2020. Augusztus 9. Vasárnap Emőd napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Megújult formában
2020-07-28 17:46:51

2020. augusztus 7-én 18:30-tól  augusztus 8-án 20:00-ig lovasnapok lesznek Hajdúszoboszlón. Az esemény, immár 39. alkalommal kerül megrendezésre a városban.

« Vissza a hírekhez
Teátrumos advent

2016-12-08 10:45:35

Nagy örömünkre november végén el tudtunk menni Budapestre színházba és Marciékat is meglátogattuk. Tőlük kaptunk egy nagyon aranyos ajándékot. Interaktív adventi naptárt 2 főre. Használati utasítás is volt rajta. Íme:
F__nyk__p_0023.jpg
Természetesen minden este megbeszéljük, hogy ki milyen jócselekedetet hajtott végre aznap és ha megérdemeljük veszünk ki a zacskóból egy kis finomságot. Az én idei kalendáriumom kis tasakjaiba egy-egy feladatot írtam kis papírra. Olyat, amit ketten meg tudunk csinálni az urammal. Pl. Ma este készítsetek együtt vacsorát, ma menjetek el sétálni, ma hívjátok fel egy régi kedves ismerősötöket telefonon. Ma már ég a második adventi gyertya is és nagyon jól szórakozunk. Reggel húzom ki és olvasom el kávézás közben, hogy mit kell csinálnunk azon a napon. Alig várom az estét, hogy megcsináljuk az aznapi penzumot. Nagyon izgi.
F__nyk__p_0029.jpg  

A gyerekeknek egy Szabó T. Anna által írt verses adventi naptárt vittünk. Ez az idei várakozás nagyon szépen telik. Teátrumos adventnek fogom elnevezni, mert már háromszor voltunk eddig színházban. A debreceni Csokonaiban láttuk a Denevért Marciékkal, a MÜPA-ban - barátaink jóvoltából - az Elmúlik c. előadást, nemrég ugyancsak barátainkkal a nagyváradi Szigligetiben a Máli néni c. Füst Milán darabot. És még most jön a ráadás, hiszen az uram névnapi ajándéka a szolnoki színházban a Furcsa pár c. komédia lesz december 13-án. Szeretem a színházat, az illatát, a széksorait, a színpadot, a díszletet, a színészeket, a táncosokat, a sírást, a nevetést, a katarzist az előadás végén. Voltunk ám babanézőben is advent elején. Örömmel horgoltam a pici cipőcskét, mellénykét a kisleánynak, akinek gyönyörű nevet választottak szülei: Ágota Anna. Karcag és Püspökladány határán fekszik az Ágota híd, melynek legendájában szerepel a szépséges Ágota, akibe Zádor vitéz szerelmes. Ez a történet jutott a pici lányról eszembe. Természetesen unokáztunk is, sétáltunk a belvárosban. Dezső Papa olyan, mint egy igazi Mikulás - mondták a gyerekek.

Papi.jpgF__nyk__p_0014.jpgA konyhai teendőket átgondolva eszembe jutott, hogy rég tervezem a kovásszal való pogácsa sütést. Meg is néztem a neten hogyan kell a kovászt csinálni. Mindent úgy tettem, ahogy ott olvastam. Rettenetes lett. Egyik kedves ismerősömtől kértem segítséget, aki örömmel vállalta a mentorálásomat ez ügyben.  Kaptam tőle kovászt is és mindent elmagyarázott, hogy hogyan süssek például kenyeret. Azóta már három cipó került ki a kezem közül. A kovászt pedig etetem (ahogy Icus mondta). (írta:Csontos Gabriella)

F__nyk__p_0031.jpg   

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó
www.facebook.com

facebook.com/elnijohaz/

Edit vár szeretettel


www.youtube.com/channel

Különleges, egyedi tűzzománcok
Karászi Judit
www.facebook.com/judit.karaszi

Szélmalom utca 1.
Báránd 4161
(30) 190 0499
PÉTER HÁZHOZ IS SZÁLLÍT!
www.facebook.com/baranditej/

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
https://www.facebook.com/search/top/?q
=h%C3%A1romf%C3%B6ld%20kincse%

14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL Esküvői ruhaszalon 
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

   talitabanner_1.jpg 
www.talita.hu

S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu