2024. Április 16. Kedd Csongor napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

« Vissza a hírekhez
Hősök útján (10. nap)

2016-09-01 07:27:39

2016. augusztus 20. szombat  Hosszú volt a tegnap esti mulatozás, így gyorsan és sokat kellett aludni a debreceni huszároknak. Szombat reggel Szent István napján a mikházi  1600-as években épült katolikus templomban is az ünnepi szentmisére készülődtek.

mikh__zi_tempi.jpg

A lovak és az emberek is ideális helyen tudtak pihenni. Nincs annál szebb és jobb, mint a dombtetőn lévő mezei virágos mezőn legelhet a ló, feküdhet az ember. Janka István  huszártárs kedves felesége, Mónika komaasszonyával  és lányai segítségével  egy kecskegidát áldozott és dolgozott fel ebédre. Pontosan egy órakor Bodnár Dániel eredeti hortobágyi csikós ruhába öltözve bemutatót tartott a mikházi vendéglátó család és barátaik tiszteletére. Étkezés után felnyergeltek s most Juhász Imre fia, Bálint is nyeregbe ült.

14102365_1102727059801879_8660034870588862507_n.jpg

A helyiek elmondása szerint 7 km hosszú a mai táv. A cél Nyárádselye. Most már minden ló a lábán teszi meg az utat. Nyárádselyén az alpolgármester és Fülöp Attila vállalkozó fogadta a csapatot. A község a Bekecs tető aljában fekszik, egy piciny magyarlakta település. Világháborús emlékmű, református és katolikus templomuk van.

rom.kat..jpg

A lovak két helyre lettek beszállásolva.  A falu régi óvodájának az udvarára nagyobb részük, Noémi, Zsuzsi és Soma lova, és ők is a Fülöp Attiláék házában vendégeskednek. Magyarországról is jöttek látogatók a csapathoz: Papp József  - aki a túra támogatója - csak egy napra jött, hogy megnézze lányát, Bernit és lovukat Dollárt. Felesége Enikő finom süteményt küldött a társaságbak.

t__nc_papp.jpg

Megérkeztek ezen estén a Hortobágyi kilenc lyukú  együttes táncosai is. Finom babgulyás volt a vacsora, melyet a művelődési otthonban fogyasztott el a társaság. A megérkezés örömére most is sokáig nótáztak a helyiekkel  a huszárok. A hétvégét Nyárádselyén  töltötték és mivel a falu egy katlanban fekszik nem volt térerő, nem volt kapcsolat a külvilággal, de olyan ellátásban és különleges eseményekben volt részük, hogy nem felejtik el soha az ott töltött napokat.(Cs.G.)

Add a Facebook-hoz

Kommentáld a hírt!


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu