2023. Szeptember 25. Hétfő Eufrozina napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Évadnyitó
2023-09-16 16:31:57

Hétmérföldes Szabad Bált rendzenek 2023. szeptember 30-án 19:00-től Debrecenben a Hatvan utca 32. szám alatt a Hajdú Táncegyüttes székházában.   

« Vissza a hírekhez
Díjazom!

2022-01-25 21:23:45

Nagy-Sárrét:
Dr. Szabó Irma közművelődési szakember
Földes

Dr. Szabó Irma közművelődési szakember dolgozott népművelő, tanár és igazgatóhelyettes pozíciókban a földesi Általános Művelődési Központban. Országos közművelődési vezető szakfelügyelő/ Közigazgatási főtanácsadó; közművelődés-fejlesztési szakmai referens a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában. Szakmai referens, vezető- főtanácsos az Emberi Erőforrások Minisztériumában.
Jelenleg a Debreceni Egyetem Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék óraadó tanára,
a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület kulturális főtanácsadója, valamint a földesi Önkormányzat képviselője, a Földesi Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület és a Földesi Értéktár Bizottság elnöke.
Számos szakmai civil szervezet és több alapítvány kuratóriumának tagja. Könyvek, kiadványok szerzője, szerkesztője.

Mikor Földesen dolgoztam népművelőként a főnököm volt. Voltak összetűzéseink, de tőle tanultam meg hogyan kell szeretni a szülőföldemet. Úttörő volt sok mindenben a közművelődés terén, hiszen az országban elsők között jött létre az úgynevezett Általános Művelődési Központ, mint intézmény és Irma a gyakorlatban és az elméletben is profiként működött ott. Még most is aktívan tanít az egyetemen, otthon pedig testvérével - aki hivatásos idegenvezetőként bejárta a világot - , olyan szellemi, kulturális, kulináris élményt nyújt, hogy minden esemény végén katartikus élménnyel tér haza az érdeklődő. A földesi értéktár feldolgozója, gondozója.


Több kitüntetése is van, de én úgy gondoltam, hogy 2022-ben az általam alapított és készített
Fuszekli-díjra nagyon is érdemes.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó


www.facebook.com/fenyvespanninyaraloKézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekesww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu