2018. Április 22. Vasárnap Csilla napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Hajdúszoboszlói Fazekasház
2018-04-20 11:41:58

Tájházak Napja 2018 - „Hajdúnánás házhoz jön, a Hajdúszoboszlói Fazekasházhoz”

Lányoknak-Legényeknek

2013-02-15 13:18:11

szivet_rajzolo.jpgA párKatt.hu elnevezéssel induló honlapon 2013. február 14-én, Bálint-napon kezdődik az érdeklődők regisztrációja, akik jövő csütörtöktől léphetnek kapcsolatba egymással a világhálón - közölte Krúdy Zsófia, a honlap egyik kitalálója szerdán az MTI-vel. Mint mondta, a weblap úttörő jellegű, hiánypótló céllal indul és azoknak nyújt ismerkedési lehetőséget, akik legalább 18 évesek, katolikusok "vagy nyitottak arra, hogy azzá váljanak". A tagság feltételeként említette továbbá, hogy a jelentkező "legyen meggyőződve a katolikus egyház tanításának különösen a házasságra és a családra vonatkozó igazságáról".Krúdy Zsófia beszélt arról, hogy a mintául szolgáló osztrák-német kathTreff.org hat éve működő katolikus párkereső honlap, amely az osztrák katolikus egyház támogatását élvezi, a magyar felhasználók számára pedig nemcsak a hazai, hanem az osztrák-német adatbázis is elérhető lesz. Kiemelte azt is, hogy Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke támogatásáról biztosította őket, "ami fontos megerősítés számunkra". A már látható párKatt.hu-n a püspök azt nyilatkozta: "Olyan világban élünk, amely látszólag nagyon sok lehetőséget kínál a találkozásra, valójában azonban nagyon keveset. Nem is olyan régen még társadalmi és egyházi ünnepek és intézmények egész sora teremtett lehetőséget arra, hogy a házasságra, családra vágyók egymásra találhassanak. Mára ezek a lehetőségek szinte teljesen eltűntek. Szomorúan tapasztalom, hogy mi, felnőtt keresztények magukra hagytuk fiataljainkat a párválasztás, családalapítás minden nehézségével". (forrás:szerző: mti/richpoi.com)

2013-02-13 19:35:49

uzsi.jpg“Egy építkezésen, amikor megszólalt a jelződuda, a munkások egy kupacba letelepedtek, hogy megebédeljenek. Sam minden alkalommal kinyitotta az ételhordóját és panaszkodni kezdett.
- Hogy a ménkű verje meg! Ez nem lehet igaz, már megint mogyoróvajas-lekváros kenyér. Utálom a mogyoróvajas-lekváros kenyeret!
Sam minden nap siránkozott a szendvicse miatt. Teltek a hetek, és a többi munkást már kezdte idegesíteni ez a nyafogás. Végül az egyik társa így szólt:
- Az ég szerelmére, Sam! Ha utálod a mogyoróvajat és a lekvárt, miért nem mondod meg az asszonynak, hogy valami mást készítsen?
- Milyen asszonynak? – felelte Sam. – Nincs feleségem, magam készítem a szendvicseimet. ” Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket ebben az életben. ” (forrás:richpoi.hu)

2013-01-15 12:33:33

szamitogep_lany.jpgTisztelt Technikai Segítség! Tavaly frissítettem a Barát 5.0-ról a Férj 1.0-ra, és azt tapasztaltam,hogy a rendszer teljesítménye csökken, különösen a Virág és Ékszer alkalmazásokban, melyek pedig kifogástalanul működtek a Barát 5.0 alatt. Ezen túlmenőleg a Férj 1.0 több kedvenc programomat is eltávolította, mint például a Romantika 9.3-at és az Odafigyelés 6.4-et, ám telepített olyan alkalmazásokat, mint a Bajnokok Ligája 4.1 és az Újpest 3.0. Most már az Elbeszélgetés 8.0 sem működik és ha a Takarítás 2.8-at akarom indítani, visszautasít a rendszer. Megpróbáltam a Nyaggatás 5.3-mal kijavítani a hibákat, de sikertelenül. Mit tegyek? Elkeseredett

Kedves Elkeseredett! Először is, ne felejtse, hogy a Barát 5.0 szórakoztatócsomag, míg a Férj 1.0 operációs rendszer, saját utasításkészlettel. Gépelje be következő parancssort: C: Azt hittem, szeretsz [Enter]. Ezután töltse le a Könnyek 6.7-et, amellyel telepítheti a Bűntudat 3.0-át. Ha minden rendben megy, akkor a Férj 1.0 ezután magától indítja az Ékszer 2.4 és Virágok 3.6 alkalmazásokat. Kérem figyeljen oda, hogy ne terhelje túl a Férj 1.0-át több ilyen alkalmazás gyakori vagy egyidejű futtatásával, mert ez esetben előfordulhat, hogy a Férj 1.0 telepíti az Ingerült Csönd 2.3-at vagy a Kocsmázás 7.0-át, mert ezek által a rendszer fokozottan ki lesz téve a Sör 6.1 támadásainak. A Sör 6.1 kártékony program, mely HangosHorkolás.wav fájlokat hoz létre a merevlemezen. Egyes tapasztalatok szerint a Férj 1.0 a Pletykadélután 2.1 és a Barátnőim Átjönnek Vacsorára 3.2 futtatása esetén lemerevedhet, ezeket csak akkor indítsa, ha előtte telepítette az Elmehetsz A Meccsre 1.5-öt. Bármilyen hibát is tapasztal a Férj 1.0 működésében, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE telepítse az Anyós 1.0-át és ne telepítsen új Barát programot se! Ezek nem támogatott alkalmazások; a Férj 1.0 rendszer összeomlásához és a kapcsolat megszakadásához vezethetnek. A Férj 1.0 remek program, de csak korlátozott memóriakezelési lehetőségei vannak és nem kompatibilis néhány újabb alkalmazással (ilyen például a Vegetáriánus Étel 4.3) Érdemes lehet fontolóra venni néhány kiegészítő szoftver beszerzését. Személy szerint a Meleg Vacsora 3.1-et és a Rafinált Alsónemű 7.7-et ajánlom. A legjobbakat, Szoftver Fejlesztés
(forrás:facebook/készítette: Gyimesi Anita)

2012-10-26 11:08:43

kunmediator_logo.jpgA Kun Mediátor Utazási Iroda és a tulajdonában lévő Mediátor Televízió ez évben is meghirdette az "Utazz velünk gondolatban" című ifjúsági turisztikai vetélkedőt, melyre idén 70 csapat nevezett be. A kétszáztíz diák az elődöntők folyamán mérte össze tudását. Elődöntők voltak Karcagon, Törökszentmiklóson és Püspökladányban, ahol a Kun Mediátor Utazási Iroda munkatársai várták a versenyző csapatokat. Karcagon a Varró István Szakiskola,Szakközépiskola és Kollégium, Törökszentmiklóson a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium, Püspökladányban a Karacs Ferenc Gimnázium adott otthont a vetélkedő elődöntőjének. A 70 csapatból a tíz legjobban teljesítő csoport jut a november végén megrendezésre kerülő döntőbe. A vetélkedő fődíja egy bécsi adventi utazás, melyet a Kun Mediátor Utazási Iroda ajánlott fel. Természetesen ez évben is kap minden csapat tag egy kis ajándéktárgyat az iroda munkatársaitól.  

2012-10-24 08:55:59

sushy.jpgMég nyáron történt, hogy a hülye inzulinrezisztenciás diéta miatt éjfél előtt pár perccel be kellett szaladnom az egyik meg nem nevezett, egész éjszakán át nyitva tartó hipermarketbe. Mert ha nincs otthon 20 gramm lassan felszívódó szénhidrát, akkor szerezni kell, aki inzulinrezisztenciás, az tudja. Szóval bementem, persze három perc alatt végeztem, és már kerestem szimpatikuspénztáros - megfelelősorhossz - kellemesvárakozótársak  kombót, mivel mindnyájan tudjuk, hogy ezeket mérlegeli az ember, amikor beáll a kiválasztott sorba. Szerencsére ilyen kései órán már nem adnak sok lehetőséget az embernek, hiszen hiába van 200 pénztár, ha abból csak 4-ben ül kedves (vagy kedvetlen) pénztáros, aki robotként huzigálja át a termékeinket, ezzel bepillantást nyerve 1-1 másodpercre a életünkbe.  Valahogy nem akartam a trikóbólpocakotvillantó, papucsos munkások mögé állni, pedig kedves mosollyal invitáltak a saját soruk felé (valóban kevés volt a kosarukban), úgyhogy inkább beálltam a szomszédos oszlopba. Ahol egy nagyon szimpatikus fiatalember állt rengeteg (tényleg rengeteg) dologgal a kocsijában. Mikor észrevettem a mennyiséget, már úgy voltam vele, hogy csak azért sem állok át, nem lehet ez olyan lassú... Pedig de. Nem mérlegeltem megfelelőképpen; a pultos lány egy egészen fáradt, egészen fiatal, rikítóan vörösre festett hajú leányzó volt, aki ennek az állapotnak megfelelő gyorsasággal húzogatta át a termékeket a kis vonalkód-leolvasón. Viszont volt barátság-karkötője (több is), olyan, amit még diákkoromban én is kötözgettem a barátaimnak, szóval úgy döntöttem, hogy kitartok mellette. De volt időm merengeni.
 
Először is azt vontam le magamban, hogy ennyi étolajat, mint amennyit a fiú vásárolt, én egy élet alatt nem tudnék elhasználni. Ráadásul, mihez kellhet ennyi liszt és cukor... Lassan összeraktam a képet, hogy nyilván egy étterem vagy büfé számára vásárol be, majd miután láttam, hogy fejben matekozott egy kicsit, és a halakat visszarakta, már biztos voltam benne, hogy büféről lehet szó. Mégis valamennyire tiszteltem ezt a fiút, vagy inkább büszke voltam rá. Nem lehetett több 20-24-nél, mégis egyedül és önállóan intézni egy ilyen bevásárlást...Elámultam. Valahol az Öcsémre emlékeztetett. Az Öcsém is olyan, akire simán rá lehetne bízni egy büfé bevásárlását, vagy akármit. Pontos, ügyes, leleményes, korrekt, alapos és az embernek mindig van egy olyan érzése, hogy le van maradva hozzá képest. Néha kifejezetten butácskának érzem magam mellette, de legalábbis az tuti, hogy lassabban kapcsolok.  Bár ez nem egy mindennapos probléma, mivel tőlem több ezer km-re él, Svédországban. Amikor rájöttem, hogy a srác az Öcsémre emlékeztet, ránéztem a kis pénztáros lányra (maximum 19-re saccolnám), akinek pont olyan volt a hajszíne, mint abban a pillanatban a Húgomnak. A Húgom több ezer km-re lakik tőlem, Angliában. Hirtelen az jutott eszembe, hogy milyen érdekes, hogy mi hárman, a három idegen, elég valószínű, hogy nem találkozunk többet, legalábbis 1:millióhoz az esélye. Az is eszembe jutott, hogy mi hárman, a testvérek, milyen régen voltunk így együtt, és hogy valószínűleg egyhamar nem is leszünk. A fiú és a lány nem tudhatta, hogy én a testvéreimmel azonosítom őket, és csak rendületlenül folytatták a termékek vonalkód-leolvasását, számolását, pakolását. Én viszont azt éreztem, hogy kihagynak valamiből. Hogy itt vagyunk hárman, és együtt lehetnénk, de ők tudomást sem vesznek az én jelenlétemről. Szóval nagyon örültem neki, amikor elcsigázott hangon és talán túl nyersen az általam feltételezett intimitáshoz, arra kért a pénztáros lány, hogy ne engedjek magam mögé állni senkit, mert zárna. Én vagyok az utolsó. Nagyon megörültem ennek, mivel lett funkcióm. Végre mi hárman csináltunk valamit. És én boldogan szóltam a többi utánam beállni próbálkozónak, hogy elnézést, a kishölgy zár, én vagyok az utolsó. Segítettem. Persze, ők ezt észre sem vették. Végül, mikorra a pocakotvillantó munkások már rég hazaértek, a fiú már mindent vissza is pakolt a kocsijába, és a számlát gondosan eltéve elrobogott, sorra kerültem. Egy tönkölykocka kenyér, egy trappista, két szelet cukormentes cerbona. És ennyi. A kedves mosolyom észre sem lett véve, a bizalmas köszönést már nem is hallotta. Bezárt. Eljöttem. De még ma is eszembe jut. Pláne, hogy a google mindent figyel, és most már ki lehet mutatni, tanulmányokat lehet írni arról, mennyien nincsenek velünk. No nem úgy, hogy egészen. Hiszen itt a facebook, ahol látom: élnek a tesóim, csak épp nem értem, mit írnak ki, hiszen a közönség már nem magyar, hanem svéd és angol.  Elkezdtem angolul tanulni, hogy legalább az egyiket értsem...:)  Pár éve nagy port kavart, amikor a régifőnök azt mondta, hogy akinek nem tetszik, az elmehet. Ma már csak csendben csomagolnak az emberek. Max. egy búcsúbuli után a "jelenlegi városa" idegenül cseng, a facebook térképet kell megnéznem, hogy hol van. Lassan több ismerősöm lesz odakint, mint idebent. Az Internet miatt azt hisszük, a távolság legyőzhető, pedig attól, hogy tudom, milyen az idő, még nem vagyok ott. Másképp látok minden szivárványt.  Gyakran eszembe jut ez a két fiatal éjjel a hipermarketben. Érdekes volt velük lenni. Úgy lenni velük, hogy ők nem vették észre, hogy együtt vagyunk. Kicsit minden nap félek, hogy az Internet is ezt akarja elhitetni velem, hogy ott vagyok, pedig mégsem. Nem vagyok ott, ahol a tesóim, nem értek mindent, nem ismerek mindent. Egy kép, egy lájk, egy komment, de hogy együtt hárman... Az rég volt. Hogy mikor leszünk megint együtt, azt nem tudom. Egy esküvő vagy egy temetés kéne hozzá. Szomorú, de igaz. Remélem lagzi előbb lesz... A temetésen nem illik fényképezni. A történetnek vége, a jövő bizonytalan. (forrás: sushycipofuzo.blogspot.com)

2012-10-21 17:58:12

fiatalok_1_.jpgMa minden azt harsogja: csak akkor lehetsz sikeres, ha megtanulod, hogyan add el magad. De te nem szeretnéd. De meg kell élned, álláshoz kell jutnod, el kell tartanod a családod. Egyetemre felvételizel, vagy művész szeretnél lenni, és ráadásul tehetségesnek mondanak... Nagyon tetszik egy fiú/férfi vagy egy lány/nő, és szeretnéd a legjobb formádat mutatni felé. Vannak ésszerű kompromisszumok, melyeket meg kell kötnünk. Felnőve azzal szembesülünk, hogy nem tehetjük mindig azt, amit szeretnénk. A föld nem a mi akaratunk szerint forog, nem állunk mindig a középpontban. Mégis azt mondom: Ne add el magad! Mert milyen az az állás, iskola, egyetem, karrier, életpálya vagy kapcsolat, ahol/amelyben nem vagy önmagad? Ahol mások szabályozzák minden mozdulatod, ahol a tehetséged nem azt a célt szolgálja, amire Isten adományozta, amikor feladod saját igényeidet valakiért, valamiért. De hogyan NE add el magad?
1. Ne légy trendi, ha nem akarsz! Sokkal jobb hatású, ha saját stílusod van, akár az öltözködésben, akár a frizurád megválasztásában vagy a viselkedésedben. Teljesen fölösleges ugyanazokat a buta, divatos dolgokat hordani, azokat a gesztusokat, mozdulatokat elsajátítani, amelyek ma menőnek, megnyerőnek, már-már kötelezőnek számítanak.
2. Légy trendi, ha nagyon szeretnél! Bár az emberek 80%-án rettenetesen mutat a csőnaci. Túl nagy a fenekük, vastag a combjuk, vagy éppen pipaszár a lábuk benne. Lehet, hogy te a 20 %-ba tartozol. Talán neked kifejezetten jól áll az amerikai tévéműsorokból vett, eltúlzott gesztikuláció, és képes vagy hozzá nagyon magabiztosnak mutatkozni.
3. Kerüld, ami hatásvadász! Ami szándékosan rikító, csak mert kitűnni vágyik, látszani, észrevétetni magát. Néha nagy a kísértés, hogy te is ebbe a csapdába ess. Mert szeretnéd megmutatni magad, a szépséged, a képességeid, az értékeid. Persze, ezeket nem kell véka alá rejtened, sokat veszítene nélküled a világ, de fontos, miként mutatkozol meg. Ha szerény vagy és visszafogott, sok felesleges szócsépléstől, alkalmatlankodástól, elpazarolt energiától menekülhetsz meg. Akkor csak azok találnak majd rád, vagy azokra lelsz te magad, akikre igazán szükséged van. Engedd el azt a téveszmét, hogy mindenáron ki kell tűnnöd a tömegből, különben beleolvadsz. Amikor már nem aggódsz ezen, a belső kisugárzásod emel ki a környezetedből.
4. Nyugodtan lehetsz őszinte! Sok embernek fontos a másik hitelessége. Ha meg nem sikerül egy kapcsolat, egy állásinterjú, egy felvételi, legalább tudod, hogy nem volt neked való, vagy te nem voltál odavaló. Gondolj csak bele, érdemes lenne olyan munkát kapni, ahol le kell tagadnod a gyerekeidet, különben szóba sem állnak veled, vagy azt, hogy 1-2 éven belül szeretnél kisbabát? Vagy a hited? Jó lenne sunyin lapítani, amikor esetleg számodra fontos eszméket vagy valóságokat kinevetnek, gyaláznak? És kinek kellenek hazug kapcsolatok?
5. Érezd és tanuld meg a saját határaidat! Lehet egy kapcsolat, állás, iskola nagyon vonzó, mégsem neked való. Mert nem illetek össze valakivel számos tekintetben, nem egyezik a meggyőződésetek. Vagy túl nagy számodra a követelmény, esetleg nem is a saját választásod alapján döntöttél egy életpálya mellett. Talán időközben jutottál elhatározásra: mást kell megtalálnom, más a hivatásom. Kell tudni nemet mondani valakire, vagy valamire. Még ha sajnálod is, ha fáj is. Látnod kell, meddig juthatsz el olyan kompromisszumok nélkül, amelyek megtétele megalkuvás lenne.
6. Hozz áldozatot, ha muszáj, de ne légy mártír! Esetleg nincs más választásod, mint elvállalni egy munkát, mert a családod éhezne különben. Ilyenkor nem lehet válogatni. De ha áldozatot hozol másokért, tedd méltósággal és egyben alázattal. Alázattal az élet felé, még inkább Isten előtt, méltósággal a többiek előtt. Ha olyan munkára kényszerülsz, amit nem választottál, nem szeretsz, akkor is maradnia kell egy kis idődnek a magad számára, amikor azt teheted, amihez kedved van. A kapcsolatokban is létezik áldozat, sőt, ott létezik csak igazán! Elengedhetetlen például a család normális működéséhez. A mártírkodás viszont egyenesen káros az őszinte viszonylatokra nézve.
7. Néha nem lehet megalkudni. Létezhet olyan élethelyzet, amikor tudod, mit kell tenned, de minden körülmény összeesküszik ellened. Ilyenkor kénytelen vagy harcolni, akár szembemenni a világgal. Legigazabb fegyvered lehet ilyenkor az imádság. Mivel már ismered a határaidat, így azt is tudod, mikor kell meghoznod egy ilyen döntést. (forrás:talita.hu)

2012-10-17 16:13:30

cserkesz_mnb_2.jpgA Magyar Cserkészszövetség 2013. augusztus 11-19. között rendezi nemzeti nagytáborát Ócsán, mellyel a szervezet alapításának századik évfordulóját ünneplik meg, több ezer cserkész részvételével. Öt esztendővel ezelőtt a magyar cserkészek Angliába indultak, hogy a mozgalom századik születésnapját közösen ünnepelhessék külföldi testvéreikkel. Idén a Magyar Cserkészszövetség emlékezik meg alapításának századik évfordulójáról, melynek nemcsak emlékérme és bélyegsor állít emléket, hanem a cserkészek is összegyűlnek egy nemzeti nagytábor keretében. A tábor nem az alapítás évfordulóján, vagyis december 28-án nyitja meg kapuit, hiszen a Kárpát-medence éghajlati viszonyai ezt nem teszik lehetővé, hanem jövő nyáron, Ócsa mellett. Mint sok más tábornak, ennek is a cserkészet legfontosabb nevelési elemei adnak keretet: őrsileg végzett tevékenységek; cselekedve tanulás; folyamatos és ösztönző, vonzó és hasznos programok lehetőleg a természetben; fogadalom és törvények; a magyar kultúra ápolása, különös tekintettel népi hagyományainkra. A nemzeti nagytábor elnevezés azonban jelzi, hogy többről van szó, mint hagyományos táborozásról: a szervezők minden magyar cserkészcsapatból legalább egy őrsöt látnak vendégül, s nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a világ minden tájáról, hiszen a Külföldi Magyar Cserkészszövetséggel is szoros kapcsolatot ápolnak, s nélkülük nem is lenne teljes ez az élmény. Arról sem feledkeznek el, hogy száz évvel ezelőtt a szövetség még nagyobb földrajzi terület cserkészeit fogta át, s épp ezért hívják és várják a térség nem magyar ajkú cserkészeit is, vagyis az Erdélyben élő román, a Bácska-Bánát településein megtalálható szerb, a Kárpátoktól délre, a Felvidéken és Kárpátalján dolgozó szlovák, ruszin és ukrán, az Őrvidéken megszakítást alig megélt osztrák és a horvát, illetve dalmát testvéreiket. Velük együtt több ezer résztvevő gyűlik majd össze. A nemzeti nagytáborban érdemes minden magyar cserkésznek részt vennie, hiszen a következőre további száz évet kell várniuk... Bővebb információ: nnt2013.cserkesz.hu

2012-10-11 09:48:48


A 30Y zenekar képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awards (EMA) világversenyén. A magyar indulóról internetes szavazáson született döntés, a voksolás kedden éjfélkor zárult le. Az eredményt egy koncertekkel fűszerezett, hajnalig tartó bulin hirdette ki az MTV a fővárosi Akvárium Klubban. A legtöbb szavazatot kapott 30Y akár a frankfurti Festhalle színpadára is eljuthat 2012. november 11-én - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t. (forrás:gondola.hu/youtube.com)

2012-10-02 10:05:00

myzamana_2.jpgJoggal kérdezheted, hogy mit akar tőlem a myzamana nevű indiai társkereső? Fogalmam sincs, minden estre egy állítólagos Menyhárt Katalin - aki már tag - küldött nekem meghívót. A TechChase szerint ez az egész egy sima átverés oldal, és lebeszélnek arról, hogy csatlakozz, és aztán lespammeld az összes ismerősöd, akik szerencsétlenségükre vállalták, hogy ismernek téged. Az meg mondjuk külön érdekes, honnan szerezték meg az email címemet, mert semmilyen Menyhárt Katalint nem ismerek. A spam blokkolásáház elég a m4.myzamana.net [173.255.240.170] gép blokkolása, és nincs több myzamana gagyi spam. Ami pedig a felhozatalt illeti, hát az olyan khmmm, izé. Hogy senkit ne bántsak, inkább azt mondanám: nem fehér embernek valók. Magyarországról a korosztályomban (+/- 10 év) volt 6 db nő, akik közül az egyik egy afrikai menekült hatását keltette. Bocs, csajok, de inkább most nem. A spam pedig így nézett ki: "Szia,Menyhárt Kata üzenetet küldött neked! üzenet elolvasása. Ezt az e-mailt azért kaptad, mert egy myZamana tag üzenetet küldött neked. Az üzenet elolvasásához kattints a fenti gombra. A közeljövõben nem szeretnél ehhez hasonló leveleket kapni? Kattints ide." (forrás: magyarspammer.acts.hu)

2012-09-21 10:07:30

1941.jpgÖtödik alkalommal rendezik meg hazánkban a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális önkéntes akciót. Az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány programja Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért 2012. október 11. és 14. között. A program keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységeket változatos helyszíneken, a legkülönbözőbb módokon segítve a rászoruló embereken és környezetükön. (Például kerítésfestés, épület-felújítás, faültetés, emlékművek rendbetétele, erdők megtisztítása, kirándulás mozgássérültekkel, foglalkozások idősekkel, betegekkel, stb.) A résztvevők megtapasztalhatják határaikat, s barátaikkal együtt nem mindennapi élményekkel gazdagodhatnak.... Az esemény fővédnöke idén Hirling Zsolt, a londoni olimpián induló evezős, aki 2005-ben világ-, 2007-ben Európa-bajnoki címet szerzett, s tavaly – az élsporttól átmenetileg visszavonulva – egy kenyai árvaházban önkénteskedett. „Az árvákból hihetetlen szeretet árad, megtanultam tőlük, hogy a legapróbb dolgoknak is mennyire lehet örülni" – mondta afrikai tapasztalatairól. A programra 5-25 fős csoportok jelentkezését várják, olyanokat, akik kompromisszum nélkül vállalják, hogy abban az önkéntes feladatban segítenek majd, amelyet a szervezők – életkorukat és lehetőségeiket figyelembe véve – találnak számukra. Regisztrálni a www.72ora.hu honlapon keresztül, 2012. október 1-ig lehet. (forrás:reformatus.hu)

Oldal : 123456789101112131415
1617181920212223242526


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg