2022. Szeptember 30. Péntek Jeromos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Lovak és táncosok
2022-09-28 12:34:40

A Sárrétért Táncművészeti Alapítvány 2022. szeptember 30-án pénteken 18:30-től bemutatja a Szépség és a Szörnyeteg című táncelőadását Püspökaldányban 

Nagykunság

2012-04-26 08:42:15

Berekfurdo.jpg
2012. április 29-én  vasárnap népi ételek kóstolója, a strandfürdő előtti megújult tér átadási ünnepsége, bereki hagyományőrző néptáncosok fellépése, a Kokas Banda műsora. 2012. április 30-án, hétfőn fél négykor a Bereki ötösfogat nóta és táncdal műsora a strandfürdő színpadán. (forrás:berekfurdo.hu)

2012-04-20 20:56:40

FERDINAND_TEKERCSEK.JPGHarmadik alkalommal kerül megrendezésre Karcagon a kihajtásra emlékeztető esemény, mely ferdinándsütő versennyel egybekötve 2012. április 22. (vasárnap) 8 órától veszi kezdetét. A pontos helyszín: Karcag, Bajcsy-Zsilinszky utca 4. szám, a Nimród Bioszálloda és Bioétterem előtti parkoló Fővédnökök: Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dobos László, Karcag Város Polgármestere. A III. Karcagi Ízőrző főzőversenyre a kóstolókat, a III. Karcagi Ferdinándsütő versenyre érkező nevezéseket, és a kitöltött biototó szelvényeket a Nimród Bioszálloda recepcióján lehet leadni április 22-én, vasárnap 08-tól 12 óráig. A nevezés díjtalan! Program: 09.15 Térzene a Nagykun Honvéd Bandával, 09.45 Mazsorett-bemutató, 10.00 Ünnepélyes megnyitó. 10.15 Néptáncbemutató I. felvonás a Pipás zenekarral. 10.45 Plósz Csilla tárogatóművész előadása. 11.00 Néptáncbemutató II. felvonás a Pipás zenekarral. 14.00 A Biototó, a III. Karcagi Ízőrző főzőverseny és a III. Karcagi Ferdinándsütő verseny eredményhirdetése, díjátadó. 15.00 Malacfogóverseny 10 év alatti lányoknak és fiúknak. 16.00 Sátorbontás. További egész napos programok:
a főzőversenyen induló ételek kóstolója. Népi iparművészek és kézművesek bemutatója, vásár gyermekeknek ingyenes kézműves foglalkoztató és arcfestés, lufibohóc, ugrálóvár. A szálloda udvarán 9.00 órától folyamatosan megtekinthető a Karcagi Hagyományőrző Talpas Íjász Kör Egyesület bemutatója.

2013-10-10 21:02:28

kunijasz_logo.jpgcímű pályázat a Kunok II. Világtalálkozója tiszteletére. Kiíró: Csenged Népművészeti Egyesület, Falvak Kultúrájáért Alapítvány, Magyar Kultúra Lovagrendje. Az alkotások beérkezése, illetve átvételi időpontja: 2012. május 25-30.  Kategóriák: I. Viselet, II. Lakástextil, III. Egyéb használati tárgy, IV. szellemi alkotás kategóriában (zene, tánc, írásmű…)  A pályázat célja:  A Kunok 1239-ben, 773. éve kaptak bebocsátást a Kárpát medencébe, és váltak a magyarság egyik legnépesebb csoportjává. A népek vándorlásának országútján, és a Kárpát medencében is megkezdődött a hagyományok tárgyi és szellemi kutatása, melynek eredményeit kívánjuk összegyűjteni és bemutatni, hogy az ősi és hagyományos elemekből ma mi alkalmazható viseletben, lakástextilen és egyéb tárgyakon, valamint irodalmi, zenei és egyéb alkotásokban.  Pályázati feltételek: A pályázat nyilvános, azon bárki részt vehet, aki ezt a célkitűzését elfogadja, területi határ nincs. Egy pályázó öt alkotással, vagy garnitúrával vehet részt. A pályaművekhez csatolni kell egy adatlapot, mely tartalmazza az alkotó nevét és elérhetőségét, valamint az eredetiségre, származási helyre és időpontra utaló dokumentumot, megnevezést. Az alkotások beérkezése, illetve átvételi időpontja: 2012. május 25-30. Helye: Helytörténeti Múzeum, 5440. Kunszentmárton, Kerületiház út 8. A pályaművek szállításáról a pályázók gondoskodnak. A bíráló bizottság a kiválasztott alkotásokat Nagydíj, kategóriánként első-második- harmadik díjban részesíti, a meghirdető szervek kiállítást rendeznek. Az eredményhirdetésre a kiállítás megnyitásakor kerül sor. A kiállítás megnyitása: 2012. szeptember 15. Kunszentmárton, Helytörténeti Múzeum és a Bartók Béla terem. (forrás:nonprofit.hu)

2012-04-19 15:21:14

kezilabda2.jpg
A karcagi felnőtt férfi kézilabda csapat játszik 2012. április 22-én, vasárnap Karcagon a Sportcsarnokban 10:00-től Törökszentmiklós csapatával, 15:00-től Tiszakécske lesz az ellenfele. Várnak minden kézilabdabarátot szurkolni ezekre az igen fontos meccsekre, ahol a csapat mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb formában legyen és nyerjen.

2012-04-20 08:53:26

candlestwo.jpgMegrendülten vettük a hírt, hogy az oly sokak által szeretett és tisztelt Sebestyén házaspár nincs többé. Mimike néni  és Laci bácsi keze alatt generációk nőttek fel:  talán nincs is a Berekben olyan középkorú felnőtt, akit ne tanítottak volna.   Jól emlékszünk Mimike néni egyszerűségére, érzékeny, szelíd lényére, kedvességére. Sosem volt türelmetlen,  mindig megértő, kedves tanítója volt kicsiknek – nagyoknak… Nem felejthetjük Laci bácsi határozottságát, szigorát, ahogyan diákjait nevelte. Következetes, igényes pedagógusi munkájával sok bereki gyermekből faragott tisztességes, kötelesség tudó felnőttet. Laci bácsi személye etalon volt,  emberi tartása,  tisztessége  sokak számára követendő például szolgált, és szolgál ma is. Csöndes, szolid   harmóniában élő emberek voltak,  akiknek  közös élete mindig   példamutató volt a falu közössége számára. Ha  az élet úgy hozta, mindketten szívesen kivették részüket a közéletből is. Kifogyhatatlan  energiával  tevékenykedtek még  nyugdíjas éveikben is: kedves alakjuk  megszokott  színfolt volt a fürdőben, évről évre.  Szerettük őket, közénk tartoztak. Tudtuk róluk: még ha el  is költöztek Budapestre, a  lelkükben - ők ketten - mindörökre berekiek maradtak. Kivételes kegy,  igazi  jutalom  a Sorstól egy házaspár számára, hogy  - pár nap különbséggel - egyszerre távozhattak el  a földről egy más dimenzióba, afféle újkori Philemon és Baucis módjára. Kedves emléküket szívünkben örökre megőrizzük. Mimike néni, Laci bácsi – Isten velük. Őrizze emléküket a megtartó Idő… (Írta: Dr. Hajdú Lajosné)

2012-04-18 12:27:02

2012. április 14-15-én, a hétvégén SzegedWP_000015.jpgen került megrendezésre a Rendészeti Szakiskolások Országos Csapatversenye. A karcagi csapat 1. helyezett lett Fekete András nyugalmazott főtörzszászlós vezetésével jóval megelőzve az utána következő dobogós helyezettet. A karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium 11 és 12. osztályos tanulóinak szakmai, elméleti felkészítéséről Fekete András ny. ftzls, míg a fizikai megmérettetésen való kiváló szereplésről Deák Ferenc testnevelő gondoskodott. A fiatalok elhozhatták az aranyérem mellett a vándorkupát is, mely évek óta először "tanyázik" Jász-Nagykun-Szolnok megyében, sőt értékes tárgyjutalmakat és névre szóló okleveleket vehettek át a Belügyminisztériumtól és a Vidékfejlesztési Minisztériumtól, de a Jász-Nagykun-Szolnok  megyei rendőrfőkapitánya és a karcagi rendőrkapitány is elismerte kimagasló eredményüket. A fényképen balról jobbra: Seres István (11D) Őrlős Gábor (12C) Borsi Zsolt (12C) Bukovszki Dániel (12C) Szűcs Tibor (12C) Első sorban: Deák Ferenc -testnevelő tanár, Fekete András nyugalmazott főtörzszászlós, valamint aki a  fotóról hiányzik és lövészetből felkészítette a csapatot: Balogh András. (forrás:JNSZ MRFK)

2012-04-16 11:39:49

kamarazene.jpgA karcagi  Erkel Ferenc Művészeti Iskola "HANGVERSENY  A  KAMARAZENE  JEGYÉBEN „ címmel minden zene szerető érdeklődőt szeretettel vár 2012.  április  20-án  (pénteken)  17:00-től a  Déryné Kulturális  Központ  II.  emeleti  hangversenytermében. Belépőjegyek: Felnőtt jegy: 400 Ft. Diák-és nyugdíjasjegy: 300 Ft.              

2012-04-13 13:57:53

Szepesvary_gabor.gif2012.04.14-én szombaton a karcagi Városi Sportcsarnokban /Karcag, József A.út 1-3.sz./ kerül megrendezésre Fodor Csaba és Lövinger Kata szervezésében. A kosárlabdatorna emléket állít Szepesváry Gábor, volt gimnáziumi testnevelő, Fair Play-díjas edzőnek (a képen), valamint lehetőséget ad a senior torna a még jelenleg is aktívan, egy évben többször is együtt játszó női és férfi csapatok mérkőzéseire. Résztvevő csapatok: Hölgyek:Békés,Nyíregyháza,Szolnok,Karcag.
Urak: A csoport: Dunaharaszti, Szolnok, Karcag. B csoport: Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Székecs (Székesfehérvár-Kacskemét) 
A szervezők minden kedves Sportbarátot  szeretettel várnak. 
Tisztelettel: Karcagi SE Kosárlabda Szakosztály

2012-04-12 12:18:01

poroszlo.jpgÚj mérföldkövéhez érkezett a Tisza-tavi hajózás. A nyári szezonban hajójáratot indítanak ugyanis Tiszafüred és Poroszló között. A tervek szerint június 16-án Poroszlóról, a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből indul el Tiszafüredre, a Robin Kalandsziget kikötőjébe. Ez a hajóút kellemes ötvözete a kényelmes helyváltoztatásnak és a Tisza-tó vízi ösvényei felfedezésének. Az út hossza 1 óra 15 perc, az útvonal pedig a Kis-Tisza hangulatos medrében, majd a Tiszán keresztül haladva a Füredi-öblítő csatornán vezet végig. A hajó augusztus végéig minden nap közlekedik.(forrás:szoljon.hu)

2012-04-11 18:19:16

akvarium.jpgElőször 2001-ben merült fel az ökocentrum ötlete, elsősorban a Tisza-tó üdülési szezonjának meghosszabbítása érdekében. Egy szakértői bizottság körbejárta a lehetséges településeket (pl. Tiszabábolna) és Poroszló mellett nemcsak a csodálatos természeti környezet és a Tisza-tó közelsége szólt, de a 33-as út biztosította jó megközelíthetőség is és a helyiek lelkesedése. 2009. november 29-én végül aláírták a támogatási szerződést, a teljes költségvetés 2,2 milliárd Ft, ebből 1,9 milliárd Ft EU-s forrásból, 300 millió Ft pedig önerőből származik. A fogadóépület 4 szintes, kettő a földfelszín alatt, kettő felette, mindez 2.600 m2-en. Az első szint (amely tulajdonképpen a "földszint") a fogadótéré (információs rész, büfé, ajándékbolt). A -1 és -2 szint az akváriumok szintje, míg a felső szinten 3D-s mozi (a környéken még hagyományos mozi sincsen, nemhogy 3D-s), irodák, 100 fős konferenciaterem és a kilátó található, ahonnan szinte a teljes Tisza-tó belátható. Az akadálymentes épülethez 72 férőhelyes parkoló tartozik, a kapcsolódó park 7 hektáros. A Kertai László Ybl-díjas építész tervezte fogadóépület is a természetre asszociál, formája egy éppen felszálló szürke gémre hasonlít, melynek láthatjuk szárnyait, de farktollát is. A kivitelezési munkákért a Market Zrt. felel. Az ökocentrumban található Európa legnagyobb édesvízi akváriuma (a német Duna Múzeum legnagyobbja is "csak" 40 m³-es), amely nemcsak mérete és alakzata miatt különleges. Fenntartása nehezebb, mint egy sós vizű tropicariumé, főként az algásodás miatt. A medencék teljes feltöltéséhez mintegy 1 millió liter víz kell. Az alagút akrilból készült (ez jobb, mint az üveg, mert torzítás mentesen javítható), a világon összesen 70 tonna készül, ebből 5,5 tonna Poroszlóra került. Egyúttal ez volt a legdrágább rész az egész komplexumban, 80 millió Ft-ba került. Az akvárium fölötti szinten kisebb-nagyobb akváriumok és terráriumok is lesznek, a földbe vájt üveglapokon keresztül pedig leláthatunk a lenti medencékre. Épült egy kültéri terasz, amely a szúnyoghatár felett van, így nyáron is élvezhető. Őshonos fajoknak szánják az egész területet, lesz itt nádi farkas, békák tava, de még birkák is. A kültéri medencékben vidrák és kormoránok is helyet kapnak. Lesz dámszarvas-etető, vizes játszótér gyerekeknek, fűzfa-labirintus, szabad strand, akadálymentes horgászhelyeket is kialakítanak, és tanösvények vezetnek mindenhová. A tájházban (halászati skanzen) pedig nemcsak bemutatják az eszközöket, de ki is próbálhatjuk azokat. Az ökocentrumhoz 15 (motoros) csónak is tartozik, melyet önállóan vagy szervezetten is igénybe vehetünk, 12 GPS-be programozott túraútvonalból választhatunk, kondicionktól függően lehet rövidebb (5-6 km) vagy hosszabb (40 km). (forrás: vizpartifejlesztesek.blog.hu)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
6162636465666768697071


A J Á N L Óww.facebook.com/Doridadesign


Info

https://www.gondolatkiado.hu/magyar-jazznaplo


www.facebook.com/mazacskakeramia


S E G Í T S É G

kormany.hu

karitasz.hu

www.baptist.hu

reformatus.hu

www.maltai.hu

segelyszervezet.hu


Madarásszunk együtt

Madársuli 2022

www.facebook.com/madarsuli.foldes


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertyawww.mediaunio.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu