2018. Május 22. Kedd Júlia, Rita napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Utazás anyukámmal
2018-05-08 15:54:59

...Ő meg vasuton közlekedett, neki már az volt a természetes, nekünk pedig az autó. Ott ül a hátsó ülésen és nézi a tájat, megkérdezi, hogy ez már Hajdúszoboszló? Hol járunk? ...

Magyarország

2013-05-30 14:36:31

bab__s.jpgA gyógyulás és remény útja ...Megemlékezés a meg nem született magzatokról, korai veszteséget átélt anyákról, apákról, családokról, érintettekről. Örömünnep a megszületettekért. Velük, értük. Találkozási lehetőség tanácsadókkal, segítőkkel, támogató szervezetekkel. 2013. június 4-én, kedden 14:00-től 19:00 óráig Budapesten, az 56-osok terén. "... atyáid Istene, aki segítséget küld neked, a mindenható Isten, aki megáld téged felülről, az ég áldásának bőségével és az alant elterülő mélység áldásának bőségével. A kebel és az anyaméh áldásának bőségével, a kalász és a virág áldásának bőségével, az örök hegyek, az ősi halmok áldásának bőségével." (Ter 49,25-26)

2013-05-21 10:18:48

_kotta.jpg2013.május 24-26. között kerül megrendezésre a 10. Református Zenei Fesztivál. Az ökumenikus szellemiségű rendezvény Budapesten, a  Ferencvárosban 8 helyszínen kínál kulturális kikapcsolódást. Az egyházi zene és kórustalálkozó mellett helyet kapnak a könnyű műfaj képviselői, illetve világ- és népzenei fellépők koncertjei is. Böszörményi Gergely főszervező elmondása szerint hite és családja hagyományai vezérelték, amikor 2004-ben a Református Zenei Fesztivál és a Református Énekek hangversenysorozat megszervezésébe fogott. ... A fesztivál programjában a kórustalálkozó, és zenés áhitat mellett olyan „világi” zenekarok is szerepelnek, mint a Misztrál, vagy az After Crying együttesek. „A szakrális illetve a népzene, világzene megjelenése mellett akár szimfonikus rockzenei hangzás is megszólalhat.” Böszörményi Gergely hozzátette: „Az Istennek van hallása. Ha világszínvonalon produkálnak ezek a zenekarok, és mély hittel játsszák zenéiket, akkor ott van a helyük ezen a Zenei Fesztiválon.”(forrás: OrientPress Hírügynökség)

2013-05-17 10:45:43

sz__cssandor.jpgFöldközelben címmel a 110 éve született Szűcs Sándorra, a "Háromföld" krónikására emlékeznek 2013. május 17-én, pénteken 15:00-kor a Bihari Múzeumban (Berettyóújfalu, Kálvin tér 1.) Köszöntőt mond: Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő. A rendezvénysorozatról és a vándorkiállításról Dr. V. Szatmári Ibolya etnográfus, a Szűcs Sándor Emlékbizottság elnöke beszél. Szűcs Sándorra emlékezik. dr. Matolcsi Lajos egyetemi docens. A kiállításon tárlatvezetést tart: Dr. Vajda Mária PhD etnográfus. A megnyitón közreműködik: a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület népdalköre. A kiállítás 2013.augusztus 9-ig tart nyitva.

2013-05-16 15:31:22

4_b_magyar.jpg
Nemzetközi Kulturális Találkozó törökszentmiklósi eseményei 2013. május 22-én  Táncház a Székács Elemér Középiskola, Szakiskola és Kollégium Almásy út 50. szám alatt. 14:00 – 15:30 óra között. A Táncházba minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az együttesek! Templomi koncert: Törökszentmiklós, Római Katolikus templom, Ipolyi Arnold tér 1. 16:00 – 17:00 óra Fellép: Dávid Viktória gospel énekes (fehér hölgy, fekete hanggal) Budapest Nemzetközi Kulturális Gálaest Ipolyi Arnold Kulturális Központ, Pánthy Endre út 2-6. alatt 17:30 - 21:00 óra között. Fellépők: 17:30-tól a Szombati- Stelli akusztikus gitárduó zenéje fogadja az érkező közönséget. 5 kontinens képviselője, a világtalálkozó elnöke, meghívott vendégek köszöntik a rendezvényen megjelenteket! „Szalmakalap Hagyományőrző” Néptánc együttes Szék (Erdély). „MIKLÓS” Néptánc együttes Törökszentmiklós. „Aranykalász” Néptánc és népzenei együttes Nevetlenfalu (Kárpátalja) Vadrózsák citerazenekar Törökszentmiklós. Publik Antal, előadóművész Svédország. Fazakas János Sándor, előadóművész Marosvásárhely (Erdély). Madaras Zsolt Gitár +ének Szováta (Erdély). Máté János Öcsi (ének) Nevetlenfalu (Kárpátalja). Magyar Róbert (operaénekes) Budapest.
A belépés minden programra díjtalan.

2013-05-14 12:56:22

Hidvegi_Futos_Pal.jpgVelocipéddel, lóval, tevével, úszva, hegyet mászva, gyalogolva, futva teszi meg a több hónapos utat Hídvégi-Üstös Pál extrémsportoló (a képen), akit számos kutató és tudós kísér el útjára. Csaknem kétévnyi szervezés után 2013. május 11-én 14 és 15 óra között rajtolt a Millenáris D-épületéből a Felfedezők Napján az expedíció. A csapatot sok kerékpáros kísérte el az első pár kilométeren a Kerepesi temetőig, ahol Vámbéry Ármin akadémikus, turkológus halálának 100. évfordulója alkalmából rótták le tiszteletüket a tudós előtt az expedíció tagjai - tudatták a szervezők az MTI-vel. A túra résztvevői között van geográfus, biológus és etnográfus, ők mind a Vámbéry Ármin, gróf Almásy György, Prinz Gyula, Déchy Mór, Szentkatolnai Bálint Gábor, Berzenczey László és gróf Zichy Jenő által kutatott helyszíneket vizsgálják meg, hogy az elmúlt évszázadokban bekövetkezett változásokat elemezhessék. A csapat Szerbia, Románia, Bulgária, Törökország, Irán, Türkmenisztán, Üzbegisztán után Kirgizisztánig megy, visszafelé Kazahsztán, Azerbajdzsán, Grúzia, Oroszország és Ukrajna felé jönnek....(forrás:librarius.hu)

2013-04-25 11:18:27

ia_ossz.jpg
Ismerős Arcok koncert lesz Berettyóújfaluban 2013. április 27-én, szombaton 19.30 órakor a Nadányi Zoltán Művelődési Központ nagytermében.

2013-04-22 10:39:37

_hungarikum.jpgA vidékfejlesztési tárca támogatásával létrehozott üzletet nyíregyházán adták át...Az Országgyűlés több mint egy éve fogadta el a hungarikumokról szóló törvényt, amely - a jogalkotók szándéka szerint - mérföldkő lehet a magyar értékek védelme területén. A törvény lehetőséget teremt a nemzet számára fontos anyagi és szellemi termékek felkutatásához, összegyűjtéséhez, regisztrálásához és forgalmazásához. A legkiemelkedőbb magyar értékek kapják meg a hungarikum minősítést, amelyet védjegy is fémjelez majd. A nyíregyházi Hungarikum és Szalámiboltot a családi vállalkozásként működő helyi SOTEX Kft. hozta létre a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával. Somogyi Tibor tulajdonos elmondta: a vállalkozás hagyományos és tájjellegű élelmiszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A Nyíregyházával szomszédos Napkor településen lévő üzemben töltik alföldi népművészek által készített kerámia kulacsba a híres, eredetvédett szatmári szilvapálinkát, amely már megkapta a hungarikum minősítést. Az ugyancsak híres szatmári szilvalekvárt is ott készítik elő forgalmazásra, amit a szatmári tájegység magánházainál beszállító családok főznek, évszázados recept alapján. Továbbá mézes gyümölcsszörpöt is készítenek a napkori kisüzemben. A vállalkozás éves forgalma 2012-ben nettó 40 millió forint volt, amit az új üzlet nyitásával 50 millió forintra szeretnének növelni az idén.Az üzlet berendezési tárgyai egykori paraszti bútorok . Somogyi Tibor tájékoztatása szerint az üzlet berendezési tárgyai egykori paraszti bútorok, amelyeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken kutattak fel, vásároltak meg, majd felújítottak, hogy a hagyományos termékekhez méltó legyen a bolt arculata. A saját csomagolású termékek mellett az üzletben kalocsai fűszerpaprikát, szabolcsi akácmézet, tokaji és egri termelői borokat, valamint a Hortobágyi Ökoparkból származó, mangalica sertés, szürke marha, rackajuh és bivalyhúsból készült árukat, több mint 30 féle kolbászt és szalámit forgalmaznak egyelőre. A hungarikumok számának növekedésével tovább bővítik majd a terméklistát.(forrás:richpoi.com)

2013-04-19 10:38:12

k__d__r_vit__z_k__nyv.png


A XX. jubileumi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon melyet a Millenárison tartanak 2013. április 18–21. között bemutatják Kocsis Csaba  Kádár vitéz útja című regényét, amit április 21-én, vasárnap 16 órától dedikál a szerző a Magyar Napló pavilonjánál.

2013-04-15 11:08:13

F.S..jpgA hungarikumok olyan sajátos teljesítmények, amelyek a magyar nemzet 1100 éves Kárpát-medencei történetéhez kapcsolódnak, fontos, hogy megismerjük őket, védelmezzük, és velünk legyenek a mindennapokban is - hangsúlyozta a 'Hungarikumok a Parlamentben' címmel 2013. április 13-ánm, szombaton tartott eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter(a képen), a Hungarikum Bizottság elnöke. Az Országgyűlés több mint egy éve, 2012.április 2-án, ellenszavazat nélkül fogadta el a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvényt. A tárcavezető a jogszabályt mérföldkőnek nevezte, amely a magyar értékek védelmében született. Annak szabályai széles körű lehetőséget teremtenek a magyarság által létrehozott, a nemzet számára fontos anyagi és szellemi értékek felkutatásához, összegyűjtéséhez és regisztrációjához. A törvényben megalkották a Magyar Értéktár fogalmát, amelyet Fazekas Sándor a hungarikummá váláshoz vezető út előszobájának nevezett. A hungarikumtörvény eleget tesz annak az alapvető célkitűzésnek, hogy egyszerre érvényesüljön a magyarság egészére kiterjedő társadalmi önszerveződés, valamint az egységes szellemiséget közvetítő kulturális javak védelmezése. A miniszter utalt arra is, hogy a kormány a múlt héten elfogadta a hungarikumtörvény végrehajtási rendeletét, amelynek révén – jogilag szabályozott keretek között – megkezdődhet a magyarság számára fontos értékek szervezett gyűjtése. Ezeknek a javaknak a felkutatása nemzetstratégiai érdek, az egyik legfontosabb feladat – jelentette ki Fazekas Sándor, s mint mondta, a Magyar Értéktár összeállításához összmagyar gyűjtőmozgalom szükséges. Ezt felismerve, egy többlépcsős, piramiselvű rendszert alakítottak ki, amely nagymértékben támaszkodik majd azokra a közösségekre, amelyek értékrendjében kiemelt helyet foglal el a kultúra és a nemzet. A legkiemelkedőbb magyar értékek kapják majd meg a hungarikum minősítést. A rangot a Hungarikum Bizottság adományozhatja azoknak az anyagi és szellemi értékeknek, alkotásoknak, amelyek a magyar nemzet csúcsteljesítményeit alkotják. A miniszter emellett fontosnak, és az egyik elsődleges tennivalónak tartja a hungarikumok széles körű megismertetését bel- és külföldön egyaránt. Annak érdekében, hogy a magyarság legjelentősebb értékei teljes körű védelmet kapjanak, a hungarikum minősítést hamarosan védjegy fémjelzi majd – közölte Fazekas Sándor. A nemzeti értékeket, köztük a hungarikumokat népszerűsítő eseményen a jelenlévők megismerkedhettek többek között a táncházmozgalom, az Aggteleki cseppkőbarlang, a pécsi őskeresztény temető, továbbá a fővárosi Duna-partok, a Budai Várnegyed, az Andrássy út, de a Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete, valamint a busójárás, a herendi porcelán és a törkölypálinka értékeivel is. (forrás:OrientPress Hírügynökség)

2013-03-26 17:34:22

96244_g.jpgA ma háromezer lelkes szerbiai Pacsérra 1786-ban ezer kisújszállási költözött ki, azóta is erős a kötődés a két település között. Hétfőn este porrá égett Nyúl Zoltán pacséri baptista lelkész háza, most a testvérváros, Kisújszállás is összefogott a hétgyermekes családért. Nyúl Zoltán lelkész a tűzben kisebb sérüléseket szenvedett az arcán és a kezén. Már jobban van, a kórházból most engedték ki. A család rokonokhoz költözött. Elkezdődött a romeltakarítás, ebben a  pacséri emberek is segítenek. Kisújszálláson mindenki döbbenten áll Nyúl Zoltánék tragédiája hallatán....
– Ezreknek segített már, most mi fogjunk össze Nyúl Zoltán családjáért – kéri Nagy Lajos, az kisújszállási Arany János Református Általános Iskola igazgatója és a Kisújszállási Baptista Gyülekezet. Elsősorban pénzadománnyal tudjuk segíteni őket, mert a határon nehéz élelmiszert, bútort átjuttatni, de kisebb háztartási eszközöket, tisztítószereket, könyvet szívesen fogadunk 2013.március 28-ig a családnak, hogy húsvétra kivihessük.(forrás:szoljon.hu)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
31323334353637383940414243


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg