2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Utazz velünk gondolatban!

2010-12-02 12:12:35

nyer__k.jpgA Kun-Mediátor Utazási Iroda és a Mediátor Televízió által hirdetett idegenforgalmi vetélkedő döntője 2010. november 29-én zajlott a karcagi Szentannai Sámuel Gimnáziumban. A vetélkedőn Dobrai Sándorné a vállalkozás ügyvezető igazgatója köszöntötte a versenyzőket és a vendégeket. A döntő feladatait Simon Edina és Disznós Ágnes a Kun Mediátor Utazási Iroda munkatársai állították össze. Az utolsó megmérettetés nagyon jó hangulatban telt. A kezdeti kis félsz után felszabadultan, és többségében odafigyelve oldották meg a feladatokat a tanulók. S nem csak a diákok, hanem a hátsó sorokban ülő tanárok is kipróbálhatták tudásukat a nem mindennapi kérdések megválaszolásában. A döntő végén megszületett a végeredmény. A megyehatárokon átívelő verseny első helyezettje karcagi csapat lett (a képen), így ők utazhatnak a Kun-Mediátor Utazási Irodával Bécsbe, a híres adventi vásárba. A második és harmadik helyezettek pedig értékes földrajzi témájú albumokat kaptak jutalmul. A dobogó nélkül maradt versenyzők kisebb ajándékot vehettek át, így senki nem távozott üres kézzel.  A végső sorrend: Travellers – Karcagi Nagykun Ref. Gimn., Karcag, Ciklon – Karacs Ferenc Gimn.,Püspökladány, Bastogne – Móricz Zsigmond Gimn., Kisújszállás, Alföldi lányok – Bercsényi Miklós Gimn., Törökszentmiklós, Csőd – Karacs Ferenc Gimn., Püspökladány, Szőlőszem – Karcagi Nagykun Ref. Gimn., Karcag, Kakóscsiga – Bercsényi Miklós Gimn., Törökszentmiklós, Kékes csapat – Varró István Szki., Karcag, 12. B/2. – Szentannai Sámuel Gimn., Karcag, Eldorádó – Karcagi Nagykun Ref. Gimn., Karcag. A nagy sikerre való tekintettel a Kun-Mediátor Utazási Iroda és a Mediátor Tv szeretné a jövőben is megrendezni ezt a rendezvényt, hiszen a vetélkedő nem titkolt célja az utazási kedv felkeltése, hazánk és a világ szép tájainak, tájegységeinek megismertetése, az egyes vidékek népművészetének, kulturális értékeinek bemutatása.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu