2024. Április 26. Péntek Ervin napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Cibere és Konc király

2022-02-20 13:21:41

A Vojtina Bábszínház falain belül és kívül farsangi mulatságok sora következik. 2022. február 14-én nyílik, és 27-én, vasárnap zárulnak a maszkos alakoskodásokkal, téltemető játékokkal, felvonulással és zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, Cibere és Konc király küzdelmének szokásaival tarkított napok.

Invitáló!

A Vojtina Bábszínház falai között:
Játszószínház:
Február 14-től 18-ig „Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak” címmel alakoskodók viccelődéseivel a kamaraterembe várjuk a nevetni vágyókat. Egy csúfszájú, nagyhangú asszonyságnak elveszett a mindentudó kecskéje, a szomszédnak a táncos medvéjébe éppen most került valami kórság, és meg sem moccan, a cigányasszony jósolna ugyan tenyérből is, de nincs, aki bátran vállalná sorsának ismeretét. No, annyi minden furcsaság történik velünk e farsangi napokban, hogy legény legyen a talpán, aki azt kibírja!
Színházterem:
Február 23-tól 25-ig 10.00 és 14.00 órától MASKARÁDÉ veszi kezdetét a Vojtina falai között, ahol is a tanúja lehet a sokadalom Konc Király és Cibere Vajda viadalának, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás, a Kuckó Művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai és a Vojtina Társulat csepűrágói - csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévőknek kétfelé áll majd a füle! A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!
A 6 éven felülieknek kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata, emellett a 18 éven felülieknek védettségi igazolványhoz kötött a részvétel.
A színháztermi és a játszószínházi előadásokra a jegyár: 1200 Ft/fő
Kedvezményes jegyár 3 vagy több fős családok, illetve 30 fő feletti csoportok részére: 1000 Ft/Fő.

Városi Maskarádé a Kossuth téren!
Február 25-én pénteken délután folytatjuk a mulatságok sorát a Kossuth téren a városi MASKARÁDÉN, ahol a Bíró zenekar és a Sugalló zenekar együttes muzsikája mellett táncszínház is lesz a Debreceni Népi Együttessel és a Sugalló zenekarral. Az éhséget is csillapíthatják az ide érkező a Mangalica Fesztivál kiváló szakácsainak étkei.
Február 26-án – szombaton - 16.30 órától, a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek ama utolsó nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – a bőség és böjt urai – vívnak egymással és tűzre kerül Tél urasága is minden búval, bajjal, betegséggel együtt.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu