2020. Május 29. Péntek Magdolna napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Karantén napok 2
2020-05-27 06:17:00

2020. május 16. Karantén vége - Végre eljöttek a testvéremék és Marci fiamék hozzánk. Anyukám nagyon boldog volt. 

« Vissza a hírekhez
Unokás napjaink voltak

2018-08-14 18:15:36

Blanka hat, Jázmin három és fél. Már a kicsi is óvodás egy fél éve, tehát mindketten "nagy" lányok, így Bence fiamék elengedték őket hozzánk. Örömmel vártak bennünket, gyors puszi édesanyának, aztán zsupsz be a gyerekülésbe és indulás Püspökladányba.

Útközben már tudták minden település nevét ami mellett elhaladtunk, megcsodáltak minden víztoronyot, csevegtek-csacsogtak. Nagyon meleg napok vártak ránk, de Dezső Papi már előkészítette a felfújható medencét, amibe mindannyian belecsobbantunk. Nekünk is jól esett a kellemesen hűvös víz.

A lányok örömmel vették birtokba a kertet, Blanka bicózott - mert már fel kézzel is tud kormányozni olyan ügyes. Jazikánk hintázott, közben sikongatott és kacagott, ami nagyon jó, mert tavaly még félt a hintában. A látogatás előtt üzeneteket váltottunk a menyemmel, hogy mi az, amit szivesen megesznek a lányok. A válasz az volt, hogy ne csináljak belőle problémát, mert Jázi legszívesebben csak kakaót inna egész nap és különben is nagyon meleg van, inkább a folyadék bevitelre figyeljek. Nem is volt gond az evéssel, amit szerettek jó izűen elfogyaszták, amit nem, az a tányéron maradt. Dédi Mami minden nap velünk ebédelt.

Evés után a csendes pihenővel kapcsolatban volt néha vita, de aztán a hűs szobában mindketten viszonylag gyorsan elaludtak. Délután a másik menyemmel - aki Marci fiammal épp itt volt - Lídiával szineztek, a kicsi homokozott. Hat óra körül naponta a viráglocsolás volt a feladatunk. Papi a veteményest öntözte. Mindenben szívesen bekapcsolódtak, örömmel segítettek. Marci fiam összeállította a szépen kifestett falakból a várat és koronát is kaptak a királykisasszonyok.  

                    

Egy délután elsétáltunk a közeli cukrászdába fagylaltozni, Blanka Papival elment a kormányhivatalba is, ahol a fiam egyik volt évfolyamtársa azonnal megkérdezte az uramat, hogy csak nem Bence kislánya? mert épp olyan, mint az apja!
Mikor terveztük ezeket az unokás napokat azon gondolkoztam, hogy hova is menjünk a lányokkal, milyen programnak örülnének. Aztán családi események miatt (esküvő, üdülés) most inkább spórolósabb hónapoknak nézünk elébe, így arra esett a választás, hogy a Damjanich utcai ház összes "terme" és udvara lesz a helyszín. S lám, a lánykák így is remekül érezték magukat. Sőt, minden délután pihentek, szinte egész nap a kertben játszottak - nem hiányolták a Tv-t, a számítógépet - együtt ebédelt a család, sütöttünk szalonnát, készítettünk édesanya névnapjára meglepetés ajándékot. Igazi nyaralás volt. Az utolsó este barátaink jóvoltából búcsúbulit rendeztünk. Voltak lampionok, saját készítésű díszek, léggömbök, discofények. Blanka bemutatta tánctudását is. A végén boldogan estek az ágyba.

Izgultam persze, hogy nem lesz-e valami bajuk, nem kapnak-e napszúrást, isznak-e elég vizet, nem törik-e el kezük-lábuk, nem fájdul-e meg a torkuk? De olyan stram, erős, szívós gyerekek, hogy még minket is kibírtak. Az uram ugyan mondta az első nap után, hogy a negyedik napon nézzek tükörbe, amikor majd leeresztek, mint egy léggömb. Igen, amikor csendes lett a ház, azonnal éreztem, hogy fáj a hátam, a derekam, a lábam, de eddig ezt észre sem vettem, pedig biztos, hogy már előzőleg is fájt, csak hát ki vesz észre ilyen piti dolgokat, amikor két dalos pacsirta énekli torkaszakadtából az udvaron, hogy: Süss fel nap, fényes nap... (Írta: Csontos Gabriella)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó

facebook.com/elnijohaz/

Edit vár szeretettel


Bagoly Irma nemezműves
www.facebook.com/irmanemez

Különleges, egyedi tűzzománcok
Karászi Judit
www.facebook.com/judit.karaszi

Szélmalom utca 1.
Báránd 4161
(30) 190 0499
PÉTER HÁZHOZ IS SZÁLLÍT!
www.facebook.com/baranditej/

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
https://www.facebook.com/search/top/?q
=h%C3%A1romf%C3%B6ld%20kincse%

14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL Esküvői ruhaszalon 
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

   talitabanner_1.jpg 
www.talita.hu

S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu