2020. Január 20. Hétfő Ágnes napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - HortobágyA nap képe A Farkas család naplója Háromföldi Ki KicsodaEmlékek, történetek... Fotoalbum

Ünnep
2020-01-12 21:29:44

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a földesi Karácsony Sándor Közösségi Házban 2020. január 24-én, pénteken 17:00 órától Dalok a labdatérről (Ady 100) Pető István versmondó és a Körömvirág Együttes zenés, irodalmi előadása. 

« Vissza a hírekhez
Hősök útján (11. nap)

2016-09-01 07:28:22

2016. augusztus 21. vasárnap E nap délelőttjén elbúcsúzott bajtársaitól Adorján Csaba, mert őt is elszólította munkája. Papp József vitte haza, aki villámlátogatást tett a huszároknál. A közös reggeli után vasárnap lévén egyen-ketten istentiszteletre, mások misére mentek, de a többség a lovak mellett, a kocsma teraszán készült az esti programra. Lovas Bálintnak ugyan nagyon fáj a lába, de igen várja már az esti táncházat. A Felszállott a páva c. népzenei versenyből ismert híres Bekecs Táncegyüttes és zenészeik jönnek Nyárádsellyére, hogy együtt múlassák az időt a hajdú-bihariakkal és a helyiekkel. Gyakoroltak is a hortobágyi táncosok. Bálint ebéd után a hegedűt is nyűtte rendesen.

tánc_1.jpg
Délután még volt egy nagyon szép és izgalmas túrájuk, bár most nem lóval, hanem traktor húzta remorkával mentek fel a Bekecs tetőre. A huszárfeleségeket a helyi plébános repítette fel személyautóval és ő nyitotta ki a kápolnát is, ahol csendesen emlékeztek az itt elesett katonákra.
t__nc_k__polna.jpg
A gyönyörű  kilátás mindannyiukat lenyűgözte, fotózkodtak, beszélgettek.
t__nc_bekecs.jpg
Kovács János és Kiss Bernadett
Miután lejöttek a Bekecsről este hét órakor a falu kisbírója hozta a dobját és a huszárokkal együtt felvonult a falu több utcáján, kidobolva és hirdetve az esti eseményt, melyre mindenkit szeretettel vártak.
t__nc_dob.jpg
Dénes, a nyárádselyei kisbíró
Visszaérve a felvonulásról az iskola előtti világháborús emlékműnél tisztelegtek és gyertyát gyújtottak az elesettek emlékére, majd elénekelték a magyar és a székely himnuszt. 
t__nc_gyertya.jpg

Vacsora után est fél tízkor csak úgy özönlöttek az emberek a művelődési otthonba Nyárádsellyén. Kicsik és nagyok, gyerekek és öregek, csecsemők és aggastyánok, nők és férfiak, lányok legények. Vasárnap volt, ÜNNEP. A Bekecs Táncegyüttes műsora előtt Csontos János hagyományőrző huszár százados a túra vezetője mondott köszönetet a nyárádsellyeiek szeretetteljes vendéglátását, majd kezdetét vette az egy órás műsor. Először a helyi gyerekek táncoltak, aztán Juhász Bálint a legfiatalabb huszár járta a hajdúsági verbunkot a színpadon.

t__nc_kicsik.jpg

A Bekecs Együttes nem hiába nyerte meg a népzenei vetélkedő különdíját. Műsorukat viharos tapssal jutalmazta a nyárádsellyei közönség. A színpadi produkciók után táncház vette kezdetét, mely hajnalig tartott. (Cs. G.)


Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó

facebook.com/elnijohaz/

Edit vár szeretettel


Bagoly Irma nemezműves
www.facebook.com/irmanemez

Különleges, egyedi tűzzománcok
Karászi Judit
www.facebook.com/judit.karaszi

Szélmalom utca 1.
Báránd 4161
(30) 190 0499
www.facebook.com/baranditej/

A háromföld kincse
 kézműves szappanok
https://www.facebook.com/search/top/?q
=h%C3%A1romf%C3%B6ld%20kincse%

14463230_536225823237001_4147946727005158799_n.jpg
BRILL Esküvői ruhaszalon 
https://www.facebook.com/brillszalondebrecen/?fref=ts
www.facebook.com/riegel.cajon/

   talitabanner_1.jpg 
www.talita.hu

S__rr__tiKr__nika.jpg
www.sarretikronika.hu

kaiser.jpg
KARCAG
menu_kaiser.jpg

palinkafozo_2db.jpg
www.palinkafoz-ust.hu