2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Az „59-es körzet”

2018-02-18 16:50:46

A karcagi Brain Drain zenekar kooperatív dalt készített FNT és a 16 éves Drégelyvári Adriennel karöltve, (A képen az előadók Karcag város címerével) melynek központi témája a lokálpatriotizmus. A különleges stílusházasságból született mű olyan embereket is megcéloz, akik eddig nem hallottak a zenészek munkájáról. A dal videoklippel debütált 2018.január 27-én és rengeteg emberhez eljutott már most.
Brain Drain – egy karcagi rockzenekar, akik bátran szeretnek határokat feszegetni a lágyabb, akusztikus vonaltól egészen a keményebb metal zenéig. A zenekar legismertebb dalai között található a „Jégbe fagyva”, „Ócska harc”, valamint egy JetA feldolgozás is „Két emelet között” címmel. Legutóbb 2017-ben jött ki egy 5 számos kislemez „Két világ határán” címmel.
FNT – eredeti nevén Finta Zsolt – egy karcagi rapper, aki dalaiban sűrűn hangoztatja Karcag városához való szoros viszonyát, lokálpatriótaként írja saját szerzeményeit. Legismertebb dalai a „Keletről jött” és a „Ne számold”, 2017 nyarán pedig egy trap stílusú lemezzel jelentkezett „Kettős látás” címmel.
Adri – Drégelyvári Adrienn – egy új reménység a könnyűzene területén, Törőcsik István (Brain Drain) volt tanítványa, akinek ez az első könnyűzenei felvétele.
A háromföld.hu megkeresésére Törőcsik István az alábbiakat nyilatkozta:
„Egy régi ötlet valósult meg ezzel a dallal. Régóta álmodtunk már Nagy Petivel arról, hogy egyszer más stílusvilágot képviselő előadókkal egyesítsük erőinket. FNT munkásságát már régóta figyeltük, több alkalommal is összehozott az élet vele. Adri pedig vagány és bevállalós csaj volt már az általános iskolában is, ahol tanítok, ugyanakkor rendkívül muzikális beállítottságú. Amikor megkerestem a közös dal kapcsán, azonnal igent mondott és érdemben két nap alatt saját világára faragta a neki szánt részeket. Igazi pozitív hozománya az egésznek az, hogy újonnan szövődtek barátságok. A felvétel pillanatában már tudtuk, hogy ez egy megosztó dal lesz – első sorban a mi közönségünk részéről –, de nem baj, ha az embereket véleménynyilvánításra sarkalja. Ezek is mi vagyunk, meg akartuk mutatni, hogy a rock zenén kívül más stílusban is tudunk alkotni.”

A klip stábja


A dal linkje: https://youtu.be/MOmBoDwobuQ
A zenekar elérhetősége: www.facebook.com/braindrainmusic
FNT: www.facebook.com/fnt59

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu