2018. Június 22. Péntek Paulina napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Szülőnek lenni
2018-06-13 19:37:23

...Nehezebb az apaság mint hittem, s nehezebb jobb emberré válni mint gondoltam volna. De a kényelmetlen út annyi varázslatot rejt, hogy arról itt hiába írnék...

Magyarország

2012-10-03 14:54:57

kep_288.jpgÚj éttermet nyitottak Firenzében - a kezdeményezés bizarr vonulata abban rejlik, hogy nem csak pénzbeli fizetséget fogadnak el az ételért, gyakorlatilag bármire cserélhető az ellátás. Az étterem tulajdonosok ezzel is ösztönözni akarják a lakosságot arra, hogy a gazdasági válság idején se mondjanak le az éttermi étkezésről. A kezdeményezés állítólag nem új, Firenzében a második világháború idején is üzemelt egy hasonló étterem. "Ez a gondolat azért ugrott be, mert a városban nagyon nehéz az élet, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy elmenjenek az étterembe" - jelentette ki Donella Faggioli, az egyik társtulajdonos. Az ételért cserébe az étteremben elsősorban a helyi termékeket keresik: terményeket, Chiantit, vagy olíva olajjal teli üvegeket, de kaptak már festményeket is. (forrás:zipp.hu)

2012-10-02 11:53:38

mol2.jpgHazánk 40 városában, 57 MOL kúton kaphatók magyar gazdák termékei a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. és a MOL megállapodásának köszönhetően. A kutakon egy külön polc áll a magyar termékek rendelkezésére, ahova első körben 25 féle áru került. A MIKSZ adatai szerint a Choko Pannonia csokijai, a Méhes-Mézes szörpjei és a Fruit de Bereg szilvalekvárjai fogynak a legjobban a MOL-kutakon. A megállapodás része a MIKSZ stratégiai tervének, amelynek célja, hogy a magyar gazdákat és termékeiket minden lehetséges eszközzel népszerűsítse, segítse...2012. augusztus eleje óta 15 magyar termelő árucikke között válogathatnak a MOL-kutakon vásárlók. (forrás: MOL/pozitivnap)

2012-09-28 21:05:50

gyomaendrőd_1.jpgA beérkezett pályázatok közül a szervezők Gyomaendrőd városa mellett döntöttek.Az öt sikeres találkozó - két győri, mátészalkai, paksi és budapesti helyszínei után a VI. InternetVers Fesztivál Gyomaendrődre látogat! A Békés megyei kisváros nagy szeretettel fogadja rendezvényünket; színpadot a Katona József Művelődési Központ biztosít számunkra, emellett számtalan gazdag programmal várják majd a háromnapos fesztivált. A szervezés már elindult, sok fontos kérdésben még egyeztetnünk kell, de a dátum már biztos: a VI. InternetVers Fesztivál 2013. április 18-19-20-án lesz Gyomaendrődön és környékén. Az új honlap, a költőktől való versek fogadása immár hagyományosan október közepén indul majd. Új arculattal, új ötletekkel szeretnénk előállni, ezek részletes kidolgozása már folyamatban van. (forrás: netversfeszt.hu)

2012-09-19 12:40:59

fischamend.jpgEmlékkövet avattak Püspökladány osztrák testvérvárosában - Fischamendben - 2012. szeptember 15-én szombaton  Arnóth Sándor Püspökladány tragikusan elhunyt polgármesterének tiszteletére. Az emlékkő állítást Franz Lorenz és családja valamint Fischamend polgármestere, Thomas Ram kezdeményezte. A képen a Püspökladányból érkezett delegáció tagjai, Arnóth Sándor özvegye és a fischamendi polgármester látható a leleplezett emlékkő mögött.

2012-09-17 16:07:12

1_1.jpgÉppen húsz évvel ezelőtt épült fel Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja Sevillában. Éppen két évtizeddel ezelőtt alapíthattam meg ő és tanítványai támogatásával az Etnofon Népzenei Kiadót. Éppen tíz éve rendeztük meg az első Héttorony Fesztivált. A Héttorony szimbolikája századok óta, számos alkalommal feltűnt a magyar kultúrtörténetben, nagyjából azonos jelentéstartalommal. Számunkra a Kárpát-medence népi műveltsége, kollektív emlékezete és kreativitása jelenti azt a kincset, amit a Héttorony magában rejt Bécs, Kassa, Munkács, Brassó, Újvidék, Zágráb és Maribor tornyai között, beleértve a Mester épületeit és szellemi hagyatékát is. Idén ősszel – a Fonó Budai Zeneház szervezésében – újból elindítjuk és évente megrendezzük a fesztiválsorozatot. Helyszínei azonban mostantól átnyúlnak a határokon. Egy-egy nagyszabású programot szervezünk a Makovecz Imre tervezte kolozsvári református, a csíkszeredai és százhalombattai katolikus templomokba, a lendvai Színházba, a dunaszerdahelyi Városházára, és Kárpátalján a csetfalvai református templomba. A fesztivál Mindenszentek és halottak napja után, 2012. november 3-án kezdődik és november 20-án, Makovecz Imre születésnapján fejeződik be az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A zene elválaszthatatlan a rítustól, mágiától, vallástól, szórakozástól, egyszóval az ünneptől. Ennek megfelelően két fajtája alakult ki, a szakrális és a világi zene. Mindkettőnek helye és ideje volt évezredeken keresztül. Sajnos mára oda jutottunk, hogy mindenhol valamilyen silány változata szól, és jobbára agymosásra szolgál. Mi a Héttorony Fesztivállal a magyarság, s a velünk együtt élő népek zenéjét ismét az ünnep rangjára szeretnék emelni. - mondta el Kiss Ferenc művészeti igazgató (a képen) a Fonóban rendezett sajtótájékoztatón.

2012-09-12 09:56:38

59932.jpgA Zöldutat Alapítvány szervezésében műsoros, Nyílt Egészségügyi és Információs Napot rendeznek 2012. október 7. - Tomajmonostoron az Általános Iskola udvarán. Program: 11:30-tól – Vendéghívogató,a Tiszafüredi Zeneiskola Fúvószenekarának közreműködésével. 12:30-tól - A rendezvényt megnyitja: Talabérné Sipos Erzsébet a Zöldutat Alapítvány elnöke. Köszöntőt mond továbbá:Fazekas Szabolcs Tomajmonostora Polgármestere. 13:00-tól – Közös ebéd, (töltött káposzta, sertéspörkölt, főtt burgonya,savanyúság, lángos, fánk) közben: „Jó ebédhez, szól a nóta” Szabó Sándor Péter tolmácsolásában. 14:00-tól – Térségi amatőr csoportok bemutatkozása:Tiszaszentimrei Nyugdíjas Egyesület,Tomajmonostorai és Újszentgyörgyi diákok, óvodások, Berekfürdői diákok, Újszentgyörgyi tánccsoport, Tomajmonostorai Nyugdíjas Egyesület,Tiszaszentimre Néptánc csoport. 15:30-tól – Pacsirták. 16:30-tól – Matyi és a Hegedűs. 17:30-tól – Dézsi Éva Darinka. 18:30-tól – Csonka András. A rendezvény ideje alatt, ingyenes szűrővizsgálatok: Testsúly, koleszterin, vérnyomás- vércukorszint mérés, légzésfunkció vizsgálat, B.M.I. értékelés,gyógyászati segédeszköz bemutató, szaktanácsadás. Továbbá: turi mix, büfé, értékes tombolaajándékok, lufi hajtogató, arc- és henna festő várja a kedves vendégeket.

2012-09-01 16:01:09

MIndszenty_logo.jpgA LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás  2012. szeptember 1–én EMLÉKEZÜNK címmel Mindszenty József (a képen) és Stefan Wyszynszki bíborosokra emlékező ünnepséget tart Párkányban (Szlovákia-Felvidék), melynek programja a következő: 14:00-kor Szentmise a párkányi római katolikus templomban Mindszenty József bíboros és Stefan Wyszynszki bíboros emlékére. A Szentmisét celebrálja Székely János segédpüspök (Esztergom) 15:00-kor Emlékezés a kommunizmus áldozataira: Mindszenty József hercegprímás, bíboros Stefan Wyszynski Lengyelország prímása, varsói érsek. Előadást tartanak: Zombori István történész Szeged Illés Pál Attila docens (Piliscsaba). Helyszín: a párkányi katolikus templom. 16:30-kor Koszorúzás a Sobieski parkban a Győrfi Lajos szobrászművész által készített lovasszobornál. 17:00-kor Győrfi Ádám szobrász (Püspökladány) kiállításának megnyitója a Városi Múzeumban. Megnyitó beszédet mond: G. Nagy Ilián költő. (forrás:pazmaneum.com)

2012-08-27 12:16:44

_84781.jpg2012. augusztus 25-én, szombaton a Vajdahunyadvárban immár ötödik alkalommal megrendezett HÍR-es Íznapokon. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum (AMC) által rendezett eseményen a karcagi birkapörkölt, a vecsési savanyú káposzta, a CHEF almaecet, a Knyihár féle vastag- és vékonykolbász, az Erőss Csaba Miklós által készített kürtőskalács, a szomolyai rövidszárú mézédes cseresznye, a geresdlaki gőzgombóc, a mákos kukoricamálé, valamint a böszörményi lakodalmi béles kapta meg az elismerést. A nyertesek - mivel megfeleltek a HÍR védjegypályázat támasztotta szigorú követelményrendszernek - ezentúl az elismerésben részesült termékeiken és a kapcsolódó reklámanyagokon használhatják a rangos védjegyet. ...2009-2010-ben 17 termelő 50 terméke, tavaly pedig 16 termelő 35 terméke nyerte el a védjegyet. (forrás:MTI)

2012-08-23 09:04:52

v_internetvers_fesztival_18201.jpgInternetVers Fesztivál hatodszor! 2008. április 11-12-én és 2009. május 7-8-9-én két nagysikerű rendezvény zajlott Győrött, InternetVers Fesztivál néven. Szervezői, a Hangraforgó együttes két tagja, F. Sipos Bea és Faggyas László azon ötletüket valósították meg, hogy kortárs költők megzenésítésre felajánlott verseit közzétették egy általuk működtetett internetes honlapon, melyekre verséneklő szólisták, együttesek dalokat komponáltak. A muzsikusok az így elkészült zenei alkotásokat műfajkedvelő közönség és az érintett költők jelenlétében bemutatták egy fesztivál keretében. Mivel ez a verses-zenés találkozó szervezése nincs helyhez kötve, a versek és a dalok fogadása az Interneten zajlik, a szervezők arra gondoltak, hogy a soron következő, harmadik fesztivál megrendezéséhez új helyszínt, települést keresnek. A meghirdetett fesztivált több város is szívesen fogadta, így a szervezők választása 2010-ben Mátészalka, 2011-ben Paks városára esett. Az ezt követő ötödik fesztiválnak a Fővárosi Művelődési Ház adott otthont, melynek sikeres szervezése és lebonyolítása idén, azaz 2012. április 12-13-14-én valósult meg Budapesten.  Az öt találkozóra nagy érdeklődés volt jellemző mind a költők, mind a zenészek részéről. Versek érkeztek például Kanadából, dalok Ausztráliából, de más országból is voltak résztvevői a fesztiválnak. (Az események hiteles dokumentálása megtekinthető a www.netversfeszt.hu honlapon.) A rendezvények minden alkalommal lehetőséget teremtettek egyéb - irodalommal kapcsolatos kulturális programokra is. A házigazda város általános és középiskoláiban költők és zenészek részvételével rendhagyó irodalomórák, kisegítő iskola gyermekeinek, idősek otthona és hajléktalanszálló lakói számára előadások, könyvtárakban, könyvesboltokban közönség-találkozók, térzenék, kiállítások, emlékhelyeken koszorúzások, valamint meghívott előadókkal színvonalas koncertek gazdagították a két-három nap eseményeit. A fesztivál szervezői a most soron következő, hatodik találkozó megrendezéséhez új helyszín, település jelentkezését várják.
A szervezők úgy gondolják, Magyarországon bárhol megrendezhető egy ilyen jellegű kulturális találkozó, ahol van egy színpaddal rendelkező művelődési ház, vannak étkezési- és szálláslehetőségek kb. 100-150 fő részére. Ahol van a környéken irodalmi emlékhely, vannak helyi alkotók, van művészetpártoló önkormányzat, vannak civil szervezetek, akik anyagilag is képesek támogatni a magyar irodalmi kultúrát. A fesztivál jól propagált, résztvevői az ország minden pontjáról, sőt a határon túlról is érkeznek a rendezvényeire. Az elektronikus és írott sajtó, a rádió és tv segítségével az adott településre irányul az ország figyelme, a találkozóra érkező költők, zenészek és a látogatók jó hírét vihetik a világba. A szándék az, hogy évente más és más régiókba utazzon a fesztivál, így egy-egy tájegység kulturális életét nagymértékben kiegészíthesse egy ilyen országos, akár nemzetközi érdeklődésre is számot tartó esemény. A tapasztalat szerint intézményi összefogással (önkormányzat, művelődési ház, múzeum, könyvtár, fogadóképes iskolák, stb.) könnyebben létrejön egy nagyrendezvény színvonalas megvalósítása. A szervezők várják olyan művelődési intézmények, kultúrházak jelentkezését, akik szívesen együttműködnének a 2013. évben megrendezésre kerülő VI. InternetVers Fesztivál lebonyolításában. A találkozó internetes szervezési szakaszához öt hónap szükséges - ezalatt áll össze a résztvevők pontos létszáma, ezért a jelentkezéseket 2012. szeptember 24-ig a következő címre kell elküldeni: netversfeszt@gmail.com.  A pályázó intézmények nagy vonalakban ismertessék helyi adottságaikat, hogy a szervezők választani tudjanak, melyik helyszín a legalkalmasabb a fesztivál számára. Ehhez javasolt a mellékletben leírt elvi működési szempontok áttanulmányozása. A VI. InternetVers Fesztivál megrendezésének pontos dátumát a pályázó intézménnyel, településsel egyeztetve a szervezők közösen alakítják ki, figyelembe véve a helyi lehetőségeket, éves rendezvényterveket.   A kiválasztott fesztiválhelyszín kihirdetése 2012. október 1-jén lesz e Felhívás megjelenési helyein.
F. Sipos Bea és Faggyas László szervezők (forrás:netversfeszt.hu)                 

2012-07-19 14:00:31

_kurultaj.jpgDagesztánból és Azerbajdzsánból is érkeznek küldöttek a Bugacon 2012. augusztus 11. és 13. között megrendezendő Kurultajra, amely a hun-türk tudatú népek legnagyobb találkozója és hagyományőrző fesztiválja. A Kárpát-medence magyar hagyományőrzői, valamint a kazahsztáni madjar törzs képviselői mellett az összes hun-türk tudatú nép képviselteti magát a harmadik alkalommal Magyarországon megrendezett fesztiválon - hangzott el kedden, a Kurultaj budapesti tájékoztatóján. ...A Turán Szövetség meghívására 111 csapat érkezik a bugaci ünnepre, amely Bíró András Zsolt szerint az ázsiai lovas-nomád népekkel való rokonság révén egy valódi, nagy törzsi gyűlés lesz. A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít közös emléket, valamint keresi az összekötőkapcsokat a rokon népek között. Mi a Kurultáj? A ‘kurultaj’ török eredetű szó, törzsi gyűlést jelent, jelen esetben a "magyar, hun és türk tudatú" népek összejöveteléről van szó. A Kurultaj tulajdonképpen egy nagyszabású, látványos programokkal tarkított szabadtéri rendezvény, amelyen húsz ország, illetve tagköztársaság rokon népei is képviseltetik magukat. Nem fesztivál, hanem élő történelem: a sztyeppei lovas nomád népek ősi hagyomány szerinti törzsi gyűlése. A Közép-Ázsia füves pusztáin kialakult kultúrát Európában egyedül a hun elődei után a Kárpát-medencében országot alapító magyar nép őrzi. A Kurultaj Európa legnagyobb lovas hagyományőrző ünnepe több száz lovassal, lovasíjásszal, íjásszal, több ezer viseletbe öltözött hagyományőrzővel, több tucat jurtával. (forrás:richpoi.com)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
31323334353637383940414243


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg