2018. Június 21. Csütörtök Alajos napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

Lányoknak-Legényeknek

2014-01-11 11:25:12

szerelmitan__csok.jpg1. Leányzó, ha felcseperedtél és nyiladozik szíved, csinoskodjál, csöngetyűzködjél, szépen nézz a legényre.
2. Ha kedvedre való, beszéljen hozzá szemed, szóljon hozzá tested mozdulata. Vezesd beszédre, szólaltasd meg! Szavai elárulják, mennyit ér, milyen. Ha parancsolgatva szól, tágíts mellőle - nem jó hím, hitvány ember.
3. Te magad mosakodjál naponta, virágzásodkor, naponta többször is. Mindenekelőtt alfeledet tartsd tisztán. – Ez a férfira is érvényes.
4. Várd el a legénytől szép szavakkal udvarlását. Keresse kedvedet. Ha neked, leánynak nem gazsulál szép szavakkal, vagy csak fukarkodva, akkor neked, a feleségnek még annyira sem keresi kedvedet!
5. Ha csak nem málé, nem tud kinyögni semmit. Az ilyen legény meg annak a leánynak való, aki könnyen szikrázik sok felé. Az ilyen mamlasz férj mellett szikrázhat kedvire.
6. Az ékes szó magában nem sokat ér, ezért kísértsd meg a legényt többször is! Mutassa meg, mennyire bátor, mennyire szavahihető, mennyire esendő szívű, könyörületes.
7. Ha a legény csak babrál rajtad, orcád ékességére, szemed ragyogására ügyet sem vet, nem kérdi, mint vagy evvel, mint vagy avval, óvakodj tőle, mert nem tégedet akar, csak testet.
8. Ne feküdj füttyre! Akkor se, ha már a fene esz érte, mert kevés férfi érti fiatalon, hogy mi szökteti kapubálványra a görgő macskát! Csak akivel értelmesen váltod a szót, annak mondhatod, gyere, mert nem bírom tovább! Az ilyen legény értelmes és érzelmes. Ilyen kevés akad.
9. Vigyázz az anyámasszony-katonája legénnyel! Akit az anyja ugráltat, nem sokat ér, az gyáva férfi. Aki az anyja szavára házasodik, az nem feleséget vesz, hanem szolgálót az anyjának! Minden rossz férjért egy anyát kellene eldöngetni! A fiakat anyjaik, öreganyjaik rontják el. Ezek azt hiszik a nőstény őértük teremtetett, hogy szolgálná őket.
10. Aki igazán szeret, az körülötted sarkantyúzik éjt nap, az megvall és büszke rád!
11. Ne feküdj mosdatlan férfi alá! Ha annyi fáradságot sem vesz, hogy tehozzád tisztán járuljon, méltatlan öled gyönyörére! A piszkos ember nem csak piszkos. Annak lelke is sivár, esze járása pedig egyszerű.
12. A vihorászó férfi nem áhítattal nyúl hozzád. Az vagy éretlen, vagy romlott, vagy barom. Az ilyen neked esik érzéketlenül, nem tud bánni testeddel, nem érti lelked óhaját. Az efféle, ha a legelső volt, kedvedet szegheti örökre! A jóravaló férfi átgondolja, hogy te más vagy, nőstény, de ember, miképpen ő hím, de ember.
13. Templomos meg istenfélő legény nem ugyanaz. A jóravaló férfi benned keresi üdvösségét, általad és veled igyekszik ISTEN-hez!
14. Csalafinta TEREMTŐ lépre csalta teremtményeit! Fene eszi őket, így nemeznek. Mert nem a gyerek iránti vágyért áll meg a nőstény hímjének, hanem azért szaporodik, mert megáll!
15. Szüzességed nem vagyontárgy, nem is harmatos lelked bizonysága. A fehércseléd szűzen is lehet kurva. A szív meg lélek tisztaságán múlik, ez-e, az-e.
16. Ne csúfold legényedet, ha fölsül lábad közén! Ha igen vágyott rád és végre megkap, torkában verhet szíve - bizony csúfra juthat! Ügyetlenség, türelmetlenség is ebbe sodorhatják. Azt követően ha nekirugaszkodik, már előző kudarcának félsze is benne rág. Légy ezért hozzá türelmes, nyugtatgasd szép szavakkal.
17. Ha hetedik izromban sem jut be, az gondra ad okot. Beteg, hitvány, vagy málé.
18. A nagy melák is lehet hitvány, a cingár is fenemód tehetős. Nézd ezért a férfi lábát! Ha izmos lábú, kemény, de nem nagy farú, az jó jel.
19. Inkább másod-harmadmagaddal legyél valódi férfi szeretője, felesége, mint egyes egyedül valamiféle hitványé, mert az nélkülözni tud, mint nőstényt, ennek okáért nem tart sokra. Csak dolgos kezed vonzza, mert tudja, az anyja nem él örökké. Ha mégis nemz, hitvány ivadékot.
20. A háztűznézőbe járó férfit nem azért etetik, mert fognák! Hanem hogy megtudják, milyen evő. A rossz evő, válogatós, turkálós férfi nehéz ember, rossz hím, nem állja helyét sem az asszony lába között, sem a kasza nyelén.
21. Ha csalódtál egy, két, vagy több férfiban, ne rökönyödj meg a férfiállat gyűlöletében!
22. Ha elhagytak, gondold meg, mit hibáztál te magad, ha becsaptak, gondold meg, nem méltatlanokhoz ereszkedtél-e.
23. Sohase általánosíts! Semmiben! Ha egy jóravaló legénnyel mégsem tudtok összegyalulódni, menjetek széjjel békével.
24. Előbb-utóbb minden zsák megtalálja a maga foltját, csak ne kapaszkodj, ne csüngj, mert akkor elfut tőled mindvalahány!
(forrás:szeretlekmagyarorszag.hu)

2014-01-04 18:00:53

v__z.jpgKínában egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment, minden nap -a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba. Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, hisz tökéletesen csinálta a dolgát, de a szegény törött cserép szégyellte a tökéletlenségét, és nyomorultnak érezte magát, hogy csak feleannyit tudott teljesíteni. A két év keserűség után, egyik nap megszólította a vízhordozót a pataknál.
- Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.
A vízhordozó így válaszolt a cserépnek:
- Észrevetted, hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon teremnek, s nem a másik cserép oldalán? Ez azért van így, mert én mindig tudtam a hibádról, és virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára. Minden nap te locsoltad őket, amíg visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat, hogy az asztalt díszítsem velük. Ha nem lennél olyan, amilyen vagy, akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be a házamat.
Tanulság: Mindannyiunknak megvan a saját különleges hibája. Mi mindannyian törött cserépedények vagyunk. De ezek a törések és hibák, amik mindannyiunkban megvannak teszik az életünket olyan nagyon érdekessé és értékessé. Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak, amilyen, s a jót meglátni másokban. (polczerporta.hu)

2013-12-18 09:28:08

v__r__s.jpgÁllítólag az érett felnőttkor egyik legalapvetőbb ismertetőjegye, hogy az ember képes késleltetni vágyai és szükségletei beteljesülését. Képes várni, nemet mondani akkor, amikor még úgy érzi, nem jött el az idő. Nemet mondani, amikor úgy érzi, nem elégítené ki megfelelően a vágyait és szükségleteit az adott ajánlat. Állítólag az tekinthető felnőttnek, aki képes áldozatot hozni rövid távon egy hosszú távú ügy érdekében.
A Biblia sok esetben szólítja fel olvasóit arra, hogy várakozzanak. Légy csendben, és várj az Úrra. Van az a fajta várakozás, ami azonos a tétlenséggel, amikor az a dolgom, hogy ne tegyek semmit, csak várjak, mert már megtettem mindent, amit megtehettem. Van viszont olyan várakozás, amit aktív várakozásnak nevezhetünk. Amikor tevékeny vagyok a várakozásomban. Alakítom a folyamatot, de várok. Még mindig nemet mondok, még mindig nem kötelezem el magam, még mindig nem érzem, hogy célba érkeztem volna. Várok, és közben küzdök, mint aki előtt nem bizonytalan a cél. Pál apostol egy alkalommal, amikor szerintem nem volt a helyzet magaslatán, azt mondta, hogy szíve szerint már ott lenne az Úrnál, már vágyik az „elköltözésre”, de megértette, hogy még feladata van. Egy barátom mesélte néhány hete, hogy egyszer egy ideig nem tudott beszélni. Átmeneti állapot volt, hamar rendbe jött, de azt mesélte, hogy nagyon sokat tanult belőle. Megértette ott a némaságban, hogy még nagyon sok mindent el akar mondani. Hogy még feladata van, és ez a beszédhez kötődik. Pál apostol is szíve szerint már befejezte volna a küldetését, de tisztában volt vele, hogy még nincs itt az ideje. Van ilyen várakozás is.
Vágyaink és szükségleteink késleltetése egy hosszú távú cél érdekében. Mennyire nehéz ezt a kritériumot teljesíteni egy olyan világban, ami arra tanít téged gyerekkorodtól kezdve, hogy vedd el, ami a tidé. Tedd magadévá, ha nem áll utadban semmi. Vedd el, amíg megteheted, ne légy béna. Az élelmesek világában az, aki késlelteti vágyai és szükségletei kielégülését, olyan kis bénácska, kis esetlen, oktatásra szoruló. Gyakran Kioktatásra. Vedd már el, senki sem fogja megtudni. Fogadd el. Birtokold, majd dobd el. Ne tervezgess, ne problémázz, ne kérdezz, csak cselekedj. Csak élvezz, csak elégülj ki.
Néha úgy érzem, hogy a trendi élet vallás ide vagy oda, olyan, mint a szórakozóhelyen egy sarokban megtörtént gyors kielégülés. Ösztön-vezérelt, amely nem számol a következményekkel, csak a pillanatban, a rövid távú kielégülésben gondolkodik. Értsd meg, hogy nekem szükségem van erre. Várni nem egyszerű. Éveket várni. Nem elvenni, míg nem a tiéd. Nem használni, míg nincs rá fedezeted. Nem lízingelni. Nem venni fel kölcsönt. Gyűjteni, megtervezni, áldozatot hozni érte, lemondani miatta valamiről. Idegen. Aki várakozik, azt ostobának tekintik. Baleknak, aki nem képes az érdekei mellett kiállni.
Nemet mondani egy rövid távon hasznosnak tűnő lehetőségre egyszerűen luxusnak minősül. Válogatósnak titulálnak. Akkor ne sírjál, hogy nem jó! Fogadd el, hogy ennyit érsz. Fogadd el, amit adnak. Ne várj a csodára, mert csodák nincsenek.
Egy csodamentes világban tényleg semmi értelme a várakozásnak. Így veszíti el a jelentőségét és az értelmét az advent és a karácsony is. Csoda nélkül marad a csilli-villi, a fenyőillat, a sütés-főzős, majd a menetrendszerűen kirobbanó családi veszekedés, majd a családi légkörben megélt társas magány. Ha nem tudunk várakozni, haszoncikkekké válunk mi magunk is. Megvesznek, eldobnak, mert szüksége volt ránk valakinek ahhoz, hogy rövid távon kielégítse a vágyait és a szükségleteit.
Istenem, taníts várakozni. Taníts aktív várakozásra. Taníts meg arra, hogy hogyan születik a csoda, ami tőled származik. (forrás:ujragondolo.hu)

2013-12-05 10:16:54

okostojas_jatek_fiataloknak_1024x572.jpegA 32. Nemzetközi Logikai Játékok Találkozóján (IPP) – amely tulajdonképpen a logikai játékok olimpiája – az idei nagydíjat, először a történelemben egy magyar tervező nyerte el. Az Okostojást pedig már most a Rubik-kocka utódjaként emlegetik! Gratulálunk Zagyvai Andrásnak! Egy vadcseresznyefából készített tojás, amely mozgó labirintust rejt magában. Érdekes? Talán így első hallásra inkább különös. Az idővel viszont szuggesztívvá váló és izgalmas játék a Smartegg, azaz az Okostojás nevet kapta. A háromdimenziós ügyességi labirintus a Washingtonban megrendezett játéktervező versenyen a legnagyobb elismerést, a Nob Yoshigahara díjat és ezzel együtt a világ figyelmét nyerte el.(forrás:mtro.hu)

2013-11-29 08:56:30

kisl__ny.jpgDr. Kelly Flannigan terapeuta rengeteg olyan nővel találkozott már, akik a tökéletes férfiról álmodoztak. Ezen felbuzdulva írt egy levelet az összes nőnek címezve, de mindenekelőtt kislányának szánva gondolatait, lényegre törően körbejárva mindazt, amit egy férjnek nyújtania kell szíve választottjának.
„Drága Aranybogaram,
Édesanyád és én nemrég felütöttük a Google-t egy választ keresve. Félig begépelve a kérdést, kidobta a legnépszerűbb keresések listáját- ez állt a lista tetején: hogyan tartsuk fenn a férfi érdeklődését? Riasztó volt. Számos cikket átfésültem, ami arról adott tanácsokat, hogyan legyél nőies és kívánatos, hogy mikor vigyél neki szendvics helyett inkább sört, és hogyan éreztesd vele okosságát és felsőbbrendűségét. Ez felháborított. Kicsim, nem a te feladatod, nem is volt és soha nem is lesz az, hogy „fenntartsd az érdeklődését.” Kislányom, a te feladatod egyedül csak az, hogy tudd mélyen a lelkedben- ott azon a megingathatatlan, elutasítástól, veszteségtől és egótól zavartalan helyen-, hogy te megérdemled az érdeklődést (ha még emlékszel arra, hogy mindenki más is megérdemli az érdeklődést, az élettel vívott harcod már megnyerted – de ezt majd egy másik levélben mesélem el). Ha tudsz bízni ebben az értékedben, akkor a szó legszorosabb értelmében vonzó tudsz lenni és egy olyan fiút találhatsz, akit nem csak érdekelsz, hanem aki egész életét hajlandó ebbe az érdeklődésbe befektetni. Kicsim, most arról a fiúról szeretnék beszélni, akinek nem kell fenntartani érdeklődését, mert tudja, hogy érdekes vagy: Nem érdekel, ha felkönyököl az ebédlőasztalra – hacsak nem veszi észre a ráncot az orrodnál mikor nevetsz, és nem tudja majd levenni róla a szemét. Nem érdekel, ha nem tud majd velem golfozni – ha tud játszani a gyerekekkel, akiket adsz neki, és kedvét leli mindabban, amiben rád hasonlítanak. Nem érdekel, ha nem a pénztárcájának él – ameddig a szívét követi, ami mindig visszavezeti hozzád. Nem érdekel, ha izompacsirta – ha ad neked teret, hogy fejleszthesd azt az erőt, ami a szívedben van. A legkevésbé sem érdekel, kire szavaz – ameddig minden reggel téged választ az otthon becsületének és a tisztelet helyének a szívében.Nem érdekel a bőrszíne – ameddig életetek vásznára a türelem, az áldozat, a kiszolgáltatottság és gyengédség ecsetvonásaival fest. Nem érdekel, ha ilyen vagy olyan vagy semmilyen vallásban nem nevelkedett – amennyiben arra nevelték, hogy értékelje azt, ami szent és tudja, hogy az élet minden pillanata és minden pillanat veled szent. És végül Kicsim, ha belebotlasz egy ilyen emberbe és semmi közös nem lesz benne és bennem, a legfontosabb dolog mégis közös lesz: Te. Mert végül is Drágám, a legfontosabb dolog, amivel „fenntarthatod érdeklődését”, az az, hogy önmagad vagy. Az örökké érdekelt srác, Apu.(forrás: 2perc.hu/filantropikum.com)

 

2013-11-26 10:33:51

mkk.jpgA budapesti Műegyetemi Katolikus Közösség (MKK) most már sokadik éve szervez adventi jótékonysági könyvhetet. Mindig advent elején van (ezért adventi, most épp 2013. december 2-től 8-ig), egy hétig tart (ezért könyvhét), és a könyvek eladásával az a céljuk, hogy megmutassák az egyetemeken, hogy léteznek, s megpróbálnak szellemi-lelki értékeket közvetíteni a környezetük felé, illetve lehetőséget adjanak hívő és nem feltétlen hívő egyetemistáknak, tanároknak illetve egyéb érdeklődőknek, hogy karácsonyra jelentős kedvezménnyel vehessenek tartalmilag is értékes könyveket (ezért jótékonysági). Idén is több száz féle könyvet válogattak össze, a könyvek mindegyikét egyházi vagy keresztény szellemiségű kiadók adták ki. A könyvek témája is igen sokféle: a teológiai, hitéleti, imádságos könyvektől kezdve a gyerekkönyveken át a párkapcsolatról és házasságról szólókig nagyon sokféle megtalálható a kínálatban. Könyvet árulni több helyszínen szoktak: idén a BME E épületben az aulában és az ELTE TTK-n, szintén az aulában. Minden nap 9.00-től 15-00-ig tart a vásár, minden helyszínen. Emellett vasárnap a misék előtt és után a Magyar Szentek Templomában is árusítanak.(forrás:mkk.bme.hu)


2013-11-21 11:49:04

kidsbooks.jpgIfjúsági és mesekönyveket gyűjtő akciót szervez a Petőfi Irodalmi Múzeum a Karitásszal együttműködve. Az olvasást nem lehet elég korán kezdeni! Olvassunk együtt, adjunk olvasni valót a gyerekek kezébe! Ehhez szeretne hozzájárulni a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Katolikus Karitász azzal, hogy összegyűjtik a máshol már „kinőtt” mesekönyveket, és eljuttatják a rászoruló gyermekekhez. 2013. november 18. és december 16. között várják azokat az ifjúsági és mesekönyveket, amelyekre otthon már nincs szükség! A beérkezett könyveket a Katolikus Karitász segítségével célzottan a Gyermekek a gyermekekért akció keretén belül rászoruló és hátrányos térségben élő gyerekeknek és e térségek iskolai könyvtárainak juttatják el. A könyvek leadhatók: A Petőfi Irodalmi Múzeum (V. kerület, Károlyi u. 16.) portáján az arra kijelölt dobozban. Köszönjük, hogy Ön is segített! Köszönjük, Hogy Te is segítettél! (forrás:Katolikus Karitász/Magyar Kurír)

2013-11-18 10:31:01

dacflashmut.jpgFlashmob a Deák téren, minimum kétosztálynyi gimnazistával – ilyen pazar bemutatója ifjúsági regénynek rég volt Budapesten. Ha volt egyáltalán. Komoly, háromperces koreográfiát táncolnak a legmenőbb slágerekből összeállított mini-setre, a végén büszkén mutatják fel Kalapos Éva új tinikönyvét, a D.A.C.-ot. Talán mégsem olyan elképesztően alacsony az ifjúság olvasási hajlandósága, gondolja a járókelő, még akkor sem, ha a megmozdulás nyilvánvalóan nem alulról szerveződő volt. Az esemény egy közeli kávézóban folytatódik. Az úgynevezett szakma és a kiadó képviselőin kívül legalább két tucatnyian itt vannak a megcélzott olvasórétegből is, a vendégeket pattogatott kukoricával kínálják. Míg elkezdődik a tulajdonképpeni könyvbemutató, belehallgathatunk a körülöttünk ülő gimnazisták beszélgetésébe, és szemrevételezhetjük a könyvet magát.(forrás:librarius.hu)

2013-11-12 13:38:40

youtube_logo_stacked_vfl225ZTx.pngÍgy alakítsd kedvedre a lejátszandó videókat: irtsd ki a reklámokat, rejtsd el az idegesítő kommenteket, induljon úgy a videó, ahogy te akarod. Hasznos tippek, trükkök, kiegészítők. A YouTube lett modern korunk diszkója: a videomegosztó oldalon szinte minden létező zeneszám megtalálható, a lejátszási listák miatt ez lett a házibulik DJ-eszköze. Ezzel együtt sok idegesítő tulajdonsága van az oldalnak, illetve az ott megjelenő videóknak. Ott vannak a lejátszás előtt megjelenő reklámok, a megtekintést akadályozó feliratok, megjegyzések, de az is fárasztó, hogy a videók leírásához mindig kell egy plusz klikkelés. Szerencsére van megoldás, de azt most le kell szögezni, hogy aki Chrome-ot használ, annak sokkal több lehetősége van a videók testre szabásában. (A teljes cikk:http://www.technet.hu/teszt/20120502/hasznos_youtube_tippek_egy_jobb_elet_remenyeben/)

2013-11-11 14:12:30


Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg