2024. Április 20. Szombat Konrád, Tivadar napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Trianon

2021-06-02 05:45:33

A hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében 2021. június 5-én, szombaton 19:00 órától a nemzeti összetartozás napja alkalmából emlékező műsorra kerül sor, melyre
az ingyenes regisztrációs jegyek 2021. 05. 31-én hétfőtől vehetőek át a Művelődési Központ recepcióján (Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.) hétköznapokon 8:00 és 18:00 óra között, illetve szombaton 9:00 és 12:00 óra között. A rendezvény kizárólag érvényes védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

Az 50 perces műsor keretében részletek hangzanak el egy 1956-ban kivándorolt 18 éves fiatalember leveleiből, melyet a szüleihez írt az alatt a 4 év alatt, amíg Franciaországban tartózkodott. Közben az eseményekhez illeszkedő versek, prózák, zenei betétek hangzanak el élőben (pl. Radnóti, Vörösmarty, Liszt, Chopin.) A műsor érdekessége, hogy Sáfár Mónika édesapjának leveleiről van szó, amit megőrzött a család, és zongorán Sáfár Mónika gyermeke közreműködik. (Mukli Franciska) Az összeállítás bemutatja az országát 1956-ban elhagyó fiatalembert (Sáfár Lajost), aki egy új, lehetőségekkel teli világba érkezik. Az első levelek a reményről, a nyelvtanulásról, a “kedves franciák” együttérzéséről szólnak, de hamarosan kiderül, hogy “kommunistákat” nem kíván foglalkoztatni senki sem Franciaországban, hogy nem egyszerű a beilleszkedés, és megjelenik a honvágy, ami az évek alatt olyan fojtogatóvá válik, hogy bármi áron, sejtve bár, hogy mit engedélyez neki az akkori politikai rendszer, mégis hazatér.
Szereplők:
Kautzky Armand Jászai Mari – díjas színművész
Sáfár Mónika Jászai Mari – díjas színművész
Vecsei László
Mukli Franciska – zongora
Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu