2018. Június 22. Péntek Paulina napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

Lányoknak-Legényeknek

2016-04-04 14:10:50

bizonyitv__ny.jpgEgy diák, amikor kilép az iskola falai közül a bizonyítványával, rájön, hogy nem tart mást a kezében csak szavak és számok halmazát egy papíron. A nagybetűs életben már nem tud mit kezdeni vele. A bizonyítvány nem véd meg az utcán a tolvajoktól, a csalóktól, nem tanít meg, hogyan kell bekötni a cipőfűzőt, nem segít megtalálni életed szerelmét.
Igen közkedvelt kifejezés, hogy ma már három diplomával is lehet valaki munkanélküli, de ne felejtsük el, hogy ennek a fordítottja is igaz, hogy lehet valaki diploma nélkül is sikeres az életben.
Manapság egy állásinterjún szinte csak formai követelmény az iskolai végzettséget mutató bizonyítvány, hiszen az alkalmazott képességei úgy is munka közben derülnek ki és akkor már nem fog számítani az a kis papír, amit akár a feketepiacon is vehetett volna az illető.
Az, hogy valakinek milyen a bizonyítványa nem fogja meghatározni, hogy milyen lesz a házassága. Még kevésbé azt, hogy hogyan fogja gyermekeit nevelni. Gondoskodás, türelem, megértés nélkül lehet akkora zseni egy anya, hogy majd kifolyik a bizonyítványából a dicséret, attól még nem fogja normálisan felnevelni gyermekeit.
Ismerek például olyan családot, ahol több, csak nyolc osztályt végzett családtag van. Nem egy tudós família, mégis szeretem, tisztelem, becsülöm őket, hiszen mindenben segítenek, amiben csak tudnak, egyszerű, tiszta életükkel pedig példát mutatnak a mi családunknak. Ezek a dolgok általában nem kerülnek bele a bizonyítványba.
Általánosságban cigány honfitársaink esetében sem beszélhetünk szerintem fényes pályáról, jó tanulmányi átlagról, szép bizonyítványról. Mégis majdnem mindegyik aranykeresztet hord a nyakában, a legjobb telefonja van, a legdrágább autót vezeti. Az más kérdés, hogy ezeket a javakat tisztességes úton szerezte-e vagy sem, de az biztos, hogy az életben jól boldogulnak.
A mai munkaerőpiacon nagyon keresik a jó szakmunkásokat. Valószínűleg ezek az emberek sem teljesítettek fényesen annak idején például irodalomból vagy biológiából, mégis szorgalmukkal, ügyességükkel jó szakemberré váltak és munkáltatóik megbecsülik őket.
Mindent összevetve az iskolai bizonyítvány ma már nem tükrözi birtokosának egyéniségét, jellemét, talpraesettségét, problémamegoldó képességét, holott a későbbiekben talán éppen ezek az értékek határozzák meg életünket. (Írta: F.M.)

2016-04-01 18:59:55

Egyed_Gabor_BME_2016_01.jpgÖtévesen vett részt első sakkversenyén a BME villamosmérnök hallgatója. Mára több nemzetközi megmérettetés helyezettje, a NB II nyertese, aki immár tanítja is e sportot.
„A sakk egyedi gondolkodásmódra, rendszerszemléletre és kitartásra tanított meg. Ennek a sportnak is köszönhetem, hogy gyorsabban és egyszerűbben tanulok, könnyebben átlátok helyzeteket, ami nagy előny a Műegyetem magas színvonalú képzésében, ráadásul egy új környezetben” – fogalmazta meg a választott sportágához fűződő élményeiről Egyed Gábor, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar  másodéves villamosmérnök BSc-szakos hallgatója, NB II nyertes sakk csapat éljátékosa, a sportág oktatója.(a teljes cikk: http://www.bme.hu/hirek/20160401/A_sakknak_is_koszonhetem_hogy_konnyen_tanulok)

2016-02-26 00:00:56

lovasi.pngAlapvetően szerintem nem túl „menő” a fiatalok körében a vallásosság, az Isten-hit, vagy akár az olvasás. Ennek apropóján tavaly először, irodalmi esteket szerveztek a csurgói református gimnáziumban, amely idén már nemcsak a kortárs irodalmi szövegeket állította a középpontba, de azok vallási töltetére is hangsúlyt fektetett.
Az, hogy az Isten-hit mennyire „menő” vagy sem, talán nem nagy probléma, de a társaiktól erősen függő, önmagát a szociális hálójában meghatározó fiataloknak talán nem is könnyű dilemma, hogy felvállalják, vasárnap templomba járnak és nem csak azért, mert „apáék azt mondják”. Millió kérdés megfogalmazódhat egy fiatalban a hitével kapcsolatban, amire nem biztos, hogy választ kap a környezetétől. Sokszor fontosak számukra a példaképek, a számukra fontos értékeket, elveket képviselő hiteles személyek, és erre is nagyszerű kezdeményezés ez a sorozat Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban, ugyanis januárban vendégül látták Lovasi Andrást is. A zenész mesélt egy istenélmény által ihletett Kispál-dalról, a benne élő Isten-képről, református esküvőjéről. Az interjút itt hallgathatjátok meg. (forrás:shoeshine.hu)

2016-01-07 19:13:09

mcc.jpgTörténelmi személyiségeknek adhatnak tanácsot azok a középiskolás diákok, akik jelentkeznek Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyre. A háromfordulós megmérettetésen egy-egy sorsfordító döntést kell körüljárnia a csapatoknak. Már jelentkezhetnek a diákok a történelmi ismeretekre alapozó, stratégiai szemléletű Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyre. A tanulmányi versenyt harmadik alkalommal rendezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a Case Solvers csapata.
A 2016. első negyedévében megrendezendő Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny (OKPV) során, a 11-13. évfolyamos középiskolás diákok háromfős csapatokban egy történelmi döntési helyzetet dolgoznak fel. Egy adott történelmi döntéshozó tanácsadóiként mérlegelik a lehetséges kimeneteket, majd konkrét javaslatokat fogalmaznak meg, amelyekben elemzik döntésük következményeit, annak előnyeit és kockázatait. Az tavalyi döntő során a diákok Tisza Istvánnak, a Magyar Királyság miniszterelnökének lehettek tanácsadói a szarajevói merényletet követő hetekben, ahol a külpolitikán túl a korszak komoly belpolitikai kérdéseire – általános választójog kiterjesztése, nemzetiségek jogállása – is választ kellett adniuk.
Stratégia, logika és érveléstechnika
„Tavaly rendkívül nagy érdeklődés övezte a versenyt, közel 300 diák jelentkezett, amit idén ismét szeretnénk túlszárnyalni. Korábban jellemzően fővárosi gimnáziumok csapatai voltak túlsúlyban, de most ezen az arányon szeretnénk változtatni, ezért is hoztuk be idén a regionális fordulókat” – nyilatkozta Arnóczki Nándor, az OKPV szervező csapatának vezetője.
A versenyen valamennyi középiskolás diák részt vehet, akit érdekel a stratégia és a problémamegoldás világa, valamint fejleszteni szeretné logikai, érveléstechnikai és prezentációs képességeit. Az OKPV célja, hogy a fiatalokkal már középiskolás korban megismertessék az üzleti életben használt problémamegoldó eszközöket, másrészt, hogy megmutassák, a történelem a lexikális ismereteken túl történelmi döntéshozók tudatos döntéseiről is szól. Innen ered a verseny mottója is: „Alakítsd te a történelmet!”.
Három forduló
A versenyen a diákok három fordulóban mérhetik össze tudásukat. A megmérettetés egy online selejtezővel kezdődik január 19-23. között, majd február 6-án következnek a regionális döntők az ország öt városában (Budapest, Pécs, Veszprém, Miskolc, Szolnok). A legjobb 15 csapat jut a döntőbe, amelyet március 5-én Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium épületében rendeznek meg. A diákok valamennyi forduló esetén neves történészekből, akadémikusokból, üzleti tanácsadókból és vállalati vezetőkből álló szakmai zsűri előtt adhatnak számot tudásukról.
A résztvevőknek a felkészülésben segítséget nyújt a Webuni közreműködésével, az online selejtezőhöz készült nyolcrészes tréningvideó-sorozat, amelyben bemutatják az üzleti életben előszeretettel használt elemzési eszközöket. A versenyre jelentkezni az OKPV oldalán található online jelentkezési lap kitöltésével lehet.
Romániában, Szlovéniában és Ukrajnában is
Az OKPV korábbi években tapasztalt sikerességének köszönhetően, az MCC és a Case Solvers csapata partnerkapcsolatain keresztül ez év tavaszán első alkalommal Romániában, Szlovéniában és Ukrajnában is megszervezi a versenyt, ahol előreláthatólag hasonlóan nagy érdeklődés várható a diákok körében, mint hazánkban. (forrás:mandiner.hu)

2015-12-15 20:31:25

karizmatikus.jpg Voltam egy szentségimádáson. Ez még önmagában nem lenne baj, na de  én  egy  karizmatikus  közösség által  szervezett  szentségimádáson voltam.  Első  élményem  velük, amolyan  „futó  kaland” volt. Kiszűrődött a templomból a zene és rögtön  hallottam,  hogy  rendes, minőségi  hangosítással egy jó zenekar játszik. Vonzott. Bementem hát és a látvány, ami fogadott, kicsit meghökkentett. Az Oltáriszentséget az oltáron  feltornyozott és  fehér lepellel   letakart emelvényen helyezték el, hogy  mindenki számára jól  látható  legyen. Az emberek szanaszéjjel álltak, ültek, térdeltek a templomban, de a legtöbben  az  Oltáriszentség  körül „tobzódtak”. Sokan kitárt karokkal, euforikus  állapotban dülöngéltek, mások  az  oltárlépcsőn  ültek, szoptatós  anyukák  gyermeküket dajkálták, egy lány  a  templom végében  zászlót  forgatott,  amíg körülöttünk  kavargott  az  ének ereje. Leültem  egy  pillanatra  a padba, idegennek éreztem magam, de  a  kíváncsiságom  mindent legyőzött,  és  figyeltem  őket  egy ideig.  Bizonyos  emberek,  fehér felsőruhában, odamentek másokhoz  és  kezüket  föléjük helyezve   imádkoztak. Kicsit ezoterikusnak  éreztem  ezeket  a mozdulatokat  és  nem  nagyon értettem,  de  valahogy  volt  az egészben  egy bensőséges meghittség, valami titkos misztérium. Amikor mindezt elmeséltem az egyetemistákból álló közösségem vezetőségi gyűlésén és odáig jutottam, hogy ez szerintem mennyire  „király”,  szabályosan kitört  belőlük  a  nevetés.  Bizony még a keresztény fiatalok között is sokakban  él  az a kép, hogy a „karizmatikus” közösségekhez tartozók  valamilyen  „elfajzott” hívők,  akinek  kicsit  agyára  ment valami  és  ezért  „csápolnak” ég felé emelt kezekkel. Kicsit  kitérnék  a  kitárt karokkal   való   imádkozásra. „Valahányszor   aztán   Mózes felemelte kezét, győzedelmeskedett Izrael, ha  azonban  egy  kissé leeresztette, Amalek  kerekedett felül. Mózes keze azonban elfáradt. Fogtak tehát egy követ, és odatették  alá. Ő ráült,  Áron  és  Húr  pedig kétfelől felemelve tartották a kezét. Történt  aztán,  hogy  keze  nem ernyedt el naplementéig, és Józsue megfutamította Amaleket és a népét kard  élével" (Kiv 17,8-1).    
A kiterjesztett    karú    Mózes nyilvánvalóan  Krisztus  előképe, aki karjait szélesre tárva a kereszten közbenjáróvá  lett  az  Atyánál, nemcsak  a zsidó  népért,  hanem minden  emberért. Szent  Ferenc atyánk  is  szeretett  kitárt  karral imádkozni,  közben  sóhajtozva, máskor   ragyogó,   átszellemült arccal,  s  az  imádságnak  ez  a mozdulata   nem   is   lehet   hiteles másképp,  csak  ha  azt  sugározza, hogy élő kapcsolatban vagyunk az élő Istennel, mindenkit és mindent belefoglalva  ebbe  a  kapcsolatba. Ezt P. Barsi Balázs ferences atya írta. Ennyit a „csápolásról”. Másodjára már tudtam, mire számíthatok  és  így  ültem  be  a közösség szentségimádására. Igazából  nem  éreztem  magam „imádkozós” hangulatban. Csak és kizárólag azért   akartam ott maradni, hogy egy kis zenei inspirációt merítsek a zenekarukból. Aztán szépen lassan megérintett  valami.  Változtak  az érzéseim,  önkéntelenül  felépített falaim kezdtek leomlani és felébredtek bennem a gondolatok, amelyeket megoszthattam Istennel. Valami  láthatatlan  erő  imára sarkallt. Ezt  nagyon lényegesnek tartom elmondani. Ami  máskor magamtól olyan nehezen megy, ott minden  erőlködés  nélkül,  szinte akaratomon kívül végbement. Láttam újra a fehér  ruhás embereket.   Még keresem a megfelelő  szót, de szerintem amolyan „lélekközvetítők”. Hallottam, ahogy mások fölött imádkoznak, ismeretlen nyelveken, olykor  dallamosan duruzsolva, máskor érthető szavakat suttogva. Reméltem, hogy hozzám, ismeretlenhez is  odajönnek, és jöttek. Térdeltem a padsor szélén, ők a jobbomon álltak, csukva volt a szemem, de egyből éreztem, ahogy odaléptek.  Komolyan,  tűz  áradt belőlük.  Talán  nem  véletlenül hívják  ezeket  az  alkalmakat fire&light szentségimádásnak. Egy nő és egy férfi volt, amíg a férfi csak szavakat suttogott, addig a nő egészen  odahajolt  a  fülemhez  és beszélt hozzám: „Isten szeret téged és  gyönyörködik  benned,  minden bűnöd  és  gyöngeséged  ellenére kedves  vagy  neki, ne légy hát szomorú, örvendj s mondj ellene a kísértésnek, a fájdalomnak, mert az Isten  kiárasztja  rád  kegyelmét.” Még akkor is éreztem a melegséget, mikor a pár már máshoz ment oda imádkozni. Sok mindent bele lehet magyarázni  ezekbe  a  dolgokba. Amit   én kiemelnék, mert megtapasztaltam:ezen a közösségen  keresztül  megérintett az  Isten,  indíttatást  éreztem  arra, hogy beszélgessek vele, segítséget is  kaptam,  hogy  milyen  szavakkal tegyem mindezt, és éreztem, hogy mindeközben „túlcsordul” a lelkem. Isten pedig eljött közénk, és velünk maradt, ezt biztosan tudom. (Farkas Márton (Cseresznye utcai Kollégium) forrás:Egyetemes)

2015-11-30 07:42:45

pancsinello.jpgA foltmanók kicsi, fából készült emberkék voltak. Mindannyian Éli fafaragómester keze alól kerültek ki. A mester műhelye messze fent a hegyen állt, ahonnan szép kilátás nyílt a foltmanók kicsi falujára. Mindegyik manó másmilyen volt. Egyiknek nagy volt az orra, a másiknak a szája. Némelyek magasak voltak, mások pedig alacsonyak. Egyesek kalapot hordtak, míg mások kabátot viseltek. Két dolog azonban közös volt bennük: ugyanaz a fafaragó készítette őket és ugyanabban a faluban laktak.
A foltmanók egész életükben, minden áldott nap matricákat osztogattak egymásnak. Minden manónak volt egy doboza tele arany csillag matricával, és egy másik doboza tele szürke pontokkal. Naphosszat a falut járták, és mást sem csináltak, mint csillagokat vagy pontokat ragasztgattak egymásra.
A csinosak és jóvágásúak, akik szépen csiszoltak és fényesre festettek voltak, mindig csillagot kaptak. De akik érdes fából készültek, vagy már pattogott róluk a festék, azok bizony csak szürke pontra számíthattak.
A tehetségesek is csillagot kaptak. Némelyikük könnyedén a feje fölé emelt hatalmas fa rudakat vagy átugrott magas dobozok fölött. Mások bonyolult szavakat használtak vagy gyönyörű dalokat énekeltek. Őket mindenki elárasztotta csillaggal.
Némely foltmanónak az egész testét csillagok borították! Persze mindig nagyon jól érezték magukat, amikor csillagot kaptak. Így aztán újabb és újabb dolgokat találtak ki, hogy ismét kiérdemeljék a csillagot.
Mások viszont nem voltak olyan ügyesek. Nekik mindig csak szürke pont jutott.
Pancsinelló is egy ilyen foltmanó volt. Próbált magasra ugrani, de mindig csak nagyot esett. Erre persze rögtön köré gyűltek néhányan, hogy ráragasszanak egy-egy szürke pontot. Néha eséskor megkarcolta a testét. Ilyenkor újabb pontokkal halmozták el.
Aztán, ha megpróbálta kimagyarázni az esetet, biztos valamit bután fogalmazott meg, amiért persze még több pontot ragasztottak rá. Egy idő után olyan sok szürke pont lett rajta, hogy már az utcára sem mert kimenni. Félt, hogy valamit megint elügyetlenkedik, például elfelejt sapkát húzni, vagy belelép egy tócsába, és ezzel még több rossz pontot szerez. Sőt, néha már minden ok nélkül is ráragasztottak egy-egy szürke pontot, pusztán ezért, mert látták, hogy már úgyis olyan sok van rajta.
– Sok szürke pontot érdemel – mondogatták egymásnak. – Ő aztán tényleg nem jó foltmanó!
Egy idő után már maga Pancsinelló is elhitte ezt.
– Nem vagyok jó foltmanó – gondolta.
Amikor nagy ritkán kiment az utcára, csak olyan manókkal lófrált, akiken szintén sok szürke pont volt. Köztük jobban érezte magát.
Egy nap találkozott egy olyan manóval, aki egészen más volt, mint a többi. Nem volt rajta sem csillag, sem pont. Egyszerűen famanó volt. Lúciának hívták. Nem mintha az emberek nem ragasztottak volna rá matricákat – csak azok egyszerűen nem maradtak meg rajta! Némely manó emiatt felnézett rá és ragasztott rá egy csillagot. De a csillag leesett! Mások lenézték, mert nem volt egy csillaga sem, és raktak rá egy szürke pontot. Ám az is leesett!
– Én is ilyen akarok lenni! – gondolta Pancsinelló. – Nem akarom, hogy mások jeleket rakjanak rám!
Megkérdezte a matrica nélküli famanót, hogyan lehetséges az, hogy neki nincs egyetlen matricája sem.
– Ó, nem nagy ügy! – válaszolta Lúcia. – Egyszerűen csak mindennap meglátogatom Élit.
– Élit?
– Igen, Élit, a fafaragót. Jót ücsörgök a műhelyében.
– De miért?
– Majd megtudod! Menj el hozzá, fel a hegyre!
Ezzel a matrica nélküli famanó megfordult és elment.
– Szerinted egyáltalán szóba áll majd velem? – kiáltott utána Pancsinelló.
De Lúcia ezt már nem hallotta meg.
Így aztán Pancsinelló hazament. Leült az ablak elé, és nézte, hogyan rohangálnak ide-oda a manók, csillagokat és szürke pontokat osztogatva egymásnak. „Ez így nincs rendjén” – suttogta, és elhatározta, hogy elmegy Élihez.
Felkapaszkodott a hegytetőre vezető keskeny ösvényen, és belépett a nagy műhelybe.
Szeme-szája elállt a csodálkozástól az óriási bútorok láttán. A hokedli a feje búbjáig ért. Lábujjhegyre kellett állnia, hogy rálásson a munkapadra. A kalapács nyele olyan hosszú volt, mint az ő karja. Pancsinelló nyelt egy nagyot, és elindult kifelé.
Ekkor meghallotta a nevét.
– Pancsinelló! – hallatszott egy mély, erős hang.
Pancsinelló megállt.
– Pancsinelló! Örülök, hogy látlak! Gyere közelebb, hadd nézlek meg!
Pancsinelló lassan megfordult, és ránézett a nagydarab, szakállas mesterre.
– Te tudod a nevemet? – kérdezte a kis manó.
– Persze, hogy tudom! Én alkottalak!
Éli lehajolt, felemelte és maga mellé ültette a padra.
– Hm… – szólalt meg a mester elgondolkozva, miközben a szürke pontokat nézte. – Úgy látom, gyűjtöttél néhány rossz pontot!
– Nem akartam, Éli! Tényleg nagyon próbáltam jó lenni!
– Gyermekem, előttem nem kell védekezned. Én nem foglalkozom azzal, hogy mit gondolnak rólad a foltmanók.
– Tényleg?
– Tényleg. És neked sem kellene. Hát kik ők, hogy jó vagy rossz pontokat osztogassanak? Ők is ugyanolyan foltmanók, mint te. Amit ők gondolnak, az semmit sem számít, Pancsinelló. Csak az számít, amit én gondolok. És szerintem te nagyon értékes manó vagy!
Pancsinelló felnevetett.
– Én értékes?! Ugyan mitől? Nem tudok gyorsan járni. Nem tudok magasra ugrani. A festék repedezik rajtam. Mit számítok én neked?
Éli Pancsinellóra nézett, rátette kezét a kis favállakra, majd nagyon lassan így szólt:
– Az enyém vagy! Ezért vagy értékes nekem.
Pancsinellóra még soha senki nem nézett így – különösen nem az, aki alkotta őt. Nem is tudta, mit mondjon.
– Mindennap vártam, hogy eljössz! – folytatta Éli.
– Azért jöttem el, mert találkoztam valakivel, akin nem voltak matricák – mondta Pancsinelló.
– Tudom. Mesélt rólad.
– Rajta miért nem tapadnak meg a matricák?
A fafaragó nagyon kedvesen beszélt:
– Azért, mert elhatározta, hogy neki fontosabb az, amit én gondolok róla, mint az, amit mások. A matricák csak akkor ragadnak rád, ha hagyod.
– Micsoda?
– A matricák csak akkor ragadnak rád, ha fontosak neked. Minél jobban bízol az én szeretetemben, annál kevesebbet aggódsz a matricák miatt. Érted?
– Hát, még nem nagyon…
Éli elmosolyodott.
– Idővel majd megérted. Most még tele vagy szürke pontokkal. Egyelőre elég, ha minden nap eljössz hozzám, hogy emlékeztethesselek rá, Mennyire fontos vagy nekem.
Éli letette Pancsinellót a földre.
– Ne felejtsd el – mondta, miközben a foltmanó elindult az ajtó felé –, hogy nagyon értékes vagy, mert én alkottalak! És én sohasem hibázom!
Pancsinelló nem állt meg, de magában ezt gondolta:
– Azt hiszem, komolyan mondja!
És miközben ezt gondolta, már le is gurult róla egy szürke pont. (Forrás: Max Lucado: You Are Special (In: Punchinello and the Wemmicks)

2015-11-26 20:08:16

kv.jpgKeanu Reeves szívbemarkolóan őszinte vallomást tett közzé nemrég az egyik közösségi oldalon. Olvassátok. „Sok ember ismer, de csak kevesen tudják életem történetét. Háromévesen végignéztem, ahogy az apám elhagyott bennünket. Négy különböző középiskolába jártam, miközben rengeteget szenvedtem a diszlexiám miatt, a tanulás pedig emiatt sokkal nagyobb nehézséget jelentett számomra, mint a legtöbb gyereknek. 23 évesen a legjobb barátom, River Phoenix túladagolta magát és meghalt. 1998-ban találkoztam Jennifer Syme-mel, akivel első látásra egymásba szerettünk. Egy évvel később Jennifer várandós lett kislányunkkal. Sajnos a nyolcadik hónapban a baba halva született. Halála annyira letaglózott minket, hogy ez végül kapcsolatunknak is végetvetett. 18 hónappal később Jennifer meghalt egy autóbalesetben. Azóta kerülöm a komoly kapcsolatokat és azt, hogy gyerekem születhessen. A kisebbik húgom leukémiás volt. Ma már gyógyultnak számít, én pedig a Mátrixből kapott pénzem 70 százalékát annak a kórháznak adományoztam, ahol a húgomat kezelték. Én vagyok az egyetlen hollywoodi sztár, aki nem kastélyba vagy villában él. Nincsenek testőreim és nem hordok drága, menő ruhákat. És noha 100 millióim vannak, mégis metrón utazok és imádom. Mindezek ellenére mégis úgy gondolom, egyetérthetünk abban, hogy még a tragédiák árnyékában is kiteljesedhet egy ember. Nem számít, mi történik veled, képes vagy fölé kerekedni. Mert az életet érdemes élni!"(forrás:csaladhalo.hu)

2015-11-26 12:40:14


2015-11-20 16:41:29

nagymam__s.jpgUgye, hogy a nagyik különleges kincsek? A velük töltött idő semmi másra nem hasonlít. Szoktál Neki levelet írni? Készült rólatok közös fotó?
Ha igen, most pályázz vele egy közös hétvégi pihenésért! Ha nem, itt az idő, hogy végre elkészüljenek, és versenyezz vele!
Kedves Nagyi!
Levél kategória: 1-1 egymásnak szóló levél. Terjedelem: egyenként 1000 – 3000 karakter (szóközzel). Formátum: digitális vagy nyomtatott, vagy kézzel írt
Fotó kategória: 5 db digitális fotó valamilyen közös tevékenységről, élményről, vagy egy történetet elmesélve.
Mindkét műfajban készült pályaműnek saját eszközeivel meg kell jelenítenie, hogy a két pályázót milyen szálak kötik egymáshoz. Mindkét kategória fődíja egy-egy közös hétvége kettesben az alsópáhoki Koping Hotelben,  a második és harmadik helyezettek pedig értékes Unoka-nagyi élménycsomagot kapnak. Pályázók köre: Az unoka legyen 8 és 30 év közötti, a nagyi lehet „fogadott nagyszülő” is, vagyis a pályázónál minimum 30 évvel idősebb távolabbi rokon, szomszéd, kolléga, stb. Beküldési határidő: 2015. december 31. Beküldés: kedvesnagyi@kepmas.hu, vagy 1012 Budapest, Logodi u. 44/D. A pályázathoz kérjük mellékelni: a pályázó neve, életkora, e-mail címe, postacíme, telefon elérhetőség (kiskorú esetében szülői kontaktot is kérünk) Az elbírálást szakmai zsűri végzi, az eredményhirdetés 2016 januárjában lesz a Családbarát Médiáért-díj átadóján. A pályázók a pályázatok beküldésével hozzájárulnak, hogy a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány azokat a pályázat kommunikációja során felhasználja. (forrás:kepmas.hu)
 

 

2015-09-22 19:44:31

szalagavato3.jpgA szalagavató fontos esemény az életben, nem csak bálozónak, hanem a rokonoknak és a barátoknak is. Milliónyi kép és videó és post örökíti meg a felnőtté válás első lépéseit, és persze a szalagavatón hordott különleges ruhát. Emiatt rendkívül fontos, hogy az eseményen és a későbbiekben is tökéletes megfelelő darabot válassz. Érdemes már az iskolakezdéskor átgondolni, milyen keringő ruha illene leginkább hozzád, alkatodhoz és leginkább a személyiségedhez. 5 tipp a tökéletes élményhez. A tökéletes szalagavató ruha felkutatása igen nehéz feladat: még akkor is rengeteg időt és energiát szükséges rááldoznod, ha konkrét elképzelésed van az eszményi ruhádról. Sőt, miután rá is bukkantál a tökéletes szalagavatós darabra, még mindig szembe kell nézned a legnagyobb ellenséggel: a mérethiánnyal, az betelt időpontokkal és persze az árral. Kerüld el a csalódást és legyél Te a legszebb a szalagavatón (is)!
1. Számolj minden költséggel
Amikor a szalagavató ruha költségeit tervezgeted, ne felejtsd el hozzáadni a költségvetéshez a fejdísz, a kesztyű árát sem, valamint az a cipőt, és egyéb kiegészítőket sem. Érdemes olyan szalont keresni, ahol ezek mind megvannak, vagy esetleg a kölcsönzési díj tartalmazza azokat.
2. Légy szemfüles az időpontokkal
Tudjuk, hogy elfoglalt vagy, mégis intézd úgy, hogy hétköznap, akár napközben is el tudj menni a szalonba – sokkal több figyelmet és időt tudnak majd neked szentelni, mint egy zsúfolt időszakban.
3. Légy határozott
Amikor ruhákat nézegetsz, semmit ne zárj ki első látásra. Ne engedd, hogy a megszokások és a közhelyek szűkítsék a lehetőségeid körét. Inkább te magad dönts: próbálj fel minél több típusú ruhát, és ez alapján ítéld meg, hogy mi az ami jól áll neked és mi az ami nem.
4. Hallgass az ösztöneidre
Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy varázslatosan nézel ki a kiválasztott szalagavató ruhában, akkor valószínűleg nem az a tökéletes választás a számodra.
5. Tisztázz mindent
Tudd meg pontosan mikorra hozható el a ruha, meddig tart a kölcsönzési idő.(forrás:richpoi.com)

Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg