2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
BiotermĂŠkek vĂĄsĂĄra

2013-10-08 16:18:18

Hortobágy 2009. április 25-26. (szombat-vasárnap)
Világörökségi környezetben, a Kilenclyukú híd melletti vásártér ad helyszínt a biotermékek harmadik országos kirakodóvásárának. A magyar biokultúra követőinek találkozóján valamennyi régió biogazdái bemutatják a bioélelmiszerek széles körĹą választékát, megfĹąszerezve:2008_1viragoskut.jpg
bioételek főzőversenyével,
bioborok kóstolásával, a harmadik pusztai bioborversennyel,
bioméhészek utcája biomézek vetélkedőjével,
természetes kozmetikumok, gyógyhatású termékek vásárával,
a biotermék-feldolgozók és -kereskedők utcájával,
a kézmĹąvesek utcájával, az ökogazdálkodás módszereit, kellékeit, eszközeit és a szolgáltatásokat bemutató kiállítással, helyszíni szaktanácsadással,
a régiók, tájak hagyományainak, kultúrájának bemutatásával. A biovásár valódi ínyencség a bioélelmiszert forgalmazó szakkereskedelem és a gasztronómia számára. A biogazdálkodóknak pedig -a termékeik bemutatása mellett- információkat, új ötleteket ad.

A több, mint 300 éves világörökségi mĹąemlék Hortobágyi Csárda a Hortobágyi Nemzeti Parkban tenyésztett szürkemarhából, bivalyból, mangalicából, racka juhból, gyöngyösből készült kizárólag biominősítésĹą ételspecialitásokkal, április 25-én (szombaton) biovacsorával és bioborral várja a vendégeket.

Mindkét napon térítésmentesen látogatható a Hortobágyi Nemzeti Park Látogató Központja, kedvezményesen látogatható a Pusztai Állatpark és a Hortobágyi Madárpark, térítés ellenében pusztakocsikázási lehetőség az északi pusztákon, lovaglás a Mátai Ménesben.
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu