2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Több mint öt millió forintot gyűjtöttek a karcagiak !

2010-06-08 12:52:36

support.jpg A Kátai Gábor Kórház számára gyűjtöttek a karcagiak 2010.június 5-én, szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat idei harmadik állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 5 273 300 forinttal gazdagodott az intézmény, mely az Egészségváros eddigi történetében rekord összeg. Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített a Richter Egészségváros Program azoknak, akik június 5-én ellátogattak Karcagra. A karcagi lakosok részvétele kiemelkedő volt: több mint háromezer ember fordult meg a nap folyamán a Richter által szervezett rendezvényen.
 
A változatos táncprodukciók és szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni szakemberek előadásait sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A karcagi lakosok érdeklődése nemcsak az előadások és a tanácsadások iránt volt magas, sokan vettek részt az elsősegélynyújtás bemutatón és kígyózó sorok álltak a BMI-t, testzsírt, magasságot, testsúlyt mérő gép előtt is. Több mint 100-an adtak vért a Vöröskereszt által szervezett véradáson. Az Egészségváros karcagi állomásán közel 300-an a koleszterinszintjükre és több mint 500-an a vérnyomásukra voltak kíváncsiak. Ez a két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg. A szűrésen résztvevő karcagi lakosok 60 százalékánál mértek magas koleszterinszintet, míg a vérnyomásmérésnél a résztvevők szintén 30 százaléka mutatott magas értéket. 251-en vettek részt a csontsűrűség-mérésen, a szakemberek kétharmaduknál találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket, hiszen a résztvevők több mint fele először járt életében ilyen szűrésen. A betegség elsősorban a nőket, illetve a 40-50 éves korosztályt érinti. A bőrgyógyász szakemberek a legtöbb látogatónak a körömgomba miatt tanácsolták, hogy végeztessenek további ellenőrzést.
A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az ingyenes PSA vizsgálatot sokan keresték fel, több mint 200-an. 5 esetben mértek olyan eredményeket a szakemberek, amelyeknél további vizsgálatokra van szükség. Az eredményeket összegezve elmondható, hogy a karcagiak többsége fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat, a megelőzést, ahogy a program védnöke Rudolf Péter is. A színművész nemcsak lelkesítő beszédével buzdította a lakosokat az egészségtudatos gondolkodásra és a szűrővizsgálatokon való részvételre, hanem ő maga is beállt a sorba ellenőriztetni vérnyomását. Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint adományt ajánlott fel a Kátai Gábor Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A karcagiak aktív részvételének köszönhetően a nap végén Dr. Nagy Mihály a Kátai Gábor Kórház főigazgatója 5 273 300 forintos adományt vehetett át Dr. Zalai Károlytól, a Richter Gedeon Nyrt. PR főmunkatársától.
Köszönetünket fejezzük ki Karcag város és a kórház beutalási területéről megjelent lakosoknak, hogy a 2010. június 05-én megrendezésre került Egészségváros rendezvényen igen nagy létszámmal és aktívan részt vettek! (forrás:www.karcag.hu)
Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu