2024. Július 16. Kedd Valter napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Amatőrök és profik együtt

2023-07-10 14:54:36

Az egri legény balladája című térjáték bemutatója 2023. június 30-án 19.30 órától lesz a balmazújvárosi Kastélykertben a Péter-Pál napi ünnep keretében lehet majd megtekinteni, melynek címe: „Szakad a búza gyökere”. A mű egy, csak Egerben és Balmazújvároson ismert népballada, amelynek alapja egy 1910-ben megtörtént valós esemény. A történetet és annak hátterét Vajda Mária gyűjtéséből ismerhető. Az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház a balmazújvárosi Veres Péter Művelődési Központtal együttműködve  közösen alkotják meg és adják elő a népballadát.  A művet Dió Zoltán rendezi és több hazai és külföldi színházi társulatból szerveződött csapat közösségi színházi formában, helyi lakosok, közösségek bevonásával állítják színpadra. A közreműködő színházak, közösségek: Kuckó Művésztanya Utcaszínház, Ort-Iki Báb-és Utcaszínház, Szigligeti Színház Lilliput Társulat (Nagyvárad), Kadarcs Hagyományőrző Egyesület.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu