2024. Július 15. Hétfő Henrik napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Múzeumok éjszakája

2023-06-19 12:21:36

A püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum 2023. június 24-én 17:00-kor szoboravató ünnepséggel és tárlatvezetéssel vesz részt a Múzeumok éjszakája elnevezésű országos programsorozatban.
Ezen az estén Nagyjaink Panteonjának bővítésére kerül sor a múzeumban: Dorogi Márton, Kecskés Gyula és Szűcs Sándor bronz reliefjének leleplezése, valamint Karacs Ferenc és Karacs Ferencné Takács Éva bronz portrészobrának felavatása.
Szobrok nemzedéke címmel Győrfi Lajos és Győrfi Ádám szobrászművészek közös kiállításának megnyitója. 

18:00-tól tárlatvezetések: ifj. Győrfi Lajos történész-muzeológus a Szobrok nemzedéke című kiállításban és Fórián Péter helytörténeti kutató előadása Jurtagalériában.

Kísérő programok: a Vonzáskör Egyesület, a Hetedhét Ház és Karacs Ferenc Múzeum népi játék részlegének közreműködésével. Lesz ugrálóvár, büfé és tombolasorsolás is. A rendezvény ingyenes.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu