2018. Május 22. Kedd Júlia, Rita napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Utazás anyukámmal
2018-05-08 15:54:59

...Ő meg vasuton közlekedett, neki már az volt a természetes, nekünk pedig az autó. Ott ül a hátsó ülésen és nézi a tájat, megkérdezi, hogy ez már Hajdúszoboszló? Hol járunk? ...

Magyarország

2015-01-29 15:05:04

torkos.jpgTorkos Csütörtökön -az idén 2015. február 19-én- mindenki féláron ehet és ihat az akcióhoz csatlakozott éttermekben. A Torkos Csütörtök programban résztvevő éttermek ezen a napon 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek. A választási lehetőséget a vendéglátó éttermek a rendezvény hetében és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap kínálatuk alapján biztosítják. Külön, erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. Az idei Torkos Csütörtökön a Magyar Turizmus Zrt. a minőségi magyar sertéshús fogyasztását szeretné népszerűsíteni a torkoskodó vendégek körében. Torkos Csütörtökön is lehet SZÉP Kártyával fizetni ott, ahol ezt az éttermek egyéb napokon is elfogadják.(forrás:programturizmus.hu)

2015-01-21 11:17:01

kem__nyhenrik.jpgProgramok Kemény Henrik emlékére. 2015. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a Vigadó egész napos ingyenes rendezvényekkel várja az érdeklődőket. Szervusztok, pajtikák! címmel 15 órakor a Szombathelyi Mesebolt Bábszínház tart bábelőadást gyermekek számára a Kamaraszínházban. 16 órától interaktív drámapedagógiai foglalkozásra és bábkészítésre nyílik lehetőség a Makovecz teremben. (A részvétel regisztrációhoz kötött, regisztráció a Vigadó honlapján.)
A Pesti Vigadóban február 1-jéig látható az a tárlat, amely a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) néhai tagjának munkássága előtt tiszteleg: a Kossuth-díjas bábművészre emlékezve a Kemény Bábszínház hagyatékából mutatnak be válogatást.(forrás:szarnyas-sarkany.hu)

2015-01-13 15:13:05

legszebb_kpnyha_kert.jpgAz országos program az otthoni kertgazdálkodást hivatott népszerűsíteni a lakosság körében, szakmai előadásokkal, fórumokkal segítve az újonnan csatlakozókat és a ma is aktív résztvevőket, valamint díjazva a legszebb kertek művelőit. Csatlakozási határidő: 2015. február 28. A 2015 év fókuszba állított témája a „Gyógy- és fűszernövényeket a kertekbe, udvarokba” – melyről a növénytársításokkal együtt előadásokban kívánunk tájékoztatást adni. Kiemelt téma marad a „Madárbarát kert” is, hiszen a környezettudatosság és a természetvédelem nagy hangsúlyt kap a programban. A program kiemelt célja továbbra is a gyermekek bevonása a kertművelésbe, megszerettetni velük a kerti munkát, ennek jegyében 2015-ben az „Én kis kertet kerteltem…” elnevezésű gyermek fotópályázatot hirdetünk.
A programban való részvétel feltételei
- az illető a programhoz önként kíván csatlakozni,
- rendelkezik saját tulajdonú vagy számára megművelésre átengedett balkonnal, kerttel, udvarral, telekkel, földterülettel, ahol
- konyhakerti zöldségeket/gyümölcsöket termeszt.
Várjuk csatlakozási szándékát:
- Településeknek, - határon túli testvér településeknek
- Szervezeteknek (egyesületek, civil szervezetek)
- Csoportoknak (be nem jegyzett kertbarátkörök stb.)
amelyek felvállalják a települési verseny lebonyolítását, és az országos díjra jelölést.
Kategóriák
- Balkon - erkélyen kialakított
- Mini - 50 m2-ig
- Normál - 50 m2 felett
- Zártkert 1. - Zöldséges
- Zártkert 2. - Gyümölcsös
- Zártkert 3. - Vegyes
- Közösségi - csoportok, szervezetek
Elvárások – bírálati szempontok
- Minimum 5 féle növény/gyümölcs
- Balkonon 5 edény - 3 féle növény
- Gondozott kert, rendezett környezet
- Öko/bio-módszerek alkalmazása
- Permetezésnél– Permetezési napló
- Öntözés esetén – csapadékgyűjtés
- Gyógy és fűszernövények
- Technológiák
- Komposztálás
- Madárbarát kert
- Másod / harmadvetés
- Minőségi növények
Csatlakozási lehetőség az országos programhoz - Szándéknyilatkozat letöltése a www.legszebbkonyhakertek.hu oldalról, - A kitöltött szándéknyilatkozat megküldése:  Karcagi Polgármesteri Hivatal, 5300 Karcag, Kossuth tér 1. Kovács Szilvia (a képen) ötletgazda részére. További információk a www.legszebbkonyhakertek.hu honlapon, valamint telefonon: +36-30/9854-106, e-mailen: legszebbkonyhakertek@gmail.com. (forrás:sokszinuvidek.hu)

2015-01-12 18:40:32

10882283_299834873548823_6579400139020706539_n.jpgÉlelmiszergyűjtő ládát helyezett ki Morvay Imre Pio atya kezdeményezésére a Pécsi Irgalmas Rend kórháza Munkácsy utcai kerítésére. „Enni adok - enni kapok” ez a felirat szerepel a szekrényen, amelynek már néhány hét alatt nagy sikere lett. Az Aki szeretne segíteni az beletesz egy adag ételt, konzervet vagy kenyeret, aki pedig rászorul az kivesz annyit, amennyire éppen szüksége van. Art’húr azért teszi közzé, hátha követői lesznek más településeken is.(forrás: www.facebook.com/arthurirodalmikavehaz)

2014-12-24 08:16:50

Dia1_1.JPG

2014-12-10 09:05:02

_varosligetbalatonikor.jpgNyugat-Európában számos helyen rendeznek olyan adventi vásárt, ahol egy egész régió mutatkozik be a nagyobb, fővárosi közönségnek - Budapesten mindeddig nem volt ilyen. Az első régiós tematikájú adventi szalont a Balatoni Kör a Magyar Turizmus Zrt. segítségével hagyományteremtő szándékkal hívja életre. A szervezők téli élményekkel teli programokkal és a legfinomabb balatoni ízekben-zamatokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket 2014. december 14-én, vasárnap a Városligetben. Karácsonykor is legjobb ajándék a Balaton! A műjégpálya dísztermében különleges, szalon jellegű vásáron a Balaton legismertebb borászai és termelői állítanak ki. Ha valaki téli Balaton-élménnyel szeretné meglepni szeretteit az esemény ideje alatt jelentős kedvezménnyel tud foglalni a turisztikai szolgáltatóknál. A vásár látogatói kiváló kézműves kínálatból kóstolhatják végig a Balaton legjavát és tóparti hétvégét is nyerhetnek. Az esemény fő attrakciója: BORKARÁCSONYFA állítás a műjégen. A Balatoni Kör borászai palackjaikból látványos Borkarácsonyfát állítanak a jégen és bort kínálnak a korcsolyázóknak. Az eseményt Dr. Ruszinkó Ádám, a turizmusért felelős helyettes államtitkár nyitja meg. A Borkarácsonyfa a téli Balaton szépségére és izgalmas kínálatára hívja fel a figyelmet a „Karácsonykor is legjobb ajándék a Balaton!” szlogennel. A szervezők célja, hogy a tavat szeretők Balaton-élményt ajándékozzanak egymásnak, akár kézműves termékek, akár egy tóparti Szilveszter, wellness hétvége vagy bortúra formájában. A Borkarácsonyfa mellett a borászok közösen fogják meggyújtani az ezüstvasárnapi gyertyákat a meglepetés-dizájnnal készített adventi borkoszorún, majd rövid karácsonyi ünnepséget tartanak az adventi vásár helyszínén, a műjégpálya díszteremében.A Balatoni Kör számos meglepetéssel készül a rendezvényre, többek közt a rendezvény kabalájaként cool napszemüveges, vitorlázó „hipster”-Mikulással, fakutyákkal, a rendezvényen debütáló Balatoni Kör borbonbonokkal, melyek révén csokiba öntve is körbe lehet kóstolni a Balatont. Kiállítók: Gasztronómia: Balatonízlelő kézműves delikatesz termékek, Balaton-felvidéki Nemzeti Park kézműves termékei és szolgáltatásai, Bergmann Cukrászda, Gurmi delikatesz, Pach Gábor pálinka- és gyümölcs wellness, Kistücsök Étterem delikatesz termékei. Bor:Bezerics, Bujdosó, Istvándy, Konyári, Laposa, Légli, Pálffy, Szent Donát, Szeremley, Váli, Villa Tolnay.Díszvendégek a Somlói Borvidékről: Kreinbacher és Tornai.Turisztika: Hotel Bonvino Badacsony, Magyar Turizmus Zrt. (forrás:zipp.hu)

2014-12-05 13:21:17

m__zeskal__csfalva.jpgGeresdlakon 2014-ben is kisütötték a mézeskalácsfalut. (fotó: Gaál Mária) A településen már november elején elkezdődött a karácsony, ugyanis több mint egy hónapig készültek a mézeskalács épületek. „ezek sima cukormáz és mézeskalácstészta, tehát ehető” Bár íncsiklandó illatuk van, ezeknek a mézeskalácsoknak ellen kell állni.  Az ízüknél ugyanis fontosabb az aprólékos, szemet gyönyörködtető megformázásuk. Az egész települést kisütötték és megformázták a geresdlakiak. Itt van az óvoda, a templom, a polgármesteri hivatal, a takarékszövetkezet és a bolt lekicsinyített mása is az asztalon. Hesz Anna - Geresdlak - „én a templomot tudom megmondani, azt én csináltam a párommal, ez tulajdonképpen maga a sütés miután 30 darabból áll, itt több napi sütés és egy összeállítás majdnem egy nap. Cukormáznak meg kell kötni, utána lehetett díszíteni, tehát mindegyikre, a kisebbekre is pár napot kellett szánni.” Szinte az egész falu összefogott. November eleje óta készültek a kis épületek a konyhákban. Több mint 60 kilo lisztet, és több tucat tojást használtak fel. A faluban már hagyomány van az épületek mézeskalácsból való megformázásának. Ennyi utca és ház azonban még soha nem készült el, mint az idén. Habjánecz Tibor – polgármester: „2009 óta valóban minden évben asszonyaink és lányaink megcsinálják a geresdlaki mézeskalácsfalvát és geresdet, kisgeresdet és püspöklakot egy maketten ábrázoljuk” Várhatóan tavaszig lesz majd látható mézeskalácsfalva. Aztán mindenki hazaviheti a saját házikóját. A geresdlaki asszonyok azonban már most tudják, hogy jövőre még tovább fejlesztik a kiállítást.(forrás: pannonkronika.hu)

2014-11-29 18:22:47

vors_betlehem_1.jpgAdvent első vasárnapján 2014. november 30-án Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel áldja meg és adja át a betlehemet a Somogy megyei, zarándokhellyé vált Vörsön, és nyitja meg a karácsonyi készületi időszakot. A templomban előadások kísérik az adventi vasárnapok ünnepi szentmiséit – számolt be Mód Miklós plébános az MTI-nek pénteken. Példa értékű összefogással elkészült a világ legnagyobb templomi betlehemének számító, ötven négyzetméteres bibliai életkép Vörsön, amely tavaly több mint 10 ezer embert vonzott a 480 lelkes somogyi kisfaluba. A bibliai életképet advent első vasárnapjától február 2-ig lehet megtekinteni, naponta 9 és 17 óra között, ingyenesen. A betlehem megépítését 26 évig irányító Futó Péter idén elhunyt, így az ő tiszteletére a tavalyihoz hasonlóra, igen részletgazdagra építették most is a betlehemet, ami a bibliai tájat a magyar kultúra jellegzetes elemeivel vegyítve jeleníti meg, természetes alapanyagok felhasználásával. A Kis-Balaton szomszédságában fekvő település római katolikus templomában először 1948-ban építették meg a Jézus születését bemutató betlehemet. Az elmúlt évtizedekben egyre bővítették az építményt. A további terjeszkedésnek határt szabott a templom nagysága, így az utóbbi években már nem az életkép növelésére, hanem a részletek rekonstrukciójára, tökéletesítésére és újításokra fordították az alkotók az energiát. A helyi közösség kiemelten ápolja a térség hagyományát a bábtáncoltató betlehemi játéknak is. A külföldiek és külföldön élő, karácsonyra hazalátogató magyarok által is előszeretettel látogatott vörsi betlehem ünnepi megnyitója vasárnap 14 órakor lesz. Korzenszky Richárd tart előadást, majd ünnepi aranymisében áldja meg a bibliai életképet, megnyitva a karácsonyi készületi időszakot. A szentmisén fellép Pörneki Anikó énekművész, akit Pécsi László karnagy kísér orgonán. Arról, hogy a következő adventi vasárnapokon kik tartanak szentmisét és kik lesznek a fellépők, a vörsi egyházközség honlapja közöl további információkat. Az idei adventi időszakra eddig már 30 csoport jelezte érkezését Vörsre, amelynek betleheme 2007 óta a Somogy Megyei Közgyűlés által alapított Örökségünk – Somogyország Kincse cím birtokosa.(forrás: bonum.hu / MTI)

2014-11-25 13:32:18

tatai_nagy_plat__n_31..jpgA tatai Öreg-tó partján álló platánfa nyerte 2014-ben az Év Fája-díjat az Ökotárs Alapítvány vetélkedőjén, amelyen az egyes közösségek számára különös jelentőséggel bíró fák közül választották ki a győztest. A Hős Fa címet egy bezárt újlipótvárosi óvoda területén álló jegenyefa kapta. A fa a helyi lakók jelképévé vált, akik azt szeretnék elérni, hogy a terület közösségi tulajdonban és használatban maradjon. Az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a mikepércsi ezeréves Rákóczi-tölgy nyerte el. A döntősöket köszöntő pénteki eseménynek a budapesti docuArt Dokumentumfilm-gyűjtemény és Mozi adott helyet. Az Év Fája egy speciális kezelésre feljogosító utalványt kapott, a Hős Fa jutalma egy állapotfelmérő szakmai vizsgálat és kezelési javaslat. Az Országos Erdészeti Egyesület különdíjasa a fához kapcsolódó programokra kapott támogatást. A hazai Év Fája részt vesz a jövő év elején rendezendő európai versenyben is, amelynek győztese az Év Európai Fája címet nyeri el - tájékoztatta az Ökotárs Alapítvány az MTI-t. Az Ökotárs Alapítvány 2010 óta minden évben megszervezi az Év Fája versenyt, olyan fák vetélkedését, amelyek különösen fontosak a körülöttük élő közösségeknek. Az alapítvány a fák természetben betöltött szerepén keresztül akarja felhívni az emberek figyelmét a környezettudatosságra. A verseny ötéves története alatt több mint 300 fát neveztek civil szervezetek, iskolák, családok, néha egész faluközösségek. Idén 66 jelölt közül a szakmai zsűri 15 döntőst választott, amelyekre bárki szavazhatott október végéig. Az Ökotárs Alapítvány a zöld mozgalom erősítésén, támogatásán keresztül kíván hozzájárulni egy környezettudatos, a nyilvánosság részvételén alapuló demokratikus intézményrendszer és társadalom kialakulásához. A környezetvédő mozgalom fejlődését adományokkal, tréningekkel, ösztöndíjas programokkal és szükség szerint szakértői, illetve technikai segítségnyújtással támogatja.(forrás:richpoi.com/MTI)

2014-11-25 09:04:17

250px_Eger_minaret_irgalmasok.jpgMég az idén négy oldalról megtámasztják a felújítás előtt álló egri Minaretet. Ez a munka 20 millió Ft-ba kerül, a rekonstrukció következő üteme pedig mintegy 200 milliós összegre tehető – mondta el sajtótájékoztatón Habis László Eger polgármestere. Európa legészakibb, épen megmaradt török emlékének megerősítése és felújítása a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, valamint Törökország nemzetközi kapcsolatokért felelős ügynöksége (Turkish International Cooperation and Coordination Agency: „TICA”) együttműködésében valósulhat majd meg. Miután Habis László májusban Şakir Fakili budapesti török nagykövettel tárgyalt a fővárosban, augusztusban Egerben fogadta a török miniszterelnökséghez tartozó szervezet egyik európai vezetőjét, Dr. Mahmut Ceviket. Az utóbbi egyeztetésen a torony alapjának megerősítéséről, valamint az ehhez kapcsolódó, kulturális területet érintő lehetőségekről esett szó. Ezt követően szakmérnökökből álló török delegáció is járt Egerben. A tulajdonos Magyar Államot képviselő MNV Zrt. tájékoztatása szerint az egri Minaretet még a 2014-es évben megtámasztják négy oldalról, majd elkezdődik a régészeti munka, a falkutatás és az alap feltárása. Ez a tevékenység a közlekedést nem akadályozza majd, így a környező utcákban nem jár forgalmirend-változással. A Minaret felújításának 2. üteme az alap megerősítése és - a talapzattól kezdve - a külső-belső felületek kb. egyharmad részének felújítása lesz, kőcserékkel, belső megerősítéssel. A 3. ütem a felső, kétharmad résznyi szakasz homlokzati helyreállítását jelenti, kőcserékkel. A fenti munka megkezdése előtt - a testület november 20-i ülésén - Eger Közgyűlése módosította a közterületek eltérő használatáról szóló önkormányzati rendeletet. A változás lényege, hogy olyan, kiemelt jelentőségű állami ingatlanok felújítása/veszély-elhárítása során, mint a Vár, vagy a Minaret, a közterület-használati megállapodás megkötésekor kizárólag ÁFA-fizetési kötelezettség keletkezzen. Eger ezzel is támogatja a város kiemelten fontos, a török korhoz kötődő emlékeinek karbantartását, felújítását.(forrás:egriugyek.hu)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
31323334353637383940414243


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg