2018. Május 22. Kedd Júlia, Rita napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Utazás anyukámmal
2018-05-08 15:54:59

...Ő meg vasuton közlekedett, neki már az volt a természetes, nekünk pedig az autó. Ott ül a hátsó ülésen és nézi a tájat, megkérdezi, hogy ez már Hajdúszoboszló? Hol járunk? ...

Magyarország

2012-07-12 08:15:31

benko_lilla_meghivo2.jpg
Ma, 2012. július 12-én csütörtökön 18:00-kor nyílik Benkő Lilla festőművész kiállítása Budapesten a DBH Irodagalériában. A tárlat megtekinthető 2012. szeptember 15-ig munkanapokon 8:00-tól 18:00 óráig. A kiállításmegnyitón köszöntőt mond dr. Erdei Sándor a DBH Group vezérigazgatója, a kiállítást megnyitja: Sánta Kristóf.

2012-07-11 06:51:08

_fuszerpaprika.jpgAz Európai Bizottság 2012. július 3-án jegyezte be az elnevezést az oltalom alatt álló eredet-megjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába – tájékoztatott Bagó Zoltán, kalocsai Európai Parlamenti képviselő... Azzal, hogy a kalocsai fűszerpaprika is bekerült a jegyzékbe, védettséget szerzett az elnevezés használatával előforduló visszaélések ellen, mivel a termék előállítása kizárólag a termékleírásban meghatározott területen, az ott szereplő kritériumok alapján készülhet. A nyilvántartás másik nagy előnye az uniós szimbólum-használatában rejlik, amely beazonosíthatóvá, és az európai köztudatban is a legmagasabb minőségű termékek közé emeli ezt a magyar terméket. A bejegyzés napjától kezdődően valamennyi Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény elnevezéssel forgalomba hozott termék címkéjén meg kell jelennie az „oltalom alatt álló eredetmegjelölés” címkének és a vonatkozó uniós szimbólumnak. “Óriási lehetőség ez Kalocsának, hiszen a teljes kontinensen ismert lesz a neve, és most már európai szinten elismerten egyet fog jelenteni a minőséggel és a megbízhatósággal” - hangsúlyozta Bagó Zoltán, aki ehhez még hozzátette, hogy 'Kalocsa felkerült a világtérképre, szinte az összes nagy sztár kalocsai hímzésű ruhákban jár, és most az EU is felvette a védett termékek listájára a kalocsai paprikát... Az uniós nyilvántartás tizenegy magyar földrajzi árujelzőt tartalmaz. A Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény mellett többek közt a Szegedi (téli)szalámi, a Csabai és a Gyulai kolbász, a Hajdúsági torma, a Makói (vörös)hagyma, a Gönci kajszibarack, valamint a Szegedi paprika és a magyar szürkemarha-hús szerepel a nyilvántartásban. (forrás: OrientPress Hírügynökség)

2012-06-28 08:35:10

b__nkit__.jpgÖrömzenekarok ajándékkoncertje a Bánki Nyár rendezvénysorozat keretein belül. Ingyenes mikrofesztivál a gyönyörű tóparton, a rockért a bluesért, a zenéért a bánki önkormányzat támogatásával 2012. június 30-án, szombaton a Nógrád megyei Bánkon. Gyere el, ha még elhiszed, a zene, a szeretet, a hangulat nem pénzből van!  (forrás:www.bluesfathers.hu)

2012-06-18 09:39:53

_magyar_belyeg1.jpgA Magyar Posta Európa-bélyege idén is első helyezést ért el az Európa legszebb bélyegeit kereső PostEurop internetes közönségszavazáson, a második helyezett Törökország, a bronzérmes Horvátország lett, a szakmai díjat Oroszország kapta. A posta idei pályázata kétféle bélyegképet tartalmazott, amelyet Rozmann Ágnes grafikusművész tervezett. A főmotívum Magyarország online jele, a „hu” felirat, amelyet az egyik bélyegképen a világörökség részét képező pannonhalmi apátság könyvtárának részletei, a másik bélyegképen – amely a díjat elnyerte – paprika és szőlő tölt meg tartalommal. A bélyegblokk-keretrajz bal oldalán az apátság épülete, jobb oldalán pedig a Balaton látképe látható. A kisív ofszeteljárással, százezer példányban készült a Pénzjegynyomdában. A PostEurop (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában, úgynevezett Európa-bélyeget bocsássanak ki. 2012-ben a bélyegek témája a látogatás volt. Az eredményt a Párizsi filatéliai fórumon hozták nyilvánosságra. (forrás:richpoi.com)

2012-06-15 11:56:37

t__nc3.jpgÚjabb Guiness-rekord dőlt meg, ezúttal a Margitszigeten, ahol 5188-an lassúztak egyszerre 2012. június 9-én, szombaton kora este. Az eddigi világrekord 5030 ember volt, így mostantól ezt is mi, magyarok tartjuk. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban megrendezett lassúzást a Milka szervezte a “Merj gyengéd lenni” kampány keretében. A cél az volt, hogy többen lassúzzanak egyszerre, mint bárhol máshol a világon. Előzetesen a résztvevők szavazhatták meg, melyik számra táncoljanak, és ez végül Adele: Someone Like You című slágere lett. A hét órás tánc előtt énekesek szórakoztatták a közönséget, de a fő attrakció természetesen maga a lassúzás volt. Hatalmas üdvrivalgás fogadta, amikor bejelentették, megdőlt a Guiness-rekord, és innentől mi, magyarok tartjuk az új rekordot, 5188 lassúzóval. Pedig voltak, akik fel sem vetették magukat a hivatalos listára, de így is meglett! (forrás:szeretlekmagyarorszag.hu)

2012-06-11 12:54:02

MV_1.jpgBudapesten és hat másik helységben (Balatonlelle, Fonyód, Szeged, Máriapócs, Nyírbátor, Örkény) kerül megrendezésre 2012. július 1-je és 8-a  között a Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata, amelyre eddig 42 ország képviseletében jelezték részvételüket honfitársaink. A közvetlen határon túli, s európai országokon kívül, a többi között Ausztráliából, az USA tíz államából, Brazíliából, Argentínából, Peruból, Indiából, Mauritániából, Nigériából, Indonéziából is érkeznek vendégek, - merthogy magyarok mindenütt vannak. Mottó: Határtalan összefogás. A rendezvénysorozat a kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek a magyar értékek és teljesítmények jó hírének népszerűsítésére és közvetítésére szerte a nagyvilágban. E gondolatkör mellé kívánják állítani a szervezők - az öt kontinensen megalakult több mint félszáz Világklub, a Magyarságszolgálati Alapítvány, számos társrendező civilszervezet és együttműködő partner, védnök - a társadalmi, a közéleti, a kulturális, a szociális, az üzleti élet, a média, a sport, valamint a karitatív és a civil szféra jeles személyiségeit. Hangsúlyozottan minden megkülönböztetéstől mentesen, befogadva más népek, nemzetek értékeit is. A rendezvény folytatása a 2011-ben, Balatonlellén megrendezett Magyar Világtalálkozónak. A rendezvény mottója: határtalan összefogás.  A nyolc nap programsorozatában mindenki talál kedvére valót, hiszen a gyermekfoglalkozásoktól kezdve a különféle kulturális és közéleti eseményeken át a szórakoztató műsorokig bőséggel lehet válogatni. A fesztivál jellegű események a budapesti SYMA Rendezvényközpontban felépítendő „Világfaluban” zajlanak, ahol a mintegy ötezer négyzetméteres területen felépített találkozó helyeken (Kárpát-medence, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ausztrália, Afrika, Ázsia, Európa) megismerkedhetnek a közvetlen határon túliak és a távolabb élő magyarok képviselőivel, szervezeteivel, továbbá a befogadó országok kultúrájával.
Magyarok a nagyvilágban
A nagyszínpadon és a Magyarok a nagyvilágban előadóteremben reggeltől estig zajlanak a programok, előadások neves személyiségek, érdekes emberek, s előadóművészek közreműködésével. Egészség témával kapcsolatos és üzleti jellegű előadásokat is hallhatnak majd az érdeklődők az emeleti előadóban, valamint bekapcsolódhatnak a jurta-sátrak meghitt beszélgetéseibe. Július 7-én este pedig a nemzeti hagyományokat is reprezentáló Magyar Világbál szórakoztató rendezvényére kerül sor. Emellett, a Találmányok tere - a korábban neves helyszíneken bemutatott, a magyar feltalálók széles körét reprezentáló Magyar Géniusz találmányi kiállítás, a Gyógyító övezet kiállítói, a Hungarikumok utcája, a Kézművesek sora, étel-ital finomságok várják az érdeklődőket. Lesz magyar és nemzetközi táncház, színészek-újságírók kispályás gálafoci, Guiness-rekord bemutató, gyermek Ki Mit Tud, és rajzpályázati kiállítás. Számos faragóművész közreműködésével készül majd el a helyszínen az Összefogás kapuja, hogy hirdesse a találkozó üzenetét – hasonlóképpen a tavalyi balatonlellei Megmaradásunkért jelképműhöz. Mindemellett számos cég, intézmény, szervezet mutatkozik be tevékenységével, szolgáltatásaival a különféle standokon.
Kárpátaljai gyermekek megsegítése
A rendezvényen két jótékonysági cselekedetre is sor kerül: a kárpátaljai rászoruló gyermekeket segítik meg ajándékadományaikkal a résztvevők, valamint a Magyar Vöröskereszt szervezésében olyan önkéntes véradásra kerül sor, amelyen feltehetően sok-sok ország állampolgára bizonyítja majd önzetlenségét. A MÁV 50 % - os kedvezményt biztosít a rendezvényre utazóknak, így sokaknak érdemes összekötniük budapesti kirándulásukat a Világtalálkozó helyszínének felkeresésével jelentős utazási költségeket megtakarítva ezzel. A 14 éven aluli gyermekek részére a belépés ingyenes, felnőtteknek 1000 forint, de ez az összeg tovább csökkenthető 50 százalékkal azok számára, akik elővételben vásárolják meg jegyüket - az egyet fizet kettőt kap akció keretében-, a Ticket Express országos hálózatában (www.eventim.hu) és személyesen Budapesten a Stefánia út 33 alatt. (Programajánló részletesen a www.vilagtalalkozó.hu honlapon)

2012-06-06 13:05:53

OLT.jpgAz Irodalmi Jelen gondozásában jelent meg Bíró Gyula-Balogh Gyula-Kocsis Csaba (a képen balról jobbra) Az utolsó párttitkár és más történetek című novellás kötete. Az Oberhauser László Társaság (OLT) három alkotója hét esztendőn át minden november 7-ére megjelentetett egy adott témára írt kis füzetet, amely akkora volt mint egy ellenőrző könyvecske. Az idei, 83. Ünnepi Könyvhéten - Budapesten -,  a Vörösmarty tér 28. sz. pavilonjánál, 2012. június 7-én, csütörtökön, öt órakor az egybegyűjtött írásaikat dedikálják. Az alkotók földijeink, hiszen Balogh Gyula és Kocsis Csaba  Nagyrábén dolgozik, Bíró Gyulával Berettyóújfalu köti össze őket.  

2012-06-05 11:49:20

lajf_logo.png2012. június 22. Programok a Bánki-tó víziszinpadán: 19:00 Benkó Dixieland Band (H) 20:30 Budapest Jazz Orchestra (H), vendég: Malek Andrea. 22:00 Sing'n Swing'n Sista's: Joan Faulkner (USA), Joanne Bell (USA), Harriett Lewis (USA), és a Csík Gusztáv Trió: Csík Gusztáv (H), Reggie Johnson (CH), Doug Sides (UK) 23:30 Jam session a Louis Armstrong szobornál a Tó Hotel kertjében, éttermében. 2012. június 23. 11:00 Sing'n Swing'n Sista's Gospel koncert az Evangélikus Templomban Joan Faulkner (USA), Joanne Bell (USA), Harriet Lewis (USA), Csík Gusztáv (H) (2653 Bánk, Hősök tere) 16:00-18:00 Ingyenes meglepetéskoncert a Tó Hotel kertjében. Programok a Bánki-tó víziszinpadán: 19:00 Engelbert Wrobel's Swing Society (D) 20:30 Hot Jazz Band (H) 22:00 Dan Nimmer Trio (USA) Wynton Marsalis zongoristájának triója közreműködik: Szalóky Béla, Korb Attila és Scott Robinson 23:30 Jam session a Louis Armstrong szobornál a Tó Hotel kertjében, éttermében. Házigazda: Rókusfalvy Pál, Scott Robinson. Örökös házigazda: Joe Murányi (1928 - 2012) Napijegy: 2.200 Ft/fő. Jegyek válthatóak a helyszínen a víziszínpadnál, illetve a Tó Hotel recepcióján. Legyen a vendégünk, élvezze velünk a Jazzt!  (forrás:.jazzfesztival.hu)

2012-06-01 09:49:15

hatartalan_logo.jpgA diákok legnagyobb élménye, hogy nemcsak Magyarországon beszélnek és éreznek magyarul. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. tájékoztatása szerint a határidőig beérkezett 743 pályázat száma azt jelzi, hogy a program rendkívül sikeres, az érdeklődés a tavalyihoz képest 20 százalékkal növekedett. A legkedveltebb célterület továbbra is Erdély, azon belül is Székelyföld. ...A rendelkezésre álló 435 millió forint mintegy kétszeresére 314 település általános és középiskolája pályázott kirándulási programtervekkel, külhoni magyar iskolákkal való szakmai együttműködési elképzelésekkel. A nyertesekről még júniusban megszülethet a döntés.  A programban már kialakult szabályok szerint a diákok tudatosan készülnek az utazásra: az indulás előtt megtartott Határtalanul! órákon az útiterv mellett áttekintik a magyarság földrajzi széttagoltságának okait, a meglátogatandó régió kultúráját, az ott élő magyarok történetét és sikereit. Az osztályok útinaplót készítenek, videofilmet állítanak össze az élményekből, hazatérve pedig értékelő órán számolnak be tapasztalataikról. A Határtalanul! program keretében a jövő tanévben részt vevő közoktatási intézmények 77 százaléka azt is vállalta, hogy ha nyer, egy iskolai napot szentel a nemzeti összetartozásnak. Ez azt is jelenti, hogy jövőre a kiutazó 15 ezer diákon kívül az iskolatársak, körülbelül mintegy 150 ezer fiatal is találkozni fog egy teljes tanítási nap keretei közt a gondolattal, hogy "bárhol is legyen a szülőföldünk, mi magyarok összetartozunk, határtalanul". A tájékoztatás szerint az utazási és szállásköltségeket tavaly elnyert 370 iskola diákjainak többsége májusban és júniusban utazik. Csete Örs, a Határtalanul! program vezetője arról számolt be: számos iskolát felkeresve azt tapasztalta, hogy a külhoni utak "sikerre vannak ítélve": a diákok fele még soha nem járt külföldön, így mind az elvárások, mind az élmények is különlegesek. A kiutazó fiatalok ezreinek legnagyobb élménye, hogy nemcsak Magyarországon beszélnek és éreznek magyarul - fűzte hozzá. A program keretében eddig 21 ezer fiatal jutott el a szomszédos országok magyarlakta területeire, ahol átlagosan négy és fél napot töltöttek. (forrás:civishir.hu)

2012-04-23 13:18:21

fesztiv__l_3.jpga 3földhöz közeli Füzesgyarmaton 2012. 04. 28-29-én. A vásár ötletét az adta, hogy a felmérések szerint a legtöbb hungarikum, és a legtöbb kézműves magyar terméket előállító kistermelő, kisgazdaság, kézműves mester a Dél Alföldi régióban él. Ez a vásár ezt a színes gasztronómiai és kézműves világot kívánja bemutatni. A vásár Füzesgyarmat belvárosában kerül megrendezésre, a kiállítók, árusok, kézművesek mellett színpadi produkciók és interaktiv előadások színesítik a két napos rendezvényt. A város apraja -nagyja készül, hogy illő módon vendégül tudjuk látni a hozzánk érkezőket, ezért a kemencében sült kenyérlángostól, a betyároson át a harcsapaprikásig minden féle táj jellegű étel kóstolható lesz. A legjobb sajt falatok, lekvárok, kolbászok, sonkák mellől nem maradhat el a sör és fröccs sátor sem. A legjobb sütemény sütő asszonyok szíves kínálgatással akarják majd szavazataikat megszerezni,hogy kiérdemeljék a Füzesgyarmati Sütikirálynő címet. Vasárnap  13:00-tól - talán a karcagiaknak ismerős - a Ludas  Matyi, avagy a libák gágogása című vásári komédia kerül színre és 14:00 órától  Modern tánc formációk: DESERT FOXES együttes lép a színpadra. A férfiakat a szkander verseny hozza majd lázba és bírja maradásra, hogy versenghessenek a "Szkander Bajnok" címért. A kicsiknek egy népi játszóteret varázsolunk a helyszínre ahol a kosárhinta és a doboz dobálás mellett megtanulnak bábot készíteni, foltot varrni vagy megpihenhetnek meseolvasóink sátrában. Lesznek itt táncosok, zenészek látványos produkciók és utcabál. A közönség szavazatai alapján pedig kiderül, hogy mely kiállító volt a közönség kedvence,ki az aki hazaviheti a Vásári Nagydíjat. (forrás:http://kezmuvesfeszt.webnode.hu)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
31323334353637383940414243


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg