2018. Június 22. Péntek Paulina napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

Magyarország

2012-04-16 13:44:25

bal__zs.jpgA Keresztény Kultúrszövetség szervezésében 2012. április 25-én szerdán 19:00 órai kezdettel a budapesti Párbeszéd Házában, (Horánszky u. 20, 1085 Budapest) Szabó Balázs (Szabó Balázs Band) előadóművész "Énekelt versek" című estjére kerül sor. Balázs különleges szolgája a Jóistennek. Bábszínész, táncházakban muzsikál és nagyszerű dalokat ír, vagy verseket zenésít meg. Varázsol ezerféle módon, de mindig ugyanúgy: alázattal és derűvel. A keresztény ember öröme járja át őt, s csak muzsikál, muzsikál...várva a Megváltót. Játszik nekünk és beszél Isten-keresésről, kérdésekről, zenéről. És varázsol. További információ: keresztenykulturszovetseg@gmail.com A belépés díjtalan, de a szervezési költségekre adományokat elfogadunk. (forrás: facebook - foto: Bergics Balázs)

2012-04-16 11:11:10

tormayCecile2.jpgTormay Cécile és a Napkelet címmel rendezett tudományos konferenciát a Magyar Írószövetség 2012.április 14-én a Bajza utcai székházában. Az egész napos tanácskozás célja az volt, hogy az évtizedekig felejtésre ítélt, de ismét egyre népszerűbb írónő életművét az irodalomtudomány eszközeivel tekintsék át és értékeljék. A nádudvari felmenőkkel bíró írónőről  halálának 75. évfordulója kapcsán emlékeztek meg, s mivel  ismét egyre népszerűbb az olvasók körében, a Nemzeti Alaptantervbe is javasolták a felvételét, holott sok tévképzet kering róla, mivel utoljára 1939-ben, Hankiss János, debreceni irodalomtörténész írt róla monográfiát – foglalta össze a tanácskozás szervezésének okait Kollarits Krisztina, aki több mint tíz éve foglalkozik az írónővel, róla írta doktori disszertációját, és 2010-ben jelent meg „Egy bujdosó írónő – Tormay Cecile” című kötete. – Azért is tartjuk fontosnak, hogy beszéljünk például róla, mert 1989-ig az úgynevezett nemzeti-polgári írókkal nem nagyon foglalkozhatott az irodalomtörténet, és azóta is kevés tudományos igényű munka jelent meg Tormayról is." (forrás:OrientPress Hírügynökség)

2012-04-12 14:47:08

nv_logo_nyito.png2012. április 12-13-14-én Újbudán, a TEMI Fővárosi Művelődési Házában megrendezésre kerül az V. InternetVers Fesztivál, melynek keretében kortárs költők verseire született dalokat mutatnak be a résztvevő verséneklő szólisták és zenekarok. A fesztiválon maguk a költők is jelen lesznek, így élőben hallhatják verseik dallá változását. A rendezvényen három nagy magyar költő, Áprily Lajos 125., Karinthy Frigyes 125. és Gál Sándor 75. születési évfordulójáról is megemlékeznek. A fesztivál „hozadéka” A versküldő szakaszban (2011. október 17-től 2012. január 31-ig) 184 költő összesen 1361 verse, dalszövege került a honlapra. (www.netversfeszt.hu) Háromtagú irodalmi zsűri (Szentmártoni János József Attila-díjas költő, szerkesztő, a Magyar Írószövetség elnöke, Simon Adri költő, szerkesztő és Janox költő, író, szerkesztő) a beérkezett írásműveket értékelte, 99 költő 240 versét emelte be az úgynevezett Versszalonba. A fesztiválszervezők a már zsűrizett versekre várták a pályázati dalok beküldését. A 2012. március 12-én zárult dalbeküldési időszakban 57 dalszerző összesen 231 dala került a fesztivál honlapjára. Ezek a dalok a fesztivál honlapján megjelent versekre történt versmegzenésítések, továbbá a fesztivál évfordulós költőinek, Áprily Lajos, Karinthy Frigyes, és a Felvidéken élő Gál Sándor verseire komponált zeneművek. Háromtagú zenei zsűri tagjai (Huzella Péter Kossuth-díjas dalszerző, előadóművész, F. Sipos Bea és Faggyas László, a Hangraforgó együttes dalszerzői és előadói, valamint az InternetVers Fesztivál ötletgazdái és szakmai szervezői) a beérkezett dalokból 36 produkciót ítéltek alkalmasnak arra, hogy meghívják a fesztivál színpadjára, hogy a találkozó alkalmával közönség és az érintett költők jelenlétében dalaikat élőben bemutathassák. A fesztivál nemzetközi jellegét is bizonyítja, hogy versek érkeztek Kanadából, Írországból, Kárpátaljáról, Erdélyből, dalokkal pályáztak Németországból, Erdélyből, Délvidékről, valamint Magyarország mind a négy sarkából - szólisták és zenekarok, gyermekek és nagyszülők, amatőrök és profi előadók, „fűzfapoéták” és József Attila-díjas költők. Az országban jelenleg ez az egyedüli fesztivál, amely pályázási, zsűriztetési, bemutatkozási lehetőséget biztosít amatőr versírók és verséneklők számára - az alkotók találkozását, szakmai együttműködésüket elősegítve.

2012-04-12 09:39:19

bécsitakaritás_1.jpg„Bécs hősei ismét akcióban” a mottója az idei bécsi nagytakarításnak, amelyet 2012. április 23. és május 8. között hajtanak végre az osztrák fővárosban. Bécs – akárcsak a korábbi években – idén is számít az önkéntesekre, akik telefonon jelezhetik részvételi szándékukat. „Nem arról van szó, hogy a lakosság végezze el a köztisztaságiak helyett a munkát – ők egész évben nagy elánnal végzik a dolgukat. Hanem amit az ember egyszer maga takarított ki, arra jobban is vigyáz” – magyarázza az akció lényegét Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok. A lakosságot is megmozgató nagytakarítást 2006 óta rendezik meg, tavaly már csaknem 12 ezer bécsi segítette a köztisztasági ügyosztály, az MA 48 munkatársait. Főleg iskolák, óvodák, egyesületek és magánszemélyek jelentkeznek a városszépítésre. A takarításhoz az eszközöket – láthatósági mellényt, gumikesztyűt és szemeteszsákot – az MA 48 biztosítja, és az összegyűjtött hulladék elszállításáról és megfelelő feldolgozásáról is ő gondoskodik. A tavaszi nagytakarítást még a vizek sem kerülhetik el: április 28-án több mint száz búvár kutatja át az Új Duna medrét különböző „kincsek” után. A felszínre hozott tárgyakat csónakokba pakolják és a partra viszik, ahol az MA 48 munkatársai veszik kezelésbe a szemetet. A víz alatti nagytakarítás egyben. (forrás: gondola/Compress)

2012-04-06 07:37:03

felt__mad__s.jpg

Áldott ünnepet kívánok minden 3föld olvasónak!

2012-04-02 13:57:42

f__ld__r__ja.jpgA WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezése a Föld Órája akció, melyhez Kisújszállás is csatlakozott. 2012. március 31-én este fél 9 és fél 10 között lekapcsolták a Városháza fényeit. Az akció 60 perces sötétséggel jelezte, hogy figyelnek Kisújszálláson is a bolygóra!
„Az idei WWF Föld Órája hatalmas siker volt. A nagyvilágból összesen 150 ország és 6494 város csatlakozott, ami több mint eddig bármikor. Hazánkban is túlszárnyaltuk a tavalyi akciót, idén összesen 93 település,467 vállalat és intézmény és közel 9000 magánszemély csatlakozott.” – mondta az esemény után Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója. „A WWF Föld Órája azonban nem csak arról szól, hogy évente egy órára lekapcsoljuk a fényeket. A kezdeményezés célja egy élhetőbb, fenntartható jövő kialakítása. Ehhez nagyon fontos a környezettudatos életmód, amelynek szimbólumává vált ez a mozgalom. A bolygó védelmében tett lépéseket ez az akció motiválja, és a sikerek azt igazolják, hogy a 60 perces sötétségen túl a hosszú távú eredmények sem maradnak el.” – tette hozzá az igazgató. (forrás:foldoraja.hu)

2012-03-24 18:31:34

oraatallitas.jpg
2012. március 25-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 2 órakor 3 órára kell igazítani az órákat.

2012-03-24 07:03:17

Barackvir__g.jpgOrszágos mozgalom indult az őshonos gyümölcsfáink megőrzéséért: Zala és Vas megyei civilek felhívására több magyarországi településen ültetnek ritka gyümölcsfákat Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, 2012. március 25-én. A kezdeményezést a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) is támogatja, hiszen valamennyiünk érdeke, hogy a Kárpát-medencében régóta termesztett gyümölcsfajták, illetve tájfajták fennmaradjanak, újrahonosodjanak. Az Európai Unió jóváhagyta az őshonos gyümölcs tájfajták szaporítását és árusítását lehetővé tévő rendeletet, így a tárca a jogszabály megjelentetésével is hozzájárul a kezdeményezés sikeréhez. A minisztérium feladata, hogy a „száműzetésben tartott”, elfelejtett fajtákat újra divatba hozza, színesítve ezzel a választékot. Az üzletekben alig néhány zöldség- és gyümölcsfajta közül válogathatnak a fogyasztók, pedig több ezret őriznek belőlük a hazai génbankok. Régi őshonos tájfajtáink, mint a Szomolyai fekete cseresznye, a Gönc vidéki sárgabarack vagy a Szentesi rózsavirágú naspolya nemcsak az íz és a gazdag beltartalom miatt értékesek. Ezek a fajták az évszázadok során tökéletesen alkalmazkodtak a környezetükhöz, ellenállóak, és általában nem igényelnek vegyszeres kezelést sem. Az akciót Kovács Gyula pórszombati erdész, örökségvédő gyümölcstermesztő kezdeményezte. Felhívásában azt kéri, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján mindenki oltson, ültessen egy fát nagyszülei hagyatékából, ezzel őrizze meg a jövőjét. Ő maga több mint száz őshonos gyümölcsfajta oltványát gyűjtötte össze és neveli Medes-hegyi birtokán....Tavaly szeptemberben a VM képviselője is aláírta azt a megállapodást, melyet Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa kezdeményezett Magyarország természeti örökségének megóvásáért. Az együttműködési programban a VM intézményeinek fajtagyűjteményeiből, illetve a Kárpát-medencei Gyümölcsészeti Hálózat tagjaitól származó csemetéket és szaporítóanyagokat kaphatnak az egyházi és önkormányzati kertek és földek. A cél a tájfajták feltérképezése, helyi és országos adatbázis, illetve fajtagyűjtemények létrehozása. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, március 25-e Jézus Krisztus fogantatásának ünnepe. Magyar elnevezése onnan ered, hogy nálunk ekkor oltják a gyümölcsfákat. Ez az ünnephez fűződő hiedelmekben is tükröződik: Göcsejben például úgy tartották, hogy nem szabad letörni vagy levágni azt a fát, amelyet ezen a napon oltanak, mert vér folyik belőle. (forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

2012-03-23 09:12:59

malac.jpgEgy bankókkal kitömött malac – Marie Cochon – invitálja sétára 2012.március 23-án Bécsben azokat, akiknek elege van a kapzsiságból és a korrupcióból. A művészeti akció központi kérdése, hogy mit tehetünk a szerzésvágy ellen? Az akció kitalálója Nikolaus és Barbara Eberstaller művészpáros, akik erre a napra hirdették meg „Marie 1. sétáját” Bécs belvárosában. A Stephansdom elől induló menet végső célja az osztrák parlament épülete, útközben pedig a kapzsiság különböző helyszínei előtt haladnak el, ahol a művészpáros által előkészített akciók várják a résztvevőket. Így például pénzt is osztanak majd a járókelőknek. Ezek azonban nem igazi bankók, hanem a művészpáros által kitalált bankjegyek, Honey-k. A pénzeken arcképek vagy építészeti motívumok helyett kínzási módszerek és szemétdomb láthatók, amelyek a hét fő bűnre utalnak. A sorszámot pedig háborúk dátumai helyettesítik. Honey-vel van kitömve Marie is, akinek nemcsak pénz a takarmánya, de az folyik ki az oldalán is. A malac egyébként 2011-ben született egy alsó-ausztriai hízlaldában, ahol az AT 315424942858-as számot kapta. A 120 kilós hízót tavaly vágta le egy burgenlandi mészáros, hogy 2012-ben Marie Cochon néven kezdhessen új életet. Az egyetlen államhoz sem tartozó Marie első nyilvános szereplése lesz a bécsi, amelyet egy berlini követ március 30-án. Ezt követően a KunstBüroBerlin „Aranyketrec” című kiállításán láthatja a közönség. Aki akarja, az meg is hívhatja magához a malacot, akinek a mottója: „Ha az okosak engednek, a szamarak maradnak hatalmon”. (forrás:Marie Cochon honlapja: www.marie-cochon.at/ gondola.hu)

2012-03-17 11:37:19

hevjo_1.jpgA magyarországi Berekfürdő nemcsak sűrűn látogatott termálfürdőjéről híres,a kultúra is nagy becsben van a Karcag közeli népszerű településen. Szép hagyománya van a községben az évről évre megszervezett képzőművészeti alkotótábornak és az írótábornak is. Az alkalmi író- és művésztelep vendégei nyaranta számos rendezvénnyel lepik meg a közönséget,és vonzzák a fotósokat,a médiát is. Ezt is tükrözi a fenti címmel rövidesen Marosvásárhelyen megnyíló kiállítás. 2012. március 22-én délután 6 órai kezdettel a Bolyai téri unitárius egyházközség Dersi János-termében Kocsis Csaba fotográfus mutat be válogatást berekfürdői felvételeiből. A tárlatnyitón a vendég munkásságát, fotóit Gálfalvi György ajánlja a közönség figyelmébe. Ezt követően A (fürdő)kultúra és idegenforgalom Berekfürdőn című előadás hangzik el. Előadó a község polgármestere, dr. Hajdu Lajos. A képen Gittai István költő örül Berekfürdő gyógyító vizének. (forrás:e-napujsag.ro)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
31323334353637383940414243


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg