2020. Augusztus 9. Vasárnap Emőd napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Megújult formában
2020-07-28 17:46:51

2020. augusztus 7-én 18:30-tól  augusztus 8-án 20:00-ig lovasnapok lesznek Hajdúszoboszlón. Az esemény, immár 39. alkalommal kerül megrendezésre a városban.

« Vissza a hírekhez
Fiaim születésnapja

2017-04-04 13:47:47

A születésnapokról szeretnék írni, mert ebben az évben február 16-án volt a nagyfiam 40. a kisfiam 25. éves. Bencét 20 évesen szűltem. Rettenetesen sokat híztam a terhesség alatt. Még volt Szülőotthon Püspökladányban, ott feküdtem egy hétig, bár nem volt semmi bajom - csak a súlygyarapodás - de Palkonyai főorvos úr azt a megoldást választotta, hogy beküld mentővel Debrecenbe a Klinikára. Nem volt fogadott orvosom, nem is emlékszem sem az orvos, sem a nővér nevére, akik segítettek nekem. Nem tudom, hogy bemutatkoztunk-e egymásnak.Tehát Debrecenben jött a világra Kiss Gábor Bence. Olyan sokan születtek azon a héten, hogy két ágyon három kismama feküdt. Én konkrétan két összetolt vaságy középen. Hatalmas kórterem volt, lehettünk benne vagy harmincan. A mi ágyunk az ablaknál volt, egész belül és az ajtónál volt egy mosdó. Kb. 10 métert kellett megtennem, ha meg akartam mosdani, fésülködni. Alig bírtam odáig elvánszorogni. A kisbabáinkat csak szoptatásra hozták be három óránként a kórterembe. Aztán kiosztották a nővérkék a picurkákat és ott hagytak bennünket. Nekem lila fogalmam nem volt, hogy mit kell csinálni, hogyan kell rávenni gyermekemet az evésre. Lehet nem is volt éhes, mert a csecsemő osztályon megteáztatták, mert üvöltött. Nem tudom, mindenesetre Bencém a szoptatás végére általában elaludt. Jött a nővér a hosszú gurulós kocsival, fölrakta a babákat és elvitte őket. Mi meg ott maradtunk a bizonytalanságban, hogy vajon jól csináltuk-e vagy sem gyermekeink táplálását. Azt hiszem egy hétig voltunk a Klinikán, majd hazajöttünk anyukámékhoz. A szoptatás itthon sem ment, próbáltam a cicimet kiüríteni, fejtem lelkesen, aztán a nagy nehézségek árán kinyomkodott pár cent anyatejet üvegbe töltve betettük a hűtőbe, amit egyszer véletlenül ki is borítottam. Akkor arra döntött a család, hogy cumisüveg és tápszer, mert a gyerek éhenhal.
Márton fiammal 35 évesen lettem várandós. Teljesen elfelejtettem, hogy milyen is a szülés. Előtte egy évvel volt egy vetélésem. Ezért is, és azért is, mert ennyi idősen már kicsit aggódóbb az ember, kicsit szorongtam. Az uram akkor volt Püspökladány polgármestere és épp ekkor utazott több önkormányzati képviselő társaságában a finnországi testvérvárosba, Hammelinnába. Tehát nagyon izgultunk, hogy még itthon legyen, amikor Marcika meg akar születni. Bár az uram nem akart jelen lenni személyesen a szülőszobán - akkor még nem is volt divatban az apás szülés -, pedig a szülészorvos gimnáziumi osztálytársa volt, úgyhogy akár benn is lehetett volna, de ezt inkább kihagyta. A szülőszoba előtt akarta megvárni, hogy kisfia megszülessen, de Székely doktor azt javasolta neki, hogy menjen haza, mert még nincs ott az idő és reggel jöjjön vissza. Úgyhogy én ott maradtam egyedül és reggelre ketten lettünk. Egy két ágyas szobában, kényelmes ágyon dekkoltam most is egy hétig a Klinikán, de nem azért mert valami bajunk lett volna, hanem azért, hogy édesapa megérkezzen Finnországból és hazavigyen bennünket Püspökladányba, a Damjanich utcába. Ekkor már a Klinika Bababarát Kórház volt. Éjszakára vitték csak el a babákat, egész nap ott voltak velünk. A nővérkék megtanították a kismamákat hogyan kell szoptatni a piciket. Úgyhogy én is Marcit nyolc hónapos koráig szoptattam. A két szülésem között eltelt 15 év alatt nagyon sokat változott a kórházi helyzet, gyermekeim az én bénaságaim ellenére is épek, egészségesek. (Írta: Csontos Gabriella)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
www.facebook.com

facebook.com/elnijohaz/

Edit vár szeretettel


www.youtube.com/channel

Különleges, egyedi tűzzománcok
Karászi Judit
www.facebook.com/judit.karaszi

Szélmalom utca 1.
Báránd 4161
(30) 190 0499
PÉTER HÁZHOZ IS SZÁLLÍT!
www.facebook.com/baranditej/

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
https://www.facebook.com/search/top/?q
=h%C3%A1romf%C3%B6ld%20kincse%

14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL Esküvői ruhaszalon 
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

   talitabanner_1.jpg 
www.talita.hu

S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu