2021. Július 24. Szombat Kinga, Kincső napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

BabaMama Nap
2021-07-20 14:25:07

...az Anyatejes táplálás Világnapja alkalmából Nádudvaron 2021. augusztus 6-án, pénteken 9 órától
az Önkormányzat és az Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadóval közös szervezésben.

A Farkas család naplója

2016-04-01 16:16:13

2016-ban igen rövid volt a farsangi idő és korán volt húsvét ünnepe is. Anyukám és az én drága jó uram március végén ünneplik a születésnapjukat, így húsvétkor újra együtt volt családunk. Készültünk most is, előre megterveztük a menűsort, melyik nap mit eszünk, mikor mit főzünk, szép sorban. Szombaton este feltettem a sonkát főni és úgy gondoltuk, hogy a sonkalé lesz az alapja a finom bablevesnek, amit majd vasárnap tálalunk fel. Húsvét első napján viszont olyan ragyogó napsütésre ébredtünk, hogy az uram mise után gyorsan megtisztította a zöldségeket, beleaprította a sonkalébe és azonnal kiment az udvarra, hogy a  fűszernövényeket - amit egy idő óta gondosan gyűjt és vásárol - elültesse. Miután már félig kész volt a kerti munkával bejött a konyhába, hogy megnézze a levest. A lábas fölé hajolt, jól megkavarta és megkóstolta, majd  azt kérdezi tőlem, hogy hol van a levesből a bab?
- Hát tudom én? - kérdezem s nézek rá meredt szemekkel. a gyerekek is kacagtak, hogy a bablevesből csak a legfontosabb maradt ki majdnem, de még időben észrevettük és pótoltuk a hiányt. Szóval izgalmas perceket töltöttünk a tűzhely mellett, de a legjobb és a legszebb idő az udvaron ért bennünket. Lehoztuk a padlásról a kölcsönbe kapott libikókát, csúzdát.
P30_03_16_12.22.jpg
Felkerültek a fára a hinták, megtaláltuk a műanyag kismotort is. A lányok - Blanka, Lilla és Luca - tojás, nyuszi és csibe keresésbe kezdtek, majd miután mindet megtalálták a fűben, a fa és bokor alatt természetesen a játékokra vetették magukat. A férfiak fél szemmel figyelték őket, de közben tudtak pálinkázni, beszélgetni. A hölgyek benn, a lakásban vitték a szót. Az én karomban Jázmin unokám elaludt a jó levegőn. No, ilyenkor szeretném megállítani az időt! Azért írom le, mert fotókat nem készítettünk, de szerintem mindenki elraktározta a szívében ezt a napot.
P30_03_16_11.46.jpgP30_03_16_11.48_1_.jpgHúsvét hétfő délutánján régi szokás szerint egy baráti házaspárnál gyűltünk össze, hogy a fiúk megocsoljanak bennünket lányokat, asszonyokat. Kikérdeztük egymást, hogy mi történt az elmúlt egy évben a gyerekeinkkel. Hol tanulnak, melyiknek mikor lesz az esküvője, kinek mi a búja, öröme. Másnap csináltam képeket a kertről. Tojások díszítik nálunk mindig a diófát húsvétkor és a fűszerkertünk olyan, mint egy arborétum. Minden növény tövében kis táblácskára fel van írva a neve. Már nyílik a pitypang, készülhet belőle majd a szörp és a méz. Üvegbe zárjuk a tavaszi napsütést! (Írta: Csontos Gabriella)

2016-03-18 10:36:22

 
Nagyon vártam már, hogy kimehessek a kertbe valamit tenni-venni. Ezen a télen (2015/16) nem esett hó csak egyszer, az is alig takarta be a fázós földet. A lakásban már alig volt maradásom, sóvárogva álltam az ablak előtt, hogy talán ma kimehetek majd a kertbe, ahol még csillog a víz a tavalyi veteményesen. Aztán március 12-én felragyogott a nap, és délben kirohantam és felástam egy nadrágszíjnyi földdarabot a járda mellett. Azért ezt, mert itt a füvet már nem nagyon tudtuk nyírni és ide parányi gyógynövényes és füszerest terveztem. Igen jólesően elfáradtam az ásásban. A kert kicsit vadregényes, nincs benne semmi rendszer, itt is ott is egy-egy ibolya bokor virít.
          index2.jpg                                   index5.jpg  
Eszembe jutott, hogy anyukám minden Húsvét előtt nem csak a lakást takarította ki, hanem neki esett a virágoskertnek, hogy ha jönnek a locsolkodók szépet lássanak már az udvaron is. Anyósomék a tavaszi ünnepre már felköltöztek a zempléni kis faluban lévő házukba, hogy elkezdjék a hatalmas udvart rendbetenni, a ház előtti virágoskertet ráncba szedni. Ha ezt felemlegetjük az urammal mindig arra a megállapításra jutunk, hogy a kert az élet meghosszabbítását szolgálta a szüleinknek. Bár apósomék házához hatalmas udvar tartozott, amiben a fűnyírás is több napig tartott, anyukámék pedig a házhoz tartozó veteményesen kívül egy hobbi kerttel is büszkélkedhettek. Mindez annyit jelentett számunkra, hogy sokszor kérték a segítségünket, amit mi immel-ámmal teljesítettünk, pedig volt más bajunk és problémánk is és egyébként sem volt valami nagy ándungunk a dologhoz. Ezt átgondolva a mi udvarunkon tenyérnyi a veteményes, parányi sáv lesz a fűszeres. A mi kis kertünk olyan, mint egy kis játszótér, ahol éppen annyi a dolgunk, amitől egészségesen elfáradunk. Egyenlőre bírunk is vele, sőt egyre jobban szórakoztat és edz bennünket. Az ásás utáni napon kinn főztem az ebédet a Salgó tűzhelyes nyári konyhán. Paprikás krumpli volt fodros tésztával. Az uram kitisztította a madáritatót.
    index4.jpg     index6.jpg
A fűszerkertben már van levendula - két fajta is - rozmaring, menta, citromfű és egy olyan növény, amit tavaly hoztam Horvátországból. Azt hittem akkor, hogy levendula, hiszen ezüstös, keskeny levelei arra engedtek következtetni. Egész télen gyönyörűen virított. Most megsodorva és megszagolva levelét arra jöttem rá, hogy nem levendula, hiszen teljesen olyan illata van, mint a currynek.
index7.jpg
A közösségi portálon megosztottam a növény fotóját és kértem segítséget a beazonosításához. Jöttek is a kommentek és az uram volt tanítványa, a ma már országos hírű kutató biológus  - és többek is megerősítették - fejtette meg számomra a talányos növény eredetét. Curry nevelődik az udvarunkon. No, aztán kaptam még aznap két másik különlegességet: citrom illatú kakukkfüvet és tárkony töveket ajándékba. Tehát gyarapodik a fűszerkertem. Végezetül ajánlok egy dalt Kiss Ferenc barátunktól, aki felsorolja szinte az összes gyógy- és fűszernövényt ebben a szerzeményében. (Írta: Csontos Gabriella)
           

2016-02-23 12:01:23

Rég írtam, de nehéz időket élek.  A 2015. év szépen és tragikusan ért véget, hiszen itthon voltak a gyermekeink, együtt volt a család, mint mindig. Egy hétvégi reggelen azonban hiába kerestem Pöttyöst, a befogadott cicánkat nem jött elő  még délben sem. A szomszédék vették észre kimeredt holtestét az út mentén. Éjszaka elütötte egy autó. Az uram és a szomszéd Pista megadta neki a végtisztességet és eltemette a kert végébe. Egy évig élt nálunk és megismerte a boldog macskák életét, szabadon, szeretve, jó koszton volt tartva. Napokig gyászoltam.
P02_11_15_14.15.jpg
December elején sok barátunk jött hozzánk vendégségbe és hoztak kedves ajándékokat a névnapomra. Kaptam majd egy kiló diót, meg mindenféle házi készítésű finomságot. Jézus közelgő születésnapjára való tekintettel mézeskalács betlehemet, amit meg kellett ígérnünk, hogy karácsonykor meg is eszünk majd. Nagyon finom volt Mária, József és a három királyok.
betlehem_1.jpg
Legutoljára a szamarat ettem meg. Karácsony előtt ügyet intézni Debrecenbe kellett mennünk és a kellemetlenség mellett az volt a legnagyobb boldogságunk, hogy Blankánkkal sétálhattunk az ünnepi díszbe öltözött főtéren. Dezső Papival a rénszarvas szánra is felültek. 2016 januárjában arra döntöttem, menyemmel megbeszélve, hogy minden héten egyszer egy unokás napot tartok. Blankával ez a nap csak a miénk. Voltunk a Dalidón, amit felhőtlenül élveztünk. A farsang kezdetén megrendezett vidám programon magunk készítette koronával a fején elmélyülten festett az unokám. Voltunk a Csokonai Színházban egy zenés mese előadáson. Megnéztük Jancsi és Juliska történetét a Vojtina Bábszínházban. Egy másik alkalommal elmentünk a barátnőmhöz, akit megköszöntöttünk 60. születésnapján.  Az egyik februári napon csak úgy sétáltunk, pedig szemerkélt az eső.
Fénykép-0011_1.jpg      P09_01_16_11.01_1_.jpg       P18_02_16_09.51_1_.jpg
Az e havi családi napunkon, amikor a fiaim születésnapját ünnepeltük, illetve most már Jázmin unokámét is - mivel ő is ebben a hónapban jött a világra -, olyan öröm ért, amit sosem fogok elfelejteni. Nehéz helyzetünkre való tekintettel az öt tagú család nagy ajándékot adott nekem.  (Írta: Csontos Gabriella)
2016-01-16 16:02:09

P15-11-15_07.29[1]_1.jpgTélen kicsit magába néz az ember. Számba veszi veszteségeit, sikereit. Már november elején megérint engem ez a hangulat. Még tavaly készült az a fotó, amit most találtam meg a telefonomon. Ezzel tudnám érzékeltetni azt, hogy mire is gondolok. A 2015-ös ladányi falinaptárat Győrfi Lajos szobrászművész alkotásai és G. Nagy Ilián versei illusztrálták.  Ez a szép kiadvány konyhánk falát díszítette egész évben. November hónaphoz Kerekes Laci síremlékét választották a szerkesztők. Egész hónapban Laci tekintete kísért. Az asztalon gyertya , az uram még reggel behozott egy utolsó szál rózsát a kertből, ami még a kora téli hidegben bimbózott. 15 éve ment el Kerekes László Jászai Mari-díjas színművész. (Írta: Csontos Gabriella)

2015-12-15 18:29:36

25.jpgAz első Önkormányzat megalakulása óta 25 év telt el. 1990-ben, az első szabad és demokratikus választások után Püspökladányban is megalakult az első Önkormányzat. Ennek emblematikus személyisége Dr. Farkas Dezső, a város első polgármestere. Dr. Farkas Dezső 1972-ben érettségizett a KLTE gyakorló gimnáziumában. Majd tanulmányait Németországban folytatta, és 1976-ban végzett közgazdászként. Ezt követően a Budapesti Közgazdasági Egyetemen 1980-ban szakközgazdász diplomát szerzett, és rá egy évvel a doktori címet is megkapta.
Családjával életét Hajdúszoboszlón kezdte, majd Debrecenbe költözött. A csapágy-gyár és a Hajdúsági Iparművek után a Megyei Tanács Tervosztályán dolgozott 1982-1986-ig, ahol komoly tapasztalatokra tett szert a települések gazdasági életének irányítása terén. 1987-ben szabadúszó, szellemi szabadfoglalkozású lett, elsősorban tolmácsolásból és fordításból élt. Politikai érdeklődése mindig is megvolt, de sokáig úgy gondolta, hogy belülről is meg lehet reformálni az államrendszert. A nyolcvanas évek végére azonban már a megoldást a többpártrendszerre épülő demokratikus átalakulásban látja. Lelkesen üdvözli az új társadalmi szervezetek, majd a pártok megalakulását. Farkas Dezsőt magánéletének változása - házassága Csontos Gabriellával - Püspökladányba hozta, és így itt a frissen megalakult MDF-nek Ő lett az elnöke.
Hogyan emlékszik vissza az első demokratikus választások idejére?
Előzménye volt a nemzeti kerekasztal megalakulása. Ez azt jelentette, hogy 1989-ben le kellett ülni tárgyalni az ellenzéknek és az uralkodó pártnak; az egyik oldalon ültek az MDF, SZDSZ, FIDESZ, KISGAZDAPÁRT képviselői, a másik oldalon a régi rendszer képviselői: az MSZMP, a KISZ, a szakszervezetek és a Hazafias Népfront. Meg kellett állapodni a választások időpontjában és lebonyolításának menetében, amit 1990-re tűztek ki. Ekkorra már városunkban is megalakultak az országos pártok helyi szervezetei, újságot, szórólapokat gyártottunk, gyűléseket szerveztünk, részt vettünk a tanácsüléseken. Emlékezetes akciónk volt az erdélyi magyarok megsegítésére gyűjtött segélyszállítmány megszervezése 1989. decemberében.
A mai fiatalok nem tudják, hogy mi a különbség a régi szocialista rendszer tanácsi vezetése és az önkormányzati rendszer irányítása között. Kérem, beszéljen erről!
A tanácsok beépültek a kommunista diktatórikus rendszer hierarchiájába, ami azt jelentette, hogy felülről irányították a településeket.
Az önkormányzatiság lényege pedig, hogy minden közösség szabadon, önállóan működjön és döntsön érdekeinek érvényesítésében. Ehhez pedig az államnak kötelessége biztosítani az anyagi feltételeket.
Hogyan zajlott Püspökladányban az első önkormányzati választás?
Akkoriban a választások helyi szinten is 2 fordulósak voltak. Az első fordulót 1990. szeptemberében tartották meg. Püspökladányt 10 körzetre osztották. Azok, akik a legtöbb szavazatot kapták, azok juthattak be az önkormányzati testületbe. Az első fordulóban a szavazás 3 körzetben lett érvényes és eredményes. A 2. fordulóban jutott be a körzetekből további 7 képviselő, és 9 képviselő pártlistáról került be a testületbe. Így 1990. október 14-én a 19 fős képviselő testületet megválasztották. A testületből 11 fő a jobboldali, 8 fő a baloldali gondolkodású polgárokat képviselte.
Elmondhatjuk, hogy történelmi jelentőségű az első testület megalakulása. Kik voltak a tagjai?
Baloldaliak: Dr. Pásztor János, Dr. Nagy László, Tomka Jánosné, Csizmadia Lajos és Ökrös István az MSZP jelöltjei, míg Szilágyi Lajos, Dr. Garamvölgyi György és Dr. Molnár László független jelöltként jutott be a testületbe.
A jobboldaliak pedig: Dr. Felszeghy Szabolcs, Györkei Gyula, Dr. Hódos József, Szilágyi Imre, Papp Sándor és Dr. Farkas Dezső az MDF, Kisgazda párt és Vállalkozók pártja támogatásával, Mile István, Dr. Nagy János és Szabó Ferenc az SZDSZ, Pereiné Borsos Gizella és Kardos István a FIDESZ jelöltjeiként lettek képviselők.
Hogyan történt a polgármester választás?
Akkor még a polgármestert nem közvetlenül a lakosság választotta, hanem a megalakult testületnek volt ez a feladata. Meglehetősen fonák helyzet alakult ki, mert a jobboldal volt többségben a testületben, mégis a törvény szerint a volt tanácselnök jelölhette ki a polgármester választás időpontját. Ez pedig 1990. október 24-re esett, 10 nappal a választások után. Ez az időszak azzal telt el, hogy a baloldal erős kampányt indított, hogy a jobb oldaliak közül sikerüljön meggyőzni néhány embert, hogy szavazzon a baloldal jelöltjére. Városszerte ismert volt a két jelölt: Dr. Molnár László a régi rend jelöltje volt. Mile Istvánt az ellenzék jelölte, de az utolsó pillanatban (október 23-án este) visszamondta a jelölést, mert családját annyi atrocitás érte. A polgármester-választás másnap a jelenlegi házasságkötő-teremben kezdődött el. Csizmadia Lajos tanár úr, a legidősebb megválasztott képviselő vezette le az ülést. Nyilván, részben a törvényeket betartva igyekezett irányítani, részben a hatalmon maradni akaró baloldal „ukászait” követte. Ő ült a pulpitusnál, vele szemben félkörben ültek a képviselők és a hátuk mögött a baloldali tömeg zsúfolódott, a jobboldaliak pedig kiszorultak a folyosóra. A baloldaliak fel voltak készítve, hogy Mile Istvánt a jobboldal polgármester jelöltjét támadják hozzászólásukkal. Csak arra nem készülhettek föl, hogy a jobboldal jelöltje közben megváltozott, így Dr. Felszeghy Szabolcs bejelentette új jelöltjüket: Dr. Farkas Dezsőt. A felkészített tömeg nem tudott olyan gyorsan váltani és ők így az előre megszerkesztett koreográfia alapján Mile Istvánt szidták tovább. A végén csak sor került a fő napirendi pontra is: a polgármester választásra. A titkos szavazás 10:9-re dőlt el a jobboldal javára. (Ebből kiderült, hogy egyvalakit sikerült meggyőzni a baloldalnak, máig sem tudjuk, hogy kit.) Mindenesetre én vehettem át a városvezetést, mint a demokratikus választások első polgármestere.
Hogyan indult el az első önkormányzat működése?
A működéshez pénz kellett. Nyilvánvalóan ennek egy részét az állami költségvetés biztosította, amit a törvény szerint csak működtetésre lehetett fordítani. Fejlesztésre csak az önkormányzat által kitermelt összeget lehetett felhasználni. Ez pedig a helyi adóból, vagyonértékesítésből vagy saját vállalkozásból jöhetett létre. Olykor céltámogatásra is számíthattunk az államtól. A nehézség abból adódott, hogy a működtetésre kapott pénzből nem lehetett fejlesztésre átcsoportosítani. Ahhoz viszont ragaszkodtunk, hogy a kötelezőn felül helyi adót ne vessünk ki az amúgy is elszegényedő, munkahelyeit elvesztő lakosságra. A működés egy másik forrása az államtól kapott vagyon, amiért aztán nekünk kellett felelősséget vállalni.
Feladatunk volt még mindazon szervezetek (bizottságok, intézmények, vállalatok) létrehozása, amivel az önkormányzat irányítani tudta a várost. A rendszer kialakítása egy hosszú folyamat volt és sok-sok nehézséggel járt. Sokszor éjszakába nyúló vitákon döntöttünk a város kérdéseiről. Tehettük mindezt a saját kontónkra, hiszen a képviselői tevékenységért akkor még nem járt fizetés vagy tiszteletdíj.
Melyek azok a legjelentősebb változások, amelyek az Ön polgármesteri munkás-ságának éveihez kötődnek?
Legnagyobb feladat volt az áram, a gáz, a szennyvíz-hálózat átvétele az államtól. A közművesítésnek a technológiai sorrendjét be kellett tartani. Először a szennyvíz-vezetéket letenni az utak alá, majd leburkolni azokat. A gáz-és a telefonhálózat is a ’90-es évek elején épült ki Püspökladányban. Bővült a Petőfi iskola, rendeztük a főteret, támogattuk az egyházakat, a civil szervezeteket, alapítványokat hoztunk létre a sport, a kultúra és a tehetségek támogatására, kitüntetéseket alapítottunk, stb. Egyszóval nem volt egyszerű a város életének megszervezése: ha egy valaki jól járt valamivel, ha egy valakivel jót tettünk, akkor a másik tíz megsértődött.
Fontosnak tartja-e a polgármester politikai elkötelezettségét?
Igen, mert ha a város vezetése nem „olyan színű”, mint a kormány, az több konfliktusnak a forrása lehet. Szerencsés egybeesés az, ami jelenleg is van városunkban, hogy mind a város vezetése mind az országgyűlési képviselője, mind a kormány a FIDESZ-KDNP párt elkötelezettjei. Ez erősíti a várost.
Hogyan látja a jelenlegi önkormányzati vezetés munkáját, és mit javasolna a jövőre vonatkozólag?
Én azt hiszem, hogy jó úton haladnak. Nagyon örülök annak, hogy sok minden fejlődött. Ma már nagyobbak is a lehetőségek a pályázatok révén. Nyilván nyitott szemmel kell járni, nyilván kellenek a munkatársak, akik ebben segítenek, és hát kell egy olyan többség amely a szükséges politikai döntéseket ehhez meg tudja hozni. Fontos, hogy a mindenkori vezetésnek legyenek céljai, elképzelései városunk jövőjéről. Azt szokták mondani, hogy annak a hajósnak, akinek nincs célállomása, annak minden szél rossz, mert nem tudja, hogy merre akar menni. De, akinek van egy célja az tudja, hogy ez a szél jó, a másik szél meg nem jó, és akkor azt kikerüljük, ezt meg befogjuk a vitorlánkba. Úgyhogy „jó szelet” kívánok az utódaimnak! (forrás:Püspökladányi Hirek 2015.novemberi szám, fotó:Lévai Péter)

2015-12-01 08:43:54

markabolt_asztali_grillezo_karacsony.jpg.pngMég novemberben több családhoz is meghívást kaptunk. Nagyon örültünk ezeknek a vendégeskedéseknek, mert rég láttuk egymást, rég hallottunk felőlük. Az első ilyen esténk november 13-án, pénteken volt. Szerencse nap - mondta a háziasszony és azt javasolta, töltsünk ki ezen a ritka napon lottót, mondjunk számokat, amiket megjátszunk. Próba szerencse alapon! No, az én uramnak alig jutott eszébe szám, inkább elmesélte, hogy egyszer lottózott életében és az is elég régen volt. Még hét elején feladta a szelvényt és szombatig - a húzás napjáig -, mind csak azon törte a fejét, hogy mire fogja elkölteni azt a sok pénzt, amit nyer. Hétvégére teljesen belefáradt a "pénzköltésbe", úgyhogy nagyon boldog volt, hogy ez a nagy gond leesett a válláról, mivel nem húzták ki egyik számát sem. Azóta is erre a keserves pár napra gondol és nem vesz lottót. Mondanom sem kell, hogy nem nyertünk, de azon az estén nagyon jól szórakoztunk, finom étkeket ettünk, többek között liba levest, kemencében sült libacombot, sütőtököt. A következő meghívás Karcagról érkezett. Ezen az estén egy ételrecepttel (túróscsuszás kakaspörkölt) és két kendő megkötési trükkel lettem gazdagabbb és kandaló- tüzes beszélgetéssel. A harmadik invitálásnak itthon tettünk eleget. Egy kedves házaspárnál egy szuper szerkezettel (a képen) az asztalnál saját magunk csináltuk meg a vacsinkat. A háziasszony előkészítette a sütni valókat: csirkemell darabokat, különböző sajtokat, zöldségeket. Fenséges volt és közben fecsegtünk, nevettünk. Olyanok voltak ezek az idők, amikre sokáig emlékezni fogunk. Köszönjük a szép estéket! (Írta: Csontos Gabriella)
   
      

2015-11-17 08:21:38


2015-11-30 16:24:45

festo.jpgAnyukám festet és mázoltat. 84 éves. Nem szállt ki hozzá az ÁNTSZ, szerintem sem kellene most ebbe belevágni, de ő már a mesterrel is megbeszélte, holnap jön és a hétvégén kifesti a konyhát, a fürdőszobát, a W.C.-t, a spájzot. Mert hogy néz már az ki fiam, hogy a befőtteket nem tiszta polcra teszem? - kérdezi méltatlankodva. Mert még rak el befőttet is minden ősszel. A másik 80 éves ismerősöm keritést csináltatott. Nem azt mondta, hogy már minek, hanem megrendelte, elkészittette. Annyira jó, hogy ezek az idős emberek körülöttem nem a mának élnek. Nem percekre gondolnak, hanem az évekre, évtizedekre. Nem a mostban élnek, soha nem is abban éltek, hanem a jövőnek. Úgy tervezték az életüket, a családot, a házat, a kertet. Jut eszembe a kert! Ma végre már össze tudtam seperni, gereblyézni a falevelet az udvaron. Ahogy kell: a cseresznyefa levelei a fák tövén, a sövény alján, hogy a sündisznó, a bogár, a giliszta tudjon hol kitelelni. A diófa leveleit zsákba gyűjtöttem. Soha nem felejtem el, hogy mikor mérgelődtem a diófánk miatt - mert nem törhető és kicsi a termése és iszonyú sok levél van rajta, ami ősszel nagy gondot jelent nekünk -, Bence fiam szólt rám: - Anya, ki ne vágjátok már, hiszen olyan nagy lombsátra van és olyan jó alatta üldögélni! No, engem néha a gyermekeim, meg van amikor az anyukám tesz helyre. (Írta: Csontos Gabriella)

2015-10-30 14:27:58

bar__tok.jpg Végre újra találkozott baráti társaságunk, hiszen a nyár és az ősz eleje is mindenkinek más és más feladatot adott. Most avattuk fel "hivatalosan" a nyáron átalakított kisházat az udvaron. A férfiak a városi strandfürdőben kezdték az avatási ceremóniát, mi nők a konyhában sürögtünk-forogtunk. Rég nem látott kedves barátnémmal kettesben készítettük a vacsorát és természetes, hogy alig győztük mesélni a velünk történteket. Szilvi unokahúgaival muffint sütött és isteni mascarponés finomságot is hoztak. Csabi és Kriszti az otthoni teendők ellátása után estek be hozzánk villányi borral a kezükben. Nekem végig az volt az érzésem, hogy vasárnap van, pedig egy teljesen hétköznapi csütörtök este volt. Szó esett itt a huszonöt éve történt taxis blokádról, ki hol és hogyan élte meg -  megtudtuk, hogy vannak akik, ennek az eseménynek köszönhetik egymásratalálásukat -, beszéltünk a gyermeknevelés gondjáról, öröméről, az internet világáról, és még nagyon sok mindenről. A mi időnkben az ilyen összejövetelt házibulinak hívták, most party time-nak mondják, én egyszerűen egy boldog estének nevezném. (Írta: Csontos Gabriella)

2016-11-14 11:21:33

F__nyk__p_0004.jpgTegnap (2015. október 24-én) megszentelt gyűrűkkel eljegyezték egymást gyermekeink: Márton és Lídia. Papi áldást is kaptak. Találkoztunk az Anya- és Apatárssal. Erdélyben így mondják. Ismerkedtünk. Szép, meghitt délután volt. A nap ragyogott és az én drága fiam is a boldogságtól. (Írta: Csontos Gabriella)

Oldal : 123456789101112131415
1617181920A J Á N L Ó


Szentpéteri Tamás gyümölcstermésztési szaktanácsadó, Fruttamas Kft

www.facebook.com/Fruttamas-kft


www.igezo.hu


Mészárosné Gupcsó Tímea pedagógiai szakpszichológus.

www.facebook.com/sulipszichoBSzC


A biharnagybajomi füves asszony gyógynövényes termékei

www.laposiistvanne


www.facebook.com/segitsegdemencia/


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli


      fenntarthatodivat.hu


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu