2018. Február 22. Csütörtök Gerzson napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szavazzunk rá!
2018-02-20 13:47:13

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Püski Lászlót, a Nádudvaron praktizáló házi- és üzemorvost, aki a püspökladányiaknak és a bárándiaknak is ismerős lehet. 

Zagyva Ági blogja

2016-11-29 17:11:02

Zagyó-szemüveg_1.jpgMinden gyereknek vannak vágyai… Nekem is volt, szemüveges szerettem volna lenni!!! Hogy miért vonzott, máig nem értem, talán nem volt elég gyermeki lelkemnek, hogy vörös hajam és szeplős orcám miatt állandó célpontja voltam gyerektársaim csúfolódásának… Egy biztos, tettem is érte: félreolvastam az iskolában, teljesen más számokat olvastam a szemészeten, nem jött össze… További szenvedést okozott, hogy öcsém óvodás korától megkapta az én hőn áhított szemüvegemet… mindenféle volt neki: cimpa mögötti bepattintós, vastag keretes okos-fiús, fémkeretes, mai napig viseli!!! Teltek múltak az évek, a szemüveg nélküli évek… aztán engem is utolért ez a rövid-látós, nem tudom befűzni a cérnát a tűbe, egyre messzebb kell tartani a könyvet, az hatos vagy kilences rémület… És most már van szemüvegem… csak egy valamit nem értek, hogy miért vágytam én erre gyerekként… Merthogy így felnőtt fejjel most már az a vágyam: hogy nem akarok szemüveges lenni!!! (Írta: Zagyva Ági)

2016-10-25 16:26:21

sz__l__.jpgAz ősz gyümölcse Nekem a szőlő… na nem ám a hipermarketekben kapható fehér és piros szőlőként árult puffasztott csoda, hanem a jó magyar szőlő… na jó ha nincs más jöhet a bolti szőlő is…  Sajnos nincs szőlőevési kultúrám… A legjobban úgy szeretem, hogy sétálok a szőlőlugas előtt és csipegetek, ilyet is… olyat is… Ezt anyai nagyszüleim nem igazán szerették hisz jöttek a darazsak, meg amúgy is, tessék normálisan, fürttel enni azt a gyümölcsöt… Nekik volt is finomnál finomabb… Zala gyöngye, Szőlőskertek királynője, Saszla… Édenkert egy szőlőt szeretőnek… Apunál is több fajta szőlő van, Otelló, a már fentebb említett Saszla és van egy különleges is, a „Köpködős” szőlő… Az ezt termő szőlőtőkét még apai nagyapám ültette… ez egy piros szőlő, kis fürtökkel, édes húsú, és ehetetlen a héja, ezért ezt egyszerűen kiköpjük… mondom én, hogy nincs szőlőevési kultúrám…  Egyik unokatestvérem éveken át próbálkozott, hogy vigyen a „Nagypapa szőlőjéből” hajtást, de az soha nem fakadt meg… Bezzeg otthon, lehetett bármilyen év… lisztharmat, peronoszpóra és más egyéb ez a szőlőfajta mindig termett, mert ez egy különleges szőlő… az igénytelen köpködős szőlő… úgyhogy legyen Ő az ősz gyümölcse… (Írta: Zagyva Ági)

2016-10-01 18:34:18

Zagy___Tiszta.jpgMi sem mutatja jobban, hogy egy vidéki kisvárosban élsz, hogy nem kell elmenned boltba vagy a piacra, hogy bevásároljál... Hogy is van ez? Járj nyitott szemmel, és figyeld meg a kapukra kitett feliratokat: "Tojás van eladó" "Cukkini kapható" '"Méz van eladó"... De van itt más kínálandó portéka is: választási malac, kissüldő, vágni való nyúl... Ugye, hogy már kész is az ebéd, és még boltba se voltál...  Van azonban még egy táblácska ami megtalálható a vidéki házakon, ez pedig a: "Tiszta udvar, rendes ház" feliratú... Nekünk nem volt ilyen a szülői házon anno... mert még a házzal nem is lett volna baj, tiszta volt és rendes... de az udvar, volt ott kérem minden, építkezésből kimradt sóder-hegy, itt egy kis vaskupac, ott egy farakás... Azt se tudom, hogy, adnak-e még ilyet, hol kell jelentkezni, mit kell csinálni, jön egy bizottság és eldönti... Nem mintha jelenkezni szeretnék, mert még az udvarral nincs is gond, na de a ház...és ne pénteken jöjjenek mert akkor még áll a bál, mondjuk szombat délután... Ja, hogy az van... akkor nem is kell annyira az a tábla, rend és tisztaság van itt anélkül is, és most semmi sem eladó. (Írta: Zagyva Ági)

2016-09-18 14:12:03

paralimpia_hatuszas_rio_2016_1024x682.jpgÉrdekesek vagyunk mi ép emberek... ha találkozunk egy fogyatékkal élővel, nem azt nézzük, hogy milye van, hanem hogy milye nincs... Miért játsza az agyunk ezt velünk, hogy szinte zavarba ejtően sokszor a sérült, hiányzó testrészre vezérli szemünk pillantását, nem pedig az épre... És mennyire zavaró lehet ez annak, aki felé irányul e pillantás... Ha olimpia és érzelmek, akkor a paralimpia még nagyobb nyomot hagyott bennem... Minden tiszteletem ezeké a sportolóké, legyen bármilyen fogyatékkal élő... Köszönet a családnak, a felkészítőknek, a csapatoknak és magának az embernek, legyen első vagy a hetedik olimpiája, hogy felülkerekedett a fájdalmán, a testrésze hiányán és megtalálta a maga útját... És, hogy mit tegyünk Mi épek... hajtsunk fejet és tisztelegjünk eme nagyszerű sportemberek előtt... és vegyünk példát Róluk... Nézzünk magunkba, nézzük ép testünket, ép elménket... de ép-e lelkünk vagy éppen most egy fogyatékkal élő zavarba ejtően a lelkünket nézi... azt a részünket, ami esetlegesen sérült vagy nincs... Mert ki mondja meg, hogy mi az, hogy ép és ki a fogyatékkal élő... Érzelmek, életek, kétségek, emberek...(Írta: Zagyva Ági)

2016-08-11 09:42:17

Zagy__.__ron.jpg"Szakmázzunk" egy kicsit...  Na azért ne essünk túlzásba, sőt éppen arról szól a fáma, hogy milyen laikus is a szurkoló... Az utóbbi napok eseményei magyar szempontból jellemzően három sportághoz köthetőek az olimpián: úszás, dzsúdó, vívás... Az úszásnál szerintem mindenki érti, hogy mi a dörgés, de mi újság a másik két sportággal... Birkózó szabályismeretemmel igen nehéz megérteni a cselgáncs akciórendszerét, hogy akkor oldalra vagy hátra... a lányok borzasak, a dzsudokit állandóan igazgatni kell, de szurkolok lelkesen... A páston vívott fegyvernemek harcában nálam a párbajtőr győzött, talán az volt számomra a legátláthatóbb... a tőrnél sok volt a fehér lámpa, míg a kardnál elvesztem a ki indít mit, hol a keze, hol a lába, megáll, újra nézzük, videóbíró... Egy a lényeg, Szilágyi Áron tudta mit kell, hogy kell... keze, lába és a szíve is a helyén volt... és ennyi pont elég volt ahhoz, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét! Köszönet érte! Továbbra is I love olimpia és hajrá magyarok! (Írta: Zagyva Ági)

2016-08-10 08:05:56

Zagy__iroda.jpgKeddről szerdára virradó éjszaka avagy aludjunk kontra szurkoljunk avagy három érem története röviden: kelés, vívás, ezüst... kelés, úszás, bronz... kelés, úszás, arany... Hosszabban: Imre Géza az egyik titkos esélyesem volt... korosztályom, felesége kézilabdázó... nagyon sajnálom, de ezt Ő bukta el... Remélem, hogy Phelps mostmár véglegesen visszavonul... Kenderesit csak szeretni lehet, bár nekem egy picit hajadzott a történet a 2004-es Gyurta Danis ezüstre... és akkor itt pár szó Cseh Laciról és Gyurta Daniról... Cseh Laci még 100-on javíthat, de Gyurta már nem... utóbbinál érezhető volt, hogy valami nem stimmel, Nekem már akkor, mikor kihagyta az Eb-t... De szeretjük mind a kettőt, mert van fenn és lenn, és az igazi szurkoló a bajban is szurkoló... És jöjjön a végére a triplázó immáron utcanév tulajdonos Hosszú Katinka... verhetetlen... én pedig fáradt... De kit érdekel, új nap, új események, új éjszaka... és ha kell kelek... mert nem kérdés szurkoljunk, ne aludjunk!!!(Írta: Zagyva Ági)

2016-08-10 07:45:14

Zagy__olimpia.jpgA vasárnapi csendes nap után nagy reményekkel vártam a hétfőt... mert milyen is a magyar, egy picikét telhetetlen és úgy gondolja, hogy akkor minden nap éremeső következik... Kapás Boglárkát személy szerint bronzra saccoltam és tegnap nagyon vártam a két dzsúdós és Sidi Péter szereplését... helyezések születtek, de hát szeretnék én olimpián 5. lenni...  Vízilabdában rácsodálkoztunk, hogy a szerbek ismét ikszeltek, erre mi is... Fiúk, ébresztő! Ne játszunk már "portugálosdit"... És akkor jött az éjszaka... mikor is Hosszú Katinka megmutatta, hogy szorosban is tud győzni... És minden tiszteletem Cseh Lacié, de a tegnapi napon ismét háttérbe szorult... de most Phelpssel együtt... mert jött egy kislegény, aki nem kenderesi hanem Kenderesi... Tamás, és úgy beúszott a 200 pill döntőjébe, hogy róla beszél a világ... Azt hiszem hajnali kelés lesz holnap is, vagy nem fekszem le ma se... esélyes, mint ahogy az is, hogy újabb érem várható... vagy érmek... Csak legyen-legyen...(Írta: Zagyva Ági)

2016-07-27 11:19:27

zagy__gyom.pngCsókolom! Kövérke vagyok... Ági néni kertjébe születtem... nem vagyok egyedül... Itt van velem anyukám, apukám, a testvéreim, az unokatestvéreim, közeli és távoli rokonaim... Sokan vagyunk és mindannyian egy picikét kövérkék vagyunk, vagy leszünk, már ha lesz rá időnk, merthogy Ági néni nem szeret bennünket, időnként jön és a dolgos két kezével gyökerünknél fogva kihúz minket a földből... Ilyenkor nagyon rossz, de aztán újra születünk...  Sajnos nem csak a miénk a kert, vannak itt más növények is, de Őket Ági néni nem bántja, gondozza, pedig mi sokkal de sokkal jobban fejlődünk, szép kövérkék leszünk, elterebélyesedünk és paradicsommal nagyon finomak vagyunk salátának...  De Ági néni biztosan húsevő, mert nem tesz minket az asztalra... és már jön is, ott a kezében a piros vödör... kihúzta anyát, apát, a testvéreimet.... és engem.... Csókolom! Kövérke voltam... Ági néni kertjében éltem, míg véget nem ért életem...(Írta: Zagyva Ági)

2016-06-29 17:03:01

iskolasok_200x200.jpg... Talán kezdjük a legelején... A kezemben egy fekete-fehér osztálykép, klasszikus felállással első sor padon ül, középső sor földön áll és a felső sor pedig padon áll... A középső sor közepén egy fiatal, csinos hosszú hajú tanítónéni, a Mi elsős tanítónénink... Sajnos konkrét emlékem nincs arról, hogy milyen is volt az első osztály ott a Petri-telepi szürke iskolában, de be-be ugrik néhány homályos kép... az üvegajtó, az öltöző, a váltócipők, a padok, a füzetek... egy mosoly, egy jó szó, egy kis hangoskodás... A kép középpontjában lévő tanítónéni egy évig volt a Mi tanítónénink, mert ha jól emlékszem elköltözött Püspökladányból... Egy biztos, az alapokat Tőle kaptuk, Ő indított el minket a tudás útján... De vissza a képhez, melynek a hátulján a "Tavalyi rajnapló" felirat díszeleg... 29 hatéves kisgyerek mosolyog vissza rám... van aki kisdobosnyakkendőben, van aki mezítlábasan, van aki csípőre tett kézzel, van aki peckesen kihúzva, van aki csukott szemmel, van aki bájosan mosolyogva és van aki a másikra rádőlve... Ha az idén találkozunk, mert ugyebár következne... akkor, ugyanezeket az arcokat fogom látni, mert mindannyiunkban benne maradt az a hatéves kisgyerek... és így pár év távlatából köszönetet kell, hogy mondjak a Mi tanítónéniknek... Vargáné Matolcsi Máriának... (Írta: Zagyva Ági)

2016-06-09 17:12:36

permetezes1.jpgHát igen a kert... gondoltam megosztom már képen a Mi kis közösségi kertünket, hisz annyit regélek már róla, hogy mások is a magukénak érezhetik...  Persze előtte azért csinosítottam rajta egy kicsikét, ami a gyomlálást jelentette, merthogy gyomos kertet nem posztolunk... Ha már gyom, ami mindig nő itt is két típusú embert különböztetünk meg... a kapálóst és a gyomlálóst... én az utóbbiak közé sorolom magam ellenben édesapámmal aki kapálós... Na de nem csak a gyom a gond, hanem más is, ezért is van szükség a permetezésre... ami megmondom őszintén nálunk az uram feladata, merthogy a kert nem egy emberes, és ez nálunk úgy néz ki, hogy Ő az elméleti kertész, én pedig a gyakorlati kertész.... mint a közgazdászoknál... No már a permetezés az kakukktojás, de szerintem férfimunka, vagy legalábbis én még soha nem csináltam... mindezidáig... És tuti tetszett, no nem azzal régi sárga háti permetezővel, hanem kis csinos vállra akaszthatós nőcissel... Azt hiszem ez a permetezési munka a gyakorlati kertészkedés része, úgyhogy mostantól én csinálom... hát ennyit a kertről... (Írta: Zagyva Ági)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
3132


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg