2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Új civilszervezet Püspökladányban

2010-12-16 10:29:27

Karacs_Ferenc_szobor.jpgMegalakult a Karacsos Öregdiákok Egyesület, mely a volt Püspökladányi Karacs Ferenc Gimnáziumban végzett tanulókból verbuválódott. A társaság éltere hívója Sárvári János tanár úr így nyilatkozott a civilszervezet megalakításának ötletéről: "Iskolánk jövőre lesz  60 éves. 2011. április 16-án fogjuk megünnepelni. Ez az évforduló ösztönzött arra, hogy hozzákezdjek a Társaság szervezéséhez. A történelmi városainkban több évtizede megrendezett versenyeink előkészítésekor tapasztaltam, hogy a nagy múltú, patinás gimnáziumokban már régóta sikeresen működnek ilyen társaságok, egyesületek. Domborműveket, emléktáblákat, szobrokat készíttettek híres tanáraikról, az iskolák névadóiról. Ezt fogjuk tenni mi is. Méltó emléket állítunk bronz domborműves márványtáblákkal a múzeumalapító Rettegi Istvánné tanárnőnek, Dr. Szerdi János és Pénzes Lajos tanároknak, a gimnáziumot alapító Kálmánfi Béla igazgató úrnak, és szobrot állítunk iskolánk névadójának, a reformkorban élt térkép-és rézmetsző Karacs Ferencnek. A Társaság tagjai évente egy alkalommal, a közgyűlésen találkoznak. A minimális éves tagdíj is lehetővé teszi -ezer Ft-, hogy a harmadfélszáz - háromszáz öreg diák megvalósíthassa céljait. A népes diáksereget 7-9 tagú elnökség fogja irányítani. A Társaság elnökének Dr. Berencsi György professzor urat kértem föl, aki ezt örömmel vállalta." A társaság alakuló ülése 2010. november 27-én szombaton volt a gimnázium aulájában, ahol közel ötven fő jelent meg személyesen, és akiket Sárvári Tanár úr arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi létszám már meghaladta a száz főt, s reméli, hogy februárban 250-nél is többen lesznek. Elérhetőségeik: Interneten: www.kfg.sulinet.hu, e-mail:iskola@kfg.sulinet.hu,Sárvári János: 4150 Püspökladány, Sárrét u. 1/1.Tel.:+ 3654/452-789 (17-22 óra között) Mobil:30/407-1785, délelőttönként a gimnáziumban, személyesen.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu