2024. Április 19. Péntek Emma napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Szomjas és Bajom

2021-04-12 16:01:30

Életének 81. évében elhunyt Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező – tudatta a család kérésére a Magyar Filmművészek Szövetsége csütörtökön az MTI-vel. A Balázs Béla-díjas kiváló művész április 7-én otthonában, szerettei körében hunyt el. Szűk családi körben helyezik végső nyugalomra – olvasható a közleményben.

A filmszövetség felidézi, hogy Szomjas György nagy sikerű filmjeivel – Talpuk alatt fütyül a szél, Kopaszkutya, Falfúró, Roncsfilm – műfajt teremtett Magyarországon. Megszállott híve volt a táncházmozgalom és az autentikus népi zene megörökítésének. Kezdetektől fogva részt vett benne, és hitelesen közvetítette a nézők felé.

A Talpuk alatt fütyül a szél című alkotás Szomjas György 1975-ben forgatott, 1976-ban bemutatott színes, magyar westernfilmje, az első magyar eastern.

Az ősbemutató a biharnagybajomi moziban volt. Története Szűcs Sándor, a karcagi Györffy István Nagykun Múzeum akkori igazgatójának néprajzi kutatásain alapul.

A rendező emlékére a filmio.hu most ingyenesen elérhetővé tette a filmet.

Megtekinthető az alábbi linken: https://filmio.hu/details?id=10827830&type=0 

(forrás: www.biharnagybajom.hu)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu