2018. Április 22. Vasárnap Csilla napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Hajdúszoboszlói Fazekasház
2018-04-20 11:41:58

Tájházak Napja 2018 - „Hajdúnánás házhoz jön, a Hajdúszoboszlói Fazekasházhoz”

Lányoknak-Legényeknek

2012-09-13 12:43:32

bojte2.jpgKedves Fiatalok! A tanévnek nem szabad nekimenni nyugodt beletörődéssel: „legyen meg aminek lennie kell, essünk túl ezen is” gondolatokkal... Az új tanévhez, az élethez kell egy egy jó adag belső tűz, virtus: „Csak azért is én megmutatom!” Tudjátok, a tanév egy hatalmas verseny! A kérdés: képes vagy legyőzni önmagad újból és újból a leckék, a tanulás hatalmas viadalában? Ha tápos vagy, akkor biztos, hogy feladod, és kapsz ezer okot, amiért nem éri meg tanulni, készülni, eredményesen vizsgázni. De ha jóféle magyar emberből vagy, akkor nem adod fel, hanem a jó harcot jó végre viszed, és eredményesen leteszed azokat a fránya  vizsgáidat! Szinte mindegy, hogy mit kérnek a tanárok, a lényeg, hogy te légy a győztes!! Ha ma az iskolában rászoksz a kudarc keserű ízére, akkor egy életen keresztül az fog téged hosszan kísérni, nyomodban lihegni nyálasan, mert te őt gyáván magadhoz fogadtad, otthont adtál az életedben neki. De ha ma kemény munkával győzöl az iskolapadban, holnap az életben is győztes leszel!! Ha a tanulásból, munkából fakadó sikert magadhoz édesgeted kemény, kitartó küzdelemmel, akkor az mint hűséges oroszlán mindig veled marad. Tudnod kell, hogy ehhez soha egyetlen egy csatát sem szabad feladni, elveszteni!! Nem arra születtél, hogy lábtörlő légy! Kezdődik a tanév, szeretettel bátorítlak! Nézz magadba, téged Isten teremtett, nem vagy selejt, képes vagy győzni, hát akkor gyertek, szedjük szét azt az iskolát!! Szeretettel,Csaba testvér (forrás:magyarkurir/magnificat.ro)

2012-09-07 12:33:45

kunmediator_logo.jpgA Kun Mediátor Utazási Iroda ez évben is meghirdeti a már hagyományosnak mondható turisztikai vetélkedőjét "Utazz velünk gondolatban címmel középiskolás korosztály számára. A verseny célja, hogy felkeltsék az érdeklődést hazánk szép tájai iránt, valamint felhívják a figyelmet a világ kontinenseire is: a Föld és ezen belül Magyarország kulturális értékeire, földrajzi, néprajzi, gasztronómiai különlegességeire.  A vetélkedő címe is azt sugallja - Utazz velünk gondolatban -, hogy a határok nélküli világban a mai nemzedék számára már nem lehetetlen a valódi utazás sem, de nem mindegy, hogy hogyan és miképp indulunk útnak. Felkészületlenül, vagy minden helyzetre számítva. No, ebben segít a Kun Mediátor Utazási Iroda által meghirdetett verseny. A feladatokat úgy állítják össze, hogy azok megoldására elegendő a középiskola által nyújtott földrajzi, történelmi és általános tudás, viszont vannak olyan próbatételek, ahol a diákok kreativitására lesz szükség. Három fős csapatok jelentkezését várják. Mivel a Kun-Mediátor Utazási Iroda több városban is jelen van, így elődöntőket tartanak októberben a következő városokban: Debrecen, Karcag, Törökszentmiklós, Püspökladány. Az elődöntőn megoldott feladatsorok eredményeit írásban küldik meg az iskolák részére. A legjobban teljesített csoportok jutnak a november hónapban, Karcagon megrendezésre kerülő döntőbe. Az elődöntőben mindenki kap egy kis csekély ajándékot, a döntőben viszont értékes jutalmak lesznek. A fődíj: Bécsi adventi utazás, melyet a Kun-Mediátor Utazási Iroda ajánl fel a legjobban szereplő csapat tagjainak és a felkészítő pedagógus részére. Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 28.

2012-09-05 14:56:28

_kismadar.jpgEgy vadász megfogott egy kismadarat. A madárka azt mondta a vadásznak, hogy ha szabadon engedi,három felbecsülhetetlen értékű tanácsot ad neki. A vadász hosszan tépelődött, majd belement az alkuba. A kismadár első tanácsa az volt, hogy ne ragaszkodjon a dolgokhoz, hagyja, hadd jöjjenek, hadd menjenek. A vadász úgy gondolta, ez jó tanács, és kiengedte a markából a madarat. A második tanács így szólt: bízzon abba, amit közvetlenül érez és tapasztal. A vadász úgy gondolta, hogy ez is jó tanács, és engedte, hogy a madár felszálljon egy közeli fára.Amint ez megtörtént, a kismadár harsányan nevetve felrepült. A vadász utána kiáltott, és megkérdezte,mi olyan mulatságos, mire a madár így válaszolt: - Ha tudnád, hogy nálam van a világ legértékesebb gyémántja, nem engedtél volna el. És még jobban nevetett. A vadász dühbe gurult, é kiabálni kezdett,hogy a madár azonnal jöjjön vissza. A madárka persze, ügyet sem vetett rá. Hát jó, de akkor legalább tartsd be,amit ígértél-mondta. Halljam a harmadik tanácsot!
- Ugyan miért mondanék neked bármit is, te ostoba, amikor az első két tanácsomat sem fogadtad meg, hiszen nem hagyod csak úgy jönni és menni a dolgokat.Nézd, hogy dühbe gurultál és próbálsz újra megfogni. És az érzékeidben sem bízol, különben felfognád,hogy egy olyan apró madár, mint én nem rejtheti el apró testében a világ legértékesebb ékkövét. A madár nevetve elfordult, hogy elrepüljön.
- Mivel nem az első két tanácsom szerint cselekedtél, nem vesztegetem rád a harmadik bölcsességemet. Azzal messze szállt. Ezzel tulajdonképpen megadta a vadásznak a harmadik és egyben legjobb tanácsot is: Bármilyen tanács felesleges, ha nem fogadjuk meg. (forrás:richpoi.com)

2012-08-26 20:44:26

post_61841_20111006193835.JPG"Egy csodálatos kis történet, hogy emlékezzünk arra, az élet valóban szép. Nem tudni, ki válaszolt, de az biztos, hogy van egy csodálatos lélek az amerikai postahivatalnál."
Abbey, a 14 éves kutyánk a múlt hónapban meghalt. A rákövetkező napon a 4 éves lányom, Meredith zokogott és csak arról beszélt,hogy mennyire hiányzik neki Abbey. Megkérdezte, írhatnánk-e egy levelet Istennek, hogy amikor Abbey a Mennyországba érkezik,Isten felismerhesse. Azt válaszoltam, hogy szerintem is így kellene tegyünk, és a lányom elkezdte diktálni a levelet: Kedves Isten! Megkérlek, vigyáznál a kutyámra?Tegnap halt meg és most ott van veled a Mennyországban. Nagyon hiányzik. Boldog vagyok, hogy nekem adtad őt, akkor is, ha végül nagyon megbetegedett. Remélem, hogy fogsz vele játszani. Abbey szeret labdázni és úszni. Küldök róla egy képet, így amikor meglátod,tudni fogod, hogy Ő az én kutyám.Tényleg nagyon hiányzik... Szeretettel, Meredith
Beletettük a levelet a képpel együtt egy borítékba és megcímeztük: Istennek, Mennyország Feladónak ráírtuk a nevünket és a címünket. Ezután Meredith jó pár bélyeget rárakott a borítékra mondván, hogy sok bélyeg kell ahhoz, hogy egy levelet a Mennyországba elvigyenek. Aznap délután a lányom be is dobta a levelet a postai levélgyűjtő ládába. Pár nappal később megkérdezte,hogy vajon Isten megkapta-e már a levelet? Azt válaszoltam,hogy minden bizonnyal.Tegnap az ajtó előtt a verandán találtunk egy aranyszínű papírba csomagolt dobozt,ismeretlen kézírással Meredithnek címezve.Meredith kinyitotta a csomagot. Volt benne egy könyv: Mr. Rogers - Amikor egy háziállat elpusztul. A belső oldalára oda volt ragasztva a felbontott boríték, benne a levéllel, amit Istennek írtunk. A másik oldalon pedig a kép Meredithről és a kutyáról, és egy üzenet:
Kedves Meredith, Abbey rendben megérkezett a Mennyországba. Igazán nagy segítség volt a kép, amit küldtél, rögtön felismertem őt! Abbey már nem beteg. A lelke itt van velem, mint ahogyan a te szívedben is mindig ott lesz. Abbey nagyon szeretett a kutyád lenni. Mióta nincs szükségünk a testünkre itt a Mennyországban, nekem sincs zsebem, ahova a képet, amit küldtél, eltehetném, így visszaküldöm neked ebben a kis könyvben, hogy neked is legyen valami, ami emlékeztet rá. Köszönöm a csodálatos levelet és köszönöm anyukádnak, hogy segített megírni és elküldeni nekem. Csodálatos anyukád van! Személyesen választottam ki neked! Minden nap küldöm áldásaimat és emlékezz rá, hogy nagyon szeretlek! Egyébiránt nagyon könnyen megtalálható vagyok. Ott vagyok, ahol szeretet van. Szeretettel, Isten"

2012-07-18 12:05:02

k__nyvt__r.jpgKedves bárándi, földesi, biharnagybajomi, nádudvari, bihartordai, nagyrábéi, kabai, bihardancsházi, sápi, sárrétudvari, tetétleni, és szerepi gyerekek! Ha most voltatok 3-4-esek illetve 5-6. osztályosok és szívesen töltitek a nyarat játékos feladatok megoldásával, és némi olvasással, akkor jelentkezzetek Könyvjelző elnevezésű olvasónapló pályázatunkra. Hogy miért? A sok-sok értékes könyvnyereményért. S mit kell tenni érte? Az általunk ajánlott olvasmányok megadott részleteit elolvasni, és az annak alapján összeállított feladványokat megoldani. Ha szeretsz keresztrejtvényt fejteni, totózni, labirintusban bolyongani, varázsképeket nézegetni, különbségeket keresni, és még számos játékos feladatot megoldani, akkor köztünk a helyed, várunk! Ha felkeltettük érdeklődésedet a feladatlapjainkba bepillanthatsz, és le is töltheted honlapunkról: www. tunderkonyvtar.hu címről. Légy részese ennek a tündéri könyvkalandnak! Várunk szeretettel Eszter és Tünde néni, a két tündérkönyvtáros.

2012-07-16 14:28:21

_hazaszeretet.jpgA magyar hazaszeretet tábor azt a lehetőséget kínálja, hogy a fiatalok felfedezzék a magyar kultúra értékeit és a magukban rejlő kincseket is - fogalmazott Kövér László hétfőn Zalaegerszegen, a Magyar Hazaszeretet Tábor Egyesület zalai és muravidéki gyerekek számára szervezet táborának megnyitásakor... Széchenyi Istvánt többször is idézve hozzátette: a fiataloknak a magukban rejlő kincseket is fel kell fedeznie, hogy hasznosíthassák azokat maguk és utódaik számára. "Legyetek mindig büszkék magyarságotokra, soha ne hagyjátok elbizonytalanítani magatokat e tekintetben! Ez a ti adományotok, örökségetek a jóistentől, amellyel gazdálkodnotok, amelyet gyarapítanotok kell!" - jelentette ki a házelnök. A parlament elnökét Csondor Csaba, a Magyar Hazaszeretet Tábor Egyesület titkára kalauzolta körbe a Gébárti-tó partján felállított táborban. A jurták között, hagyományőrző huszárok sorfala előtt megtartott megnyitó kapcsán elmondta: hetedik éve rendeznek hasonló táborokat ezen a zalaegerszegi helyszínen. Drávaközi, kárpátaljai, erdélyi és őrvidéki gyerekek is táboroztak már itt, ahol a régi halászati, vadászati technikákat és eszközöket, néprajzi-, kulturális- és sporthagyományokat ismertetnek meg a fiatalokkal. Ősi viseletekről, mesterségekről, népdalokról és néptáncokról tanulhatnak, de a természet és a környezet megismertetése, valamint a konyhaművészet rejtelmeibe való bevezetés is programja az egy-egy hetes táboroknak. (forrás:richpoi.com)

2012-06-22 10:22:51

_jakkendo2.jpgJAKkendő néven alapított díjat fiatal prózaíróknak a József Attila Irodalmi Kör Egyesület (JAK) és a MrSale Öltönyüzlet – jelentette be Gaborják Ádám a JAK elnöke. A szépirodalmi díj célja, hogy a kötettel még nem rendelkező, 40 év alatti prózaírókat segítse az elindulásban. „Bár a kortárs szépirodalmi és kulturális színtéren egyre többen fordulnak a prózaírás felé, sajnos a pályakezdő szerzők teljesítménye nehezebben követhető nyomon. Ezt a hiányt kívánja pótolni a JAKkendő-díj, melynek révén a kiemelkedő teljesítményt felmutató szerzők ismeretséget szerezhetnek” – mondta a díj létrehozásának okairól Gaborják Ádám. Az évenként odaítélésre kerülő rangos elismerés a díjazott pályamunka JAK-füzetekben történő kiadásából, valamint a szerzőnek járó kétszázezer forintos pénzjutalomból áll. A díj odaítéléséről szakmai kuratórium dönt, melynek tagjai, Garaczi László, József Attila-díjas író, Mikola Gyöngyi, irodalomkritikus, esszéista és Szvoren Edina, Bródy-díjas író valamint a JAK-füzetek mindenkori sorozatszerkesztői. A pályázni szeptember 9-ig beküldött novelláskötet, kisregény, regény, vagy egyéb szépirodalmi prózai munkával lehet. A díjátadó novemberben kerül megrendezésre. A nevezési korhatár negyven év. A részletek a JAK honlapján olvashatók, a www.jozsefattilakor.hu honlap Hírek oldalán. (forrás:OrientPress Hírügynökség)

2012-06-21 17:12:00

Leah_Libresco_vezer.jpgAteista blogján jelentette be a Yale Egyetem egyik diáklánya, hogy sok év filozófiai vitája után katolizál. A hölgy, Leah Libresco (a képen) 2012. június 18-én tette közzé Uneqally Yoked címmel vezetett, elsősorban erkölccsel és vallással foglalkozó, ateista blogján, hogy be fog lépni a katolikus egyházba – írja a CNA. Libresco azon kevesek közé tartozik, akik értelmi belátás, intellektuális-filozófiai viták után térnek meg. Éveken át mondták nekem a barátaim, hogy inkonzisztens és fenntarthatatlan a filozófiám – írta a 22 éves, végzős lány a döntését bejelentő posztjában. Libresco az előző években kezdett el érdeklődni a morál keresztény koncepciója, megalapozása iránt annak ellenére, hogy ő maga ateista – volt. Olyan szerzőket olvasott, mint C.S. Lewis, G.K. Chesterton és Alasdair MacIntyre. Blogjában a keresztény teológiával való párbeszéde, vitája volt nyomon követhető. Libresco vallástalan családban nőtt fel, és bevallása szerint először a főiskolán találkozott „értelmes keresztényekkel”. Szívesen hallgatta őket, tanulmányozta a keresztény szerzőket, és nagy hiányosságokat talált a saját érvrendszerében. Ezért blogján arra kérte az olvasókat, hogy elemezzék érveit, és válogassák ki a „felesleges” részeket. Leah belátta azt is, hogy korábban nem ismerte eléggé a kereszténységet. A lány hithez vezető útja kalandos volt, elsősorban az értelemre, logikára, filozófiára koncentrált, de része volt egy romantikus szerelem is „az egyik legértelmesebb kereszténnyel” – akivel viszont két év után sajnos elváltak útjaik. A lány sokat beszélgetett papokkal, dominikánus szerzetesekkel és kurzusokra járt. Mint írja, egyre komolyabban vizsgálta a keresztény érveket, és hasonlította össze azt az ő gondolataival, beleértve az egyik legfontosabb pontot, az objektív erkölcs kérdését. Volt is, aki kommentjében úgy fogalmazott: erkölcsi felfogása, erkölcsi rendszere miatt a lány máris konvertita, csak még nem tud róla. A blogjára feltett egy tesztet is, ahol keresztények és ateisták vizsgálhatták érveiket az ellenkező látásmód szempontjából. Az utolsó lépés az volt a kereszténység felé, amikor a Yale egyetemen egy öregdiák-vitán valaki megkérdezte tőle: honnan származik a saját metafizikájában az erkölcsi törvény koncepciója? Rákényszerítették, hogy válaszoljon a kérdésre: hol a kapcsolat az emberiesség és az erkölcsi rend közt, amire azt volt kénytelen válaszolni: nem tudja, „az Erkölcsösség csak szeret engem vagy valami hasonló”. Ezután a vita után egy katolikus barátjával éjszaka elimádkozták a zsolozsmát. Majd egy hónapig kritikusai szerint „kriptokatolikus” stílusban blogolt. Hétfőn Leah bejelentette: blogja a blogszolgáltató Patheos ateista részlegéből a katolikus részlegre költözik át. Azzal együtt csatlakozik az egyházhoz, hogy bizonyos tanításokkal még nincs kibékülve, így még vannak problémái a homoszexualitásra vonatkozó katolikus állásponttal és a kegyelemtan egyes pontjaival. Egy másik blogger, a katolikus Brandon Vogt azt írta Leah megtérése kapcsán: ő volt a „kedvenc ateistája”, akivel értelmesen lehetett vitatkozni, aki nem volt radikális és fundamentalista, mint Richard Dawkins. Emellett nagyon olvasott is. Hozzátette: Leah világnézete annyira egységes volt, hogy úgy tűnt: örökre ateista marad. Vogt sokat imádkozott érte, mivel úgy gondolta: „nagyszerű katolikus lenne belőle”. Most így is lett. Mint Vogt írja: „Leah, az egyháznak szüksége van rád.” /forrás:Magyar Kurír(szg)/

2012-06-18 16:03:56

ostor.jpg2012. július 29-én a püspökladányi Gyógyfürdő előtti füves területen rendezik meg a Pusztai Szabadok Baráti Társasága a második Sárréti Ostoros hét próbát. A pusztai szabadok így vallanak magukról: "Egy letűnt világ, a magyar puszta századokon át számtalan ember otthonát, és egyben életét jelentette. Pásztorok, madarászok, halászok, pákászok, betyárok, és ki tudja még milyen okkal móddal őgyelgők népesítették be a végtelennek tűnő legelőket, nádasokat. Ezt a zabolátlan öntörvényű népet nevezték pusztai szabadoknak. Névválasztásunk egyben tisztelgés, a már csak hírből ismert őseink előtt, valamint jelzés korunk embereinek, hogy bizonyos értékeik máig fellelhetőek, és a pusztai szabad szellem most is köztünk él. Baráti társaságunk tagjai valamilyen módon próbálják őrizni, életben tartani ezt a hagyatékot. Van aki a lovain keresztül, más a néprajzi vonatkozásokat vizsgálja, de közös érdeklődésünket a pusztában élők harcmodora, eszközhasználata adja. Fő csapásvonalunk a karikás ostor, de egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a bot, a fokos, valamint a pusztakezes elemek gyakorlására is. Nem vagyunk azonban pásztor emberek, nem tudjuk milyen, amikor napokig süt ránk a nap, majd elver bennünket a jég, vagy a villám a mellettünk álló fába csap. Nekünk ez csupán kellemes időtöltés, ha elfáradunk, vagy megunjuk, haza megyünk lerakjuk az ostort, a botot, és éljük a századunk mindennapi életét. Ezért óriási tisztelettel valamint, alázattal tartozunk azoknak, akik a mai napig a pusztában élik mindennapjaikat...Szabadon." (forrás: ostorosnap.hu)

2012-06-11 13:08:32

tej.jpegEgy, a tejben található természetes összetevő véd az elhízástól. Az egereken végzett kísérlet még akkor is megvédte az állatokat a túlsúlytól, amikor zsírban magas étrend alapján táplálták őket - számol be a kutatásról a Science Daily. (forrás:OrientPress Hírügynökség)

Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg