2024. Április 18. Csütörtök Andrea napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Kard helyett kasza...

2018-05-24 19:09:42

Juhász Imre és fia, Bálint (a képen) hadisírok gondozását végzik munka és iskola után. Csatlakozott hozzájuk egy nyugdíjas is, Szabó Gábor személyében. Ők a Hajdú-Bihar megyei Lovas és Huszárhagyományőrző Sport- és Kulturális Egyesület tagjai. Az egyesület az egykori Magyar Királyi Debreceni 2. Honvéd Huszárezred hagyományait ápolja. Céljuk, hogy a Hősök Napjára - ahogy idejük és erejük engedi - szeretnének még több I. világháborús hadisírt megtalálható állapotba hozni Balmazújvároson, a Böszörményi úti temetőben. A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. A Hősök napján -ez évben május 27-én - rájuk emlékeznek Balmazújvárosban, ahol 2500 ember harcolt a városból a nagy háborúban, és közel 850 katona halt hősi halált.

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!
haromfold.hu / Fotók /
Hadisír gondozás Balmazújvárosban


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu