2022. Július 7. Csütörtök Appolónia napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Búzaszentelés is lesz
2022-07-05 12:51:50

Huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Sárréten a Hagyományőrző Aratónapot, mely ezúttal 2022. július 10-én lesz Szerepen a Jókai u. 23. alatt, ahol a házigazda Gali Attila és családja lesz.

« Vissza a hírekhez
Karácsony Sándor szellemét idézték Földesen

2011-01-10 20:13:09

karacsony_s.jpgKarácsony Sándort tekintélye és az a tulajdonsága, hogy ért a gyermekek nyelvén, emeli naggyá a pedagógia tudományában. Mégsem alkalmazzák sokan a módszereit. Pedig ha szélesebb körben megismertetnék a pedagógusokkal és szülőkkel újításait, módszereit, ők alkalmaznák azokat és a gyermekek kezébe adnák műveit, az, az egész ország számára, minden területen hasznossá válna. A pedagógus nem lehet elkeseredett, megtorpant ember, mert a pedagógusnak egyetlen karizmája van: a jövőbe vetett hit optimizmusa- fogalmazta meg egykoron Karácsony Sándor, akire január 10- i 120. születés napja előtt, konferencián emlékeztek szülőfalujában. Manapság egyre többen fordítják figyelmüket a sokáig mellőzött zseniális oktatásszervező, egyetemi tanár, író, vallásos gondolkodó munkásságára.
 
A konferencián Dr. Szabó Irma a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési osztályának osztályvezetője vonta meg a tudós- professzor munkásságának a XXI. század oktatására és művelődésére gyakorolt hatását. Mint elmondta, megtanultuk Tőle, hogy a tanulót szeretni kell. Az európai formátumú tudós tanár már a harmincas években megfogalmazta a ma különösen aktuális gondolatait: a nemzetnevelés lelki előfeltétele európai magyarságunk átérzése és megélése. A mi európai feladatunk, úgy, ahogy az Istvánná kereszteltetett Vajk átélte, embernek lenni- magyarul. Számot adtak közösségi munkájukról a konferencián a Karácsony Sándor munkásságát őrző és ápoló civil szervezetek: a péceli Csökmei Kör, a berettyóújfalui Karácsony Sándor Szellemi Műhely, a debreceni Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület, a földesi Karácsony Sándor Művelődési Társaság és Karácsony Sándor Alapítvány, valamint a helyi Karácsony Sándor ÁMK és községi könyvtár, a debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola képviselői is számot adtak közösségi munkájukról, a névadóhoz kötődő tevékenységükről. A konferencián Ungvári János a debreceni Pedagógiai Egyesület tiszteletbeli elnöke a földesi születésű, Nyíradonyban élő Tóth Lajos festőművész korábban festett Karácsony Sándor portréját- az évfordulóra emlékezve Horváth Sándorné ÁMK igazgatónak átadta megőrzésre. (forrás:HBN- Péter Imre)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó


www.facebook.com/mazacskakeramia


S E G Í T S É G

kormany.hu

karitasz.hu

www.baptist.hu

reformatus.hu

www.maltai.hu

segelyszervezet.hu


Dedikáltan: rudankonyv@gmail.com 
A shopból, ahol sok minden van: rudanjoe.hmusic.hu 


Madarásszunk együtt

Madársuli 2022

www.facebook.com/madarsuli.foldes


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertyawww.mediaunio.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu