2024. Június 22. Szombat Paulina napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

Nagy-Sárrét

2011-08-28 18:48:08

3952__5172__eross_lajos_gyorfi_lajos_4.jpgErőss Lajos nevét viseli Püspökladányban a Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, melyben idén százan iratkoztak be. Az iskola most nyitja meg kapuit, ezzel lezárul a református egyházi ingatlanok tulajdonának 1991-ben kezdődött törvényi rendezése. Az egyházközség 1993-ban kötött megállapodást az önkormányzattal, de a kárpótlás elhúzódása miatt csak ebben az évben kezdődhet meg az oktatás ebben az iskolában. A városban ezzel újraindul a két évszázados múltra visszatekintő református oktatás. A tanévet a püspökladányi református templom falai között Bölcskei Gusztáv püspök nyitotta meg 2011. augusztus 28-án.

2011-08-19 06:22:13

benk__lilla.jpgA nemzeti ünnepen, 2011.augusztus 20-án, szombaton 16 órakor a püspökladányi Karacs Ferenc Múzeumban nyílik Benkő Lilla (a képen) festőművész önálló kiállítása, ahol a vendégeket köszönti Dombi Imréné Püspökladány polgármestere. A kiállítást megnyitja: Pinczés József festőművész. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. A kiállítás megtekinthető 2011. november 12-ig, keddtől szombatig 10-16 óráig.

2011-08-14 18:49:33

PADLAS.JPGA Kabai Nyári Színház az idén Presser-Sztevanovity-Horváth A padlás című darabjával örvendezteti meg a zenés darabok kedvelőit a Sárréten. A félig mese félig musical műfajú darabot ezúttal is a helyiek viszik színpadra Porcsin László rendező vezényletével. A bemutató 2011 augusztus 21-én vasárnap 20.30-kor kezdődik a Kabai Szabadtéri Színpadon (Kaba, Kossuth u. 2.). Jegyek elővételben a Gonda Ferenc Városi Könyvtárban kaphatók és a helyszínen is vásárolhatók 800.- (felnőtt) és 400.- (gyerek) forintos áron.Esőnap:augusztus 27.

2011-07-29 08:51:22

torogabor.jpgA Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör Egyesületünk szeretettel meghívja Önt, és kedves családját a 2011.július 30-án megrendezendő Begyárdal, Bordal és Pásztordal Versenyre.. A rendezvény 9 órakor kezdődik és délután ötig óráig tart. Szeretettel várunk mindenkit, a belépés díjtalan.

2011-07-27 13:57:46

muoszlogo.gifA Magyar Újságírók Országos Szövetsége Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Kulturális Egyesület Földes Nagyközség Önkormányzata és a MÚOSZ támogatásával, a Bálint György Újságíró Akadémia szakmai egyetértésével idén is megszervezi bentlakásos, 50 órás képzését településmarketing és média témakörben helyi újságok, települési és intézményi honlapok szerkesztői, munkatársai, valamint azon kollégák részére, akik munkakörükben kommunikációs és/vagy PR-menedzseri feladatokat látnak el. A tanfolyam elvégzéséről a hallgatók tanúsítványt kapnak a szakmai támogató intézmények vezetőinek igazolásával, és felvételi vizsga nélkül juthatnak be a Bálint György Újságíró Akadémiára.  A képzés ideje: 2011. augusztus 22–28. A képzés helye: Földes ( Hajdú-Bihar megye) Szabadidőközpont és Strandfürdő területén Szállás: 2+2 ágyas, teraszos, összkomfortos faházakban (benne mosdó, zuhanyzó, tv, hűtőszekrény). A részvételi díj a támogatók jóvoltából mindössze 49.500 Ft, amely tartalmazza a képzés, a szállás, a napi háromszori étkezés költségét, valamint a termál- és strandfürdő (tanórán kívüli) ingyenes igénybevételi lehetőségét. A jelentkezők számára részletes információt augusztusban küldenek. (forrás:foldes.hu)

2011-07-27 13:46:51

dscf8580_450x337.jpgTisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt, a 2011. július 30-án, szombaton 9 órától a régi sportpályán tartandó X. Biharnagybajomi Lovasnapra. Délelőtti programok: 8-tól 9 óráig résztvevők érkezése a Kistagra, nevezés, 9 órakor a Lovasnapot megnyitja Szitó Sándor polgármester. 9 órától gumiskocsik akadályhajtása, Egyes-,  kettes- és pónifogatok akadályhajtása, Napközben szórakoztató műsorok: Mazsorett csoportok fellépése, Csikós- és lovasbemutatók, Lószépségverseny, Amatőr csoportok fellépése, Kézműves-sátor felnőtteknek és gyerekeknek, Galamb- és díszállat bemutató, Bigyó bohóc műsora, Íjászat a Sárrétudvari Szittyákkal, Főzőverseny (nevezés július 27-ig a művelődési házban). Délutáni programok: Gumiskocsik vadászhajtása, Egyes-,  kettes- és pónifogatok vadászhajtása. Eredményhirdetés előtt GYERMEKEKNEK KECSKEFOGÓ-VERSENY. Ünnepélyes eredményhirdetés Kb. 18 órától tombolasorsolás. A BELÉPÉS DÍJTALAN. A HELYSZÍNEN BÜFÉ VÁRJA A VENDÉGEKET. (forrás:biharnagybajom.hu)

2011-07-20 18:41:33


2011-07-14 09:32:41

online_sakk.jpgArnóth Sándor Emlékverseny. A verseny célja: Emlékezni Püspökladány polgármestere, országgyűlési képviselője Arnóth Sándor (1960-2011) személyére. A sakkozás népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása a kevés szabadsággal rendelkező sakkozók részére. FIDE-értékszám szerzésére alkalmat adni az alacsonyabb minősítésű versenyzőknek is. Rendező: Püspökladány város Önkormányzata, Szimultán Sakkegyesület. Fővédnök: Dombi Imréné, Püspökladány város polgármestere. Résztvevők: Versenyengedéllyel, vagy befizetett FRD-vel rendelkező sakkozók. Ideje és helye: 2011. július 27-31-ig., Püspökladány, Bajcsy Zs. 3-5. Püspökladányi Többcélú Nevelési, Oktatási és Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény Petőfi Sándor Általános Tagintézmény (Kis Petőfi) tornaterme. A verseny honlapja: http://verseny.hunsakk.hu/2011/0724pladany/20110727pladany4.htm. A versenykiírás megváltoztatásának jogát a verseny kezdetéig fenntartjuk! Jó versenyzést és kellemes pihenést kívánunk Püspökladányban.

2011-07-13 15:01:29

erti.fazekascsihak201107.jpg Miniszteri látogatással indult a harminchetedik Püspökladányi Természetvédő Tábor az ERTI farkasszigeti arborétumában. A már több évtizedes múltra visszatekintő neves természetvédelmi szakemberek és a Kaán Károly biológiai verseny helyezettjei, valamint fiatal aspiránsok részvételével megrendezett tábornak immár 19. alkalommal az ERTI Püspökladányi Kísérleti Állomása és Arborétuma ad otthont. Dr. Tóth Albert főiskolai tanár az az iskolateremtő egyéniség, aki kitalálta, beindította, életben tartotta ezt a szinte egyedülálló szellemi vállalkozást. A közel négy évtizednyi eredményes munka mára számos publikációban, előadásban és sikeres kutatói életpályában mérhető. A tábor szakmai programja a szikes termőhelyen kialakult „pusztai” és „erdei” életközösségek vizsgálatát, összehasonlítását a természeti folyamatok rögzítését, a változások nyomon követését biztosítja. A résztvevők érdeklődési körének megfelelően, munkacsoportokra osztva végzik kutatásaikat. A kutatási témák között ornitológia, cönológia, faunisztikai témák is megtalálhatóak. Az idei évben – bekapcsolódva az ERTI folyamatos erdőborítással kapcsolatos kutatómunkájába – szikes termőhelyek szukcessziós folyamatainak cönológiai vizsgálatát kezdik meg a püspökladányi Farkassziget területén. 
 
A megnyitót megtisztelte jelenlétével dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is, aki 30 évvel ezelőtt – mint érdeklődő karcagi gimnazista – maga is részt vett a természetvédő táborban. Beszédében hangsúlyozta, hogy a természetvédő tábor kellemes emlékei meghatározó élményt biztosítottak számára. Az itt szerzett tudás, a természethez való viszonyulását, gondolatait ma is befolyásolja. Fazekas Sándor emlékeit felidéző megnyitó beszéde bizonyítja, milyen nagy jelentősége lehet a pedagógusok, erdész szakemberek környezeti nevelési munkájának, a szakmai alapokon nyugvó erdei iskolai programoknak. A miniszteri látogatás lehetőséget adott arra is, hogy az Erdészeti Tudományos Intézetnek térségi kutatómunkájáról gyors áttekintést kapjon a tárcavezető. Az arborétumban tett séta alkalmával megtekintette a hazai génállományból szelektált energetikai füzek anyatelepét, és egy spontán beerdősülési folyamat eredményeként kialakuló erdőrészletet. A látogatás lehetőséget adott arra, hogy a kutatók számot adjanak a fás szárú energetikai ültetvények hazai kutatási eredményeiről, a téma várható ökonómiai, ökológiai, és társadalmi hatásairól. A vidékfejlesztési stratégiának kiemelt célja, „önjáró”, helyi erőforrásokra támaszkodó és helyben történő felhasználásra alapozott életképes energetikai projektek támogatása. Olyan fejlesztések beindítása várható az elkövetkező időszakban, melyek csak a beinduláshoz igénylik a kormányzati támogatást, a fenntartásukhoz már folyamatosan megtermelik a belső erőforrásokat. Fontos szempont, hogy ne csak finanszírozásában, de energiamérlegében is „önjáróak” legyenek ezek a projektek, az energia bevitel összességében kisebb legyen, mint az energia kibocsátás. Ezen célok eléréséhez elengedhetetlenek a témával kapcsolatos kutatások, melyeknek ki kell terjedni a genetikai alapok fejlesztésére és megőrzésére, termesztési-, feldolgozási- és felhasználási technológia fejlesztésére. Az eredmények hasznosulásának, széleskörű elterjesztésének feltétele, a hatékony tudástranszfer megteremtése. Az érintett kutatási témák között szerepelt az ágazat előtt álló erdőtelepítési program sikeres végrehajtásához elengedhetetlen kutatási háttér megtartása, fejlesztése, a rendelkezésre álló pénzeszközök hatékony felhasználása érdekében. A klímaváltozás várhatóan kedvezőtlen termőhely módosító hatásainak – termőhely szárazodása, korai és késői fagyok, viharkárok gyakoriságának növekedése - tompítására folyamatosan fejleszteni szükséges erdőművelési eljárásainkat. Keresni kell azokat a fafajokat, fajtákat – mint pl. a „Pusztaszil” –, melyek számára még elviselhetőek lehetnek a gyorsan változó környezeti feltételek.  (forrás:ForestPress)

2011-07-13 09:59:51

k__poszta.jpgHatodik alkalommal rendezik meg Kabán a Káposztás Napot, melyen káposztás ételek főzőversenye lesz 2011. július 16-án szombaton 14.00-től, majd 16.00-tól zenés-táncos műsorok követik egymást. Este hattól az ételek zsűrizésére kerül sor. A zsűri tagjai: Szegi Emma, Kaba polgármestere, Borbély Gyuláné, Mile József mesterszakács. Ezt követően Drágán Lajos és Szabó Eszter operettműsora, valamint a földesi Szélrózsa Néptánc együttes műsora szórakoztatja a nagyérdeműt. Sztárvendég: Postás Józsi.

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu