2024. Július 15. Hétfő Henrik napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Évnyitó a múzeumban

2010-08-23 12:04:28

m__zeum.jpgA Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és a püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum szeretettel meghívja Önt és kedves kollégáit MÚZEUMPEDAGÓGIAI ÉVNYITÓRA 2010. augusztus 27-én, pénteken 14 órára a Karacs Ferenc Múzeumba. A program keretében megismerkedhetnek múzeumunkkal, kiállításainkkal, folyamatosan megújuló múzeumpedagógiai kínálatunkkal.
 
Program:
13.30 Regisztráció
14.00 Megnyitó, köszöntők.
14.20 Tájékoztatást nyújt a Karacs Ferenc Múzeum múzeumpedagógiai tevékenységéről, ajánlatairól Ferenczyné Csáki Annamária etnográfus, muzeológus. Oktatási segédanyagok, műtárgymásolatok és a megyei tagmúzeumok múzeumpedagógiai programjainak bemutatása.
15.00 Büfé.Rendhagyó tárlatvezetés miközben a pedagógusok kérdezhetnek, illetve kifejthetik véleményüket a kiállításról.
Amire közösen keressük a választ: Kik és hogyan tudják beilleszteni tanmenetükbe a kipróbált múzeumpedagógiai óraterveket? Milyen tananyaghoz tudják kapcsolni a kiállítást, vagy annak bizonyos elemeit? Hogyan tudnák a kiállítást és a műtárgyakat, műtárgymásolatokat hasznosítani az oktatásban? Az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé is, betekinthetnek egy műtárgyraktárba is, majd a program végén egy büféasztallal, frissítővel vendégeljük meg a pedagógus kollégákat! Részvételi szándékukat, kérjük, előre jelezzék augusztus 25-ig telefonon, faxon vagy e-mailben (54/451-295, kfmuzeum@enternet.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu