2018. Február 22. Csütörtök Gerzson napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szavazzunk rá!
2018-02-20 13:47:13

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Püski Lászlót, a Nádudvaron praktizáló házi- és üzemorvost, aki a püspökladányiaknak és a bárándiaknak is ismerős lehet. 

Könyv-, film- és lemezajánló

2012-05-13 22:12:22

ilian_1992.jpgKedves Gyerekek! Boldogfalut nem én találtam ki. Abaúj vármegyében egy nagy vár mellett rejtőzködik a hegyek között. Itt az igazság olyan nagy úr, hogy aki nem teljesíti a parancsát, arra csak legyintenek az emberek. Aki nem hiszi járjon utána! - írja G.Nagy Ilián a Boldogfalu cím gyermekeknek szóló verses mesekönyvének hátoldalán. A versekhez a költő gyermekei, G.Nagy Kinga Ágnes és G. Nagy Lilla Imola rajzoltak fantáziadús képeket.

2012-04-08 17:30:20

viragzabalok.jpgA 2009-es év legjobb magyar regénye a XIX. századi Szegedről, egy nőről, három férfiról és egy mindent elöntő árvízről.
A történet
A virágzabáló szerelmespárt, Szép Imrét és Pelsőczy Klárát indaként fonja át (és fojtja meg) a korabeli multikulti Szeged és az 1848--49-es szabadságharc története, meseszerű alakjai és bűnbánó vészmadara, az öreg Schütz doktor.
Ne hagyd ki, mert... 
nemcsak a történet monumentális, a regény nyelvezete is lenyűgöző. Akár a Tisza, úgy hullámzanak, tekeregnek és gabalyodnak egymásba a mondatok, az idősíkok és persze a szereplők saját kis történeteinek, mítoszainak szálai.
Tetszeni fog, ha... 
szereted a mágikus realizmust és az olyan regényeket, amilyen például Márquez Száz év magánya is, ahol az élők a holtakkal diskurálnak, a folyók egyre csak áradnak, és ahol már minden megtörtént, de újra és újra elmesélődik.  (forrás:est.hu)

2012-03-22 19:56:57

pic_gyurukura_copy_348x490.jpgEz a boldog házasságra készülők kézikönyve. Életközpontú gyakorlati tanácsokat és praktikus segítséget nyújt a kapcsolatépítésben, valamint az ön- és társismeretben. "A jó házasság két ember közös munkájának együttes eredménye" – ez a tapasztalati tudás és kutatásokkal is megerősített bizonyosság hatja át Mihalec Gábornak a léleknevelő és kapcsolatépítést segítő szellemi útravalóját. Többet nyújt elvont ismereteknél, mert életközpontú, gyakorlati és praktikus segítséget kínál az ön- és társismerethez, a közös épüléshez, a kapcsolat tudatosításához és gondozásához.(forrás:adventkiado.hu)

2012-03-14 15:36:46

iranylondon_london_olimpia_2012.pngAz olimpiai létesítményekkel, többek között a Wembley Stadionnal és a wimbledoni teniszszentéllyel is foglalkozik a Szurkolj Londonban című útikönyv, melyet kifejezetten az idei nyári játékokra jelentetett meg a Pegazus Sport Tours és a Hibernia Kiadó. (forrás:zipp.hu/mti)

2012-02-29 16:29:58

bajusz.jpgKreatív dokumentumfilm készült a Magyar Bajuszról, mely 2012. március 4-én, vasárnap 19.30-kor debütál a budapesti Toldi Moziban. A stáb két éven keresztül követte a 17 fős Magyar Bajusz Társaság tagjait, akik közül végül négy kiemelkedő bajszos vált a film főszereplőjévé. A Magyar Bajusz várhatóan az idei év talán leghumorosabb dokumentumfilmje. A rendező, Lakos Nóra, frissen végzett filmegyetemista, rendező egy újsághírt olvasva talált rá a témára. (forrás:orientpress.hu)

2012-02-06 20:31:40

chapman_vegre_egy_nyelvet.jpgA házasságnak számos buktatója van, melyekkel a pár rendszerint csak az együttélés első hónapjai, évei után találkozik. Hogyan alakítható ki az őszinte és hatékony kommunikáció, és miként mélyíthető el az intimitás, hogy a különbségek, a konfliktusok, a félreértések és egyéb kapcsolati problémák megoldhatóvá váljanak, és a házasság fejlődő és kölcsönös elégedettséget nyújtó kapcsolat legyen? Chapman tanácsadói praxisából vett esetekkel, és bibliai idézetekkel támasztja alá gondolatmenetét. Könyvét mindenki haszonnal forgathatja, aki változtatni és javítani kíván a társával való kapcsolatán. (forrás:egykonyv.hu)

2012-01-17 16:37:06

lenin01.jpgAz egyik este megnéztük az urammal a 2003-ban készült alkotást. Ezt a filmet egész Európában, és főképp Németországban annyira imádták az emberek, hogy ez lett a legsikeresebb európai film 2003-ban. Ezidáig legalább 7 millió német néző látta már, és a jelek szerint mindenki odavolt érte. Az alapötlet egyszerű: menjünk vissza az NDK-ba, illetve a '80-as évekbe, idézzük fel az akkori világot, és szórakozzunk azon, ami annak idején nem is volt annyira mulatságos. A film műfaja szatíra, ami jelen esetben azt jelenti, hogy nem tisztán vígjáték, mert a valódi történelemből meríti a humorforrásait, vagyis komoly és könnyed egyszerre, vicces apróságokkal idézve fel a komor időszak hétköznapjait. Ezen a vígjátékon a végén sírtam. Megrendítő volt az egész, bár ehhez a mozihoz kell egyfajta "szocialista műveltség", mármint, hogy megértsd a félszavakat és a jellemeket. (Írta: Csontos Gabriella)

2012-01-11 16:46:06

TN6_B912000.JPGVarró Dániel, korunk sztárköltője írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek – ám kisgyerekes szülőknek még soha. Saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt egy éves. A versek közt van altató (többféle is, az egyik arra az esetre, amikor az apuka már nagyon ideges), öltöztető, büfiztető, pelenkázó és fürdető. Minden szülő felszabadultan kacagva fogja olvasni ezt a szépen illusztrált könyvet, mert "Varró Dani" mindennapi örömeiket énekli meg, a tőle megszokott tréfás, finom eleganciával. Maros Krisztina illusztrációival.(forrás:bookline.hu)

2011-12-29 16:18:15

lemez2011_szbb.jpgEnnek az albumnak az eredeti címe Alizótai álmodozók volt, és ingyenesen letölthető formában tették közzé a csapat honlapján. Azonban Balázsék egyre növekvő népszerűsége meghozta az igényt a fizikai formátumú megjelenésre is, amelyet végül a Lovasi-féle Megadó Kiadó vállalt magára. Mivel viszont a dalok ekkor már hónapok óta elérhetőek voltak mindenki számára, egy Pilinszky-versmegzenésítéseket tartalmazó koronggal is kiegészítették az eredeti albumot, hogy az Átjárók névre keresztelt duplalemez adjon valami pluszt az online verzióhoz képest. Adott is, méghozzá olyannyira, hogy a Pilinszky-anyag köré önálló koncertturnét szervezett a zenekar, melynek budapesti állomása jövő júniusban lesz a Művészetek Palotájában. A hangsúly azonban most a saját dalokat tartalmazó korongon van, ami önmagában is méltó arra, hogy helyet kapjon ezen a listán. Szabó Balázst és bandáját az teszi leginkább szerethetővé, hogy – szemben az utóbbi évek divathullámának számos szereplőjével – maximálisan hitelesek: ha valaki előzetesen nem tudná, hogy egészen fiatal koruk óta a népzene tölti ki az életüket, annak is elég egy pillantás, hogy megbizonyosodjon róla. Mindemellett dalaikban olyan stílusbeli kavalkádot hoztak létre, ami egyértelműen az egyik legkülönlegesebb hazai zenekarrá teszi őket. Érdemes lesz rájuk figyelni jövőre is. (forrás:ldkritika.blog.hu.)

2011-12-28 13:55:44

illik.jpgViselkedési tanácsok 12-18 éveseknek. Nem könnyű a mai tizenévesek élete. Többségük magabiztosan mozog az interneten, de bizonytalan és ügyetlen azokban az élethelyzetekben, amelyekkel pedig egyre gyakrabban kell találkoznia és megbirkóznia. Az illemszabályok nem korlátozzák az életünket, hanem mederbe terelik, hogy magabiztosan és harmonikus emberi kapcsolatokban teljesedhessen ki személyiségünk. „Azt mondjuk, hogy a stílus maga az ember. Ahogy kinéz, ahogy viselkedik, ahogy gondolkodik, ahogy társaságot, barátot választ stb., az mind rá, az emberre jellemző. A serdülőknek jellemük, karakterük kialakításával egyúttal lehetőségük nyílik a saját stílusuk megtalálására is. Nagy esély, élni kell vele!” (Részlet a könyvből) Dizseri Eszter népszerű tanácsadó könyve több változatlan utánnyomás után most átdolgozott kiadásban segítheti a mai tizenévesek eligazodását. (forrás:parokia.hu)

Oldal : 12345678910111213


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg