2022. Szeptember 30. Péntek Jeromos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Lovak és táncosok
2022-09-28 12:34:40

A Sárrétért Táncművészeti Alapítvány 2022. szeptember 30-án pénteken 18:30-től bemutatja a Szépség és a Szörnyeteg című táncelőadását Püspökaldányban 

A Farkas család naplója

2020-09-16 14:24:29

Ezen a nyáron annyi minden más volt, mint eddig. A vírus beköltözött a mindennapjainkba. Nem félünk, betartjuk a szabályokat, de van egy 89 éves anyukám és két drága unokánk, akik Debrecenben laknak. Már augusztus elején emelkedtek az eset számok Hajdú-Biharban. Sőt, Blankánkat beírattuk egy kukta táborba is, ami ugyancsak lehetett volna egy veszélyforrás. Ettől függetlenül augusztus 9-én megérkeztek hozzánk a lányok és izgatottan készültünk a másnapi táborkezdésre. Reggel el is mentünk a helyszínre, ahol az én volt első osztályos, máskor igen bátor unokám keserves sírásba kezdett. Az ismeretlen felnőttek, gyerekek sokasága megrémísztette a több hónapja a harmadik emeleten, szűk családi körben élő gyereket. Haza is jöttünk és elhatároztuk, hogy itthon valósítjuk meg azt a kukta tábort. Azonnal hozzá is kezdtünk.

Első receptünk a tejbegríz volt, melyet Blanka készített el, majd gyöngy betűkkel le is írta azt.
Minden nap olvastunk, számoltunk, írtunk. Jázmin addig elfoglalta magát, hiszen otthon is az a szabály, hogy nem zavarja a nővérét tanulás közben.

Voltunk biciklizni, játszótéren és dédivel minden nap zenét hallgattak a hintaágyon.

Számomra legemlékezetesebb jelenete ezeknek az unokás napoknak az volt, mikor mindkét lány torkaszakadtából énekelte az udvaron a "Virágéknál ég a világ" c. gyerekdalt és közben a színes krétákkal hatalmas, színpompás krétaport szórtak egymásra. Nagyon élvezték, én meg majd megpukkadtam a méregtől. Aztán halkan, csendben megbeszéltük, hogy mi a gondom, hogy bevisszük a lakásba a port, a piszkot. Dezső Papi slaggal lemosta a betont, eltüntetve a szivárványszínű "alkotást". Utólag visszagondolva erre, azt hiszem, hogy nem is hallottam még ilyen gondtalan, felszabadult nevetést tőlük. Talán a sok hetes bezártságtól szabadították meg a lelküket. 

Most is volt búcsú buli, csak Zoli nem tudott eljönni, de Szilvi barátnőnk hozott játékokat, amin Blanka és Jázmin - és mi is - nagyon jól elszórakoztunk. (Írta: Csontos Gabriella)


2020-07-29 19:15:38

... Álomzugban. A 2020-as évünk nem kezdődött valami jól családunkban. Perforált vakbél, kórház, műtét, görcsök, vizsgálatok, majd a vírus miatt karantén. Személyesen alig találkozott a család, így nem csoda hát, hogy nagyon vártuk július utolsó hétvégéjét, mikor is a bátyám Álomzugba hívott bennünket.

Szekerezős, piknik-kosaras, szabadtéri programot szerveztek nekünk, de sajnos az idő közbe szólt. A tanya zöld füvét, piros cserepes tetejét, a sógornőm veteményes kertjét sűrű eső áztatta szombat reggelre, így János bátyám a "b" terv mellett döntött. Kocsival indultunk el, és elsőként Létavértesen a pincesor elején található Barna féle pálinkafőző műhelyt látogattuk meg, ahol az én drága jó uram hosszas eszmecserét folytatott a tulajdonossal a cefre állagáról, tulajdonságáról, egyáltalán a pálinkafőzés titkairól.

            

Ezután  hangulatos erdei úton mentünk tovább, néha megálltunk, mert az erdőben hatalmas őzláb gombák integettek felénk.

Majd Álmosdra érve a Kölcsey házban vezetett körbe bennünket egy fiatalember. A falu határában megcsodáltuk Győrfi Lajos szobrászművész barátunk szép alkotását, mely a győztes álmosdi csatára emlékezteti az arra járót.

       

Ekkor már nagyon éhesek voltunk és hazafelé vettük az irányt, hogy elfogyasszuk a Jutka sógornőm által készített finom ebédet. Áldás kezeire! 

       

Délután meg kellett mozgatni Szikrázót, hogy el ne lustuljon. Menyem, Lídia vállalkozott erre a feladatra.

Este még egy kis játék is belefért. Nagyon jó volt együtt lenni, beszélgetni, enni-inni, kicsit kikapcsolódni. 

(Írta és fotózta: Csontos Gabriella)


2020-07-16 12:56:05

Nyolc éves lett az első szülött unokánk 2020. július 15-én. Anyukám emlegette mindig így Bence fiamat, hogy elsőszülött. No, hát az ő kislányát ünnepeltük, aki pedig a mi elsőszülöttünk. A szülinapi ajándék az volt, hogy elmentünk vele, és a hugával Szilávásváradra, a Szalajka völgybe.

Nagy élmény volt nekik és nekünk is. Rég nem gyalogoltunk ennyit, pedig felfelé kisvasúttal mentünk, ahol természetesen betartottunk minden szabályt. 

Csak lefelé volt lábbusz. Van is izomlázunk rendesen. Azért választottuk a bükki tájat, mert a korona vírus még most is szedi áldozatait és úgy gondoltuk, hogy a szabad levegő és a séta nem árthat ebben a járványos időszakban. A lányok is nagyon örültek, hogy végre kimozdulhattak a négy fal közül, hiszen a karantén idejét nagyon komolyan vették a szülők és mi is.

Nem mentek sehova. Blanka online tanult - mint minden gyerek - úgy is kapta meg a bizonyítványát. Az első osztályt szép eredménnyel zárta. Büszke vagyok rá és a szüleire - főleg az édesanyjára -, köszönet tanítóinak, akik sokat tettek azért, hogy ez a bizonyítvány ilyen dícséretes lett.
Visszatérve a kirándulásra, azért is volt jó, mert a kisvasutazás, a dámszarvas etetés, a barlang visszhangja, a kalandparkos levegő akrobatika, mind-mind olyan izgalom volt számukra, amit azt gondolom, hogy nem felejtenek el, és több gigabájtnyi élményt raktároztak el memóriájukban.

           

A napba még egy villám-rokonlátogatás is belefért, hiszen beugrottunk Egerbe, az unokatestvéremékhez is. 

        

(Írta: Csontos Gabriella)  


2020-07-06 07:00:53

2009-ben, tehát 11 éve már egyszer körbe tekertük a Tisza tavat. Ez már akkor is nagyon nagy teljesítmény volt a részünkről. Barátaink is szerették volna megtenni ezt és már több éve tervben volt ez a projekt velük. A Tisza tavi kerékpár út teljessé tétele viszont már egyre aktuálisabbá tette e gondolatot, amit 2020. június 16-án meg is valósítottunk. Közeli ismerőseink tanácsára nem hétvégén, hanem hétköznap vágtunk neki a távnak. Szombat vasárnap ugyanis nagyon zsúfolt az út. Sajnos az időjárást nem tudtuk befolyásolni, így szemerkélő esőben, de annál nagyobb kedvvel indultunk el sarudi szállásunkról.

   

Kiskörére igen hamar megérkeztünk, ahol sajnos nincs normálisan jelölve, illetve kitáblázva a kerékpár út folytatása, így simán bekarikáztunk az erőmű egyik területére, ahol a portás igazított útba bennünket. Valószinűleg valamit félre érthettünk, mert már a település központja felé közeledtünk, mikor is megkérdeztünk egy fiatalembert, hogy erre van-e a gát felé vezető bicikli út. Az illető helyeselt, hogy igen-igen, menjünk csak egyesen ezen az úton tovább. Amikor egyre gyanúsabbá vált a dolog újra megkérdeztünk embereket, akik vissza irányítottak bennünket, úgyhogy egy félórás csalingázás után tértünk a helyes irányba. 

A Kiskörei Vízlépcsőnél  megnéztük Közép-Európa legnagyobb ökológiai folyosóját (hallépcsőjét). Majd Abádszalókon a Panoráma Étteremben ebédeltünk és pihentettük fáradt lábainkat.

Ezután következett a fekete leves: Tiszafüredig izzó napsütésben, kopár és kietlen gáton vezet az út. Ekkor én kezdtem visszasírni a szemerkélő esőt No, itt már igen csüggedten nyomtuk a pedált, bár Zoli barátunk próbált lelket verni belénk, hogy már a fele utat megtettük.

Poroszlót elérve rátértünk a vadi új kerékpár útra, ami valóban nagyon jó, hiszen tizenegy évvel ezelőtt még a forgalmas úton, autók között kellett bringázni. Sajnos a hidak melletti függő utak vasráccsal le voltak zárva, mert ugyan készen vannak már, de a hivatalos átadás csak 2020. június 20-án lesz. Ekkor már hatalmas, sötét fellegek éktelenkedtek a tó fölött.

Nagyon igyekeztünk, hogy mielőbb haza érjünk, de sajnos Poroszló után elkapott bennünket egy hatalmas zuhé. Kb. kilenc kilométert szakadó esőben tettünk meg Sarudig, de megcsináltuk! Összesen 71 km-t kerekeztünk a Tisza tó körül. (Írta: Csontos Gabriella)


2021-04-01 16:26:11

2020. április 19. Karantén 17 - házi National Geographic Channel - A macskák csodálatos élete. www.facebook.com/gabriellamarianna.csontos A füvet levágtam a kertben, a magnólia fán kinyíltak a bimbók.


2020.április 22. Karantén 18 - A föld napján hálát adok minden életért.

2020. április 25. Karantén 19 - Egy kis Én idő nekem. Esti mese a lányoknak. A velünk szemben lévő hotel és étterem is zárva több mint egy hónapja. Nincs vendég, de a remény, hogy lesz, az él. Szépítik, újítják.

          

2020. április 27. Karantén 20 - Az uram felújította a műhelyét és katonás rendet vágott benne. Az elnyílott virág mellett valami gyom nőtt, de oly dús, hogy nincs szívem egyelőre kikapálni.


         

2020.április 30. Karantén 21 - A nyári konyhánk dísze. Egy hónapja főzök a családnak. Tegnap leszedtem a sóskát a kertben. Finom levest készítettem belőle. Gyermekkoromban nem szerettem. Milyen érdekesen alakul az ember ízlése, ahogy öregszik. A menyem sósan csinálja, mi édesen (vaníliás cukorral, citrommal) szeretjük. Fickó cicánk egeret fogott.

        

2020. május 2. Karantén 22 – Anyák napjára www.facebook.com/gabriellamarianna.csontos

2020. május 4. Karantén 23 - Rég volt ilyen szép ünnepem. A gyerekeim sütöttek-főztek. Áldás kezeikre! Az unokáim verset mondtak. Én meg bőgtem, mint a záporeső.

2020. május 7. Karantén 24 - Lassan kinyit a természet gyógyszertára. Gyógy-és fűszer növények virágoznak a kertben, az erdőkben. Ha most rászánunk egy kis időt, télen megóvnak bennünket a betegségektől. Énekelek is, mert gyönyörű a labdarózsánk.

             

2020. május 9. Karantén 25 - Az uram a szomszéddal elment a hátárba kamilla rétet keresni. Találtak, de haza kellett sietniük, mert mentünk az unokáinkért. Ma kimenet a 80 éves szomszéd és hozott egy nagy szatyor kamillát nekünk. Áldás kezeire! Blanka és Jázmin nagyon jól érzik magukat nálunk. Ettől mi is kivirulunk.
 

        

2020. május 13. Karantén 26 - Barátaink tegnap vettek egy használt kisautót. Kell a munkába járásukhoz. Ittunk a jó vételre és a balesetmentes közlekedésre. Egyébként monoton napjaim vannak. Rossz az idő, nézem a kedvenc sorozatomat.

     

2020. május 16. Karantén vége - Végre eljöttek a testvéremék és Marci fiamék hozzánk. Anyukám nagyon boldog volt. Ma is Farkas Márton készített finomságot ebédre.

        

(Írta: Csontos Gabriella)

 


2020-05-28 22:35:07

2020. március 19. (Kert) karantén: Kiültettem a nőnapra kapott virágokat, az uram permetezi a fákat.

                                   

2020. március 20. (Kert) karantén 2 - tegnap ástam ((még ma is fogok :))

2020. március 21. Tegnap a gyerekeimnek raktam egy kosárba befőtteket, lekvárokat, fenyőrügy szirupot, tojást. A fiam Gábor Bence Kiss érte jött, kitettem a kapu elé a kosarat, ő betette a kocsiba, intettünk egymásnak és elment. Felelős magatartás, értük, értünk, a családért.

2020. március 22. (Kert) karantén 3 - Fickó cicánk sem kódorog. A kis széket az uram lefestette, a kert felásva, a törött, selejt deszkák összerakva.
Valaki kérdezte, hogy karanténban vagyunk? Nem hivatalos, hanem önkéntes karanténban vagyunk, mert óvjuk egymást. A családtagjainkkal, a barátainkkal a csodálatos technika adta lehetőségekkel tartjuk a kapcsolatot.

                                                

2020. március 23. (Kert) karantén 4 - Tegnap már hideg volt és fújt a szél, így csak egy kicsit sétáltunk a kertben ebéd előtt anyukámmal. Ebéd után lebontottunk egy régi pulóvert, mert újrahasznosítom.
"UNATKOZIK? KÖSSE LE MAGÁT!"

      

2020. március 24. Karantén 5 - Tegnap megijedtünk kicsit a hótól, nem is hoztam el hozzánk anyukámat. Inkább nála fodrászkodtunk. Szerintem jó lett a frizurája.

     

2020. március 26. Karantén 6 - a héten már nem hoztam el anyukámat hozzánk. Várjuk a jobb időt, viszont én, mint egy keleti harcos megyek hozzá biciklivel a kihalt utcán. A lépcsőházában tacepaó olvasható a járványról és a teendőkről.

    

2020. március 29. Karantén 7 - Anyukám ma lett 89 éves. Csak hárman ünnepeltük, a család többi tagja virtuálisan volt jelen, de telefonon, messengeren kapta az üdvözleteket.

2020. március 31. Karantén 8 - Még ezután jön a neheze, de én bízom benne, hogy menni fog. Nagyon köszönöm a Damjanich utcai kisbolt vásárlóinak a fegyelmezettségét, a Bocskai 120 D/2-es lépcsőház lakóinak az anyukámra való odafigyelését. Köszönöm Keserűné Rácz Judit-nak, Zoltán Szilágyi, Edina Szilágyi-Boros és Juli Oros (Oros Étterem) valamint a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió püspökladányi munkatársainak a munkáját, segítségét. "Maradunk otthon, otthon maradunk... "

     

2020. április 3. Karantén 9 - Tavaszi nagy takarítás. Mikor dolgoztunk egy rémálom volt. Egy hétvégén meg kellett csinálni. Most ráérünk. A húsvéti asztal is készül: Cili Nyiri valamint Marianna Csillag és családja gyönyörű hímes tojásaival.

2020. április 5. Karantén 10 - virágvasárnap. Tegnap elbúcsúzott Berekfürdő Község Dr. Hajdú Lajostól. Megrendítő volt az utolsó útja. Ezért a nagykunsági üdülőfaluért élt-halt.

       

2020. április 7. Karantén 11 - Nagyhét - Megsütöttem életem első kovászos kalácsát. Hála a kovászért Ica Barcsai Ferencnének A kis sárgabarack fánknak lefagytak a virágai, de szép tojásokkal kárpótoltuk. Kövesi Béláné Margó kertünkről készített festményét is megkaptuk. Köszönet érte. A kocsink elromlott.

     

2020. április 8. Karantén - 12 - Nagyhét - pitypang mézet csináltam. Anyukámtól tanultam. Épp elfogyott a tavalyi fenyőrügy szirupunk, most ez lesz a gyógyszerünk Isten patikájából. A piros szívet most tettem ki az ablakunkba.

2020. április 11. Karantén 13 - a Költészet napjára. Köszönöm anyukámnak, a magyar nyelv és irodalom tanáraimnak - D. Szabó Lajosnénak, Sándor Ozsváth, Bodnár Sándornénak -, hogy megszerettették velem a szép szót. Egy időben a J. A. kötet mellett minden róla szóló könyvet megvettem. A karácsonyi kaktuszunknak még egy bimbója nyílik. Közel a feltámadás!

     

2020. április 13. Karantén 14 - Koppányi István (1954-1996) népművelő, "örökös civil" emlékére. Ezen a napon sokszor összegyűltünk a sírjánál. Most itt emlékezzünk. (Giczey Péter, Imre Hideg, Szabó Tibor, Edit Jenei, Mária Katona, Béla Vincze, Dremak Edit, Rozi Szentgyörgyi). A cseresznyefánk virágzik és zsong-bong. Az uram most is meg fog locsolni engem és anyukámat - karantén ide vagy oda -, ezért kap festett tojást.

        

2020. április 15. Karantén 15 - Tied, enyém, mienk - már egy hónapja csak a fényképeken látom a fiainkat. Nyomaszt bennünket, hogy elmaradnak az ölelések, a beszélgetések, a kávézások, a vendégségek, az utazások, a húsvéti családi találkozások, a közös étkezések. Veszteségek, még ha csak időlegesek is. Van video chat, volt virtuális locsolkodás, de nehéz, nagyon nehéz ez. Most értem meg igazán az anyákat, akik a háborúból várták haza gyermekeiket. Borzalmas érzés lehetett.

            

2020. április 17. (Kert) karantén - Idill


2019-12-22 12:42:20

November és december igen sűrű, eseményekben gazdag hónapok, azt hiszem nem csak nálunk, hanem mindenki számára, akár egyedül, akár családban él. Szokatlanul meleg idő van. November elején a temetőket látogattuk: Vésztőn, ahol megcsináltattuk a nagyszülők megsüllyedt sírját -, Debrecenben, ahol kitaláltuk hogyan tesszük rendbe a sírok környékét. Itthon apukámhoz jutottunk csak el. Ilyenkor hazajönnek az unokatestvéreim is (Budapestről, Egerből), aminek nagyon örülök, hiszen oly ritkán találkozunk. November 16-án a Partiumi Réven voltunk a Magyar Szórvány Napján. Meghitt istentisztelet, emléktáblaavatás, fergeteges néptáncos műsor, finom menű a szeretet vendégségen. Azt hiszem oda még visszamegyünk, mert nagyon romantikus és szép kiránduló hely.  2019. november 18-a emlékezetes lesz a püspökladányiak számára. Gázrobbanás történt a város határában.

Félelmetes volt. Egy hét múlva Budapestre mentünk a gyerekeinkhez. Ízletes vacsorát főztek, aminek szinte minden falatja elfogyott. Este színházba mentünk, a Mondjad Atikám című előadásra. 

Felkavaró, de valami "eszmélet"-len jó volt. Másnap megnéztük Dani fiunk lakását, ami felújítás alatt áll. Elég lassan halad a munka, de reméljük még ebben az évben kész lesz.
És már december elején vagyunk, mikor is anyukámmal elmentünk Debrecenbe és Létavértesre. 

A nagy utazás előtt fodrásznál voltunk anyukámmal. Szépnek kell lennünk, visszük a Mikulás ajándékát. A nagy városban szeretetteljes fogadtatás Bence fiamék részéről, majd a tanyán, a bátyáméknál ebéd.

                      

Anyukám nagyon elfáradt, de a sok élmény mindenért kárpótolja. Kicsit be is dagadt a lába, ezért orvosnál is voltunk. December 22-én karácsonyi koncertre megyünk, aztán szenteste együtt lesz a család.

(Írta: Csontos Gabriella)


2020-05-02 15:50:37

Rég írtam a nyár eseményeiről és már az ősz is eljött. Blanka és Jázmin unokánk most is nálunk voltak egy hétig. Ekkor szervízben volt az autónk, így vonattal mentünk a lányokért. Nagy élmény volt nekik és nekünk is. A hét alatt sátrat vertünk az udvaron, most is bejártuk a város játszótereit biciklivel és strandoltunk Füzesgyarmaton. 

                                            

Augusztus első tíz napjában Berlinben nyaraltunk. Szokatlan volt ez, hiszen mi nyáron a tengerpart szerelmesei vagyunk. A világváros nagy sokk volt számunkra. Az uram ott járt egyetemre, ezért egyfajta nosztalgia út volt neki. Iszonyú sokat sétáltunk, bicikliztünk, tömegközlekedtünk, a megapolisz szinte beszippantott bennünket. Rommá fotóztuk magunkat és az 500.- Ft-os szelfibot tönkre ment a kezünkben. Szép volt, jó volt, de örömmel tértünk haza. Ahogyan Ady írja:

                                          

"Messze tornyokat látogat sorba, Szédül, elbúsong s lehull a porba, Amelyből vétetett." 
Szeptember elseje nagy nap volt nagyobbik unokánk életében. Iskolás lett. 

Az én születésnapomra Márton fiam szép meglepetése (Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Szívárnyék c. Pilinszky műsora Zsámbékon) és egy gyulai wellness kikapcsolódás tette fel a koronát.

                                               

Október 13-án pedig az uram gyermekének, Farkas Dánielnek 40. születésnapját ünnepeltük Magyarszombatfán a Kosbor Panzióban. Ott volt a család apraja-nagyja. Jó buli volt. (Írta:Csontos Gabriella)


2019-10-10 18:47:59

Az uram - Dr. Farkas Dezső (a képen) - két éve nyugdijas, s úgy gondolta, hogy most jött el az ideje, hogy átnézze azt a hatalmas papírdoboznyi irathalmazt, ami még a polgármestersége idejéről való. A Karacs Ferenc Múzeum vezetőjével, Győrfi Lajossal megbeszélte, hogy ezeket az emlékeket a múzeumnak adományozza, ahol majd lehetőség lesz a rendszerváltozás után érdeklődőknek azokba betekinteni. 1990-1994 között volt Püspökladány város polgármestere, így van elég levél, fogalmazvány, hivatalos irat, amit át kell néznie. Ezek között a papírok között talált több névtelen levelet is, melyek közül kettőt szeretnék megosztani most, így az önkormányzati választások előtt. Lehet, most már a vicc kategórába sorolandók ezek az irományok, de annak idején - harminc évvel ezelőtt - véresen komoly szándékok húzódtak meg mögötte.

Első levél

"polgármester úr!
megdöbbenve értesültünk a szovjet hősiemlékmű meggyalázásáról püspökladányba. ha 1991 julius 20.ig nem állítsák helyre az emlékművet akor önt és néhány vezetőt a szélsőségesek közzül megfogunk ölni
n.t.b."


Második levél

"Dr. Farkas Dezső
Polgármester úr

Tisztelt Polgármester úr.
Az idősek napja alkalmával igen nagy lehangolva halgattuk önt. Hogy kijelentete hogy a választáson nem indul. Mi pedig a (nyugdijasok) igen nagyra becsülve önt. Amit tett a Városért és az emberekért.
Bizonyitotta az is hogy tavaly az idősek és az egyedül élőknek 500 frtos Vásárlási utalványt adott (Karácsonyra). De ez az idén elmaradt, pedig vártuk volna. A jóségért köszönet illeti önt. A kaszát üresen kellett volna átadni az utódnak, és (ezt még megteheti). Nagyon sajnáljuk önt hogy nem indult a választáson, vagy az is lehet hogy ön elfáradt. Továbi jóegészséget és a munkájához sok sikert kívánunk.
Elnézést a sima feladásért."


2019-10-05 17:53:34

Bodnár Sándor (1928-2019)

"Emberkém, nem halok meg ott,
nagy víz borít rám fény-síkot,
nem vész el egy cseppem se, nem,
csak nem lát többé senkisem.” (Weöres Sándor)

Dancs Bertalanné Julika: Drága Tanár Úr! Köszönöm, hogy olyan pedagógus voltál amilyen a diákok álma! Sokan példát vehetnek rólad! Tiszta szívemből kívánok csendes pihenést! Magam és Krisztina lányom nevében. Keserű Zsófia: Drága Tanár Úr! Nyugodjon békében, az Úr megadta amit kértünk , rövid csendes távozást. Szívünkben örökké él Irénke nénivel együtt. Dembrovszkiné Karacs Mária: Nyugodjon békében. Fülöpné Béres Edit: :( Tőkéné Erzsike: Nyugodjon békében!
Katona Lajosné: Istenem!Nagyon sajnálom,nagyon szerettük a kedves osztályfőnökünk volt,Irénke nénivel együtt. Nyugodjon békében! Kiss Lászlóné: Tanar ur On volt az az ember aki megtanított arra nem kell utazni egen foldon csak vedd kezedbe a terkepet es bejarod az egesz vilagot.Foldrajz szeretetet ontol tanultam Kedves Tanar Ur. Karacs Elekné: Nyugodjon békében! Sipos János:Mindent köszönünk Tanár Úr!

Dezsényi Emese: Isten nyugosztalja! Mohos Lajosné:  Ő volt a TANÁR ÙR csupa nagy betűvel! Nyugodjon bèkèben! Uhrin Józsefné Magdolna: Megrendülten,őszinte részvéttel búcsúzom egykori Tanáromtól, Gyermekeink Attila és Annamària szeretett és kedvelt osztályfőnökétöl!......adj nevet, gyönyörű nevet,párnát a pusztulásnak.....(Pilinszky)

Magyariné Rózsa: Nyugodjon békében. Faragó Erika: Nyugodjon békében! Tóth Istvánné: Drága TANÁR ÚR! Emléke és jósága örökre szívünkben él. Nyugodjon békében. Vargáné Matolcsi Mária: Nyugodjon békében! Köszönöm Gabi, hogy megosztottad! Kiss Mária:  Nyugodjon békében Tanár Úr!
Gali Károlyné:  Egy Igaz Emberrel megint kevesebb! Emlékét megőrzöm. Gál-Mohos Marianna: Dràga Tanàr Úr! Nyugodjon békében!!! Bába Márta Brigitta: Elment a Drága EMBER! Végtelenül jó ember volt! Csak tisztelni lehetett, mert tisztelte a diákot! Szuper humorérzékkel! Nyugodjon békében!!
Bene Judit: Drága Tanár Úr! Nyugodjon békében. Szerettük, tiszteltük azért amilyen volt, ahogy tanított. Nekem ő volt az egyik kedvenc tanárom a gimiben. Számomra ő volt az igazi tanár! Kardos István:  Megrendülten olvasom a szomorú hírt, néhány hete láttalak a Kossuth utcán, örültem, hogy felépültél. Nyugodj békében Sanyi bácsi, egy igazi tanár voltál, sokunk példaképe! Czirják László:  Drága Tanár Úr! Nyugodjon békében! Őzse Ibolya:  Drága TANÁR ÚR! Nyugodjon békében! Hornyák Sándorné Juliska: Nyugodjon békében drága TANÁR UR ! Jakab Éva Enikő:  Nyugodjon békében, vendégem volt a tanár úr!
Török Márti:  Szerettünk Tanár Úr.Nyugodjon békében! Szítóné Nagy Ildikó: Drága Tanár Úr! Példakép! A TANÁR! Nyugodjon békében! A mai napig tudom a fővárosokat! Bene Judit: Mennyien szerettük!!! Gyújtsunk ma mindannyian egy gyertyát otthon érte. Biró Ferenc Mihály: Számomra Ő volt a Tanár Úr! A gimnáziumban nekem földrajzot tanított, imádtuk stílusát, emberségét, minden szavát! Külön örülök, hogy még életében emléktáblát állítottunk életpályája tiszteletére, nagy megtiszteltetés volt, hogy meghívásomra megtekintette a vasúttörténeti kiállításomat és meggyőződhetett róla, hogy a földrajz tanítása nem múlt el nyomtalanul! https://www.youtube.com/watch?v=7k1cZuXQppA Karacsné Mezei Ilona: Nyugodjék békében! Emléke szívünkben örökké megmarad!
Biró Ferenc Mihály: https://www.youtube.com/watch?v=mkI2y-bwyA0

Lakatos Edit: Dràga Tanàr úr! Legyen könnyű Neki a föld! Nagyon jó ember volt! Oborzilné Nagy Erna: Osztályfőnökünk volt, s még a szüleimet is tanította.. Gyerekként nem gondoltam, hogy milyen meghatározó lesz számomra a személyisége.. Igazi pedagógus volt, kitartó, optimista, realista, aki soha nem vetítette át a gyerekekre a problémáit, pedig felnőttként tudtuk meg, hogy volt neki bőven.. Minden tiszteletem az övé! Nyugodjon békében, kedves Tanár Úr, Püspökladány diákjai sokáig megőrzik emlékét!!! Bartané Marika: Drága Tanár Úr! Ön fent is ragyogni fog! Köszönök mindent!! / Varga Mária /
Tőke Lászlóné: Nyugodjon békében ,legyen neki könnyű a föld ! Galiné Margó: Béke poraira. Mindig jó szívvel emlékszem rá.  Vadász Irén: Megrendülten vettem tudomásul, hogy elment Ö. A Tanár úr, aki szinte minden tanítványát név szerint ismert, aki ha találkoztam vele mindig szívélyesen üdvözölt, váltottunk néhány kedves szót. Hiányozni fog Tanár Úr! Emlékét szívünkben megőrizzük! Nyugodjon békében!

Dúróné Erzsébet: Isten nyugosztalja kedves Tanár úr! Nemes Cilla: A gyermekeimet tanította, ők is mindig szeretettel emlegetik. Igazi TANÁR volt. Nyugodjon békében... Tóth Zoltán: Nyugodjon békében! Koloszár Erzsébet: Csendes pihenést! Bene Edit: Drága Tanár Úr! Nagyon kedves pedagógus volt! Nyugodjon békében! Szabóné Nagy Margit: A Jóisten segítse odaát... Dancs Bertalanné Julika: Volt egyszer nem is olyan rég egy tanár, BODNÁR SÁNDOR  Őt lemásolni nem lehet ! köszönet mindenért Drága Tanár Úr !Vigyázzanak rá angyalok ! Fizessék meg a jóságát amit mi már nem tudunk meghálálni ! Baginé Ibolya: Isten nyugosztalja. Borsosné Marsi Magdi: Emléke örökre a szívemben fog élni. Angyalok segítsék az útját! Erdei Ferenc: Nyugodjon békében Jánosi Józsefné: Nyugodjon békében. Magyar Éva: Nyugodjon békében! Nagy Imréné: Nyugodjon békében! Varga László: Isten veled Tanár úr. Szilágyiné Magyar Csilla: Nyugodjon békében. Csontosné Edit: Nyugodjon békében! Raczne Jolika: Nyugodjon békében BODNÁR SÁNDOR Tanár Úr sok Püspökladány-i tanuloja szívében tovább él. Kiss Lajosné: Tanár úr ! Nyugodjon békében! Kerekesné Sanyó Irma: Nyugodjon békében Tanár Úr. :'( Rácz Péterné:  Nyugodjon békében a Tanár úr! Stupinczky Erzsébet: Nyugodjon békében! 

Sárosi Katalin

Dezsényi Emese: Isten nyugosztalja! :) Szabó Ági: Ohhhh de nagyon sajnalom :(
Zsuzsanna Mária: Emléke legyen áldott, tisztelettel gondolunk mindig Rá! Csendes pihenést Tanár úr!
Jenei László: Nyugodjon békében! Soha el nem felejtjük! :( Szigeti Zsuzsa: Emléke legyen áldott, és örök! Erdődiné Suba Anikó: Nyugodjon békében Tanár Úr! Jámborné Erika: Nyugodjon békében Tanár úr! Inczéné Emi: Nyugodjon békében tanár úr. Epresné Nagy Ilona: Edit Nyugodjon békében tanár úr.
Varga Zoltán: Nyugodjon békében! Károly Sárosi: ISTEN nyugosztalja! Adjon Neki pihenést,megnyugvást a ladányi Föld! :( Keserü Judit: A legendák soha nem halnak meg. Bodnár Tanár Úr már életében legenda volt és az is marad. Szeretettel őrzöm emlékét. Nyugodjon békében.
Tóthné Julika: Ő egy igazi TANÁR volt !! Nyugodjon békében!! Ráczné Kövesi Klára: Köszönöm Istennek, hogy ismerhettem, az osztályába járhattam. Emlékét megőrizzük. "A szeretet soha el nem múlik." (Pál 1.kor. 13:8)

Pető Zsigmondné Inci: Szívemben örökké élni fog! Mindig keresni fogom hajlott hátával, hogy egy pár kedves emberi szót váltsunk egymással! Nyugodjon békében Tanár úr! :( Nyírő Gizella: A legjobban tisztelt és szeretett Tanárom volt! Általa kedveltem meg a földrajzot, s nyertem középiskolai földrajzversenyt negyedikben, amikor már nem is tanultuk a tantárgyat! Legyen könnyű a föld, Drága Tanár Úr! Korom Andrea: A legendák soha nem halnak meg....Bodnár Tanár Úr már életében legenda volt és az is marad, mi régi tanítványai tudjuk, hogy miért! Én minden gimnazistának ilyen tanárokat kívánok! Sok szeretettel őrzöm emlékét! Mar 40 éve! Nyugodjon békében. Nagyon örülök, hogy ilyen szép kort megért! Gyarmati Lajos: Utolsó találkozásaink egyikén mondta, "Akárhány éves is az ember, még egy-két évet szeretne kapni a sorstól." Nem kapott többet. Nekem és nagyon sokunknak soha nem felejthető. Kunne Vura Terézia: Soha nem felejtjük el.-:( Isten nyugosztalja. Sas Ferencné: KEDVES TANÁR ÚR! A RÉG SOK SZÉP EMLÉKEKKEL BÚCSÚZOK...NYUGODJON BÉKÉBEN...Bartos Zoltánné Éva: Augusztusra terveztük, hogy elvisszük egy rokona sírjához, Hajdúböszörménybe. Ez volt a kérése..:( nem tudtuk teljesíteni :( Török Ildikó: Nyugodjon békében! Cziczásné Icus: Emlékét megőrizzük! Gal Sandorne: Nyugodjon békében. Marsi Jenőné: Nyugodjon békében, Tanár úr! Dezsényi Emese: Istenem, de szerettük! :(
Kovács Sándorné Marika: Tanár úr ! Nyugodjon békében! Egriné Varga Erzsébet: Nyugodjon békében! Zagyváné Gulyás Judit: Drága Sanyi bácsi! Legyen könnyű a föld! Nyugodjon békében! 
Somogyi József: Kedves Sanyi bácsi, Tanár úr ! Nyugodjon békében. Földesinè Piri: Nyugodjon békében, áldott jó és kedves ember volt! Faragó Sándorné: Sanyi bácsi,Tanár úr! Nyugodjon békében! Szívünkben örökké él! Egri Balázsné: Nyugodjon békében drága Tanár úr! Nàdhàzi Babi: Dràga Tanar ur! Nyugodjon Bekeben! Kovács Sándor: Részvétünk!Nyugodjon Békében! Pap Éva: Nyugodjon békében Tanár Úr!!! Ködöböcz Imréné: Sokunk kedvence volt a tanár úr! Nyugodjon békében! A családnak őszinte részvétem! 

Bene Judit: Asunción.... Paraguay... hányszor hangzott el nála. Hányan vagyunk, akik tőle tanultuk meg a világ fővárosait? Teréz Nagyné Fülöp: És tudjuk is!  Drága Sanyi bácsi, sose felejtünk el...

Szítóné Nagy Ildikó: Drága Tanár Úr! Példakép! A TANÁR! Nyugodjon békében! A mai napig tudom a fővárosokat! Bene Judit: Én is...Mohos Lajosne: Szítóné Nagy Ildikó Èn is! Katona Lajosné: Igen! Álmomból felébredve is tudom! " Emlékeztek? Mindig ezzel indította a földrajz órát! " Kuala Lumpur, Kvezon Sziti!" Kedves humora, embersége, a diákok szeretete jellemezte! Igazi TANÁR volt csupa nagybetűvel. Azok az osztálykirándulások! Minden mai diáknak ilyen pedagógust kívánok! Nyugodjon békében drága tanár úr!

Rácz Icus: Nyugodjon békében. Mészáros Attiláné: Nyugodjon békében! Darainé Incike: Drága Tanár úr! De sok gyereket tanított, nevelt szépre, jóra, becsūletre igaz hittel. Béke poraira! Bottainé Anna: Nyugodjon békében Tanár úr! Csuhai Judit: Isten nyugosztalja! Nàdhàzi Babi: Dràga Tanar ur! Nyugodjon Bekeben! Darai Józsefné Eta: Nyugodjon békében drága Tanár úr! Kiss Irén: Nyugodjon békében Tanár Úr. Sok emlékem van. Felesége volt az osztályfőnököm. Nagyon jó emberek voltak. Soha nem felejtem őket ! Rácz Nelli: Nyugodjon békében Tanár úr! Gasparik Erzsébet: A Karacsos Öregdiákok Egyesületének elnöksége nevében fejezem ki mély megrendülesünket és szomorúságunkat tanár úr halálhírére! Az egyesület megőrzi és továbbadja emlékét a következő nemzedéknek, hiszen kivételes egyéniség volt! Büszke lehet rá mindenki, akit tanított, de az is, aki csak ismerte! Gyászoljuk. Vadász Dániel: Csodálatos ember, nagyszerű Tanár volt Bodnár Sándor Tanár úr. Nyugodjon békében. Tőkésné Szűcs Ildikó: Nyugodjon bèkèben!  András Eisele: 1959.-ben érettségiztem. Nagyon sok emlékem van róla! Nyugodjon békében. Seres Lajos: Nyugodj békében TANÁR ÚR!!!  Rózsayné Erzsébet: Nyugodjék békében!Legyen Neki könnyű a föld. Gondáné Nádházi Mária: Nyugodjon békében. Pilispusztai Károly: Részvétem. Szabó Dánielné: Nyugodjon békében Bodnár TANÁR ÚR! Fekete Béláné: Nyugodjon békében. Kassainé Sánta Ilona:  Nyugodjon békében ,Ő a volt tanítványai emlékeiben mindig él. Boros Edit:  Nyugodjon békében drága Tanár Úr! Nagy Józsefné: Nyugodjon békében! Tanár úr! Lakatos Istvánné: Osztályfőnököm is tanárom is volt feleségével együtt ... felejthetetlenné tették a gimnáziumi éveimet...nyugodjanak békében. Demeter Zsófia: Szegényebb lennék, ha nem találkoztam volna vele az életemben. Emlékeinkben tovább él. Kiss Hajnalka: Öszinte részvétem! Nyugodjék békében! Magyar Ildikó:  A legjobb. Fodorné Szabó Mária: Engem is tanított, nagyon szerettem tanár urat! Szerdiné Éva: Megrendülten búcsúzom kedves Kollégámtól! Nyugodj békében, Sándor! "Az igaznak emlékezete áldott" (Példabeszédek 10:7) Kiss Gabriella: Tanár Úr...
Az álmok mindig egy Tanítóval kezdődnek, aki hitt benned, aki noszogatott, ösztökélt és fölsegített a következő lépcsőfokra. Színtiszta jóság volt...Eszembe jut egy középiskola, egy tanterem. Egy osztály, és Tanár Úr. Megelevenedik sok régi emlék, elmosódott képek új színeket nyernek...régi szavak szólnak elő a csendből..százszor és ezerszer. Kovácsné Kun Ágota: Nyugodjon békében TANÁR ÚR! Szép emlékeinkben tovább él!  Csizmadia Lászlóné: Nem voltam a diákja, de mindig jó volt találkozni vele az utcán! TANÁR ÚR nyugodjék békében! Erdei Margó: Nyugodjon békében! Erdélyiné Ungvári Mária: Mindíg jó szívvel emlékezem rá ! Nagyon jó tanár volt a feleségével együtt. Az óráin a figyelmünket mindig ébren tartotta. Az érettségi találkozóinkon mindíg részt vett. Nemrég még üzenetet váltottunk. Nyugodjon békében ! Zagyva Sándorné: NYugodjon békében !!!.Tanár úr !! Füleki László: Nyugodj békében kedves Sanyi bácsi! Emléked élni fog. Borbély Pál: Isten nyugosztalja, nagyon jó ember volt!
Jávorszki-Kóti Valéria: Nyugodjon békében!

Györi Andrea: Elment egy EMBER....(Tanár úr, mindent köszönünk) Bodnár Sándor tanár úr órái legendásan jó hangulatúak, ugyanakkor rendkívül hatékonyak voltak. A kiváló humorérzékű pedagógus dolgozatírás közben úgy pattant fel a székéből és futott a terem végébe, hogy a gyanútlan puskázók is csak nevetni tudtak csúfos lebukásukon, nem beszélve a szorgalmas többségről. Mindemellett szakmailag is utolérhetetlen érdemekkel rendelkezett, aki az ő diákja volt, az bizony a mai napig tudja, hogy Malaysia fővárosa Kuala Lumpur.
Fodor Júlia: Nyugodjon békében Tanár úr. Ilyésné Magdi: Nyugodjon békében Tanár úr. Tóthné Fekete Anikó: Drága Tanár Úr! Isten nyugosztalja! Borbély Pál: Isten nyugosztalja, nagyon jó ember volt! Kiss Hajnalka: Őszinte részvétem! Nyugodjék békében! Papp László: Nyugodjon békében! Polgári Ilona: Pihenjen békében! Engem is tanított! Mandula Istvánné: Nyugodgjon békében. Nagy Enikő: Nagyon fog hiányozni! Földesi Zsuzsa: Drága Tanár Úr! Emlékét megőrízzük !

"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség.

Emlékük, mint a lámpafény az estben,
Kitündököl és ragyog egyre szebben
És melegít, mint kandalló a télben,
Derűs szelíden és örök fehéren.

Szemünkben tükrözik tekintetük még
S a boldog órák drága, tiszta üdvét
Fölissza lelkünk, mint virág a napfényt
És élnek ők tovább, szűz gondolatként."
                                       Juhász Gyula

Nádas Imréné: Nyugodjék békében! Tóthné Fekete Anikó: Drága Tanár Úr! Isten nyugosztalja! Nagy Erzsébet: Nyugodjon békében Bodnár Tanár Úr! Nagy Eva Ildiko: Örökké élni fog, az ilyen és hozzá hasonló emberek nem halnak meg, hiszen annyi tanítványa emlékében él, így ő örökké élni fog, ha lenéz ránk fentről tudja.
Rácz Péterné: Nyugodjon békében! Kovács Ferencné Kokes Erzsébet: Nyugodjon békében! Nagyon szerettük, sokszor találkoztunk vele az utcán, ötven évvel ezelőtt tanított... Balkusné Judit: Nyugodjon békében Pánti Irén: Egy Weöres Sándor verssel búcsúzom a Tanár Úrtól
"Isten gondol öröktől fogva téged, elméjében léted, mint szikla áll, Mi ehhez mérve habfodornyi élted? és mit változtat rajtad, a halál?" Jánosi Józsefné: Büszke vagyok rá hogy együtt vehettem át Tanár úrral a Kiváló Dolgozó díjat. Fodor Júlia: Nyugodjon békében Tanár úr. Ilyésné Magdi: Nyugodjon békében Tanár úr. Tóthné Fekete Anikó: Drága Tanár Úr! Isten nyugosztalja! Nagy Erzsébet: Nyugodjon békében Bodnár Tanár Úr!


Oldal : 123456789101112131415
16171819202122


A J Á N L Óww.facebook.com/Doridadesign


Info

https://www.gondolatkiado.hu/magyar-jazznaplo


www.facebook.com/mazacskakeramia


S E G Í T S É G

kormany.hu

karitasz.hu

www.baptist.hu

reformatus.hu

www.maltai.hu

segelyszervezet.hu


Madarásszunk együtt

Madársuli 2022

www.facebook.com/madarsuli.foldes


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertyawww.mediaunio.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu