitár
Tóth Zsolt- dob
Horányi László- próza
Lukács Péter "PETA"- gitár (BIKINI)
Dióssy D. Ákos- hangmérnők
Jantyik Levente- képutómunkák


2020-06-02 21:44:39

Felállításra került a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata által megrendelt és Győrfi Lajos szobrászművész  által megalkott Trianoni emlékmű. Az alkotás felavatására és megáldására 2020. június 4-én, csütörtökön délután kerül sor, ezt megelőzően Református Templomunkban trianoni megemlékezést tartanak.


2020-05-18 09:49:20

Tüske a köröm alatt Sára Sándor filmje, melyet 1987-ben készített az elhíresült hortobágyi liba ügy kapcsán. A mozi rövid összefoglalója: A szakma intrikái, rágalmai elől Hódosi András festőművész kiköltözik egy hortobágyi tanyára. Itt is konfliktushelyzetbe kerül, mert nem tűri szó nélkül, hogy a környék gazdasági és politikai elitje vadászattal és (adócsaló) libatenyésztéssel pusztítsa a természetvédelmi területet. A vezető funkcionárius lánya beleszeret Hódosiba. Apja, hogy korrumpálja, tudta nélkül a libatenyésztési buli részesévé teszi Hódosit is. A férfi megalázó tehetetlenségét látva Zsuzsa fellázad apja, egész addigi élete, környezete ellen… A film többek között Karlovy Vary-ban 1988-ban fődíjat kapott. (forrás: port.hu/adatlap/film/tv/tuske-a-korom-alatt)


2020-04-30 20:02:08

Szomjas György 1975-ben forgatott, 1976-ban bemutatott színes, magyar westernfilmje, az első magyar eastern. Az ősbemutató a biharnagybajomi moziban volt. Története Szűcs Sándor, a karcagi Györffy István Nagykun Múzeum akkori igazgatójának néprajzi kutatásain alapul. Az internetnek köszönhetően bármikor megtekinthető.

https://videa.hu/videok/film-animacio/talpunk-alatt-futyul-a-szel-western-TUKDYQidckZYEGOH


2020-04-17 21:24:54

Fazekas Valéria féltett kishazájáról, Hajdúszoboszlóról mesél a Hajdúszoboszló, Török utca 17. című könyvében. A Kairosz Kiadó olyan sorozatot indított, amely a lírai közelítésmód és a szociografikus-riportszerű ábrázolás sajátságos elegyével mutatja fel írástudók különböző, gondosan számon tartott, bensőjükben féltett kishazáit, magyar városrészeket, kistelepüléseket, tájakat. Ezek azok a kisvilágok, bensőnk zugaiba rejtett-óvott vidékek, amelyek különösen fontosak számunkra, amelyekhez az ember gyermek- és ifjúkora vagy életének hosszabb szakasza fűződik.  


2020-04-04 13:32:51

“ A világot letakarni nem tudjuk. Egyetlenegy dolgot próbálunk meg: az arcunkat a Napba emeljük, mert hogyha a Napba nézünk, nem látjuk az árnyékot. “ (Náray Tamás)

Zenészek, rendezvényszervezők, klubtulajdonosok, vendéglátósok, turizmusból élők, hajdúszoboszlóiak és nem csak hajdúszoboszlóiak, művészek, na és mindenki akik számára rendkívül nehéz a jelen és lesz a jövő, nektek ezt a dalt küldjük mi, hajdúszoboszlói zenészek és zenészpalánták nagy-nagy szeretettel!

Reméljük sikerül egy kis örömet okoznunk, ezzel kitartást és jó egészséget kívánva mindenkinek, a végén úgyis felkel majd a Nap! #mertkelladal #vigyázzunkegymásra

Eredeti előadó: V’Moto-Rock -Várj míg felkel majd a nap-Zene-szöveg:Lerch István-Demjén Ferenc

Közreműködött:Kovács Tamás, Kovács ,,Zozo” Zoltán, Kovács ,,Koku” Zoltán, Szemán Bence, Káposztás Bálint, Káposztás Gergely, Török Péter, Ferenczi Tibor, Lukács Dóra, Jónás Kálmán, Juhász ,,Winstone” Péter, Kerékgyártó Csaba, Tóth András, Petrics József, Radics Péter, István László, Veres Patrik, Török Ágnes, Rásó Péter, Rásó Levente, Hevesi Norbert, Katona László, Asztalos ,,Paszti” Attila, Oláh Tamás, Bali István, Nagy Bálint, Juhász Kálmán, 

Hangtechnikus és vágó: Szemán Bence, 

Fotók: Nagy Balázs

Projektszervező: Káposztás Gergely

Hajdúszoboszló, 2020. április 03.


2020-03-27 16:47:57

-... várja az utazókat az egykori sóút mellett, Hortobágyon, a Kilenclyukú híd tövében ez a gyönyörű, nemrégiben felújított műemléképület, mely a világörökség részét is képezi. Történetét, a vándorok életét, a pusztát felfedező nagyjaink alakját bemutató kiállítás látható az egykori vendég-szobákban. Az ivóban hagyományos pásztorételeinket és a pusztában termett alapanyagokból – szürke marhából, rackából, gyöngytyúkból, mangalicából, halakból – sütött-főzött ínyencségeket kínálunk, melyeket jóféle magyar pálinkákkal és borokkal kísérhet az utazó. Hagyomány, természetesség, nemes egyszerűség, pusztai ízek. (forrás: www.hortobagyicsarda.eu)


2020-03-19 20:54:31

2019 május végétől immár nem csak Siófokon de Hajdúszoboszlón is találkozhatunk az egyedinek számító látványossággal, a Fordított házzal. A házikót május elején szállították Magyarországra elemekre bontva, összerakása pedig közel 4 hétig tartott.

A furcsa látnivaló ötlete Daniel Czaipiewski lengyel származású vállalkozótól származik. Az első ilyen attrakció Lengyelországban épült meg 2010-ben, ami teljesen egyedinek számított. 2014-ben már Zakopaneban is felhúztak egy hasonlót, azóta pedig már található fordított ház Ausztriában Terfensben, a német Sankt Englmarban valamint Magyarországon Siófokon és immáron Hajdúszoboszlón is.

A különleges látnivaló hamar az utazók kedvence lett, ahol a látogatók megtapasztalhatják, hogy milyen is a "fordított élet", a plafonon járhatnak és mindent fejjel lefelé állva láthatnak. A házikó témája egy elvarázsolt mesevilág, ez alapján lett kicsinosítva és berendezve is.

A bejárat a tetőtérbe vezet, ahol egy hálószoba és gyerekszoba található, a csigalépcsőn sétálva pedig a földszintre lyukadunk ki. A földszinten konyha, nappali és étkező lett kialakítva, természetesen minden a tetejére állítva. A felfordult világban könnyen összezavarodhatunk és gyengén meg is szédülhetünk, de a látvány olyan élményt nyújt, hogy ez a kis félelmünk hamar el is illan.  Belépőjegy: 1.300 Ft


2020-03-13 07:54:06

A Gazdaház, a helyiek által Czeglédy házként ismert hagyományos népi lakóház, műemlék épület, Hajdúszoboszlón, a Vasvári Pál utca 40 alatt, a fürdőtől távol, a város szélén található.
A legutolsó felújítását követően korabeli bútorokkal berendezett épületben a Gazdaház Múzeum működik. A ház előtti Gyógynövénykertben mintegy 50 fajta gyógynövény díszlik.
Az állandó kiállítás, a Köpöly nadály, frászkarika, a gyógyító eszközöket, a népi gyógyítást mutatja be, de emellett a berendezési tárgyak segítségével a régi életmóddal is megismerkedhetnek a látogatók.
A kézműves műhelyben látható a Zománcedények és a 100 év 10 perc alatt című kiállítás is, a régi háztartások konyhai és egyéb edényeivel, eszközeivel, bútoraival.
A portán tovább élnek a régiek hagyományai, programokon kipróbálható a hagyományos népi kézművesség számos fajtája. Fontos megtartani a régi tárgyalkotó technikákat, páratlanul gazdag mintakincsünket. Egyedi használati és dísztárgyak, gyermekjátékok, lakástextilek készülnek hagyományos, illetve mostanában ismertté vált technikákkal.
Az kézműves programokon a tárgyak a természet adta alapanyagokból, hagyományos technikával készülnek, de emellett fontos az újrahasznosítás: hisz a háztartásban feleslegessé vált, hulladéknak számító anyagok is alapanyagok készíthető ezekből is hasznos, esztétikus, egyedi tárgyak. Az érdeklődők meg is tanulhatják a különféle díszítő, tárgyalkotó technikákat a kézműves foglalkozásokon.
A Gazdaház gyógynövény kertjét, a benne található növényeket, fitoterapeuta mutatja be az érdeklődőknek. A látogatók megismerkedhetnek gyógynövényekkel, termesztésükkel, begyűjtésükkel, felhasználásukkal, alkalmazásukkal, mely betegségekre javallottak, mik az esetleges ellenjavallatok a használatukkal kapcsolatosan. Az előzetesen bejelentkezett látogatócsoportok tagjai gyógyteákat is kóstolhatnak. 
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 9.00 – 12.00, Szombat: előzetesen meghirdetett programok szerint


Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu