2018. Február 22. Csütörtök Gerzson napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szavazzunk rá!
2018-02-20 13:47:13

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Püski Lászlót, a Nádudvaron praktizáló házi- és üzemorvost, aki a püspökladányiaknak és a bárándiaknak is ismerős lehet. 

Lányoknak-Legényeknek

2015-03-04 15:55:17

pet__fi_szelfi.jpgPályázat, virtuális kiállítás az emlékezet helyeiről - Készíts olyan fotót (selfie-t) magadról, ami Petőfire, március 15-re vagy az 1848-49-es szabadságharcra emlékeztet! A fotó bárkivel, bárhol és bármikor készülhet, akár iskolai megemlékezésen is. Mit jelent neked Petőfire és a forradalomra való emlékezés városodban, otthonod környékén vagy bárhol? A pályázat során Petőfi és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témakörben keresi a PIM az emlékezeted helyeit. Küldd el a kiállításra szánt fotódat és a kép címét (melyet kisebb történet vagy egy családi emlék is kísérhet) erre az e-mail címre: petofipalyazat@pim.hu. Beküldési határidő: 2015. március 20. A beérkezett legjobb képekből és történetekből virtuális kiállítás készül a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján. A tíz legötletesebb selfie beküldője többek között belépőjegyet nyer a Múzeumok Éjszakájára! (forrás:facebook.com/atehetsegsokszinu)

2015-02-18 10:37:12

koliskir__ndul__s.jpgA fővárosi római katolikus egyetemi lelkészség ötvenhat kollégistája zarándokolt el Mariazellbe és Grazba az elmúlt hétvégén,  2015. február 13–15-én – tájékoztatta szerkesztőségünket Pákozdi István budapesti egyetemi lelkész. Első állomásuk Maria Schutz volt, ahol a passzionista atyák vendégelték meg őket. Mariazellben – ahova a bátrabbak szánkón érkeztek a Bürgeralpe tetejéről – Karl Schauer bencés perjel köszöntötte az egyetemistákat a kegytemplomban tartott szentmiséjük kezdetén. Másnap a sok magyar emléket őrző Grazban az 1956 óta itt élő Ugri Mihály és lánya, Katalin vezették a csoportot. Este a KHG (Katholische Hochschulgemeinde Graz) épületében magyar (erdélyi) táncház keretében ünnepelték meg a farsangot. Vasárnap délben Pákozdi István egyetemi lelkész, a kollégium igazgatója mutatott be kétnyelvű koncelebrált szentmisét a grazi dómban, amelyen az egyetemisták szolgáltak – ministráltak, illetve orgonáltak.
Az út, mely több önzetlen támogató segítségével valósulhatott meg, minden bizonnyal maradandó emléket hagy a fiatalok szívében. (forrás:magyarkurir.hu Fotó: Gergely Gaby)

2015-02-11 12:39:11

_vandor.jpgHa úgy érzed nincs semmid, vagy nincs elég és ettől boldogtalan vagy, képzeld el, hogy a következő eset Veled történik.
A vándor gondterhelt arccal ballagott a városba vezető úton. Amikor a kisfiú megkérdezte tőle, mi baja, az felemelte rongyos batyuját és felsóhajtott:
– Amim csak van széles e világon, elfér ebben a toldozott-foldozott, ócska zsákban!
– Nem jó ez így! – kiáltott fel a kisfiú, azzal kikapta az ember kezéből a batyut és elszaladt vele.
A vándor, miután mindenét elveszítette, keserűen zokogni kezdett, és még nyomorultabbul vánszorgott tovább.
A kisfiú ezalatt sietve átvágott az út kanyarulatán, és letette a batyut oda, ahol a vándornak fel kellett bukkannia. Amikor az meglátta holmiját az út közepén, elnevette magát, és boldogan felkiáltott:
– Ej, te zsák! Már azt hittem, sose látlak többé!
A kisfiú ezalatt a bokrok közt kuporgott és elégedetten kuncogott magában.
– Lám csak, milyen könnyű boldoggá tenni valakit!
Könnyű elképzelni, hogy a boldogság tárgya (vagy amit annak hiszünk) és mennyisége nem változik, csak az, ahogyan Te magad tekintesz rá. Mindig csak rajtad múlik.  Ez más helyzetekben is jusson eszedbe.

2015-02-06 08:19:45

p__r.jpgNem mindig könnyű megtalálni az igazit, de ha az alábbi dolgok jellemzőek a párodra, akkor nem nyúltál mellé!
1.Büszkélkedik veled: ha előléptetnek vagy csak egyszerűen remekeltél a konyhában, nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy ne dicsekedjen el veled mindenkinek. Ő a legnagyobb rajongód.
2.Még hosszú évekkel a megismerkedésetek után is nagyon lovagias: kinyitja neked az ajtót, vagy az ölébe kap, ha a cipő feltörte a sarkadat.
3.Nem akar megváltoztatni: tudja, hogy rendetlenebb vagy mint ő, vagy hogy muszáj, hogy legyen egy házi macskád, de neki így vagy tökéletes.
4.Az, hogy „hiányzol”, az ő szájából nem közhely, hanem valóság. Még akkor is, ha csak két óráig nem találkoztatok.
5.Nyugodtan sírhatsz előtte anélkül, hogy zavarban kellene lenned. Tudja, mi a különbség a komoly és a nem komoly sírás között.
6.Amikor a barátaitok panaszkodnak a párjaikra, csöndben maradsz, mert nem igazán tudsz bólogatva hozzátenni valamit a saját pasidról, hiszen számodra ő az igazi.
7.Közel áll a családtagjaidhoz. Bármikor felhívja az apukádat vagy a nagymamádat és természetes, hogy ő is ott van az unokaöcséd szülinapi buliján.
8.Odafigyel a barátaidra. Ha valamelyiknek problémája van, azonnal szól, hogy menj át hozzá vagy hívd meg magatokhoz vacsorára.  Ha valamelyik barátodról már nem hallott egy ideje, magától megkérdezi, mi van vele.
9.Ha nagyon rágódsz valamin, hagyja, hogy újra és újra felhozd a témát anélkül, hogy ez idegesítené. Egy dolog zavarja csak: hogy te ki vagy borulva.
10.Bármikor megdicséri a külsődet, akkor is, ha épp egy hete nem mostál hajat, nem viselsz sminket, vagy a legócskább pólódban rohangálsz.(forrás:csaladhalo.hu)

2015-01-28 19:01:08

t__ke.jpgA püspökladányi Tőke László (a képen) és három társa (Ecsedi Dávid, Nagy Szabolcs és Jakab Gergő) részt vett az idei Festival International du Cirque de Massy-n. Az első Massyi Nemzetközi Cirkuszfesztivált 1993-ban rendezték meg. A gálaműsort Achilles Zavatta francia bohóc hetvenharmadik születésnapján tartották, mert az ő ötlete volt, hogy a fesztivált Massy városában tartsák. Massy, egy modern város Párizstól 10 percre, mely minden évben megünnepli a legrégebbi látványosságot, a cirkuszt. A verseny minden év január harmadik hétvégéjén (vagy később) kerül megrendezésre, a város parkjában felállított 48 méter átmérőjű és 17 méter magas cirkuszsátorban. A porond átmérője 13 méter. A fesztivál szervezője egy non-profit szervezet, amelynek alapító elnöke, Michel Bruneau. A fesztivált lehetőséget teremt európai, amerikai, és ázsiai artisták bemutatkozására. (forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Massyi_Nemzetk%C3%B6zi_Cirkuszfesztiv%C3%A1l Fotók:https://www.facebook.com/Burguscircus?fref=photo)

2015-01-13 13:08:00

debreceni.jpgcímmel versmegzenésítési pályázatot hirdet a Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Zenész Klub, közismert magyar költők alkotásainak megzenésítésére. A pályaművek csak újonnan megzenésített versek lehetnek. A szerzők művei debreceni szólisták vagy zenei formációk előadásban hangozhatnak el, műfaji megkötöttség nélkül. A műveket demo minőségben (mp3) kérjük beküldeni, az alábbi email címre: dmk@debrecenimuvkozpont.hu. Beküldési határidő: 2015. március 10. Kérjük mellékelni a megzenésített vers szerzőjét és címét, a dalszerző nevét, email címét és telefonszámát, valamint a művet előadó szólista vagy formáció nevét és elérhetőségét. Minden dalszerző csak egy művel pályázhat, legfeljebb 5 perc időtartamban! A beküldött művek előzsűrizésen vesznek részt. A legjobb produkciók bemutatásra élő előadásban kerül sor, 2015. április 10-én, a Belvárosi Közösségi Ház pódium termében. A legjobb szerzők, hangszerelők és előadók pénzjutalomban részesülnek, melyről a zsűri és a közönség dönt. média támogatóink: Debrecen Televízió, Dehir, Debrecen Rádió FM95, FM90 Campus Rádió. Kontakt, részletes információk: Mohos Péter klubvezető, 06-20-9338610, mohospeter@gmail.com

2015-01-07 18:39:58


2014-12-07 11:08:42

d__nt__23.jpg2014. december 3-án került megrendezésre a Kun Mediátor Utazási Iroda és a Mediátor Tv által szervezett V. „Utazz velünk gondolatban” című turisztikai verseny döntője, melynek idén Lengyelország volt a kiemelt témája. A versenyre Püspökladányból, Törökszentmiklósról, Debrecenből és Karcagról neveztek csapatok. A döntőre a tanulók egy házi dolgozattal készültek, melyben egy lengyel utat kellett bemutatni célcsoport meghatározással és marketingstratégiával. A karcagi Múzeumkertben megrendezett döntőn pedig egy nem könnyű 100 pontos feladatlapot kellett megoldani a három fős csapatoknak. A verseny végeredménye: 1. helyezés: „Volga” csapata: 136 pont Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Karcag Csapattagok: Nagy Márton, Szendrei Bianka, Szentesi Szimonetta Felkészítő pedagógus: Major János. 2. helyezés: „Föcisek” csapata: 127 pont Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Karcag Csapattagok: Soós Dávid, Balog Katalin, Kálmán Imre Felkészítő pedagógus: Nagy Éva. 3. helyezés: „Napsugarak” csapata: 114 pont Karcagi Nagykun Református Gimnázium, Karcag Csapattagok: Tóth Zoltán, Pintér Ágnes, Péntek Ferenc Felkészítő pedagógus: Zelenák Erika. Gratulálunk a döntő minden egyes résztvevőjének, köszönjük a pedagógusok munkáját! Az első helyezett csapat és tanára a Kun Mediátor Utazási Iroda által felajánlott egy napos Bécsi Adventi úton vehet részt.
(Tanka Tímea Kun Mediátor Utazási Iroda budapesti irodavezetője, a vetélkedő szervezője)

2014-12-02 09:26:45

vasisk27.jpgAz igaz pedig ád, és nem tartóztatja meg adományát. Péld. 21. 26. Felhívás a Karcagi Nagykun Református Gimnázium diákjaihoz! Kérünk benneteket, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is tegyük közösen szebbé néhány határon túl élő magyar gyermek karácsonyát! Barátaiddal, családoddal, osztályoddal együtt töltsetek meg egy vagy több cipődobozt ajándékokkal, amit karácsony előtt eljuttatunk a Belényesi-medence gyerekeinek. Kérjük, a dobozra írjátok rá, milyen idős lánynak vagy fiúnak szánjátok az ajándékot. Mivel töltsd meg a cipődobozt? Bármivel, amit szeretettel adsz, és úgy gondolod, aminek egy 6-14 éves gyermek örülhet. Töltsd meg a dobozokat társasjátékokkal, plüssjátékokkal, kisautóval, babával, füzetekkel, tollakkal, tolltartóval, kifestővel, színes ceruzákkal, meséskönyvvel, meleg sapkával, sállal, kesztyűvel, zoknival, szappannal, samponnal, fogkefével, fogkrémmel. Természetesen, aki nem tudja vállalni egy egész doboznyi ajándék összeállítását és felajánlását, az is segíthet. Minden egyes darab ajándékot szeretettel fogadunk, és vállaljuk, hogy mi itt az iskolában bedobozoljuk az összegyűlt holmikat. A cipődobozokat a könyvtárban gyűjtjük december 17-ig, szombaton, december 20-án adjuk át a várasfenesi, belényesi, körösjánosfalvi, belényessonkolyosi és belényesújlaki gyerekeknek. Önzetlen segítségeteket köszönjük! Vasárnapi Iskola tanárai (forrás:nagykunreflektor.blogspot.hu)

2014-11-28 11:34:49

aggodo_anya.jpgBár minden gyerek azt hiszi, hogy a szülei túlságosan is szigorúak, mégis létezik egy vonal, amelyet ha átlépnek, akkor az már nem normális viselkedésre utal.
Felnőttkorodig - amikortól már azt csinálhatsz, amit szeretnél – érdemes megtalálni a módját annak, hogy hatékonyan, kompromisszumokat kötve éljetek, és a túlzott szigor ne befolyásolja a választási lehetőségeidet. Azok a felnőtt gyerekek, akik túlzottan kontrollálva vannak, már több lehetősséggel is élhetnek.
Hogyan csináld?
1. Keresd meg a dominánsabb szülőd problémáját! Ez egy olyan probléma, ami mélyen gyökerezik és a személyiségében, múltjában is régóta ott van.
2. Személytelenítsd az új problémákat, amint felmerülnek! Ne lepődj meg, nem te váltod ki ezt a nagyon extrém szigort annál az embernél, aki alapvetően felelősséggel tartozik érted.
3. Ismerd fel a viselkedés pontos típusát, terapeuta vagy csak szakkönyvek olvasásának segítségével. (A külföldi controllingparents.com oldalon sok hasznos forrást találhatsz.)
4. Beszélgess nyugodtan a szülőddel az aggodalmaidról! Próbáld meg bevonni a másik szülődet is a segítségnyújtásba, ha van rá lehetőséged. A szeretetre sokkal egyszerűbben válaszolnak az emberek, mint a kiabálásra vagy morgásra.
5. Értsd meg, hogy a féltő magatartás a félelem miatt lehet jelen nálatok! A hírek az erőszakokról, balesetekről, bűncselekményekről sok embert annyira megijesztenek, hogy csak addig érzik magukat biztonságban, amíg mindent szabályoznak.
6. Magyarázd el a szigorúbb szülődnek, hogy teljesen jól vagy! A szülők, legyenek egyedülállóak vagy sem, mindig lelkiismeret-furdalással küzdenek a sok munka miatt. Úgy érzik, hogy szigorúbban kell fogniuk téged és így ők is sokkal nyugodtabban élhetnek.
7. Ha már felnőtt vagy, akkor elköltözhetsz a túlságosan szabályozott környezetedből. A konfliktusokat próbáld kedvességgel elkerülni, hivatkozz arra, hogy egyedül szeretnél megállni a lábadon. Azt viszont határozottan utasítsd el, ha továbbra is meg akarják mondani neked, hogy mit tegyél és mit ne! (forrás: Gy. A., ehow.com/kamaszpanasz.hu)

Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg