2024. Július 15. Hétfő Henrik napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Nagy melegben

2023-07-17 00:15:45

Vízibivaly csorda hűsöl, dagonyázik a Hortobágy folyóban, Szabó Sándor gulyás keze alatt. Lételemük a víz, sajnos emiatt szeszélyes jószág is, mert bár fogatolták, sőt szántott, mert az egyik legerősebb háziállatunk, de kiszámíthatatlan. Főleg nyáron, nagy melegbe simán belement a vízbe, akár a szekér elé fogva is, magyarán a szekeret is belehúzta. A gazdája tehetetlen volt, mert ha egyszer úgy döntött hogy fürdik, attól sem vezényszó, sem ostor el nem téríthette. Nemegyszer száraz szénával, sőt gabonával vagy akár liszttel megrakott szekerek is a folyóban végezték és mentek tönkre a bivalyok miatt. Ezért jobban szerették fogatolni a magyar szürke, vagy magyar tarka marhák ökreit, de akár a teheneket is. Azok legalább oda és akkor mentek, ahová a kocsis akarta. Hortobágyi puszta, az 1980-as évek elején. (Mester Lajos - Múltidéző)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu