2018. Április 27. Péntek Zita napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy Csaba Hírek Szép Tv Zagyva Ági blogja A Farkas család blogjaMagyarországLányoknak-LegényeknekAnyáknak-ApáknakKönyv-, film- és lemezajánló Háromföldi Ki Kicsoda Asszonyok írják Fotoalbum

Változókor-Változás
2018-04-23 20:48:39

57-éves gyógyszerészként dolgozó, diplomás nő vagyok. Mindig is fontosnak tartottam a prevenciót, de ennek ellenére én is úgy éltem, a mindennapi életemet, mint sok más ember. Majd a 40-es éveim közepén jöttek a szervezetem figyelmeztető jelei.

Magyarország

2013-11-03 12:44:04

netvers.jpg
Hangraforgó internetes Szakmai Fórum, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a győri József Attila Művelődési Ház
2014-ben megrendezik a  VII. INTERNETVERS FESZTIVÁLT énekelt és megzenésített versek előadói számára. A rendezvény egyúttal három nagy magyar költő, Ladányi Mihály 80., Kiss Anna 75. és Zalán Tibor 60. születési évfordulójára hívja fel a figyelmet. A rendezők szándéka, hogy a fesztivál az Internet adta lehetőségeket felhasználva hirdesse az élő magyar költészetet, közvetlen kapcsolatot teremtsen a költők és a verseiket megzenésítő zenészek között. Jelentkezés a fesztiválra:Várjuk költők, dalszövegírók jelentkezését; küldjenek énekelhető verseket, hogy a fesztivál honlapján közzétett írásaik forrásul szolgáljanak vállalkozó kedvű énekes-hangszeres muzsikusok számára. Várjuk olyan szólisták és kisegyüttesek jelentkezését, akik arra vállalkoznak, hogy a fesztivál honlapján szereplő költők e célra felajánlott verseiből komponált dalaikat a költők és a közönség jelenlétében előadják. (forrás:netversfeszt.hu)

2013-10-30 17:19:07

_a_legszebb_konyhakertek_program.jpgSikeresnek tartja a "Magyarország legszebb konyhakertje" programot az ötletgazda, Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere. "Tavaly elültettünk egy magot, amiből mára egy szép életerős program szökkent szárba" - összegzett Kovács Szilvia a program évértékelőjén, kedden a fővárosban, a szaktárcánál. Véleménye szerint a program sikerét mutatja, hogy a kezdeményezés a települési méretből két éve országossá terebélyesedett. A kertművelő versenyben az idén 60 település 939 kertje vett részt. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint Fazekas Sándor köszöntőjében kiemelte: nagyszerű eredmény, hogy az ország érdeklődését rá lehetett irányítani a kertművelő mozgalomra. "Így jó úton haladunk afelé, hogy a ház körüli kerteket megműveljék és ne legyenek hasznosítatlan, elhanyagolt porták" - mondta a vidékfejlesztési miniszter. A "Magyarország legszebb konyhakertje" program 2013-ban a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt mintaprojektje lett, 66 település írt alá szándéknyilatkozatot az együttműködésre, amiből 60 település 939 kertje vett részt a programban. Az országos versenyre 35 település nevezett 69 kerttel. A programot balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges) valamint zártkert 2. (gyümölcsös) kategóriában hirdették meg. A legtöbb versenyző a normál és a zártkert 1 zöldséges kategóriában indult. A programban a részt vevő települések száma szerint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Bács-Kiskun megye volt a legaktívabb, a Tiszántúlon és a Dunántúlon ugyanannyi kert versengett. A legfiatalabb kertművelőként egy 4 éves bagi gyermeket, míg a legidősebbként egy 95 éves karcagi férfit regisztráltak. A programhoz korábban Karcag határon túli testvérvárosai is csatlakoztak - olvasható a tájékoztatóban.(forrás:mti)

2013-10-28 14:08:01

_virag4.jpg2013-ban a Virágos Magyarországért verseny győztese Gyula és Zebegény lett. A versenyt öt minisztérium, az Országgyűlés három bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen résztvevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írta ki. A fődíját város kategóriában Gyulának, falu kategóriában Zebegénynek ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében.
A miniszterelnök díjait Balatonfüred és Komlóska kapta, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága Mosonmagyaróvárt és Csemőt jutalmazta, az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottsága pedig Sárospatak város önkormányzatának munkáját ismerte el. Az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottsága Sátoraljaújhelyt és Dunakilitit jutalmazta. A Belügyminisztérium Debrecennek, Tivadarnak, Győrnek, Orfűnek, Encsnek és Fehértónak nyújtott át díjat. A hagyományos magyar növény és virágkultúra megőrzéséért a Vidékfejlesztési Minisztérium Hajdúnánás és Poroszló önkormányzatának munkáját ismerte el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális díját Sopron kapta, míg a környezettudatos oktatás megvalósulásáért három óvoda és két iskola munkáját emelték ki. A Magyar Turizmus Zrt. turisztikai díjait Nagykőrös és Kaposvár képviselői vehették át. Budapest főváros díját a XIX. kerület nyerte el.(forrás:travelo.hu)

2013-10-24 13:14:57

k__les.jpgA köles reneszánsza címmel tartanak tanácskozást, ismeretátadó rendezvényt, valamint ételbemutatót és kóstolót 2013. október 25-én. A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakmai koordinálásával konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésbe ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a háztartásokban és a sörgyártásban. A rendezvénynek a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGF KVIK) ad otthont (1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11., V. előadó) 2013. október 25-én 9 órától. A konferencia változatos szemszögből járja körbe a témát, így foglalkozik többek között a kapcsolódó történeti emlékekkel, fogyasztási szokásokkal, piackutatással, a kölesből készült italokkal, valamint a gabonaféle felhasználásával a magyar konyhaművészetben, cukrászatban és kiskereskedelemben. A konferencia fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, védnökei Medgyasszay László, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnöke, valamint Zimányi Krisztina, a BGF KVIK dékánja.(forrás:mnvh.eu)

2013-10-24 09:39:29

__lel__s.JPG24. Országos Ölelésnap 2013. október 30-án az egész országban és azon is túl Tovább visszük a szeretet lángját a következő Országos Ölelés Napunkon, melyre szeretettel várunk minden drága Embert, aki velünk tart és megöleli az embereket, és mindenkit aki elfogadja a mi szeretetünket!  BUDAPEST 1. sz. helyszín: OKTOGON 16,30-18,30 között koordinátor: Örökös Bea - Öbi,  mosolyogjmozgalom@gmail.com, +36203490040. KECSKEMÉT: FŐTÉREN, 0 km kő mellett: 16-18 óráig Koordinátor: Novák Marcsi, novak.maria123@gmail.com, tel: +36302976940. JÁSZBERÉNY: a nagy Coop Áruház előtt, 16-18 között, Koordinátor: Rácz Gyula, Tel.: +3620573-1031, e-mail:raczgyula1967@gmail.com. SZÉKESFEHÉRVÁR: ORSZÁGALMA, 16-18 között, Koordinátor: Pongrácz Gergely, Tel.: +36204890588, E-mail: drbogar@gmail.com. SZEGED: KLAUZÁL TÉR 16-18 óráig, Koordinátor: Dénes Katalin, Tel: +36702674404. MEZŐBERÉNY: Kossuth tér 16-18-ig, Koordinátor: Harmatiné Icu, Tel.: +36 20 3218150.

2013-10-22 09:57:06

_thermal_hotel_gara_5.jpgÚjra megnyílik a füzesgyarmati Thermál Hotel Gara Gyógyszálló - tájékoztatta Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere az MTI-t. Ez a Füzesgyarmatot, Szeghalmot és Dévaványát is magában foglaló békés megyei Kissárrét turisztikai területen az egyetlen gyógyászattal is rendelkező három csillagos wellness szálloda, amelyet 2012. januárban zártak be felszámolás miatt. Az épületkomplexumot a CIB Bank ingatlankezelő társaságától a Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum vette bérbe, a társaság tulajdonosa ötven százalékban Füzesgyarmat önkormányzata és ötven százalékban a Füzesinwest társaság, amelyet szállodai magán befektetők jegyeznek - mondta Bere Károly. Kiemelte: a próbaüzem várhatóan 2013. december elején kezdődik, a 88 szobás szálláshely a tervek szerint az ünnepekre teljes kapacitással várja a vendégeket...Az önkormányzat több mint egy éve dolgozik a szálloda újraindításán. A kisváros minősített gyógyvízzel rendelkezik, az önkormányzat saját nyári és téli fürdőt üzemeltet, tervei között szerepel a fürdő felújítása és bővítése ötszáz millió forintból, EU támogatásból - mondta el Bere Károly. A Gara Hotel bezárását követően jelentősen csökkent a Kissárréten az idegenforgalom. Az éves vendégforgalom 2011-ben 15 ezer volt, a vendégéjszakák száma 33,3 ezer. A szálloda bezárása utáni évben, 2012-ben a vendégforgalom 8,7 ezerre csökkent, a vendégéjszakák száma 18,6 ezerre. A kistérség szálláshelyhiány miatt nem tudta kihasználni turisztikai vonzerejét. Füzesgyarmat a gyógy- és wellnessturizmusban erős, Szeghalom az átutazó és az üzleti turizmusban, Dévaványa a természeti turizmusban. Jelentős a látogatottsága a Szeghalom Vésztő között található Vésztő-Mágori történelmi emlékhelynek is. (forrás: MTI/hirado.hu)

2013-10-20 20:08:19

MME_logo_40eves.JPGA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2014-ben ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját. Az Egyesület vezetése ezért úgy döntött, hogy az elmúlt két év gyakorlatával szemben, amikor a lakosság szavazhatott a következő év madaráról, az ünnepi évben szervezetünk jelképe, a túzok legyen ez a faj.(forrás:mme.hu)

2013-10-18 09:32:50

csabakir__lyfiplak__t.jpg2013. október 19-én 20:00-tól Gyergyószárhegyen (Erdély) a Kultúrpalotában újra hallhatják G.Nagy Ilián Csaba királyfi c. operájának részleteit. Ha mítosz nincs, a zene is halott. Ebben az operában hangzik el először, hogy Álmos Csaba királyfi ükunokájaként vezeti vissza Csaba népét a Kárpát medencébe. Az ősbemutató több kiváló szereplője lesz látható újra: Bene Zoltán, aki az opera hangszerelője is egyben, Ráduly Botond, Dobos Krisztina, Gergely Mátyás, Lukács Zsolt Magyarországról, valamint a csíkszeredai Színház művészei.

2013-10-17 10:56:42

egricsillagok.jpgAz országos Gárdonyi-emléknap előtt, szerdán mutatták be Egerben az Egri csillagok című kifestőkönyvet, valamint a Gárdonyi-mű képregény-változatát. Zentai László, az egri önkormányzat sajtóreferense az MTI-vel közölte: az idei Gárdonyi-emlékévhez kapcsolódó kiadványok célja, hogy a legkisebbeket és a fiatalos felnőtteket is megszólítsák. Közlése szerint a Tinódi tagiskolában tartott bemutatón - ahol 123 gyermek vette át a neki járó kifestőkönyvet - Habis László polgármester elmondta: a kiadványt minden elsős és másodikos gyermek megkapja Eger általános iskoláiban. Összesen 1300 diáknak szeretnének ezzel örömet okozni - fogalmazott. A polgármester kiemelte: a kiadvány alkalmas arra, hogy megszerettesse a gyermekekkel a vár történetét és kedvcsinálóként is szolgáljon a majdani olvasáshoz. A kiadvány 1500 példányban jelent meg. Az Egri csillagok-képregényen Zórád Ernő grafikusművész az egri újságíróval, Márkusz Lászlóval dolgozott együtt. A képregény először 1974-ben, a Heves Megyei Hírlapban, folytatásos formában jelent meg. Most a jogutódok kezdeményezésére, az egri önkormányzat, a Dobó István Vármúzeum, az Egri Turisztikai Kft., valamint a Heves Megyei Hírlap együttműködése nyomán nemcsak magyarul, de angolul is olvasható az impozáns formába szerkesztett képregény. A tervek szerint jövőre, mikor Eger lesz a magyar-lengyel barátság fővárosa, lengyelül is megjelentetik a képregényt.(forrás:egriugyek.hu/mti)

2013-10-14 10:04:29

nagyv__rosi.jpgEgyetlen előadás erejéig lesz látható  2013.október 15-én, Budapesten, a József Attila Színházban a díjnyertes nagyváradi produkció, a Nagyvárosi Bujdosók.  Az előadás, amely Kiss Ferenc (a Kolinda, a Vízöntő, majd az Etnofon zenekarok tagja, színházi és filmzene szerző) 1999-ben megjelent azonos című önálló albumára épül. A dalok másfél évtized után is őrzik aktualitásukat, az előadás pedig idén elnyerte a „modern életérzés kortárs színpadi megjelenítéséért" járó díjat a X. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóján, és egyúttal meghívást is kapott a X. Magyar Táncfesztiválra, mely évente kerül megrendezésre Győrben, s amely Magyarország legrangosabb táncművészeti fesztiválja. Kiss Ferenc így vall a darabról: „A Nagyvárosi bujdosók... rólam és szeretteimről szólnak, no meg azokról, akiket soha nem lehet megszeretni. Emlékek a generációmról és a bujdosásról. Fölsejlenek bennük a gyerekkor, az iskola, a félelmek, az eszmélés meg a tűz, a zene és a vizek, a hagyomány tisztelete és a lázadás, tájak és népek, mesék és utazások, a mítosz és a hivatal, kötelesség és szerelem, az önrombolás és a kötelékek, otthon, haza, a szoknyák suhogása, sorsunk, a gyermek szeme, a könyvek szaga, a szabadság szárnyai, no meg a derű és jókedv, a bor és a tánc is..."(forrás:kulturpart.hu)

Oldal : 123456789101112131415
161718192021222324252627282930
31323334353637383940414243


A J Á N L Ó
S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
www.facebook.com
14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL
Új esküvői ruhaszalon Debrecenben!
 Külsővásártér 3.sz.
Bejelentkezés: 30 412 96 33
Vadonatúj ruhák, mérsékelt árak,
 kedves kiszolgálás!
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/BelleLelle.magic
uz_v__lgy.png
www.uzvolgye.info

   talitabanner_1.jpg 

www.talita.hu

fr_120_120.gif

www.folkradio.hu


kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu


kulturpartlogo.jpg