2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

Hajdúság - Hortobágy

2016-09-01 12:25:56

Bemutatjuk a Gróf Tisza István Történelmi Lovas Emléktúra huszárjait, akik közel 250 km lovagoltak, hogy tisztelegjenek a Nagy Háborúban a román fronton elesettek emléke előtt.
Cs.J..jpg









Csontos János huszár hagyományőrző százados túravezető, a bandérium alapító tagja (nyugdíjas országgyűlési képviselő - Létavértes)

Csaba.jpg









Adorján Csaba huszár hagyományőrző őrnagy, a bandérium alapító tagja (Általános Iskolai pedagógus - Álmosd)


B.D..jpg









Bodnár Dániel huszár hagyományőrző hadnagy, zászlós (Mezőgazdasági vállalkozó - Hortobágy)

J.I..jpg









Juhász Imre huszár hagyományőrző őrmester lovassági parancsnok (HNP - a Pusztai Állatpark vezetője - Hortobágy)


Lovasok:
B.M..jpg







Bartha Mihály huszárhagyományőrző őrnagy ( volt polgármester, megyei tanácsos - Mezőpanit)

Sz.Zs..jpg








Szentgyörgyi Zsolt huszár hagyományőrző százados (Egyéni vállalkozó - Nagybánya)

14138817_1178249508885248_6504209516939076195_o.jpg








Szabó Gábor huszár hagyományőrző zászlós (Hortobágyi Nonprofit Kft - Hortobágy)

Rita.jpg






Adorján Rita huszár hagyományőrző zászlós (közgazdász - Álmosd)

Sz.S..jpg






Szoboszlai Soma huszár hagyományőrző szakaszvezető (informatikus - Debrecen)


L.D..jpg







Ladányi Sándor huszár hagyományőrző szakaszvezető (Mezőgazdasági vállalkozó - Koltó)


L.B..jpg








Lovas Bálint huszár hagyományőrző tizedes, trombitás (a Hajdú Táncegyüttes igazgatója - Debrecen)


H.Cs..jpg






Horváth Csaba huszár hagyományőrző tizedes (DE egyetemi hallgató - Álmosd)

K.B..jpg






Kiss Bernadett huszár hagyományőrző közhuszár (DE - ménesgazda képző hallgató - Létavertes)


Zsuzsi.jpg







Biró Zsuzsanna (kertészmérnök - Marosvásárhely)


Cs.I..jpg





Dr. Csontos Izabella (jogász - Budapest)

J.B..jpg








Juhász Bálint (általános iskolai tanuló - Hortobágy)

V.N..jpg






Állatorvos: Dr. Vargha Noémi (Vajdaszentivány)

K.J..jpg







Hadtápfőnök: Kovács János huszár hagyományőrző szakaszvezető (lovasoktató - Nádudvar)

M__sz__ros_Imre.jpg




Gékocsivezető: Mészáros Imre huszár hagyományőrző közhuszár (Nagyrábé)

P.J._1.jpg







Támogató: Papp József (Középiskolai tanár - Létavértes)


Erika.jpg






Támogató: Molnár Erika (Hortobágy)

2016-08-27 20:33:47

2016. augusztus 26. péntek Véget ért az I. Világháború román front 100. évfordulóján a 2. debreceni honvéd huszárezred katonáinak emlékére szervezett  Gróf Tisza István Történelmi Lovas Emléktúra, melyen a Hajdú-Bihari Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjai  vettek részt 2016. augusztus 12-től 26-ig.
1.jpg.
"A Debreceni 2. Honvéd Huszárezred 1869-ben alakult meg, és egészen 1918 novemberéig prosperált. Az öt évtizedes fennállása során több parancsnoka is volt az ezrednek, a legismertebb gróf Tisza István huszár ezredes (ő a háború legvégén miniszterelnökként merénylet áldozatává vált. A mai hajdú-bihari bandérium huszárruhája Ferencz József császár és király korszakának emlékét idézi. Ugyanis az uniformis mintájául az Osztrák-Magyar Monarchia, Magyar Királyi Debreceni 2. Honvéd Huszárezredének eredeti ruházata szolgált."(részlet a www.debrecenihuszarok.hu oldalról)
F__nyk__p_0019.jpg
Ebben a dísz egyenruhában jelentek meg Besztercén, Sáromberkén és Nyárádszeredában, ahol  emléktáblákat avattak a Nagy Háborúban elesettek emlékére.
F__nyk__p_0023.jpg
 A lovaszarándoklat alatt 250 km lovagoltak a huszárok, ezzel a teljesítménnyel is tisztelegve az elhunyt és jeltelen sírokban nyugvó huszárok előtt. Köszönet minden segítőnek,  támogatónak! (Cs.G.)

2016-08-25 10:39:05

2016. augusztus 24. szerda  Az éjszaka és a reggel is nagyon párás volt a levegő, nem fáztak a huszárok a Csipán féle parasztházban. Az este viszont Adorján  Rita belelépett egy sáncba (így hívják erre felé az árkot) és kibicsaklott a bokája. Mészáros Imre mellett most már egy másik sánta huszár is van a csapatban. No, de csak ennyi bajuk legyen! A reggeli elfogyasztása  és a lovak ellátása után Kovács János hadtápfőnök hozzálátott az ebéd készítéséhez.
f__z__s5.jpg
Szabó Gábor és Kiss Bernadett kuktáskodott mellette. A Hortobágyra jellemző, hazai ízeket idéző levest főzött bográcsban a sajátjainak és a vendéglátóknak.
Ezen a napon volt Bodnár Dánielnek a születésnapja, megköszöntötték mindannyian, de talán a legjobban annak a meglepetés levélnek örült, amit Juhász Imre strázsamester úr adott át neki, amit még otthon bízott rá a Dani felesége. 
f__z__s6.jpg
Bodnár Dani ezen jeles napon csikós bemutatót is tartott az egyik ház udvarán.  Még a szomszéd faluból is átjöttek az ott táborozó gyerekek és a helyiek is szép számmal megjelentek.
f__z__s4.jpg
A hortobágyi pergelt leves elfogyasztása után  felszedelőzködtek és a Mátyás huszárok kíséretében elhagyták Nyárádszentsimont,  e parányi kis falut, amit sokáig megemlegetnek a híres Csipán Pálinkáról és a kedves ottani vendéglátókról. Visszatértek Nyárádszeredába, ahol egy helyi támogató jóvoltából a Csámborgó Étteremben költötték el vacsorájukat.
cs__mborg__.jpg
Nyárádszeredában töltötték az éjszakát. (Cs.G.)

2016-08-24 18:05:44

2016. augusztus 23. kedd Egész nap esett az eső. a huszárok szárítkoztak, lehetőség nyílt a felszerelés rendbetételére: mosás, a csizmák fényesítése, stb. Délután négy órakor indult tovább a csapat Nyárádszentsimonba, ahol a hegytetőn  várták őket a Mátyás huszárok.
husz__rok.jpg
A lovak elszállásolása – a túrán először – istállóban történt, hogy a fáradt lovak – a huszárok hűséges társai  is ki tudják pihenni az eddig maguk mögött hagyott 220 km. A faluban Csipán Csaba kertészmérnök egyik vállalkozása, a pálinkafőzőműhely adott otthont a baráti találkozónak.
husz__rok3.jpg
Az esti vacsorán babgulyást és füstölt csülköt szolgáltak fel, valamint a híres Csipán féle pálinkákból kóstolt jócskán a társaság. Az est folyamán Juhász Bálint és Lovas Bálint verbunkkal köszöntötték vendéglátóikat . A vacsorán résztvevők – a helyiek és a bandérium tagjai még sokáig hallatták hangjukat, úgy hogy a környező erdők fái visszhangozták a világháborús dalokat. (Cs.G.)

2016-09-01 07:26:32

2016.augusztus 22. hétfő Hajnalban elszabadult négy ló, még szerencse, hogy Adorján Rita ott aludt a nyárádsellyei elhagyott óvoda udvarán, ahova beszállásolták a lovakat. Azonnal megoldotta a problémát és a kerítéshez kötötte a rendetlenkedő állatokat.  Egyébként csendesen kezdődött a nap,  mindenki tette a dolgát. Ellátták a lovakat,  megtisztálkodtak, megreggeliztek, készülődtek az útra.
A torboszlói kopjások legidősebb tagja, a 78 éves huszár és unokája szekérre ülve vezette át  a 12 lovast Nyárádsellyéből Nyárádszeredába. Nagyon meleg volt. Selyében is egész nap sütötte a nap a lovakat, nem volt az udvaron fa. Az úton is szenvedtek a hőségtől. Négy órás volt az út. Megérkezve a Nyárád Panzióba, épp hogy megebédeltek, már készültek is az ünnepségre. Felöltötték a díszegyenruhát: atila, kard, csákó, kartus, mente, kesztyű, nyakravaló, csizma, sarkantyú.
szereda_kicsi.jpg
Rendőrségi felvezetéssel  többször is  körbejárták Nyárádszereda főterét, csatlakozott hozzájuk Marosvásárhelyről  a Marosvásárhelyi Magyar Királyi 23. Honvéd Határvadász-Zászlóalj Hagyományőrző csoportja Benkő József történész vezetésével. Az ünnepségen jelenvolt Nyárádszereda testvér-településeinek delegációi. Így Hajdúdorog város polgármesterének vezetésével a dorogiak és Örkényből egy busznyi szépkorú küldöttség. Az emléktábla avatáson köszöntötte az egybegyűlteket és beszédet mondott Nyárádszereda polgármestere, Tóth Sándor, Csige Tamás Hajdúdorog első embere, valamint Csontos János huszárhagyományőrző százados, a Gróf Tisza István Emléktúra vezetője.
szereda_kicsi4.jpg
Az esemény alatt a nagy melegben hirtelen viharos szél támadt, a villanyvezetékek összecsapódtak és olyan szikrázást vittek végbe, mintha tűzijáték lenne. Az egyik ló megijedt, de a helyi segítő és gazdája visszafogta és kivezette a tömegből a megriadt. állatot. Szerencsére semmi baj nem történt. A Nagy Háború áldozataira való tiszteletteljes emlékezésen leleplezték a hajdú-bihari huszárok által adományozott emléktáblát. A dorogiak és a helyiek kulturális műsora után  visszalovagoltak a Nyárád Panzióhoz, ekkor az ég csatornái megnyíltak és hatalmas felhőszakadás zúdult a városra. A bandérium bőrig ázott, de szép és nemes feladatukat teljesítették ezen a napon is. (Cs.G.)

2016-09-01 07:28:22

2016. augusztus 21. vasárnap E nap délelőttjén elbúcsúzott bajtársaitól Adorján Csaba, mert őt is elszólította munkája. Papp József vitte haza, aki villámlátogatást tett a huszároknál. A közös reggeli után vasárnap lévén egyen-ketten istentiszteletre, mások misére mentek, de a többség a lovak mellett, a kocsma teraszán készült az esti programra. Lovas Bálintnak ugyan nagyon fáj a lába, de igen várja már az esti táncházat. A Felszállott a páva c. népzenei versenyből ismert híres Bekecs Táncegyüttes és zenészeik jönnek Nyárádsellyére, hogy együtt múlassák az időt a hajdú-bihariakkal és a helyiekkel. Gyakoroltak is a hortobágyi táncosok. Bálint ebéd után a hegedűt is nyűtte rendesen.

tánc_1.jpg
Délután még volt egy nagyon szép és izgalmas túrájuk, bár most nem lóval, hanem traktor húzta remorkával mentek fel a Bekecs tetőre. A huszárfeleségeket a helyi plébános repítette fel személyautóval és ő nyitotta ki a kápolnát is, ahol csendesen emlékeztek az itt elesett katonákra.
t__nc_k__polna.jpg
A gyönyörű  kilátás mindannyiukat lenyűgözte, fotózkodtak, beszélgettek.
t__nc_bekecs.jpg
Kovács János és Kiss Bernadett
Miután lejöttek a Bekecsről este hét órakor a falu kisbírója hozta a dobját és a huszárokkal együtt felvonult a falu több utcáján, kidobolva és hirdetve az esti eseményt, melyre mindenkit szeretettel vártak.
t__nc_dob.jpg
Dénes, a nyárádselyei kisbíró
Visszaérve a felvonulásról az iskola előtti világháborús emlékműnél tisztelegtek és gyertyát gyújtottak az elesettek emlékére, majd elénekelték a magyar és a székely himnuszt. 
t__nc_gyertya.jpg

Vacsora után est fél tízkor csak úgy özönlöttek az emberek a művelődési otthonba Nyárádsellyén. Kicsik és nagyok, gyerekek és öregek, csecsemők és aggastyánok, nők és férfiak, lányok legények. Vasárnap volt, ÜNNEP. A Bekecs Táncegyüttes műsora előtt Csontos János hagyományőrző huszár százados a túra vezetője mondott köszönetet a nyárádsellyeiek szeretetteljes vendéglátását, majd kezdetét vette az egy órás műsor. Először a helyi gyerekek táncoltak, aztán Juhász Bálint a legfiatalabb huszár járta a hajdúsági verbunkot a színpadon.

t__nc_kicsik.jpg

A Bekecs Együttes nem hiába nyerte meg a népzenei vetélkedő különdíját. Műsorukat viharos tapssal jutalmazta a nyárádsellyei közönség. A színpadi produkciók után táncház vette kezdetét, mely hajnalig tartott. (Cs. G.)



2016-09-01 07:27:39

2016. augusztus 20. szombat  Hosszú volt a tegnap esti mulatozás, így gyorsan és sokat kellett aludni a debreceni huszároknak. Szombat reggel Szent István napján a mikházi  1600-as években épült katolikus templomban is az ünnepi szentmisére készülődtek.

mikh__zi_tempi.jpg

A lovak és az emberek is ideális helyen tudtak pihenni. Nincs annál szebb és jobb, mint a dombtetőn lévő mezei virágos mezőn legelhet a ló, feküdhet az ember. Janka István  huszártárs kedves felesége, Mónika komaasszonyával  és lányai segítségével  egy kecskegidát áldozott és dolgozott fel ebédre. Pontosan egy órakor Bodnár Dániel eredeti hortobágyi csikós ruhába öltözve bemutatót tartott a mikházi vendéglátó család és barátaik tiszteletére. Étkezés után felnyergeltek s most Juhász Imre fia, Bálint is nyeregbe ült.

14102365_1102727059801879_8660034870588862507_n.jpg

A helyiek elmondása szerint 7 km hosszú a mai táv. A cél Nyárádselye. Most már minden ló a lábán teszi meg az utat. Nyárádselyén az alpolgármester és Fülöp Attila vállalkozó fogadta a csapatot. A község a Bekecs tető aljában fekszik, egy piciny magyarlakta település. Világháborús emlékmű, református és katolikus templomuk van.

rom.kat..jpg

A lovak két helyre lettek beszállásolva.  A falu régi óvodájának az udvarára nagyobb részük, Noémi, Zsuzsi és Soma lova, és ők is a Fülöp Attiláék házában vendégeskednek. Magyarországról is jöttek látogatók a csapathoz: Papp József  - aki a túra támogatója - csak egy napra jött, hogy megnézze lányát, Bernit és lovukat Dollárt. Felesége Enikő finom süteményt küldött a társaságbak.

t__nc_papp.jpg

Megérkeztek ezen estén a Hortobágyi kilenc lyukú  együttes táncosai is. Finom babgulyás volt a vacsora, melyet a művelődési otthonban fogyasztott el a társaság. A megérkezés örömére most is sokáig nótáztak a helyiekkel  a huszárok. A hétvégét Nyárádselyén  töltötték és mivel a falu egy katlanban fekszik nem volt térerő, nem volt kapcsolat a külvilággal, de olyan ellátásban és különleges eseményekben volt részük, hogy nem felejtik el soha az ott töltött napokat.(Cs.G.)


2016-08-23 09:46:57

2016- augusztus 19. péntek A nap úgy  kezdődött, hogy Berni lovának a lába nagyon fájt. A Zichy udvarházban zajló lovastáboros gyerekek mind köréje gyűltek, simogatták, szeretgették. Berni is próbálta ápolni, de ehhez állatorvos, gyógyszer kell.

Bernis.jpg

Jött is Noémi a csapat lódoktora és már készítette is elő az injekciót. Dollár, viszont egyáltalán nem örült ennek. Félt,  reszketett minden tagja. Dani és Jani a két hortobágyi legény speciális  módszert alkalmazott, hogy a ló megnyugodjon, illetve elviselje a szurit. Berni is próbált erős maradni, de látszott rajta, hogy  nagyon sajnálja kedvencét.  Megtörtént  az injekció beadása, de végül arra döntöttek, hogy Juhász Imre Ráró  nevű lova és Dollár lószállítóban utazik tovább a következő táborhelyre a gyalogos huszárokkal együtt.  Autóval egész hamar átértek Mikházára Janka István és felesége Mónika házához. A  két lovat kiengedték a lószállítóból azok örömmel legelték a friss, harmatos füvet. Négylábú barát is akadt nekik azonnal egy kutya személyében.  Janka István  mikházi gazdálkodó, huszártárs udvarán a lugasban foglaltak helyet. Került áfonya pálinka, bor, orda, sajt az asztalra. Berni az egyik huszár csákóját varrta meg, a házigazda bemutatta szaxofonos  tudományát. Mivel a Nyárád a falun keresztül folyik a lovakat levitték itatni és a lábukat megáztatni a hűs folyóvízben.

ny__r__d.jpg

A lovasok hírrel voltak, hogy nem soká megérkeznek  a Janka tanyára. A gazda fia, a kis Pisti quadra pattant és mutatta az utat.

quad.jpg

Mikháza fölött, gyönyörű helyen  van a Janka Tanya. Azonnal neki láttak a lovak helyének kialakításához, a fiatalok a quaddal ismerkedtek.

quad1.jpg

A lovasok, mint ahogyan Bíró Zsuzsiék megjósolták, kb. hét óra alatt tették meg a 34 km. Mint elmondták két alkalommal álltak meg pihenni és nagyon kellemes időben (nem volt nagyon meleg, az eső sem esett), jó hangulatban telt az út Vajdaszentiványról, Mikházra.

csapat.jpg

Noémi és Zsuzsi nem először teszik meg ezt az utat. Minden év októberében itt pihennek meg és mennek fel ünnepelni, emlékezni a Bekecs tetőre. A huszárok örömmel nyergeltek le, de Bodnár Dani még vagy két óra hosszat nevelte, fárasztotta Buga nevű lovát, aki nem jól viselkedett az út során. Majd lementek itatni a Nyárádra. A házigazdák  hatalmas tábortüzet raktak, hogy vacsora és sötétedés után köréje gyűlve múlassák az időt.

t__bort__z.jpg

Juhász Imre családja is megérkezett.  Most is előkerült a foci és ha nem is vérre, de győzelemre ment a harc a két csapat között. Megjöttek a torboszlói kopjások is, Mónika isteni finom gulyást készített, amit jó ízűen fogyasztottak, majd előkerültek a zeneszerszámok (tangóharmonika, szaxofon, hegedű) és messzire elhallatszott a katona nóta. (Cs.G.)

 


2016-08-19 14:19:26

2016. augusztus 18. csütörtök A debreceni huszárok két napra vertek tanyát a vajdaszentiványi  Zichy udvarházban. Juhász Imre, a túra strázsamestere reggeli tornát vezényelt, csukló mozdulatokat kellett végeznie a csapatnak. Majd reggeliztek és a délelőtt folyamán csendes pihenőt tartottak. Ruhát mostak, cipőt, csizmát takarítottak, stb.

mos__s.jpg

Ebéd előtt lószemlét  rendelt el a strázsamester úr. Ez abból állt, hogy a lovak gazdáikkal együtt felvonultak Juhász Imre elé, be kellett állniuk négy szalma bála közé, ott meg kellett mondani a ló nevét és a saját nevet.  A strázsamester véleményezte a ló egészségi állapotát, vasalását,  súlyát. Minden lovat alkalmasnak talált a túra további folytatására.

l__szemle.jpg

Délután háromkor elindultak  Sáromberkére, ahol emléktáblát és kopjafát állítottak a Nagy Háborúban elesettek emlékére. Lóháton vonult be a huszárcsapat Sáromberkére, ahol már várták őket több településről is a Mátyás huszárok. Többek között Gernyeszegről, Mezőpanitról. A megjelenteket Siklódi Csongor alpolgármester köszöntötte. Csontos János huszár hagyományőrző százados emléklapot adott át azoknak az embereknek, akik a legtöbbet segítettek ezen szép ünnepség és emlékhely létrehozásában. A magyarországi Kokadról is eljött Menyhárt Dániel és felesége, erre a szép ünnepségre. Az eseményt megtisztelte jelenlétével  Kelemen Attila  RMDSZ-es országgyűlési képviselő is. A kopjafát és az emléktáblát  Csontos János és Kozma Mónika, a Megyei Tanács Elnökének kabinetfőnöke leplezte le.

kopjafa.jpg

A visszafelé vezető úton megálltak Marossárpatakán, ahol bementek a Miholcsa  József szobrászművész, huszár hagyományőrző alezredes által készített szoborparkba. 

szobrok.jpg

A művész az erdélyi fejedelmeket mintázta meg, de van a parkban első és második világháborús emlékmű is. A nap már lement a maga járásán, a huszárok megelégedve a jól elvégzett feladat után dalolva tértek vissza  főhadiszállásukra. Szentgyörgyi Zsolt elbúcsúzott ezen az estén huszártársaitól, mert munkája visszaszólította Nagybányára, így nélküle indulnak holnap tovább. (Cs.G.)


2016-08-22 14:00:46

2016. augusztus 17. szerda A nomád tábort szétbontották Nagynyulason és elindultak a 27 km-es útra. A célállomás ezúttal Vajdaszentivány,. Zichy udvarház, ahol spanyol lovasiskola megteremtésén dolgoznak.Ezen a településen  többen is otthon érzik magukat, mert például Dr. Vargha Noémi itt állatorvos, Bíró Zsuzsi nagyszülei élnek itt. Hála a jó égnek gyönyörű az idő, bár a csapat egyre fáradtabb, a lovakkal is van baj. Nem kis teljesítmény van mögöttük. A lovak közül Adorján Csaba állatát – mivel lesántult – le kellett a hegyről vezetni és lószállítóval elvinni Vajdaszentiványba. Dr. Vargha Noémi mint már említettük a faluban praktizál, tehát a lovak minden baját  ellátta. Volt amelyiknek injekciót adott, volt  olyan, amely csak kenőcsös ellátásban részesült általa.

No__mi___s_S__ndor.jpg

Mikor valahova megérkeznek a huszárok mindig a lovaikat látják el először. A kimelegedett állatokat vízzel lemossák vagy lóbalzsammal bekenik a hátukat, mert azok is épp úgy kimelegszenek, leizzadnak, mint az emberek.  Itatják őket, szénát raknak eléjük. Aztán  jöhet a zuhanyozás és az ebéd.  Szerdán, a túra hatodik napján, kb. 150 km-rel a hátuk mögött ezek a drága magyar legények – főleg a fiatalabbja, de akadt idősebb is – lelkesen rúgták a bőrt a Zichy kastély udvarán.  Két-két  csizma volt a kapu.

foci2.jpg

Vajdaszentiványban Jankovits Ferenc lovászmester  (a baldali képen Adorján Ritával) fogadta a csoportot. Vendéglátóik a Zichy kastély felújítója, értékmentője Szentgyörgyi István és édesanyja, Ana asszony (a jobb oldali képen Ana asszony Csontos Jánossal). Ana.jpg

Rita___s_Jankovics_Feri.jpgA vacsora előtt a vajdaszentiványi néptánc csoport meglepetés műsorral kedveskedett a magyar huszároknak. Lovas Bálint, a 63 éves Debreceni  Hajdú Táncegyüttes vezetője szakmai szemmel nézte a bemutatót és nagyon megdicsérte a táncosokat.


t__nc.jpg

Meghívta őket a Debrecenben két évente megrendezésre kerülő Szomszédolás nevű Nemzetközi Néptánc Fesztiválra.(Cs.G.)


Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu