2021. Október 17. Vasárnap Hedvig napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Meghalt észrevétlen
2021-10-17 07:45:22

Sárvári Győző (Püspökladány, 1954–2021) magyar színész. Megnyerő külsejű, jó mozgáskultúrájú, mély érzéseket megjeleníteni képes egyéniség.

Nagykunság

2015-08-01 07:33:31

11693983_10207775378686711_6946438785354515863_n.jpgGyörfi Balázs művészi ólomüveg ablakait szentelik meg 2015. augusztus elsején 16:00-tól Karcagon a római katolikus templomban. Az avatóünnepség szentmisével kezdődik.

2015-06-07 19:22:11

vid__k_vinis.jpgSzolnokon is megrendezték a „Közlekedik a család” megyei fordulóját. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2015. június 6-án Szolnokon rendezte meg a „Közlekedik a család” elnevezésű országos vetélkedő megyei fordulóját. A verseny célja, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében játékos úton felhívja a családok figyelmét a helyes közlekedési ismeretek fontosságára. A családtagoknak hol együtt, hol egyedül kellett megbirkóznia a szervezők által eléjük állított feladatokkal.  A résztvevők KRESZ tesztlapokat töltöttek ki, majd különböző állomásokon bizonyíthatták rátermettségüket. Többek között autós és kerékpáros ügyességi pályákon mérhették össze tudásukat, de elsősegélynyújtó ismeretekből is „vizsgáztak”. A megyei döntőn résztvevő és helyezést elérő családok a hasznos időtöltés mellett ajándékokat vehettek át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságától. A versenyen a karcagi Vinis család végzett az első helyen (a képen). Ők képviselhetik Jász-Nagykun-Szolnok megyét az országos döntőben, amelyet 2015 . június 21-én a Hungaroringen rendeznek meg. Gratulálunk! (forrás: videk.ma/Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrfőkapitányság)

2015-06-02 13:00:56

Robinson_Tours.jpgÖrömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015.06.01-én a Robinson Tours Utazási Iroda megnyitotta új karcagi irodáját. Cégünk ebben az évben ünnepli 20 éves jubileumát. A szakma egyik piacvezető utazásszervezőjeként, kiegészítve a piacon található más ajánlatokkal tudunk Önöknek nyújtani minden olyan szolgáltatást, ami az utazással kapcsolatos.  Az igények teljes körű kielégítése érdekében más nagy utazásszervezők ajánlatai nálunk EGY HELYEN megtalálhatók! Cégünk erős a külföldi vendégek magyarországi fogadásában is. A külföldön lévő irodáinkon kívül Magyarország területén Budapesten, Balatonfüreden, Hévízen és Hajdúszoboszlón is ott vagyunk. Ajánlataink között megtalálhatóak: - egyéni, autóbuszos és repülős utazások, - városlátogatások, körutazások, - egzotikus- és hajóutak, - síutak, - utasbiztosítások, - repülőjegyek, - nemzetközi autóbusz- és vonatjegyek, - külföldi és belföldi szállások, - reptéri transzfer és parkolás, ezen kívül naprakész LAST MINUTE ajánlatokkal is állunk a kedves ügyfelek rendelkezésére. Karcagi munkatársaink szaktudásának köszönhetően a helyi vendégkör igényeit maximálisan figyelembe tudjuk  venni. Utazási tanácsadással Bazsó Marietta és Papp-Disznós Ágnes kollégáink várják Önöket szeretettel Karcagon, a piac mellett lévő irodánkban. Keressen minket a Facebookon is – Robinson Tours Karcag. Tisztelettel: Jakócs Áron – ügyvezető igazgató (Robinson Tours)
Cím: 5300 Karcag, Szt. István Sgt. 2. E-mail: karcag@robinsontours.hu Tel.: 59/500-042

2015-05-12 18:38:45

hegedus_endre_hegedus_katalin.jpg2015. április 24-én 18:00-kor jótékonysági zongorakoncertet ad a Baptista Imaházban (Karcag, József Attila u. 11.) Hegedűs Endre Kossuth  és Líszt-dijas zongoraművész a felesége Hegedűs Katalin. (a képen) A Hegedűs házaspár neve sokak előtt nem ismeretlen. A Kultúra 22 díjat 2002-ben kapták meg. Hegedűs Endre Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zenepedagógus, a nemzetközi koncertélet ünnepelt művésze. Zeneakadémiai tanulmányai befejezése után összesen 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt. 10 rangos díjat kapott, melyek közül a legfontosabbak a második díjak a Milánói Scala és az ausztráliai Sydney Zongoraversenyeken, illetve az első díjak a Rina Sala Gallo és a Rachmanyinov Versenyeken Monzában, valamint Morcone városban, Olaszországban. 33 éves pályafutása során több mint 2800 hangversenyen lépett fel és 28 CD, illetve 3 DVD album jelent meg játékáról. Hegedűs Katalin szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, ahol a zongora tanszak mellett a középiskolai énektanár és karvezető szakon is diplomát szerzett. A két művész gyakran lép fel együtt Magyarországon és külföldön egyaránt.

2015-04-09 07:57:11

Horv__th.jpg"Cigánytelepen nőtt fel, tízéves kora óta dolgozik, kezdetben építkezéseken. Izmos karját nagy tetoválás, sárkány motívum díszíti, amit napközben eltakar a fehér köpeny. A 26 éves kutató most épp egy világszerte egyedülálló diagnosztikai eljáráson dolgozik. Kutatásának lényege, hogy már korai stádiumában is kimutatható legyen a szájüregi rák."
Hétköznapi roma hősök címmel olvashatjuk az alábbi linken az írást:
 444.hu/2015/03/30/aranypant-dij-hetkoznapi-roma-hosok/
"Lehet, hogy nem ők nyerik a borászati aranyérmet, de nagyon sok helyen ők művelik a szőlőt. Lehet, hogy nem ők nyerik a közbeszerzést, de ők aszfaltozzák az utakat. És vezetik a villamost, sütik a kenyeret, vágják a hajat.
Teszik a dolgukat, mint mindenki más, még ha nem is jut számukra annyi megbecsülés. Ez itt az Aranypánt-díj, a Roma Sajtóközpont kampánya. „Homlokomon két aranypánt van. Az egyik a cigányságom, a másik a magyarságom”. Városi legendák szövik át, de sokak szerint az idézet Péli Tamás festőtől származik, aki büszkén viselte mindkét pántját. Az RSK idén először adja át az Aranypánt-díjat annak a roma személynek, aki tevékenységével, munkájával elismerést, megbecsülést vívott ki a környezetében és méltán nevezhetjük hétköznapi hősnek. A következőkben tíz személy portréját olvashatjátok, akik roma közösségek és roma civil szervezetek ajánlásai alapján lettek az Aranypánt-díj jelöltjei. Az elismerést az a hétköznapi roma hős kapja, akire a legtöbben szavaznak." - eddig az idézet a 444.hu portálról.
És 2015. április 8-án 17:00-kor átadták a díjat  Horváth Józsefnek (a képen), a Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt diákjának, a Debreceni Egyetem molekuláris genetikával foglalkozó kutató biológusának. Külön megtiszteltetés volt, hogy az Amerikai Nagykövet is eljött gratulálni (a képen jobbról Colleen Bell )- írta facebook oldalán az Aranypánt -díj tulajdonosa. Szívből gratulálunk! (forrás:444.hu/ fotó:facebook)

2015-04-01 08:09:10

Kov__cs_doktor.jpgDr. habil. Kovács Tibor főiskola docens, egyetemi magántanár (a képen) előadásai a kisújszállási művelődési házban. 2015. április 9. csütörtök 18 óra Mit adott nekünk az Európai Unió? 2015. május 7. csütörtök 18 óra Felkerülhet-e Kisújszállás az ország gasztronómiai térképére? Kötetlen beszélgetés pálinkáról, borról, pásztorételekről. Az előadások nyilvánosak, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

2015-03-29 17:53:46

A karcagi Szent Pál Marista Általnos Iskola tanulói, nevelőközössége, szerzetes testvérei szeretettel hívnak minden kedves érdeklődőt  PASSIÓJÁTÉKUK bemutatójára! Az előadás helye: Szent Pál Marista Általános Iskola 5300 Karcag, Zádor út 3. Időpontja: 2015. 03. 30. 16:30 óra
passi__2.jpg

2015-03-18 09:15:11

Bene.jpgIdén 270 éve lesz annak, hogy a jászkunok saját erejükből, összefogással visszaváltották kiváltságaikat és földjeiket, miután I. Lipót elidegenítette az évszázadok óta önkormányzattal bíró területeket. Mária Terézia 1745. május 6-án írta alá a redemptiós diplomát. Az esemény jelentőségére való tekintettel a magyar országgyűlés tavaly ezt a napot Jászkun Emléknappá nyilvánította. Az emlékezés központi ünnepsége minden évben ezen a napon Jászberényben – az egykori Hármaskerület központjában – kerül megrendezésre. Idei évben a központi ünnepségen lesz beiktatva a tavasszal megválasztott jászkun főkapitány is.
Egyesületünk erre a nagyszabású rendezvényre szervezi meg a Jászkun Redempciós Emléktúrát az egykori Hármaskerület területeiről. Célunk, hogy a Kiskunságból, Jászságból és a Nagykunságból minél több lovast bevonjunk, s együtt lovagoljunk el Jászberénybe, hogy ott részesei lehessünk a jászkun identitást és az összefogást erősítő rendezvénynek. A Nagykunságból 2015. május 3-án indulunk Karcagról mintegy 10 lovassal, mely útközben még bővül további nagykun lovasokkal. A Kiskunságból is – a távolság függvényében - hasonló időpontban indulnának a lovasok, akikkel a Jászságban találkozunk, majd kibővül csapatunk a jász lovasokkal. A nagykunsági „szárny” az első éjszakát Tiszagyendán tölti, a másodikat Jászkiséren, a harmadikat pedig már Jászberényben. Május 6-án délelőtt a jászberényi diákoknak (mintegy ezer tanuló) fogunk lovas harci bemutatót tartani a kunok nomád korszakát megelevenítve, délután pedig a redemptiós emlékünnepségnek leszünk résztvevői. Várjuk kiskunsági, nagykunsági és jász lovasok jelentkezését, illetve az út költségeinek fedezésére támogatókat keresünk („hadtáp”, szállás, lovak szállítása a visszaúton)!
Bene Sándor nagykunkapitány (a képen) a Pusztai róka nomád hagyományőrző Egyesület elnöke

2015-03-12 09:33:21

orsz__gfut__s.jpgKarcagon Lehoczky Krisztina református lelkész szervezi 2015. március 14-èn szombaton az Országfutást. A Mészáros Vendéglő előtt találkoznak  10.45-kor. Csatlakozhatnak hozzájuk, bicóval, görkorival indulóként....vagy szurkolóként! Váltóban is lehet teljesíteni a távot. Berekfürdő a cél és ha bírják a jelentkezők vissza is futva teszik meg az utat. A szervezők szívesen vennék, ha egyszerre indulna a csapat - de persze ez nem kötelező -,  mivel meg szeretnék örökíteni ezt vállalást, így jó lenne ha mindenki ott lenne az induláskor a csoportképen. Kívánjuk legyenek minél többen, fussanak az egészségükért sokan!

2015-02-24 10:51:42

h__sv__t.jpgHúsvéti locsoló versmondó versenyt hirdet a Mediátor Tv! Óvodás, általános  és középiskolás korú valamint felnőtt kategóriában várják - akár csoportosan is - a férfiak jelentkezését 2015. március 20-ig. Az előadott vers lehet saját vagy népköltés, de költő által írt mű is. Jelentkezni személyesen a Kun Mediátor Utazási Irodában (Karcag,Táncsics krt.15.) telefonon: a 06-30-356-83-09-es számon, illetve e-mailben: a mediatortv@kun-mediator.hu villámposta címen. Kérik, a nevet, címet, telefonszámot megadni. Várják a kisfiúk, a legények, a bácsik, az apókák jelentkezését!

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
6162636465666768A J Á N L Ó

A Salium hidratáló krém a világhírű 27 ezer éves egerszalóki gyógyvíz felhasználásával készült. A föld mélyéről feltörő, nagy tisztaságú víz különösen gazdag nyomelemekben és ásványi sókban, mely bőrünk számára fontos. A krém minden bőrtípusra alkalmas és mindennapos használatával a bőr feltöltődik, vízháztartása javul, így rugalmas és kellemes tapintású lesz.

Bőrbarát, nem tartalmaz paraffint és parabént.


www.libri.hu/konyv/.a-csodakut.


www.facebook.com/Illatviaszgyertyawww.mediaunio.hu


Fruttamas Kft

www.facebook.com/Fruttamas-kft


www.igezo.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu