2023. Március 22. Szerda Beáta napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Berekben a LongStoryShort
2023-03-12 17:43:46

2023. március 25-én 8:00-tól a Berekfürdői Rendezvény téren Édes fesztivál! Hagyományos édességek, gasztronómiai ínyencségek, változatos színpadi produkciók.

Nagykunság

2013-11-19 14:46:23

lib__s.jpgMárton napi ludaskodás Karcagon a Városi Sportcsarnokban 2013. november 23-án szombaton 10:00-től 12:00-ig. Kézműves foglalkozások, arcfestés, kunyhó kiállítás, libasor verseny, libavadászat, Tök, tea és tepertő az asztalon. A városi DÖK által kiírt "Nyári élményem" c. pályázat eredményhirdetése. Belépő: 200.- Ft

2013-11-19 14:38:07

tepert__.jpgEgy fesztivál a vidéki gasztronómia és harmónia jegyében. Második alkalommal rendezik meg  Berekfürdőn a Berek téren (Termál- és Strandfürdő előtti tér) a Nagykunsági Töpörtyű és Pörc Fesztivált 2013. november 23-án szombaton 10:00-órától. (forrás:berekfurdo.hu)

2013-11-18 09:55:50

Biljana.jpgA karcagi Biljana néptáncegyüttes jubileumi műsora 2013. november 23-án, szombaton 17 órakor a Déryné Kulturális Központ földszinti színháztermében (Karcag, Dózsa Gy. u. 5-7.) „Bolgár és magyar kultúrával a szívünkben” címmel a 10 éves születésnapját ünneplő együttes műsorán fellépnek még a Hagyományőrző Néptánccsoport (Berekfürdő),DKTSKK Iringó Néptánccsoport (Karcag), Nagy Emese (Karcag), Nagy Roland (Bucsa)KUN-Csorgó Citeraegyüttes (Karcag). Belépődíj: 400 Ft (a helyszínen váltható) A műsor után bolgár táncház!

2013-11-18 14:27:14

kerti.jpgEgyre többen tartják fontosnak, hogy minél jobb minőségű és egészséges élelmiszert termeljenek meg maguknak és minél több település kapcsolódjon be az idén már országos méretűvé szélesedett konyhakert-művelési programba - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Karcagon, a Magyarország legszebb konyhakertje elnevezésű mozgalom 2014. évre való meghirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A konyhakertek ápolása, gondozása azért fontos, hogy fenntartsák az adott tájra jellemző termelési kultúrát, átadják a követésre méltó művelési hagyományokat és biztosítsák az őshonos, ritka növényféleségek továbbélését - húzta alá a szakminiszter. Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, az idén 60 településről 939-en vettek részt a karcagi minta alapján megszervezett Magyarország legszebb konyhakertje elnevezésű programban. A hagyományos népi kertkultúra felélesztésére hivatott programhoz öt kategóriában lehetett csatlakozni, így az erkélyen kialakított, az 50 négyzetméter alatti, illetve feletti alapterületű, valamint zöldséges és gyümölcsös zártkert megművelésével. A csatlakozó települések között voltak Karcag határon túli testvérvárosai - a felvidéki Szepsi, az erdélyi Székelykeresztúr és a délvidéki Bácskossuthfalva - és megrendezték a versenyt a szerbiai Temerinben is. A legtöbb nevezés - szám szerint 101 - Nagykanizsáról érkezett, de élénk volt az érdeklődés Jászapátin, Karcagon, Csongrádon, Encsen és Komlóskán is. Korosztályi megoszlást tekintve a legfiatalabb versenyzőként egy négyéves bagi gyermek, míg legidősebbként egy 95 éves karcagi férfi művelte a kertet. A vetélkedésbe több óvodáscsoportot, valamint általános- és középiskola tanulóit sikerült bevonni. A szervezést és lebonyolítást sok településen a helyi kertbarát kör végezte, míg Bagon és Fonyódon kifejezetten a verseny miatt hoztak létre ilyen civil szervezetet. Az idei versengésben Magyarország legszebb konyhakertje elnevezésű díjra 35 település 69 kertre tett javaslatot. Az országos zsűri végül 24-nek ítélte oda az elismerést, amely egy gratuláló oklevél mellett Györfi Sándor Munkácsy-díjas, érdemes szobrászművész kisplasztikája volt. Kovács Szilvia szólt arról is: bíznak abban, hogy jövőre jóval ezer fölé emelkedik a résztvevők száma. A 2014. év újdonsága, hogy a kertművelőknek egy madárbarát kert kialakítását is meghatározzák feladatként. A gyermekek számára kedvcsinálóként rajzpályázatot hirdetnek. (forrás:richpoi.com/mti)

2013-11-14 10:41:18

hajd__doktor2.JPGDr. Hajdú Lajos Berekfürdő polgármestere a lengyelországi Zator díszpolgára lett. A kitüntető címhez szívből gratulálunk!

2013-11-14 08:47:27

Bern__th_rajz.jpg2013. november 12-én, kedden tartották a Képviselői Irodaház aulájában a Jobbik Ifjúsági Tagozata által meghirdetett „Magyarország az én Hazám” című rajzpályázat díjátadóját.„Nem az a legfontosabb, hogy ki hányadik helyezést ért el, hiszen bárki aki rajzot küldött be már győztes. Győztes, mert olyan családban nevelkedik, ahol törődnek vele a szülei, győztes, mert tudja, hogy honnan jött és milyen közösséghez tartozik, ráadásul már ilyen fiatalon megadatik neki, hogy tudja mi a jelentősége a nemzethez tartozásának és a magyarságának” – közölte a díjátadón, Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője. „Ha végignézünk ezeken a rajzokon akkor láthatjuk benne a jövő generációjának reményét, a jövő generációnak a magyarsághoz tartozásának kifejezését. Ezek a gyerekek jelentik a magyarság megmaradásának reményét” – hangsúlyozta a politikus.
bern__thfoto2.jpg
Az egyik első helyezett, Bernáth Ibolya és édesanyja portálunknak elmondta: sokat készültek és összeszedték az anyagokat, mielőtt Ibolya megrajzolta műveit. Az édesanya azt is kiemelte: fontosnak tartotta, hogy gyermeke megismerje a gyökereit. A 10- 14 évesek kategóriájában első helyezést ért el a karcagi Bernáth Ibolya (a képen).
bern__thfot__.jpg
A rajzokból a Jobbik IT kiállítást szervez a Országgyűlés Irodaházának Aulájában, melynek időtartama: 2013. november 11-15. A pályázatra két kategóriában, 6-10 évesek, illetve 10 – 14 évesek jelentkezhettek.Mindkét kategóriában az első három helyezett értékes nyereményekben részesült. (forrás:alfahir.hu)

2013-11-11 09:50:12

ovig__la.jpgA karcagi Madarász Imre Egyesített Óvoda nevelőközösség immár tizedik alkalommal rendezi meg 2013. november 16-án, szombaton 14:00 órakor  az OVI-GÁLÁT, amely a Déryné Kulturális Központ földszinti színháztermében kerül megrendezésre. A gálán az intézmény valamennyi óvodájából műsort adnak az óvodások és az óvodapedagógusok.
 

2013-11-05 14:43:04

gyenka.jpg„Tedd amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!“ (Theodore Roosevelt) 2013. november 8-9. Kátai Gábor Kórház Karcag - előadói terem
2013. november 8. (péntek) 14.00 Megnyitó: dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Nagyné László Erzsébet  mb. főigazgató és Dr. Aradi Erzsébet gyermekgyógyász, kuratóriumi elnök, majd  a Kátai Medi-Song kórus műsora. 14.10-14.30 "Ringató" Tóthné Kovács Márta óvodapedagógus vezetésével, Karcag Egyesített Óvodák. 14.30-15.30 Ami mindenkinek kötelessége –újraélesztés elmélete, valamint szituációs és szimulációs gyakorlatok Dr. Földi István aneszteziológus főorvos L&D  Egyetemi Oktatókórház, Luton, Egyesült Királyság Közreműködnek a Karcag Mentőállomás dolgozói. Mit lehet tennie az embernek, ha környezetében valaki „rosszul lesz”? Eszméletlen, nem lélegzik, esetleg a szíve sem működik, legyen az gyermek, vagy felnőtt. Mit kell tenni haladéktalanul?! Hozzá kell kezdeni az újraélesztéshez, de hogyan? 16.00-16.45 Az élet él és élni akar címmel tart előadást Géczy Gábor fizikus, tanár, magyar népi gyógyász Magfalva.  Saját, ismeretlen hagyományrendszerünknek, a magyar népi gyógyászatnak a helye napjainkban az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, a gyógyítás területein. 17.00-18.00 Fakultatív program: "kirándulás" A Karcagi Kunlovarda ekhós szekerével a Nagykun Látogatóházba. Ott megtekinthető a kunok kalandos történelmének interaktív kiállítása. Az udvaron a karcagi kézműves és biopiac termékeit láthatják, kóstolhatják.
2013. november 9. (szombat) 10.00 Fővédmöki köszöntő 10.30-10.50 Melyiket válasszam? Nyugati orvoslás vagy az alternatív gyógyítás?
Dr. Aradi Erzsébet gyermekgyógyász Kátai Gábor Kórház Karcag. Napjainkban a két egymás mellett élő- sokszor szembenálló gyógyítók és elméleteik között a beteg ember tanácstalan akár saját magáról, de különösen, ha gyermekéről van szó. A nyugati orvoslás alapelveiről és a hagyományos gyógyítás-megelőzés elméletéről és típusairól hallhatunk áttekintő ismertetést. 10.50-11.00 Újabb elvek a koraszülöttek ellátásában és gyógyításában Prof. Dr. Balla György gyermekgyógyász, neonatológus  DE OEC Gyermekklinika - Debrecen A fejlett technikai eszközös, műszeres és gyógyszeres kezelés mellett mára bizonyított ténnyé vált, hogy az igen kissúlyú koraszülötteknek is szükségük van lelki támogatásra. 11.10-11.20 Mozogjunk! Kátainé Nyakó Edit gyógytornász  Kátai Gábor Kórház Karcag 11.20-11.40 A legfontosabb szakmai feladatok a gyermekellátásban 60 éve és most Prof. emeritus Dr. Pintér Sándor gyermekgyógyász, neonatológus SZOTE Szeged Melyek voltak a legfontosabb tennivalók a gyermekek egészsége érdekében 60 évvel ezelőtt, és milyen feladatok kerülnek előtérbe napjainkra? 11.40-12.00
Hinni vagy tudni Felföldi László római katolikus plébános, püspöki helynök Debrecen. Mi a szerepe a HIT-nek az egészség megőrzésében, a betegségből való gyógyulásban, a megváltoztathatatlanba való belenyugvásba. A lelki béke és a szeretet jelentősége életünkben. 12.00-13.30
Ebéd, kiállítás megtekintése, foglalkozásokon részvételi lehetőség. 13.30-13.50 Alternatív-e az alternatív? Dr. Tóthmartinez Adrienne orvos, természetgyógyász oktató Debrecen Az orvosi múlttal, jelenleg természetgyógyászként két aspektusból látja, mérlegeli  a diagnózisokat, a gyógyítást. Hogyan fér össze ez a kettősség? Esetleg - a mindent a maga helyén és idejében elv alapján - összeférnek? 13.50-14.20
Mi az összekötő kapocs az akadémiai és a komplementer medicina között? Dr. Somogyvári Zsolt PhD, MSc gyermekgyógyász, neonatológus, homeopátiás orvos a „Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért”, szakmai vezető Budapest Hogyan alkalmazhatók a gyermekgyógyászati napi gyakorlatban a komplementer medicina körébe tartozó homeopátiás lehetőségek? 14.20-14.30 Az élménypedagógia hatása a testi-lelki egészségre Lovász Károly tanár, élménypedagógus Szeged Van-e köze a pedagógusnak a gyermek egészségének megtartásában, esetleg gyógyításában? 14.30-14.50 Kérdések és válaszok 14.50 A rendezvény zárása - a Kátai Medi-Song kórus műsora
Előtte és utána egészséges ételek bemutatója, kóstolója az ebédlőben kézműves foglalkozások gyermekeknek:agyagozás, textilfestés.

2013-10-30 09:27:46

kunmediator_logo.jpgA Kun Mediátor Utazási Iroda által szervezett 2013. évi "Utazz velünk gondolatban!" című turisztikai vetélkedő döntőbe jutott csapatai: 1. Föcisek Karcagi Nagykun Ref.Gimn., Eü. Szki. és Koll. Kálmán Imre, Soós Dávid, Balog Katalin 180 pont, 2. Charlie angyalai Karcagi Nagykun Ref.Gimn., Eü. Szki. és Koll. Szabó István Róbert, Vincze János, Koncz Tibor 174 pont, 3. Iron ladies Karcagi Nagykun Ref.Gimn., Eü. Szki. és Koll. Fehér Tünde, Mester Melitta,Szarka Boglárka 172 pont, 4. Tipszmiksz Karcagi Nagykun Ref.Gimn., Eü. Szki. és Koll. Kiss Bence, Váczi Lajos, Simon Dániel János 171 pont, 5. Brassai Team Brassai Sámuel Gimn. és Műszaki Szki. Gulyás Norbert, Bányász Judit, Rost Enikő 168 pont, 6. Volga Karcagi Nagykun Ref.Gimn., Eü. Szki. és Koll. Nagy Márton, Bakos Fatima, Szentesi Szimonetta Alexa 164 pont, 6. HungarIQm Karcagi Nagykun Ref.Gimn., Eü. Szki. és Koll. Tóth Gergő, Rózsa Imre, Hamar Bence 164 pont, 7. Felhőnjárók Debreceni Református Gimnázium Dóczy Gimnázium Szabó Levenete, Tönkő Márton, Nagy Dániel 160 pont, 8. London Karcagi Nagykun Ref.Gimn., Eü. Szki. és Koll. Urbán Andrea, Láposi Adrienn, Nyitrai Nóra 156 pont, 9. Próféták Bercsényi Miklós Kat.Gimn.,Koll.,Ált. Isk. és Óvoda Őzse Máté, Veres József 153 pont, 10.Ba-Kő Karacs Ferenc Gimn., Szki., Szi. És Koll. Balogh Bence László, Kőhalmi Máté István 151 pont. Gratulálunk a döntőbe jutott csapatoknak, további jó felkészülést és sikeres vetélkedést kívánunk!

2013-10-24 12:48:00

13.jpg2013. október 28-án, hétfőn 16:00-kor a karcagi katolikus templomban szentmisét mond Gulyás Zsolt atya az élő és már elhunyt pedagógusokért. Közreműködnek a Laurus Művészeti Iskola növendékei. Minden még aktív és a nyugdíjban lévő pedagógust szeretettel várnak a szervezők, a karcagi Nyugdíjas Klub tagjai és vezetője: Mátyusné Kiss-Pál Róza.

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
61626364656667686970717273


A J Á N L Ó


Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes


Szertatásvezető, Ceremóniamester, Konferanszié, Műsorvezető, Hangulatfelelős

gombostibor.com

www.szivunkbenmaradsz.hu


Aki most érettségire készül és remeg a matematika szó hallatán is,annak ajánlom Nagy Éva online matek kurzusait.

www.facebook.com/nagy.eva.798ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu