2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Kőműves Kelemen ajánló

2010-08-16 10:37:47

A Kabai Nyári Színház társulata ismét bemutatóra készül: 2010. augusztus 21-én, este 20 óra 30 perctől az általános iskola szabadtéri színpadán mutatják be Szörényi Levente–Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadáját.A Sarkadi Imre drámája alapján készült, mára már klasszikussá vált rock ballada az alkotásról, az építés fáradalmairól, a szükséges hitről, a mű létrehozásáért hozott áldozatokról beszél. "De szabad-e ölni, embert ölni, gyilkolni, hogy álljon a vár? Ér-e annyit, bármilyen bűn, hogy emberhalál legyen az ár?" E köré a két kérdés köré fonódik az egész mű. Kőműves Kelemen (Juhász-Szabó Balázs), valamint társai Déva várát próbálják felépíteni többszöri próbálkozásra, ám semmi áron sem sikerül nekik. Kelemen szerint a dolgozók motiválatlanságának tudható be a falak folytonos leomlása, Boldizsár (Lukács Zsolt) szerint pedig rontásnak. Rontásnak, mivel a környéken nemrégiben tragédia zajlott le, melynek hatását egy újabb tragédiával semlegesíthetnek. Ekkor megfogadják, hogy akinek a felesége hamarabb meglátogatja őket, azt elégetik, s hamvait beleépítik a falba. Így lett a Kőműves Kelemenné Anna (Kériné Rácz Mónika) a túlvilági életbe vetett hiten alapuló fogadás legnagyobb vesztese. A pénzéhes kőművesek lelkiismerete azonban hatalmas nyomás alá helyeződik.  A darabot Porcsin László rendezi és a táncjeleneteket Laczó Zsuzsa Harangozó-díjas koreográfus tanítja be.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu