2024. Június 12. Szerda Villő napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Díjazom!

2022-01-21 15:37:52

Tiszai Zsuzsa néptánc pedagógus, koreográfus
Debrecen

Tiszai Zsuzsa a Debreceni Hajdú Táncegyüttesben nőtt fel, és itt kezdte néptánc-oktatói munkáját. 1994-től a közel 400 főt számláló Hajdú Táncegyüttes, illetve az utánpótlást magába foglaló „Hajdútánc” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője és szaktanára.

 „Az 1990-es évek elején már a felnőtt együttes asszisztense voltam és gyermekcsoportot is vezettem. Olyan mértékben megbabonázott a néptánc, hogy egyértelművé vált számomra: tanulmányaimat a Kossuth Lajos Tudományegyetem történelem-néprajz szakán folytatom. Ez az ismeret a mai napig segíti munkámat. A sors kegye, hogy a mai napig itt vagyok és ez lett a főállásom.”

Gyermekei is táncolnak. Lányaival, a Hajdús táncosokkal és Tiszai Zsuzsával G. Nagy Ilián Csaba királyfi székely nemzeti operájának csíksomlyói bemutatóján ismerkedtem meg 2015-ben. Azóta Debrecenben, Pécsen, Nagyváradon és legutóbb Szerbiában, Temerinben találkoztam velük. A próbák alatt, az esti együttléteken megfigyelhettem, hogy Zsuzsa milyen összeszedett és fegyelmezett ember. Kemény nő. De az előadás végén, a tapsrendnél már elengedi magát, folynak a könnyei, örömmel öleli át a virágcsokrot adó gyermeket, és boldog. Egyre több munkája van, de bírja. Erős asszony. A Debreceni Értéknap ötletgazdája. Élete a tánc.

 Több kitüntetése is van, de én úgy gondoltam, hogy 2022-ben az általam alapított és készített

Fuszekli-díjra nagyon is érdemes.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Óegiangyalunkmeheszetwww.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu