2018. Február 18. Vasárnap Bernadett napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Gemma koncert
2018-02-04 17:13:18

2018.február 17-én 19:00–től a Megtesülés Templomban (Debrecen, Bórbíró tér 9.) A belépés díjtalan!

Lányoknak-Legényeknek

2011-12-06 12:04:42

kyokushinkai_karate_1.jpgA harcművészet sokoldalú fogalom. Valójában rengeteg elemből tevődik össze, és mindenkinek más dolgok fontosak. Ha az ember meg akarja határozni, mit ért harcművészet alatt, rendszerint hosszú felsorolás lesz a vége. De akárhonnan csűrjük, csavarjuk, egyvalami kihagyhatatlan belőle: a harc, az éles küzdelem. A harcművészet a harcos útja. A fájdalom, a sérülések, a győzelem és vereség szervesen hozzátartozik. Akit pusztán az önismeret, az önnevelés, az önmegvalósítás érdekel, számos más módszert találhat erre. A célszerűség, a hatékonyság adott esetben élet vagy halál kérdése lehet. Hogy a küzdelemre milyen tanítások épülnek rá, az már a művészet része a dolognak. A Kyokushinkai karate olyan irányzat, ami sose felejtette el ezt az alapvetést. Az alapító, Masutatsu Oyama nagyon jól érzett rá, hogy csupán a valós teljesítmény lehet hiteles. (forrás:napimaflas.blog.hu)

2011-11-18 15:06:07

20111104_04_ikrek.jpgEgyikük súlyos szívbántalommal született, és az orvosok nem számítottak az életben maradására. Eltelt néhány nap és a csecsemő állapota még tovább rosszabbodott, a kislány közel állt a halálhoz. A kórházi nővér engedélyt kért arra, hogy a kórházi rendelkezések ellenére közös inkubátorba helyezhesse a babákat, ahelyett, hogy külön-külön lennének. Nehéz döntés volt, de az orvos végül is hozzájárult ahhoz, hogy egymás mellé fektessék őket, éppen úgy, ahogyan az édesanyjuk méhében is voltak. Az egészséges kisfiú valahogyan úgy nyújtogatta a karocskáit, hogy kicsi, beteg testvérkéje köré fonta. Hamarosan és minden látható ok nélkül, a kislány szívének állapota állandósult, majd gyógyulni kezdett. Vérnyomása és testhőmérséklete stabilizálódott. Apránként egyre jobban lett és mára mindketten tökéletesen egészséges gyermekek. Az egyik újság felkapta a hírt, és fényképet készítettek a még mindig inkubátorban fekvő, egymást ölelő ikerpárról. A képet a következő aláírással jelentették meg: "Életmentő ölelés". Megöleltél ma mindenkit, akit megölelhettél volna? (forrás: Kakukk.ro)

2011-11-09 08:38:57

számítógép_2.jpgA Facebookon újabb átverésnek lehetünk tanúi: egy oldal azt ajánlja, hogy megnézhetjük, melyik az a tíz ember, aki a legtöbbet nézi profilunkat. A hvg.hu már megannyi Facebook-csalásról számolt be, és most itt egy újabb: egyre gyorsabban terjed a magyar felhasználók között az oldal, amely azt ajánlja, hogy megmutatja, melyik tíz ember nézi legtöbbet a profilunkat. Amint az oldalt lájkoljuk, az üzenőfalunkra küld egy üzenetet, hogy más is lájkolja - ugyanakkor nem mutatja meg azt, amit hirdet, vagyis nem fogjuk megtudni, ki nézi a legtöbbet adatlapunkat. Ezzel a módszerrel már több mint 108 ezer embert vertek át a cikk elkészültéig, és ez a szám folyamatosan növekszik. Ha ilyen üzenetet látunk, nem érdemes lájkolni, mert csak spamet termelünk az üzenőfalunkra. (forrás:gondola/hvg.hu)

2011-11-01 18:59:37

kamasz4.jpgBiztos érezted már úgy, hogy kilátástalan az élet, s megoldhatatlan problémákkal kell szembenézned. Tippjeink segítenek, hogy átvészeld a mélypontot!
1. Gondold végig, éreztél-e már hasonlót máskor is? Ha igen, azt hogy sikerült megoldanod?
2. Tekints vissza, kik azok, akiknek fontos vagy, akik szeretnek Téged? Még ha most nem is azt kapod tőlük, amire szükséged volna, erőt adhatnak neked!
3. Mi az, amivel régebben szívesen foglalkoztál? Próbáld ki, hátha most is örömet okoz!
4. Gondold végig a napodat, mi az, ami jó volt benne? Észreveheted, hogy a legrosszabb napokban is van valami jó: egy virág az út szélén, egy ismerősöd mosolya, a tízórais szendvicsben a szalámi íze stb.
5. Tervezd meg, mit fogsz csinálni a következő néhány órában, egy napban! Mindig rövid távú célokat tűzz ki, és kövesd a terveket pontosan!ősz
6. Mozdulj ki, menj társaságba, még akkor is, ha úgy érzed, jobb lenne begubózni. Mások vidámsága talán Téged is felvidít!
7. Ha dühösnek érzed magad vagy haragszol valakire, add ki a mérgedet: tépj össze egy telefonkönyvet, püfölj egy párnát vagy menj ki a szabadba és ordíts torkod szakadtából.  Talán egy kis futás is segíthet.
8. Ha tettél is valami olyat, amit megbántál, bocsáss meg magadnak, tedd jóvá, ha tudod, vagy tanulj belőle, hogy máskor ne kövesd el, de semmiképp ne hibáztasd magad sokáig!
9. Ha van a családodban, barátaid között olyan, akiben megbízol, beszéld meg vele a gondjaidat, ne tartsd magadban, add ki valakinek, aki értékeli a bizalmadat.
10. Ha nincs senki ismerős, akire rábíznád a titkaidat, keress fel szakembert, aki segíthet: iskolapszichológust, szociális munkást, gyermekjóléti szolgálatot, védőnőt vagy hívj fel egy lelkisegély szolgálatot! (forrás:kamaszpanasz.hu/pecs.gyitosz.hu)

2011-10-19 12:38:12

safe_sex.jpgEgy friss amerikai felmérés szerint a tizenéves fiúk egyre komolyabban veszik a biztonságos szexet, egyre többen használnak ugyanis óvszert az első együttlét során. A statisztikák azt mutatják, hogy ezzel egy időben a lányok is jobban odafigyelnek a nem kívánt terhesség elkerülésére. A szakértők elmondták: 2002 óta 9 százalékponttal emelkedett azoknak a fiatal fiúknak a száma, akik az első szexuális együttlét során gumi óvszert használnak - így jelenleg már 80 százalékra tehető azoknak az aránya, akik odafigyelnek a védekezésre - írja a HealthDay. Ugyanakkor a tinilányok is jobban odafigyelnek arra, hogy megelőzzék a nem kívánt terhességet: míg 2002-ben 2 százalék nyilatkozott úgy, hogy a tablettán kívüli egyéb hormonális fogamzásgátló módszert használ, addig ez az arány immár 6 százalékra emelkedett. A szexuális szokások lassú változásának közvetlen hatása is érezhető: az Egyesült Államokban ugyanis az elmúlt években fokozatosan csökkent a nem kívánt terhességek és a tinédzserkori szülések száma. A helyzet ugyanakkor még mindig aggasztó, így a szakemberek a jelenleg futó kampányoktól további jó eredményeket várnak. (forrás:OrientPress)

2011-10-17 12:44:27

boszormenyi_gyula.jpg
Ha nem szenved izomsorvadásban, ma talán nem írással foglalkozna, hanem mezőgazdasági pilóta lenne Dél-Amerikában – véli Böszörményi Gyula. A többek között a Gergő és az álomfogók című ifjúsági regényt is – mely hamarosan színpadra kerül – jegyző író állítja: akkor került egyenesbe az élete, amikor megtanult mosolyogni a dolgokon. (A teljes interjú Böszörményi Gyula íróval, a csaladhalo.hu lapon)

2011-10-07 14:26:29

bme_borze.jpg2011. október 12-13-án immár 33. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb és legrangosabb állásbörzéje, a Műegyetemi Állásbörze. A rendezvény közel 140 kiállítóval várja majd a frissdiplomás és néhány év szakmai tapasztalattal rendelkező álláskeresőket, valamint a szakmai gyakorlatot kereső alsóbb éveseket. A látogatókat nem csak a BME-ről, hanem a többi budapesti és vidéki felsőoktatási intézményből is várják a szervezők. A tavaszi Műegyetemi Állásbörzén készített felmérés szerint a felsőoktatási állásbörze, az on-line toborzási formák mellett, továbbra is az egyik legnépszerűbb toborzási módszer a frissdiplomás munkaerőt alkalmazó cégek körében. "A Műegyetemi Állásbörze évek óta tartó töretlen sikerének és népszerűségének oka az, hogy továbbra is ez az egyetlen olyan toborzási forma, ami mindent megelőző, személyes kapcsolat felvételi lehetőséget biztosít a cégek és az álláskeresők között. A megnyerő első benyomás kialakításának lehetősége különösen a szakmai tapasztalattal nem rendelkező pályakezdők számára kulcs fontosságú. A személyes találkozás során ugyanis kitűnik, ha a jelentkező, a releváns szakmai tudáson túl, rendelkezik azokkal a mentalitásbeli és kommunikációs készségekkel is, melyek a meghirdetett pozíciót betöltő munkavállalótól elvárhatók. A Műegyetemi Állásbörze népszerűségének másik oka az, hogy itt a látogatók nem kell, hogy megméressék magukat a több éves tapasztalattal rendelkező pályázókkal, hiszen a rendezvényre érkező cégek kifejezetten pályakezdőket keresnek. Ebben a tekintetben egyedülálló lehetőség ez a rendezvény a pályakezdők számára." - nyilatkozták a szervezők. A Műegyetemi Állásbörze díjmentesen igénybe vehető felkészítő szolgáltatásokkal is segíti a tapasztalatlan pályakezdőket az álláskeresésre mint tevékenységre való felkészülésben. A Felkészítő Szint jól megszokott szolgáltatásai (személyes karrier tanácsadás, grafológiai elemzés, angol és magyar nyelvű próbainterjúk és előadások) mellett idén ősszel egy egészen újszerű felkészítő tréningen is részt vehetnek a látogatók: Dr. Sinkó Erika az Életbelépő tréning kifejezetten az állásbörzére szabott 4 órás változatával várja az érdeklődőket a rendezvény mindkét napján. (forrás:zipp.hu)

2011-10-07 13:51:29

10467.jpgAkárki is találta fel a laptopot, valószínűleg nem számolt azzal, hogy találmánya befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét. Ha huzamosabb ideig számítógépezel úgy, hogy közben a laptopod az öledben van, akkor bizony nem csak a gép melegszik fel, hanem a tested is, pontosabban az alsóbb tájékodon fekvő részeid, ez pedig hatással lehet a spermáid minőségére is. Természetesen a legegyszerűbb megoldás, ha a számítógépedet az asztalra helyezed. A kutatók apró hőmérőket helyeztek el 29 fiatal herezacskójára, akik a térdükön egyensúlyozva fedezték fel a világhálót. Az eredmény egyértelmű, a herezacskó akkor is nagyon hamar felmelegedett, amikor egy kisebbfajta védőréteg – például egy tok – volt a laptop alatt. „Több millióan használnak manapság laptopokat, különösen azok a férfiak, akik éppen a legtermékenyebb éveikben járnak.” – mondta a kutatást végző egyik orvos, Dr. Yefin Sheynkin. „Körülbelül 10-15 perc múlva a herezacskó hőmérséklete már magasabb lesz a biztonságosnál. A probléma ott kezdődik, hogy ebből tulajdonképpen semmit sem érzékelünk.” – tette hozzá. ...Dr. James Smith urológus szerint azonban nem feltétlenül kell megijednünk. A herék folytonos felmelegedése – az ún. Scrotalis hipertermia – valószínűleg nem állandó, a herék normális működésre való visszaállása azonban beletelhet pár hónapba. „Ha fontos a jó megtermékenyítő képesség, a legjobb, ha megóvod önmagad és a heréid mindenféle káros külső hatástól. Egyél egészségesen, sportolj és – természetesen – tedd a laptopod az asztalra! ” –tanácsolja Dr. Smith. (forrás:kamaszpanasz.hu)

2011-09-30 16:49:34




2011-09-29 09:32:01

gesztenye.jpgA babona szerint, ha gesztenyét hordunk zsebünkben, megvéd bennünket a betegségektől. A gesztenyék olyanok, mint mi magunk: egy "lakáson" lutri, hogy hányan osztoznak, van, aki egyedül gömbölyödik, mások ketten, hárman fejlődnek, és közben nyomják, alakítják egymást - a többieken is múlik, milyen lesz a kifejlett gesztenyegubó… Aztán amikor éretten kipottyannak a tüskés burokból, a szép nagyra nőtt egykék sokszor olyan nehezek, hogy összetörik magukat, mások a sárban végzik - és soha nem lehet tudni, melyik fog megtetszeni egy arra járó gyereklelkű embernek... Lutri, hogy a három rekeszben hány mag fejlődik... Emlékszem, mennyire megdöbbentem, amikor kiderült, hogy a vadgesztenye nálunk csak termesztett díszfa, és a szelíd valójában az „őshonos”, vadon is nő…Ráadásul nincsenek is rokonságban: a szelídgesztenye a bükkfélékhez tartozik, míg a vadnak - a többi fánk közül - a legközelebbi rokona a juharfa, és valójában a szappanfafélék családjának a tagja…Igen, igen, a most felkapott mosódió rokona! Valahogy a gesztenyegubóból ki is lehet nyerni a mosásra alkalmas szaponin nevű anyagot - megírom, ha rátalálok a módjára. A vadgesztenye többféle gyógyszeralapanyagot is szolgáltat. Mivel mérgező, házi szerként csak külsőleg javallt!!! Nincs két egyforma köztük. A termésben található eszcint érszűkítő, gyulladásgátló és a vénák tónusát fokozó hatása miatt gyakran alkalmazzák visszérbántalmak, aranyér, lábszárfekély és vérkeringési zavarok esetén. A kéregben lévő eszkulin csökkenti a hajszálerek áteresztőképességét, és növeli ellenállásukat, a fényvédő krémek gyakori alkotórésze. A vadgesztenyevirágnak összehúzó, gyomor- és bélgörcsoldó hatása van. A leveléből készült teát régen házi szerként belsőleg bélhurut, valamint belső vérzések ellen, külsőleg pattanásos arcbőr lemosására használták. Porrá őrölve a schneebergi tüsszentőpor fő alkotórésze, olaja pedig köszvény elleni orvosság volt. A termés az eszcinen és szaponin túl tartalmaz még egy jó adag keményítőt, ami miatt lógesztenyének is hívták (a közönséges vadgesztenye latin neve is Aesculus hippocastanum) – olcsó takarmány volt a lábasjószágnak. A vadgesztenyefa igazi díszfa: csodálatos a termete, impozánsak a fa formáját utánzó virágai, melyek gyakran másodvirágzásnak indulnak, szépek a hatalmas, árnyat adó levelei – a terméséről nem is beszélve. (forrás:kulturpart.hu)

Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg